Ανεξάρτητες αρχές "προστασίας" !!!

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
xenos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenos »

YiaVi έγραψε:Προσωπικά, αν ήξερα το όνομά του θα το "πέταγα" στο φόρουμ φόρα παρτίδα :x .
Αγαπητέ YiaVi σου ξαναλέω αυτό που έγραψα και στην περίπτωση του Μητροπολίτη... τί θα κερδίσουμε αν μάθουμε το όνομά του; Θα ικανοποιηθεί η κουτσομπολίστικη περιέργειά μας. Και μη μου πεις ότι θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας γιατί αλοίμονο αν δεν πάρει μέτρα η Μητρόπολη που ανήκει ο συγκεκριμένος να τον απομακρύνει από το Ναό. Είναι δυνατόν οι πιστοί να δουν να απομακρύνεται ο παπάς τους από το Ναό και να μη ρςτήσουν πού πήγε και γιατί έφυγε; και να εξακολουθήσουν να στέλνουν τα παιδιά τους για κατηχητικό; Εκείνοι που πρέπει να ξέρουν, ξέρουν ή φροντίζουν να μάθουν.

Ξέρω κι εγώ ένα ευειδή αρχιμανδρίτη που έχει κάποιες αδυναμίες τις οποίες διαφημίζει και στο ίντερνετ. Να δώσω το όνομά του; να τον καταγγείλω στον Επίσκοπο να τον καθαιρέσουν;
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Ξένε οπωσδήποτε, τουλάχιστον το ένα από τα δύο που ανέφερες.
Οι "λύκοι οι βαρείς" που κατασπαράσουν το ποίμνιο πρέπει να πετιούνται έξω από τη μάντρα. Είναι εγκληματικό και εκ μέρους μας να τους αφήνουμε να συνεχίζουν το έργο τους.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
xenos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenos »

Ionas έγραψε:Ξένε οπωσδήποτε, τουλάχιστον το ένα από τα δύο που ανέφερες.
Οι "λύκοι οι βαρείς" που κατασπαράσουν το ποίμνιο πρέπει να πετιούνται έξω από τη μάντρα. Είναι εγκληματικό και εκ μέρους μας να τους αφήνουμε να συνεχίζουν το έργο τους.
Δεν το κάνω όχι γιατί πιστεύω πως κάνει καλά αλλά για δύο λόγους:

Του ρίχνω ένα ελαφρυντικό... Τι φταίνε κάτι Αρχιμανδριτάκια 18 χρονών, οι οποίοι ίσως διαπιστώνουν μέσα τους πως δεν κάνουν για οικογένεια και νομίζουν πως θα ξεφύγουν φορώντας το ράσο;

Κάθε φορά που μου περνάει από το μυαλό να το πω έστω στο περιβάλλον μου έρχομαι στη θέση του... Δεν θα ήθελα ποτέ να είμαι στη θέση του... Θα μου πεις πώς μπορεί αποβραδίς να αμαρτάνει και την επομένη να λειτουργεί; Όπως μπορώ κι εγώ και κάνω κρυφά αμαρτίες που δεν θα τις έκανα φανερά. Όταν τον βλέπω να βγαίνει από την Ωραία Πύλη λίγο πριν κοινωνήσει και να λέει "Αδελφοί συγχωρήσατέ μοι τον αμαρτωλό" και όταν πάει να καθαγιάσει τα τίμια δώρα και λέει "Ο Θεός ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ" δεν μου πάει να τον "δώσω". Τι να κάνει; Το σωστό θα ήταν να πετάξει τα ράσα... αυτό θα ήταν πιο έντιμο. Αν βρει τη γενναιότητα να το κάνει μόνος του θα του φιλήσω τα πόδια. Δεν μπορώ να απαιτώ όμως από αυτόν γενναιότητα που εγώ δεν έχω.
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Μια τέτοια σιωπή φίλε μου ισοδυναμεί με συνενοχή. Στην εποχή μας, όπως έλεγε και ο Ζαχάρωφ έχει φθάσει να έχουν χάσει τη σημασία τους οι λέξεις. Θα κάνουμε την Εκκλησία μας σπήλαιο ληστών επειδή φοβόμαστε μήπως θίξουμε κανέναν;
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

xenos έγραψε:
YiaVi έγραψε:Προσωπικά, αν ήξερα το όνομά του θα το "πέταγα" στο φόρουμ φόρα παρτίδα :x .
Αγαπητέ YiaVi σου ξαναλέω αυτό που έγραψα και στην περίπτωση του Μητροπολίτη... τί θα κερδίσουμε αν μάθουμε το όνομά του; Θα ικανοποιηθεί η κουτσομπολίστικη περιέργειά μας. Και μη μου πεις ότι θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας γιατί αλοίμονο αν δεν πάρει μέτρα η Μητρόπολη που ανήκει ο συγκεκριμένος να τον απομακρύνει από το Ναό. Είναι δυνατόν οι πιστοί να δουν να απομακρύνεται ο παπάς τους από το Ναό και να μη ρςτήσουν πού πήγε και γιατί έφυγε; και να εξακολουθήσουν να στέλνουν τα παιδιά τους για κατηχητικό; Εκείνοι που πρέπει να ξέρουν, ξέρουν ή φροντίζουν να μάθουν.

Ξέρω κι εγώ ένα ευειδή αρχιμανδρίτη που έχει κάποιες αδυναμίες τις οποίες διαφημίζει και στο ίντερνετ. Να δώσω το όνομά του; να τον καταγγείλω στον Επίσκοπο να τον καθαιρέσουν;
Μην το πεις το όνομά του στο φόρουμ, μην τον κάνεις ρόμπα, αλλά πες το στον επίσκοπο ή στην Ιερά Σύνοδο. Γι'αυτούς που ψαρεύει το αρχιμανδριτάκι δεν νοιάζεσαι; Θα πάει ποτέ άνθρωπος στην εξομολόγηση αν έχει "πάει" κάποια στιγμή στη ζωή του με παπά; Δεν θα πιστεύει ότι όλοι έτσι είναι;
Και αν ο συγκεκριμένος τύπος την "πέσει" και σε παιδάκια ή εφήβους, θα έχεις μετά ήσυχη την τόσο λεπτή συνείδησή σου; Και αυτή την αδιαφορία σου απέναντι στο πλήρωμα της Εκκλησίας, τη βαφτίζεις "χριστιανική στάση"; Δηλαδή, άμα δεις κάποιον να θέλει να κλέψει ένα φίλο σου, μην του το πεις για να μην κατακρίνεις τον κλέφτη και τον στείλεις και στη φυλακή. :roll:

Εχει παραγίνει το κακό με αυτή την ψευτο-ταπεινολογία και ευσεβοφάνεια και υποκρισία στον εκκλησιαστικό χώρο, που είναι καλή για να προστατεύονται μόνο και μόνο παιδεραστές και διεφθαρμένοι κληρικοί. Έχουν καταντήσει μητροπόλεις να είναι καταφύγια τέτοιας ποιότητας άγαμων κληρικών. Ειδικά κάποια μητρόπολη του λεκανοπεδίου Αττικής δυτικά των Αθηνών κειμένη...Αντε τώρα, γιατί ο κόσμος τό' χει βούκινο και εμείς (οι θρησκευάμενοι, που λέει ένας φίλος) κρυφό καμάρι... :cry:
xenos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenos »

Ionas έγραψε:Μια τέτοια σιωπή φίλε μου ισοδυναμεί με συνενοχή.
Έπιασες την καρδιά του προβλήματος... αυτό ακριβώς είναι! ΣΥΝΕΝΟΧΗ. Την δική μου ενοχή φοβάμαι... Υπάρχουν άλλοι λιγότερο ένοχοι από εμένα που μπορούν να το κάνουν. Ας το κάνουν αυτοί.
Δεν δικαιολογώ τη στάση μου. Ούτε το κάνω από -τάχα- ταπείνωση. Η δική μου ενοχή είναι που με εμποδίζει.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Ελπίζω να μετονομάσει την επόμενη φορά λοιπόν ο Χριστόδουλος τη λέξη "κουσούρι" σε "ιδιαίτερότητα"
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lovethink την Δευ Ιαν 22, 2007 9:33 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Καλή Σαρακοστή
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

Πάντως, αν πήγαινε παπάς να πειράξει παιδί μου, και σας το λέω ευθαρσώς, πριν τον καταγγείλω στον Δεσπότη και τη Σύνοδο, θα τού΄ ριχνα ένα βρωμόξυλο κανονικότατο που θα το θυμόταν για καιρό. Σιγά μην περίμενα κανένα υπναλέο συνοδικό δικαστήριο πότε θα συνέλθει για να τον καθαιρέσει.
Χ.... οι περισσότεροι δεσποτάδες και αρχιμανδριτάδες για το αν ο α΄ή ο β΄αρχιμανδρίτης (και υποψήφιος δεσπότης, κατά τεκμήριο) την πέφτει σε αγοράκια ή κοριτσάκια.

Και τα περί "θεραπείας του από το πάθος", τα αφήνω στους πνευματικούς. Εγώ πνευματικός δεν είμαι, ούτε καν πνευματικός άνθρωπος. :lol:
Ioanath
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ioanath »

Γιατί είμαστε τόσο σκληροί με τους ιερείς; Άνθρωποι είναι και αυτοί όπως εμείς!

Εμείς να έχουμε πάθη και αυτοί όχι; Φυσικά δεν μιλάω για αρρωστημένες ηθικά και νομικά κολάσιμες καταστάσεις όπως π.χ. παιδεραστία.

Και λάγνοι ιερείς υπάρχουν και φιλοχρήματοι και υπερήφανοι και ψεύτες κλπ κλπ
Είναι σαν να ζητάς από τους γιατρούς να μην αρρωσταίνουν, γίνεται;

Αυτό που περιμένει απλά κανείς από τους ιερείς είναι αυτογνωσία και καλύτερη διαχείριση των παθών. Τίποτε περισσότερο. Το περισσότερο, όπως και για μας τους λαϊκούς εξάλλου είναι δουλειά της θείας Χάρης.

Προσωπικά, θα προτιμούσα να πάω για εξομολόγηση σε έναν αμαρτωλό ιερέα, έναν ιερέα δηλαδή που έχει βιώσει την αμαρτία, παρά σε έναν ηθικά άμεμπτο. Ο πρώτος τουλάχιστον θα μπορούσε να με καταλάβει καλύτερα και να μου δώσει και αποτελεσματικότερες συμβουλές.
Μαράν Αθά
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

Ioanath έγραψε:Γιατί είμαστε τόσο σκληροί με τους ιερείς; Άνθρωποι είναι και αυτοί όπως εμείς!

Εμείς να έχουμε πάθη και αυτοί όχι; Φυσικά δεν μιλάω για αρρωστημένες ηθικά και νομικά κολάσιμες καταστάσεις όπως π.χ. παιδεραστία.

Και λάγνοι ιερείς υπάρχουν και φιλοχρήματοι και υπερήφανοι και ψεύτες κλπ κλπ
Είναι σαν να ζητάς από τους γιατρούς να μην αρρωσταίνουν, γίνεται;

Αυτό που περιμένει απλά κανείς από τους ιερείς είναι αυτογνωσία και καλύτερη διαχείριση των παθών. Τίποτε περισσότερο. Το περισσότερο, όπως και για μας τους λαϊκούς εξάλλου είναι δουλειά της θείας Χάρης.

Προσωπικά, θα προτιμούσα να πάω για εξομολόγηση σε έναν αμαρτωλό ιερέα, έναν ιερέα δηλαδή που έχει βιώσει την αμαρτία, παρά σε έναν ηθικά άμεμπτο. Ο πρώτος τουλάχιστον θα μπορούσε να με καταλάβει καλύτερα και να μου δώσει και αποτελεσματικότερες συμβουλές.
Πριν αρχίσεις το προκάτ κηρυγματάκι σε αυθεντική ξύλινη γλώσσα, γιατί δεν βλέπεις ότι αναφέρθηκα πάρα-πάρα πολύ συγκεκριμένα στο ζήτημα της παιδεραστίας των ιερέων;
Εγώ λοιπόν επαναλαμβάνω ότι αν πήγαινε τέτοιος παπάς να πειράξει το παιδί μου, θα του τό' ριχνα το βρωμόξυλο. Χαλαρά. Και μετά θα πήγαινα σε Δεσπότη και Σύνοδο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”