"Rock Opera"

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Dirfys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dirfys »

lovethink έγραψε:(Ας βάζατε edit )

http://www.youtube.com/watch?v=uwdr_st81qc

Εγώ πάντως βρίσκω εξίσου συγκινητική αυτή τη σκηνή
Ο λόγος είναι μουσικός και εκφραστικός
Η μουσική δυναμώνει και δείχνει την ένταση
Είναι ένας καλός τρόπος να μιλήσουμε για τον Χριστό σε όσους πάνε έστω από απορία
Αυτό το κλικ ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να συμβεί στην καρδιά ενός ανθρώπου
Η μουσική που παίζει δεν με εμπόδισε καθόλου στο να συγκινηθώ
Πουθενά δεν θα υπάρχω,
θα μαι άφαντος για σένα,
κι όλα όσα σε θυμίζουν
θλιβερά και σκουριασμένα...
πουθενά δεν θα υπάρχω,
θα μαι ευθεία στη στροφή σου...
μήπως έτσι καταλάβεις,
την αυτοκαταστροφή σου

Πλουταρχος..........
σαφως περισσοτερο συγκινητικος μια και μιλαμε για τραγουδια..και μουσικη.....

lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Dirfys έγραψε: Πλουταρχος..........
σαφως περισσοτερο συγκινητικος μια και μιλαμε για τραγουδια..και μουσικη.....

[/b]
Πόπη μου δεν το θεωρώ καθόλου αρνητικό που διαφωνούμε σε κάτι
Ετσι δεν είναι ? είσαι η αγαπημένη μου σε αυτό το φόρουμ
Και το θεωρώ πολύ όμορφο και λογικό να έχουμε και κάποιες διαφορετικές απόψεις
Εγώ συγκινήθηκα βλέποντας το βίντεο πάντως από την παράσταση
Συγκινήθηκα αρκετά
Ξέρω ότι δεν θα πάω για να δω λειτουργία και να προσευχηθώ
Αλλά εκεί όμως πίσω από τη μουσική ( εν χορδαίς και κυμβάλοις ) θα έχω στη καρδιά μου Τον Χριστό
Αυτός η αφορμή αυτός το αποτέλεσμα
Δεν είναι προσπάθεια σπίλωσης αυτή η παράσταση
Είναι μια ΟΠΕΡΑ . Οπως έχει γυριστεί σε ΟΠΕΡΑ το θείο Δράμα Του Χριστού
Είναι μια Οπερα αλλά με ροκ μουσική
Αν μη τι άλλο από τους "δαίμονες" της Βίσση που δεν αντέδρασε κανείς , καλύτερο το βλέπω
Οσο για τον Πλούταρχο αν έκανε ροκ παράσταση θα την άφηνε στα μισά και θα χαιρετούσε έναν έναν το κοινό
Χώρια ότι στα μισά της παράστασης θα φώναζε "ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ" "έτσιιιιιιι έτσι έτσι έτσι έτσι " :lol: :lol: :lol:
Dirfys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dirfys »

χα χα χα χα χα χα
:lol: :lol: :lol:
mirto
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από mirto »

Misha έγραψε:Mυρτώ καλημερα!

το βλασφημο αυτο έργο (αναλογο του Κωδικα και του "τελευταιου πειρασμού")
ειναι μια ροκ όπερα με βασικο στοιχειο την αποιεροποίηση του Προσωπου του Ιησου...

βεβαια ποτε δε θα διανοηθει κανεις να κανει ενα αναλογο εργο για τον Μωάμεθ... :wink:

ενα επιπλεον σκοτεινο σημειο της εν Ελλαδι παρουσιας της συγκεκριμενης παραστασης ειναι το ότι χορηγός επικοινωνιας ειναι η κρατικη ΕΡΤ στην οποια πληρωνουμε ολοι μας χαρατσι καθε μηνα...

ποιον ρωτησε και εν τελει με ποια κριτήρια αποφάσισε να υποστηρίξει την συγκεκριμένη παράσταση;;;

Παιδιά συγχωρέστε με αλλά νομίζω ότι θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα Misha, χωρίς να θέλω να θίξω τον Lovethink που μου φαίνεται ότι είναι ο παρορμητικός της παρέας (όμως μου αρέσει που φέρνει συνέχεια αντιρρήσεις).
Είμαι της γνώμης ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την παράδοση της ελληνορθόδοξης εκκλησίας μας. Όσο και να προσπαθήσουμε να μοντερνοποιήσουμε το θρησκευμά μας δεν γίνεται απλά το "γελοιοποιούμε".
Τίποτα πιστεύω δεν μπορεί να συγκριθεί με την Βυζαντινή μουσική και τους αυθεντικούς ψαλμούς της εκκλησίας μας.
Μη νομίζετε ότι είμαι καμμία θρησκόληπτη και δεν βλέπω πέρα από τη μύτη μου.... και εμένα μου αρέσουν ορισμένα παλιά συγκροτήματα Rock, και ο Πλούταρχος και πολλά άλλα ...... αλλά όσο αφορά τα της θρησκείας είμαι αρκετά παραδοσιακή...
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

mirto έγραψε:
Misha έγραψε:Mυρτώ καλημερα!

το βλασφημο αυτο έργο (αναλογο του Κωδικα και του "τελευταιου πειρασμού")
ειναι μια ροκ όπερα με βασικο στοιχειο την αποιεροποίηση του Προσωπου του Ιησου...

βεβαια ποτε δε θα διανοηθει κανεις να κανει ενα αναλογο εργο για τον Μωάμεθ... :wink:

ενα επιπλεον σκοτεινο σημειο της εν Ελλαδι παρουσιας της συγκεκριμενης παραστασης ειναι το ότι χορηγός επικοινωνιας ειναι η κρατικη ΕΡΤ στην οποια πληρωνουμε ολοι μας χαρατσι καθε μηνα...

ποιον ρωτησε και εν τελει με ποια κριτήρια αποφάσισε να υποστηρίξει την συγκεκριμένη παράσταση;;;

Παιδιά συγχωρέστε με αλλά νομίζω ότι θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα Misha, χωρίς να θέλω να θίξω τον Lovethink που μου φαίνεται ότι είναι ο παρορμητικός της παρέας (όμως μου αρέσει που φέρνει συνέχεια αντιρρήσεις).
Είμαι της γνώμης ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την παράδοση της ελληνορθόδοξης εκκλησίας μας. Όσο και να προσπαθήσουμε να μοντερνοποιήσουμε το θρησκευμά μας δεν γίνεται απλά το "γελοιοποιούμε".
Τίποτα πιστεύω δεν μπορεί να συγκριθεί με την Βυζαντινή μουσική και τους αυθεντικούς ψαλμούς της εκκλησίας μας.
Μη νομίζετε ότι είμαι καμμία θρησκόληπτη και δεν βλέπω πέρα από τη μύτη μου.... και εμένα μου αρέσουν ορισμένα παλιά συγκροτήματα Rock, και ο Πλούταρχος και πολλά άλλα ...... αλλά όσο αφορά τα της θρησκείας είμαι αρκετά παραδοσιακή...
Μα δεν είναι θρησκευτική άποψη ρε συ
Δεν είναι αίρεση
Δεν είναι δόγμα
Δεν είναι κάποια κίνηση
Είναι ΟΠΕΡΑ αλλά με ροκ μουσική και μάλιστα όχι συνέχεια δυνατή από ότι κατάλαβα
Μην κατηγορούμε την μουσική όταν ντύνει συγκινησιακές καταστάσεις
mirto
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: "Rock Opera"

Δημοσίευση από mirto »

βρισκεις υπερβολη το να μην θελω να δεχτω τα παθη Του ροκ οπερα?
βρισκεις υπερβολη να σεβομαι το γολγοθα του και να μην θελω να γινει μιουζικαλ?
ειναι υπερβολη να μην μπορω και να μην θελω να ακουω ροκ μουσικη βλεπωντας τα καρφια στα χερια Του?
επανασταση ηταν η διαδρομη Του?
[/quote]

Είναι αυτό που λέει η Πόπη (αν δεν κάνω λάθος το όνομα)

Δεν μπορώ να φανταστώ τους ύμνους με άλλη μουσική και άλλες παραστάσεις εκτός εκκλησίας. Να φανταστείτε ότι δεν μπορώ ούτε στο ραδιόφωνο να ακούσω λειτουργία και να κάνω διάφορες δουλειές.... πόσο μάλλον να βρεθώ σε μία ξενόφερτη (αμερικανική όπερα..... γιατί μόνο οι αμερικάνοι είναι "μάνα" σ' αυτές τις προσεγγίσεις) και να ακούω για τα πάθη του Ιησού μέσα από τα μάτια του Ιούδα όπως λέει και η διαφημιστική καμπάνια...

Δεν σου φαίνεται λιγάκι ύποπτο και φτηνιάρικο το όλο σκηνικό?????
elenas
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από elenas »

Νομίζω ότι το θέμα είναι με ποια κίνητρα ανεβαίνει ως παράσταση, η ....ροκ εκδοχή του Ιησού.
Αν είναι η λατρεία των δημιουργών προς το Πρόσωπό Του που τους ενέπνευσε, τότε σίγουρα θα έχουν ως σημείο εκκίνησης την Καινή Διαθήκη που σημαίνει ότι διάφορες (υποτιθέμενες) καινοτομίες δεν έχουν θέση. Και αυτό διότι η θεανθρώπινη υπόσταση είναι δύσκολο (αν όχι αδύνατο) ακόμη και να κατανοηθεί από το πεπερασμένο μυαλό του ανθρώπου. Πόσο μάλλον να αρχίσουμε και τις διαφοροποιημένες ....επανεκδόσεις λόγω Τέχνης!
Αν πάλι κίνητρο είναι η εμπορικότητα, τότε σίγουρα το να βγάλεις φράγκα πουλώντας έναν Χριστό κατά το δοκούν, είναι βλάσφημο.
Τέλος επειδή πολλά λέγονται και πολλές τιμές περιποιούμε στην Τέχνη και πολλές απαλλαγές της δίνουμε, νομίζω πως η Τέχνη δεν είναι άσυλο όπου μπορείς να πεις και να κάνεις ό, τι σου κατέβει. Είναι κάτι περισσότερο αλλά αυτό ειναι άλλο θέμα
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: "Rock Opera"

mirto έγραψε:βρισκεις υπερβολη το να μην θελω να δεχτω τα παθη Του ροκ οπερα?
βρισκεις υπερβολη να σεβομαι το γολγοθα του και να μην θελω να γινει μιουζικαλ?
ειναι υπερβολη να μην μπορω και να μην θελω να ακουω ροκ μουσικη βλεπωντας τα καρφια στα χερια Του?
επανασταση ηταν η διαδρομη Του?

Είναι αυτό που λέει η Πόπη (αν δεν κάνω λάθος το όνομα)

Δεν μπορώ να φανταστώ τους ύμνους με άλλη μουσική και άλλες παραστάσεις εκτός εκκλησίας. Να φανταστείτε ότι δεν μπορώ ούτε στο ραδιόφωνο να ακούσω λειτουργία και να κάνω διάφορες δουλειές.... πόσο μάλλον να βρεθώ σε μία ξενόφερτη (αμερικανική όπερα..... γιατί μόνο οι αμερικάνοι είναι "μάνα" σ' αυτές τις προσεγγίσεις) και να ακούω για τα πάθη του Ιησού μέσα από τα μάτια του Ιούδα όπως λέει και η διαφημιστική καμπάνια...

Δεν σου φαίνεται λιγάκι ύποπτο και φτηνιάρικο το όλο σκηνικό?????[/quote]

Ε όχι και φτηνιάρικο ξέρεις πόσο πάει το εισιτήρειο ? :p
Είπες Δεν μπορείς να φανταστείς ΥΜΝΟΥΣ με άλλη μουσική
Μα δεν λένε ύμνους με άλλη μουσική
Είναι οι διάλογοι και η ιστορία Του Πάθους Του Χριστού με μουσικό λόγο
Τέλος πάντων , ο καθένας έχει τις απόψεις του
Εγώ δεν το βλέπω κακό
Οπως είχε πει ο Λαζόπουλος , πιο αμαρτία είναι να βλέπεις Τατιάνα :lol:
Sfakianos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Sfakianos »

Ύποπτο...??? Φτηνιάρικο...????? Μα τι λες τώρα....εδώ φέρνουνε "τέχνη"...οι τεχνίτες...σε τέτοια θέματα Αμερικάνοι...
Μάτι δεν έκλεισα όλη την νύχτα γιατί ήθελα να μάθω πως θα τα πει ο Ιούδας....Λέμε ένα "τέχνη" είναι και τα χτυπάμε όλα..Χριστό , Εκκλησία , Ευαγγέλια , Δόγμα , εκκλησιαστική παράδοση κλπ..

Όσοι γεννήθηκαν στο Μπάκιγχαμ βέβαια..και στις Βερσαλίες , εεε κάτι ξέρουν...
Εικόνα
elenas
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από elenas »

Sfakianos έγραψε:Ύποπτο...??? Φτηνιάρικο...????? Μα τι λες τώρα....εδώ φέρνουνε "τέχνη"...οι τεχνίτες...σε τέτοια θέματα Αμερικάνοι...
Μάτι δεν έκλεισα όλη την νύχτα γιατί ήθελα να μάθω πως θα τα πει ο Ιούδας....Λέμε ένα "τέχνη" είναι και τα χτυπάμε όλα..Χριστό , Εκκλησία , Ευαγγέλια , Δόγμα , εκκλησιαστική παράδοση κλπ..

Όσοι γεννήθηκαν στο Μπάκιγχαμ βέβαια..και στις Βερσαλίες , εεε κάτι ξέρουν...

Αχ αυτή η Τέχνη!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”