xenos έγραψε:YiaVi έγραψε:Προσωπικά, αν ήξερα το όνομά του θα το "πέταγα" στο φόρουμ φόρα παρτίδα :x .
Αγαπητέ YiaVi σου ξαναλέω αυτό που έγραψα και στην περίπτωση του Μητροπολίτη... τί θα κερδίσουμε αν μάθουμε το όνομά του; Θα ικανοποιηθεί η κουτσομπολίστικη περιέργειά μας. Και μη μου πεις ότι θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας γιατί αλοίμονο αν δεν πάρει μέτρα η Μητρόπολη που ανήκει ο συγκεκριμένος να τον απομακρύνει από το Ναό. Είναι δυνατόν οι πιστοί να δουν να απομακρύνεται ο παπάς τους από το Ναό και να μη ρςτήσουν πού πήγε και γιατί έφυγε; και να εξακολουθήσουν να στέλνουν τα παιδιά τους για κατηχητικό; Εκείνοι που πρέπει να ξέρουν, ξέρουν ή φροντίζουν να μάθουν.
Ξέρω κι εγώ ένα ευειδή αρχιμανδρίτη που έχει κάποιες αδυναμίες τις οποίες διαφημίζει και στο ίντερνετ. Να δώσω το όνομά του; να τον καταγγείλω στον Επίσκοπο να τον καθαιρέσουν;
Μην το πεις το όνομά του στο φόρουμ, μην τον κάνεις ρόμπα, αλλά πες το στον επίσκοπο ή στην Ιερά Σύνοδο. Γι'αυτούς που ψαρεύει το αρχιμανδριτάκι δεν νοιάζεσαι; Θα πάει ποτέ άνθρωπος στην εξομολόγηση αν έχει "πάει" κάποια στιγμή στη ζωή του με παπά; Δεν θα πιστεύει ότι όλοι έτσι είναι;
Και αν ο συγκεκριμένος τύπος την "πέσει" και σε παιδάκια ή εφήβους, θα έχεις μετά ήσυχη την τόσο λεπτή συνείδησή σου; Και αυτή την αδιαφορία σου απέναντι στο πλήρωμα της Εκκλησίας, τη βαφτίζεις "χριστιανική στάση"; Δηλαδή, άμα δεις κάποιον να θέλει να κλέψει ένα φίλο σου, μην του το πεις για να μην κατακρίνεις τον κλέφτη και τον στείλεις και στη φυλακή.
Εχει παραγίνει το κακό με αυτή την ψευτο-ταπεινολογία και ευσεβοφάνεια και υποκρισία στον εκκλησιαστικό χώρο, που είναι καλή για να προστατεύονται μόνο και μόνο παιδεραστές και διεφθαρμένοι κληρικοί. Έχουν καταντήσει μητροπόλεις να είναι καταφύγια τέτοιας ποιότητας άγαμων κληρικών. Ειδικά κάποια μητρόπολη του λεκανοπεδίου Αττικής δυτικά των Αθηνών κειμένη...Αντε τώρα, γιατί ο κόσμος τό' χει βούκινο και εμείς (οι θρησκευάμενοι, που λέει ένας φίλος) κρυφό καμάρι...