Γυναίκες....

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Εύη, αυτό που χάνεται είναι η διάθεση προσφοράς και θυσίας. Είμαστε όλοι έτοιμοι να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, να προσφέρουμε μόνο αυτό που είμαστε υποχρεωμένοι, τίποτε παραπάνω, κι ύστερα αφού το καθήκον μας το κάναμε ζητάμε αυτό που ήταν υποχρεωμένοι οι άλλοι να μας προσφέρουν.

Στα Μοναστήρια τις καθημερινές υποχρεώσεις προς τους άλλους τις λένε διακονήματα, κι ο κάθε μοναχός με χαρά και προσευχή εργάζεται για να συνεισφέρει στην κοινή προσπάθεια, από αγάπη για τους αδελφούς, για να τους αναπαύσει.

Πόσο μεγάλη διαφορά η μια στάση απ΄την άλλη;

Εμείς οι άφρονες σύγχρονοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουμε, οτι αν αγωνιστούμε να κάνουμε τη σύντροφό μας ευτυχισμένη κι εκείνη (-ος) κάνει το ίδιο τότε θα γίνουμε κι οι δυο ευτυχισμένοι, ενώ η αγάπη μας με τον τρόπο αυτό θα μεγαλώνει. Αν συγκρουστούμε με τη σύντροφό μας για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας κι εκείνη κάνει το ίδιο τότε θα γίνουμε κι οι δυο δυστυχισμένοι, κι η αγάπη μας σύντομα θα πεθάνει.

Η αγάπη κι ο αλληλοσεβασμός, η διάθεση προσφοράς και θυσίας του θελήματός μας για ν΄αναπαύσουμε τους άλλους είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να μας κάνει όλους να ζούμε σ΄ένα επίγειο παράδεισο.

Αν ο άνδρας αγαπά τη γυναίκα του όπως το ίδιο του το σώμα κι η γυναίκα αγαπά και σέβεται τον άνδρα της (αυτό εννοεί φοβάται ο Απ. Παύλος), τότε οι δυο τους θα είναι δυο σώματα με μια ψυχή, ένα κύτταρο αγάπης κι ευλογίας μέσα στο χάος του σύγχρονου κόσμου.
Dirfys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dirfys »

Εικόνα
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Dirfys αν και σχεδόν με έβρισες χωρίς λόγο σε άλλη συζήτηση. Εδώ θα ριψοκινδυνέψω το κοπλιμέντο. Οι φωτογραφίες σου είναι απόλαυση!!!!
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Dirfys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dirfys »

Ionas έγραψε:Dirfys αν και σχεδόν με έβρισες χωρίς λόγο σε άλλη συζήτηση. Εδώ θα ριψοκινδυνέψω το κοπλιμέντο. Οι φωτογραφίες σου είναι απόλαυση!!!!

γιατι σε εβρισα ? τι σου ειπα?
το αντιθετο εκανα ειπα οτι δεν με χαλας οτι και να πεις..
εδωσες μια ελαφροτητα σε οτι αφορουσε το θεμα ...
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Φίλε Strato θα περιμένω μια απάντησή σου εδώ: Αμφισβητείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία (60-70%) του Εκκλησιάσματος είναι γυναίκες; Γιατί εγώ όπου και αν έχω πάει στην Ελλάδα κάτι τέτοιο έχω δει. 8O
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

nkope συμφωνώ μαζι σου 100%. Έχω ζήση λίγες μέρες σε μοναστήρι και είδα αυτήν την ζωή. ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετική από την ζωή της κοινωνίας. Όταν πας σε μοναστήρι δεν θες να φύγεις. Όταν μένεις στην κοινωνία δεν θες να μείνεις!!

Ξέρω έναν άγιο άνθρωπο. Είναι παντρεμένος και είναι παπάς. Η γυναίκα του είναι γυναικα της κοινωνίας, του κόσμου. Αυτός όμως ειναι άνθρωπος του Θεού. Τόσο πολύ ώστε ντρέπεσαι να μιλήσεις μήπως και πεις τίποτα και τον κακοκαρδίσεις. Άσε δε που προσφέρει τα πάντα χωρίς να το ζητήσεις. Με χτύπησε στον εγωισμό 2 φορές. Και ντράπηκα, πίστεψε με. Αν ήταν κάποιος άλλος ίσως και να θύμωνα (χμ... το "ίσως" μου άρεσε) αλλά με αυτόν δεν μπορούσα να θυμώσω. Κάτι τέτοιες στιγμές καταλαβαίνεις το πόσο εγωιστής είσαι. Και όταν το καταλαβαίνεις αυτό βλέπεις τι ηλίθιο είναι να υπάρχουν διακρίσεις όχι ανάμεσα στα δύο φύλα αλλά οπουδήποτε. Απλά ντρέπεσαι...
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Ionas έγραψε:Φίλε Strato θα περιμένω μια απάντησή σου εδώ: Αμφισβητείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία (60-70%) του Εκκλησιάσματος είναι γυναίκες; Γιατί εγώ όπου και αν έχω πάει στην Ελλάδα κάτι τέτοιο έχω δει. 8O
Αυτό δε σημαίνει σώνει και καλά ότι οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη πίστη απ΄τους άντρες. Μπορεί να σημαίνει επίσης ότι:

- Οι γυναίκες έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο απ΄τους άντρες.
- Οι γυναίκες ζουν περισσότερο απ΄τους άντρες.
- Οι γυναίκες είναι πιο επιμελείς στα θρησκευτικά τους καθήκοντα απ΄τους άντρες.
- Οι γυναίκες νοιάζονται περισσότερο για το τι θα πουν οι άλλοι, απ΄τους άντρες.
.........
Όπως λέει κι ο παπα-Γιώργης θα δούμε στον Παράδεισο (αν δούμε :D ) ποιοι πραγματικά αγαπούσαν το Θεό περισσότερο.
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Πράγματι φίλε Nkope είναι γεγονός ότι ναι μεν οι γυναίκες πάνε πιό πολύ στη Εκκλησία και φαίνονται πιό "θρήσκες", αλλά από την άλλη υπάρχουν πάρα πολλές που διακατέχονται από μεγάλη δισειδαιμονία και συμβιβάζουν τα ασυμβίβαστα. Δηλαδή μπορεί να πηγαίνουν στην Εκκλησία και το απόγευμα να πηγαίνουν σε καφεντζούδες, αστρολόγους και μέντιουμ ή ακόμη και σε μάγισσες. Δυστυχώς όλα αυτά τα παγανιστικά έχουν μεγάλη πέραση στον σημερινό 21ο αιώνα της επιστήμης και τεχνολογίας, και βεβαια πρωταγωνιστές με το ίδιο θα έλεγα ποσοστό που πάνε στην Εκκλησία, ίσως και περισσότερο, είναι οι γυναίκες.
Με αυτά που γράφω ισοροπούν λίγο τα πράγματα μεταξύ ανδρών και γυναικών και γίνεται καταφανέστερο το "ουκ ένι άρσεν ουδέ θήλυ ..."
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

Ionas έγραψε:Φίλε Strato θα περιμένω μια απάντησή σου εδώ: Αμφισβητείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία (60-70%) του Εκκλησιάσματος είναι γυναίκες; Γιατί εγώ όπου και αν έχω πάει στην Ελλάδα κάτι τέτοιο έχω δει. 8O
ας το παρω σαν αστειο αυτο που ρωτας
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”