Ερώτηση κρίσεως
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: Ερώτηση κρίσεως
Γνωρίζω προσωπικά πολλούς πρώην Παπικούς, που γνώρισαν την Ορθόδοξη Εκκλησία στο εξωτερικό, και έγιναν Ορθόδοξοι.lovethink έγραψε:Αν είχατε γεννηθεί σε άλλη χώρα και είσασταν ετερόδοξοι
Πχ Χριστιανοί καθολικοί ( μιας και είναι επίκαιρο ) ή Μουσουλμάνοι , ή Βουδιστές κτλπ
Θα είχατε γίνει Ορθόδοξοι τώρα ?
Η προσέγγιση τής Αλήθειας, χρειάζεται ψυχές γενναίες και πολύ αληθινές.
Το τι θα έκανα εγώ ο ίδιος, αυτό ειλικρινά δεν το γνωρίζω.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
Re: Ερώτηση κρίσεως
Αυτό είναι πραγματικά πολύ όμορφοIosif έγραψε:Γνωρίζω προσωπικά πολλούς πρώην Παπικούς, που γνώρισαν την Ορθόδοξη Εκκλησία στο εξωτερικό, και έγιναν Ορθόδοξοι.lovethink έγραψε:Αν είχατε γεννηθεί σε άλλη χώρα και είσασταν ετερόδοξοι
Πχ Χριστιανοί καθολικοί ( μιας και είναι επίκαιρο ) ή Μουσουλμάνοι , ή Βουδιστές κτλπ
Θα είχατε γίνει Ορθόδοξοι τώρα ?
.
Εγώ είχα διαβάσει το βιβλιαράκι ενός Εβραίου που είχε γίνει Ορθόδοξος
Ολα αυτά είναι πανέμορφα
Απλά ξαναλέω ότι το μόνο που ήθελα με αυτή την ερώτηση είναι να μας ταρακουνήσει λίγο
Βλέπουμε παντού όλη τη γη όλους τους ανθρώπους να γυρεύουν Το Θεό
Και αυτό είναι συγκινητικό όμορφο
Καλή Σαρακοστή
Καλά όσα λέτε για αυτούς που γίνονται Ορθόδοξοι από Εβραίοι, Παπικοί κ.ά. Όμως... αυτά τα λέτε από την οπτική γωνία των Ορθοδόξων. Και εξηγούμαι:
εμείς έχουμε πειστεί πως η Ορθοδοξία είναι η αληθινή και μόνη θρησκεία. Για μας τα κολάρα, οι φαλάκρες κτλ φαίνονται αστεία.
Έλα όμως που σε έναν Παπικό, το κολάρο αποτελεί δείγμα σεβασμού. Γι αυτούς εμείς είμαστε οι αιρετικοί.
Και στο κάτω κάτω, δεν έχουμε διαρροές Ορθοδόξων σε άλλες αιρέσεις-θρησκείες; Ε, όσοι φεύγουν από την Ορθοδοξία, άλλοι τόσοι έρχονται σ' αυτήν.
εμείς έχουμε πειστεί πως η Ορθοδοξία είναι η αληθινή και μόνη θρησκεία. Για μας τα κολάρα, οι φαλάκρες κτλ φαίνονται αστεία.
Έλα όμως που σε έναν Παπικό, το κολάρο αποτελεί δείγμα σεβασμού. Γι αυτούς εμείς είμαστε οι αιρετικοί.
Και στο κάτω κάτω, δεν έχουμε διαρροές Ορθοδόξων σε άλλες αιρέσεις-θρησκείες; Ε, όσοι φεύγουν από την Ορθοδοξία, άλλοι τόσοι έρχονται σ' αυτήν.
αιρετικος δεν ειναι αυτος που αλλαζει το δογμα??ασχετως λοιπον το τι λενε οι τυποι για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα(και εννοω τα υψηλα κλιμακια που γνωριζουν πολυ καλα ποιος εχει λερωμενη την φωλια του και πιθανον γι αυτο παλευουν να μας προσεταιριστουν...) ο ορθοδοξος δεν μποριε να θεωρηθει αιρετικος και αυτο βεβαια ειναι απολυτως απολυτο(πως λεμε σαφεστατα σαφες μεχε) τοσο ιστορικα οσο θεολογικα,πως να το κανουμε?σοι και καλα ισα και ομοια?
υς:μου θυμιζει ξερεις λιγο την νοοτροπια στην εξωτερικη μας πολιτικη,στυλ αμερικης.Γινεται ξερω γω ο βιασμος στην κυπρο...ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ....ισα και ομοια θυτης και θυμα...γινεται το πανηγυρι στο αιγαιο και στα ιμια ξανα μανα βρειτε τα...και καλα ολοι εχετε δικιο μην την ψαχνετε...Βεβαια οταν μιλαμε για ιρακ και μπιν λαντεν κρεμαλα...τεσπα Θελω να πω πως πολλα πραγματα στην ζωη μας ειναι γκρι...Στο θεμα της θρησκειας(και οχι μονο) ομως ειναι ασπρο ,μαυρο...δεν υπαρχουν μεσοβεζικα...Η αληθεια ειναι μια..take it or leave it που λενε και οι αμερικανοι
αλλα οκ ξεφυγαμε απο το θεμα του μανου...
υς:παντως διαφωνω σε μεγαλο βαθμο με τα οσα ειπες οτιε χουμε διαρροες π[ρος την δυση κτλ κτλ...Ο καθολικισμος δεχεται καθημερινα ενα συντριπτικο πληγμα απο τις ανατολικες δοξασιες....Η ορθοδοξια που ειναι μια ζωντανη θρησκεια εχει τα στηριγματα της εχει τα μυστηρια της,εναν γεροντα παισιο εναν γεροντα πορφυριο(για να αναφερθω σε μερικους) καθε φορα ο Θεος δινει φωτισμενους ανθρωπους και δνε αφηνει την εκκλησια του...Και γι αυτο δεν υπαρχουν αξιες αναφορας διαρροες,το αντιθετο!!
υς:μου θυμιζει ξερεις λιγο την νοοτροπια στην εξωτερικη μας πολιτικη,στυλ αμερικης.Γινεται ξερω γω ο βιασμος στην κυπρο...ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ....ισα και ομοια θυτης και θυμα...γινεται το πανηγυρι στο αιγαιο και στα ιμια ξανα μανα βρειτε τα...και καλα ολοι εχετε δικιο μην την ψαχνετε...Βεβαια οταν μιλαμε για ιρακ και μπιν λαντεν κρεμαλα...τεσπα Θελω να πω πως πολλα πραγματα στην ζωη μας ειναι γκρι...Στο θεμα της θρησκειας(και οχι μονο) ομως ειναι ασπρο ,μαυρο...δεν υπαρχουν μεσοβεζικα...Η αληθεια ειναι μια..take it or leave it που λενε και οι αμερικανοι
υς:παντως διαφωνω σε μεγαλο βαθμο με τα οσα ειπες οτιε χουμε διαρροες π[ρος την δυση κτλ κτλ...Ο καθολικισμος δεχεται καθημερινα ενα συντριπτικο πληγμα απο τις ανατολικες δοξασιες....Η ορθοδοξια που ειναι μια ζωντανη θρησκεια εχει τα στηριγματα της εχει τα μυστηρια της,εναν γεροντα παισιο εναν γεροντα πορφυριο(για να αναφερθω σε μερικους) καθε φορα ο Θεος δινει φωτισμενους ανθρωπους και δνε αφηνει την εκκλησια του...Και γι αυτο δεν υπαρχουν αξιες αναφορας διαρροες,το αντιθετο!!
Δε θεωρώ πως υπάρχουν άξιες διαρροές. Ελάχιστες μεν, υπάρχουν δε. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα: Ευαγγελικοί, Ιεχωβάδες, Αποκρυφιστές κτλ. Προχθές διάβασα σε μια συζήτηση σε αυτή τη σελίδα πως ένας γνωστός κάποιου μεταστράφηκε στον Ευαγγελισμό. Τέλος πάντων, δεν είναι ο άριθμος το πρόβλημά μου. Το θέμα είναι πως κάθε θρησκεία έχει μια σειρά από αποδείξεις για τις "αλήθειες" που πρεσβεύει. Το αν οι αποδείξεις είναι ορθές αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.yparxei έγραψε:αιρετικος δεν ειναι αυτος που αλλαζει το δογμα??ασχετως λοιπον το τι λενε οι τυποι για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα(και εννοω τα υψηλα κλιμακια που γνωριζουν πολυ καλα ποιος εχει λερωμενη την φωλια του και πιθανον γι αυτο παλευουν να μας προσεταιριστουν...) ο ορθοδοξος δεν μποριε να θεωρηθει αιρετικος και αυτο βεβαια ειναι απολυτως απολυτο(πως λεμε σαφεστατα σαφες μεχε) τοσο ιστορικα οσο θεολογικα,πως να το κανουμε?σοι και καλα ισα και ομοια?
υς:μου θυμιζει ξερεις λιγο την νοοτροπια στην εξωτερικη μας πολιτικη,στυλ αμερικης.Γινεται ξερω γω ο βιασμος στην κυπρο...ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ....ισα και ομοια θυτης και θυμα...γινεται το πανηγυρι στο αιγαιο και στα ιμια ξανα μανα βρειτε τα...και καλα ολοι εχετε δικιο μην την ψαχνετε...Βεβαια οταν μιλαμε για ιρακ και μπιν λαντεν κρεμαλα...τεσπα Θελω να πω πως πολλα πραγματα στην ζωη μας ειναι γκρι...Στο θεμα της θρησκειας(και οχι μονο) ομως ειναι ασπρο ,μαυρο...δεν υπαρχουν μεσοβεζικα...Η αληθεια ειναι μια..take it or leave it που λενε και οι αμερικανοι![]()
Και σε τελική ανάλυση, εγώ το παραδέχομαι. Αν ήμουν Παπικός ή Μουσουλμάνος και με βομβάρδιζαν καθημερινά για το πόσο σωστή είναι η θρησκεία μου, δε θα έψαχνα αλλού.
εγω παντα μιλουσα για τις αιρεσεις και τα υψηλα κλιμακια(και συμπληρωνω και οσους ψαχνονται) που γνωριζουν πολυ καλα ποια εκκλησια αλλοιωσε το δογμα της ,το δοσμενο απο τα πρωτοχριστιανικα χρονια και γιατι προκαλεσε το σχισμα...και βεβαια εννοια σου και ακουνε πολυ καλα και αυτοι για τους γεροντες μας...Ψαχνουν για σωσιβιο παντως βλεπω τωρα που οι διαρροες τους στις ανατολικες μαγειες μετριουνται σε εκατομμυρια...(απαγοητευμενος ο κοσμος απο την χωρις ασκηση και αληθεια αιρεση τους)...
Τωρα για τα σχετικα που λες για το οτι αν ημασταν στην κινα θα αμσταν κινεζοι..συμφωνω αλλα ετερον εκατερον...Για οσους δεν γνωρισνα ορθοδοξια υπαρχει και η ορθοδοξια της συνειδησης...Αυτα λενε οι αγιοι μας και εχουν λογικα να το παρεις και μονο, δικιο...Η συνειδηση ειναι μεγαλο πραγμα με αυτην πορευτηκαν και οι προχριστιανικοι λαοι,οταν το κλειστο ισραηλ ακομα ηταν απλα το μεσο...
Τωρα για τα σχετικα που λες για το οτι αν ημασταν στην κινα θα αμσταν κινεζοι..συμφωνω αλλα ετερον εκατερον...Για οσους δεν γνωρισνα ορθοδοξια υπαρχει και η ορθοδοξια της συνειδησης...Αυτα λενε οι αγιοι μας και εχουν λογικα να το παρεις και μονο, δικιο...Η συνειδηση ειναι μεγαλο πραγμα με αυτην πορευτηκαν και οι προχριστιανικοι λαοι,οταν το κλειστο ισραηλ ακομα ηταν απλα το μεσο...
Οι Χαρισματούχοι Γέροντες Παΐσιος, Πορφύριος, Ιάκωβος Τσαλίκης, Σίμωνας ο Αρβανίτης, και άλλοι, υπάρχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία τού Ιησού Χριστού.yparxei έγραψε: Η ορθοδοξια που ειναι μια ζωντανη θρησκεια εχει τα στηριγματα της εχει τα μυστηρια της,εναν γεροντα παισιο εναν γεροντα πορφυριο(για να αναφερθω σε μερικους) καθε φορα ο Θεος δινει φωτισμενους ανθρωπους και δνε αφηνει την εκκλησια του...
Για όλες τις άλλες θρησκείες, έξω από την Ορθόδοξη Εκκλησία, Χαρισματούχοι άνθρωποι όπως οι προηγούμενοι, δεν υπάρχουν ούτε μέσα στην φαντασία τους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iosif την Δευ Ιαν 22, 2007 3:14 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
Τι κακίες ....... και τι εύκολα που τα λεςIosif έγραψε:Οι Χαρισματούχοι Γέροντες Παΐσιος, Πορφύριος, Ιάκωβος Τσαλίκης, Σίμωνας ο Αρβανίτης, και άλλοι, υπάρχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία τού Ιησού Χριστού.yparxei έγραψε: Η ορθοδοξια που ειναι μια ζωντανη θρησκεια εχει τα στηριγματα της εχει τα μυστηρια της,εναν γεροντα παισιο εναν γεροντα πορφυριο(για να αναφερθω σε μερικους) καθε φορα ο Θεος δινει φωτισμενους ανθρωπους και δνε αφηνει την εκκλησια του...
Για όλες τις άλλες θρησκείες, Χαρισματούχοι άνθρωποι όπως οι προηγούμενοι, δεν υπάρχουν ούτε μέσα στην φαντασία τους.
Εψαξες και δεν τους βρήκες ?
Εννοια σου και κάτι πανέμορφα ρητά από πνευματικούς ανθρώπους άλλων δοξασιών τα ακούς
Ολες οι δοξασίες έχουν τους δικούς τους χαρισματούχους
Και βέβαια οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μας έχουν Θέαση Θεού ( αν το λέω καλά ) και βέβαια έχουμε ΠΛΟΥΤΟ πνευματικών χαρισμάτων στους Ορθοδόξους πνευματικούς ανθρώπους ,αλλά έδωσες την απάντηση ακριβώς που προσπαθεί να αποφύγει το θέμα αυτής της ερώτησης
Τον αποκλεισμό
Αρα ? να υποθέσω πως αν είχες γεννηθεί σε άλλη χώρα θα ήσουν άπιστος στη πίστη που θα σου μάθαιναν ?
Καλή Σαρακοστή
Γιατί αν ερχόταν ο Χριστός σήμερα τι θα τον κάναμε;lovethink έγραψε: Δεν είναι εθνικό Προϊόν ο Θεός , γιατί αν ήταν έτσι τότε θα έπρεπε μόνο οι Εβραίοι να τον λάτρευαν και απεναντίας τον σταύρωσαν ( τι κληρονομιά κι αυτή !!!!! )
Ο Χριστός είναι δίπλα μας, στα πρόσωπα των συνανθρώπων μας - όπως Εκείνος υπέδειξε - και τον αγνοούμε στην καλύτερη περίπτωση, τον ποδοπατάμε στην χειρότερη.
Μαράν Αθά