Επιβίωση σε καιρό πολέμου! (Προμήθειες)

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Xpnstos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Xpnstos »

Καλά ο filtor διακαιολογείται :lol:
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

Αγαπητοί φίλοι ευχαριστώ για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες περί των προμηθειών τροφήμων. (:)

Επιπλέον διαβάζοντας τις άνωθι δημοσιεύσεις είναι προφανές ότι δεν συντρέχει λόγος διαμάχης ως προς την προμήθεια τροφήμων. Όποιος θέλει προετοιμάζεται! :wink:
Και εγώ το είπα σε φίλους και άλλοι γέλασαν, άλλοι ειρωνεύτηκαν και άλλοι με κοίταζαν περίεργα... :roll:
Οπότε το πήρα απόφαση. Όστις Θέλει!

Ξεκαθαρίζω όμως απο τώρα την απάντηση μου εν περιπτώση ανάγκης:
Ματθαίον 25:9 O:)
μήποτε ουκ αρκέσει ημίν και υμίν· πορεύεσθε δε μάλλον προς τους πωλούντας και αγοράσατε εαυταίς.

Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον κεφ 25
1. Τότε ομοιωθήσεται η βασιλεία των ουρανών δέκα παρθένοις, αίτινες λαβούσαι τας λαμπάδας αυτών εξ ήλθον εις απάντησιν του νυμφίου.
2. πέντε δε ήσαν εξ αυτών φρόνιμοι και αι πέντε μωραί.
3. αίτινες μωραί λαβούσαι τας λαμπάδας εαυτών ουκ έλαβον μεθ΄ εαυτών έλαιον·
4. αι δε φρόνιμοι έλαβον έλαιον εν τοις αγγείοις αυτών μετά των λαμπάδων αυτών
5. χρονίζοντος δε του νυμφίου ενύσταξαν πάσαι και εκάθευδον.
6. μέσης δε νυκτός κραυγή γέγονεν· ιδού ο νυμφίος έρχεται, εξέρχεσθε εις απάντησιν αυτού.
7. τότε ηγέρθησαν πάσαι αι παρθένοι εκείναι και εκόσμησαν τας λαμπάδας αυτών.
8. αι δε μωραί ταις φρονίμοις είπον· δότε ημίν εκ του ελαίου υμών, ότι αι λαμπάδες ημών σβέννυνται.
9. απεκρίθησαν δε αι φρόνιμοι λέγουσαι· μήποτε ουκ αρκέσει ημίν και υμίν· πορεύεσθε δε μάλλον προς τους πωλούντας και αγοράσατε εαυταίς.
10. απερχομένων δε αυτών αγοράσαι ήλθεν ο νυμφίος και αι έτοιμοι εισήλθον μετ΄ αυτού εις τους γάμους, και εκλείσθη η θύρα.
11. ύστερον δε έρχονται και αι λοιπαί παρθένοι λέγουσαι· κύριε κύριε, άνοιξον ημίν.
12. ο δε αποκριθείς είπεν· αμήν λέγω υμίν, ουκ οίδα υμάς.
13. γρηγορείτε ουν, ότι ουκ οίδατε την ημέραν ουδέ την ώραν εν η ο υιός του ανθρώπου έρχεται.
http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible ... 1.1.25.htm
ΥΓ. Επ'ευκαιρία όποιος θέλει/αντέχει ας διαβάσει και το προηγούμενο κεφάλαιο στο κατά Ματθαίον.
http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible ... 1.1.24.htm
Εικόνα
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

blurcode έγραψε:Ατομικιστής ένας πατέρας με δύο παιδιά;
Ακριβώς έτσι!
Εγώ έτσι κι αλλιώς θα λείπω...
Elpida
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Elpida »

Melpomeni έγραψε: καλυτερη προετοιμασια για οτιδηποτε ειναι να παρουμε ολοι απο ενα κομποσκοινι και και να ζηταμε το ελεος του Θεου μετανοωντας για τις αμαρτιες μας.
Οτι άλλο μου κάνει πολύ αστείο
Αμα κυρηχθεί πόλεμος θα το προλάβουμε το σούπερ μάρκετ ανοιχτό
Αμα έρθει απότομα μια στιγμή και πεθάνουμε και κλείσει το μαγαζάκι του χρόνου σωτηρίας μας τι θα κάνουμε;
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

silver έγραψε:Ο ilaros έγραψε :
Το βασικότερο είναι τα τρόφιμα: δημητριακά (παξιμάδια που αντέχουν πάρα πολυ καιρό, δημητριακά ολόκληρα, αλεύρι, κορν φλέικς κ.λπ.), ελιές σε λάδι ή όχι (πολύ βασικό και αντέχει και πολύ), γάλα σε σκόνη ή σε κονσέρβες, όσπρια (που αντέχουν πάρα πολύ), ξηροί καρποί (αντέχουν πολύ και χωρίς να χαλάνε, μόνο αλλοιώνεται η γεύση τους) και ξηρά φρούτα (ιδίως σταφίδες). Φυσικά μία καλή επιλογή είναι και οι κονσέρβες, αναλόγως με το πότε λήγουν (αλλά δεν είναι για βασιστεί κανείς σε αυτές).
Αφού συγκεντρώσεις όλα αυτά τα τρόφιμα --αν καταλαβαίνω σωστά--θα πεις:
1) ψυχή μου έχεις πολλά αγαθά κείμενα...αναπαύου, φάγε, πίε..μη φοβού!
(υπάρχει και η πιθανότης να ακούσης: άφρον, ταύτη τη νυκτί την ψυχήν σου... α δε ητοίμασας...; )
2) ο πλησίον σου, που δεν θα έχει συγκεντρώσει τρόφιμα, εν τω προσώπω του οποίου είναι κεκρυμμένος ο Κύριος, θα σε κοιτάζει λέγοντάς σου: λιμώ απόλλυμαι!
Συ βεβαίως θα έχεις την εκλογή :
1) να πράξεις όπως ο ιερεύς και ο Λευϊτης της παραβολής του καλού Σαμαρείτου : και ιδών αυτόν αντιπαρήλθεν.
2) Να γίνης ο καλός Σαμαρείτης, (αν πράγματι είσαι Ορθόδοξος και ακολουθείς, τον Αρχηγό και Θεμελιωτή της Πίστεώς σου Ιησού Χριστό στον Γολγοθά) : και ιδών αυτόν εσπλαγχνίσθη.
Όπως δε αντιλαμβάνεσαι, οι "πλησίον" θα είναι τόσοι σε τέτοιες καταστάσεις που τα τρόφιμά σου δεν νομίζω να κρατήσουν μήνα!

Ερώτηση : Σίλβερ εις την Αγία Γραφή, τι γέγραπται; πως αναγινώσκεις;
τι περί των λοιπών μεριμνάτε; ...πλην ζητείτε την βασιλείαν του Θεού...
πωλήσατε τα υπάρχοντα υμών και δότε ελεημοσύνην, ποιήσατε εαυτοίς βαλλάντια μη παλαιούμενα, θησαυρόν ανέκλειπτον εν τοις ουρανοίς....
Ευγε σιλβερ.Να εισαι παντα καλα !

Συμφωνω και επαυξανω.Ο Κυριος ας βοηθησει ολο το κοσμο και μεις οσους περναει απο το χερι μας !

Και τιποτα να μην εχεις ο Παντοκρατορας δεν θα σ'αφησει !

Οι ερημιτες δηλαδη πως ζουσαν με χορτα και οτι αλλο ευρισκαν προχειρο ?

Χριστος Ανεστη αδελφε μου,οτι επιθυμεις !!
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

silver έγραψε:Ο ilaros έγραψε :
Το βασικότερο είναι τα τρόφιμα: δημητριακά (παξιμάδια που αντέχουν πάρα πολυ καιρό, δημητριακά ολόκληρα, αλεύρι, κορν φλέικς κ.λπ.), ελιές σε λάδι ή όχι (πολύ βασικό και αντέχει και πολύ), γάλα σε σκόνη ή σε κονσέρβες, όσπρια (που αντέχουν πάρα πολύ), ξηροί καρποί (αντέχουν πολύ και χωρίς να χαλάνε, μόνο αλλοιώνεται η γεύση τους) και ξηρά φρούτα (ιδίως σταφίδες). Φυσικά μία καλή επιλογή είναι και οι κονσέρβες, αναλόγως με το πότε λήγουν (αλλά δεν είναι για βασιστεί κανείς σε αυτές).
(υπάρχει και η πιθανότης να ακούσης: άφρον, ταύτη τη νυκτί την ψυχήν σου... α δε ητοίμασας...; )
2) ο πλησίον σου, που δεν θα έχει συγκεντρώσει τρόφιμα, εν τω προσώπω του οποίου είναι κεκρυμμένος ο Κύριος, θα σε κοιτάζει λέγοντάς σου: λιμώ απόλλυμαι!
Συ βεβαίως θα έχεις την εκλογή :
1) να πράξεις όπως ο ιερεύς και ο Λευϊτης της παραβολής του καλού Σαμαρείτου : και ιδών αυτόν αντιπαρήλθεν.
2) Να γίνης ο καλός Σαμαρείτης, (αν πράγματι είσαι Ορθόδοξος και ακολουθείς, τον Αρχηγό και Θεμελιωτή της Πίστεώς σου Ιησού Χριστό στον Γολγοθά) : και ιδών αυτόν εσπλαγχνίσθη.
Όπως δε αντιλαμβάνεσαι, οι "πλησίον" θα είναι τόσοι σε τέτοιες καταστάσεις που τα τρόφιμά σου δεν νομίζω να κρατήσουν μήνα!

Ερώτηση : Σίλβερ εις την Αγία Γραφή, τι γέγραπται; πως αναγινώσκεις;
τι περί των λοιπών μεριμνάτε; ...πλην ζητείτε την βασιλείαν του Θεού...
πωλήσατε τα υπάρχοντα υμών και δότε ελεημοσύνην, ποιήσατε εαυτοίς βαλλάντια μη παλαιούμενα, θησαυρόν ανέκλειπτον εν τοις ουρανοίς....

================
Η γη έχει αρχίσει να πληρώνει το βαρύτατο τίμημα της τεχνολογικής ανάπτυξης και της απληστίας των καταναλωτικών κοινωνιών της υφηλίου. Η ανθρώπινη ευαισθησία έχει τόσο εξασθενήσει ώστε να μην ακούει το κλάμα της γης. Πότε θ' αρχίσει να σκέπτεται ο άνθρωπος ότι και το δικό του μοιραίο κλάμα πρόκειται ν' ακολουθήσει;
Συγχαρητήρια! Η απάντησή σου, νομίζω ότι κλείνει το θέμα!
ilaros
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ilaros »

Εξυπνάδες! Ο γ. Παΐσιος είπε, σε εκείνον που τον ρώτησε, να μην κρατήσει μεν αλεύρι, διότι θα του δώσει ο γείτονάς του, αλλά να να έχει ένα χωραφάκι για να καλλιεργεί. Εμείς που ζούμε σε πόλη δεν μπορούμε να έχουμε χωραφάκι, μπορούμε να έχουμε ένα παξιμάδι και λίγες ελιές στην άκρη. Και δεν μιλάμε για ζωή πλουσιοπάροχη, αλλά απλά να μην πεθάνουμε της πείνας. Εξάλλου και οι Ισραηλίτες που είχαν πιστέψει στις προφητείες του Χριστού έφυγαν από τα Ιεροσόλυμα λίγο πριν γίνει η καταστροφή τους, δηλαδή προέβησαν σε ανορθόδοξες ενέργειες (αφού άλλαξαν τόπο διαμονής). Εξάλλου εφόσον γνωρίζουμε κάτι πρέπει να προνοήσουμε με βάση αυτό που γνωρίζουμε και με βάση τις δυνατότητες που έχουμε. Για αυτό που δεν γνωρίζουμε ή δεν μπορούμε λέμε "έχει ο Θεός".

Κοίτα, εσύ αν νοιώθεις ότι βλάπτεσαι πνευματικά από τις προμήθειες μην το κάνεις. Εγώ προτίθεμαι να ρωτήσω τον πνευματικό μου και να πράξω ανάλογα. Το που είναι η καρδιά του καθενός δεν το γνωρίζεις. Επίσης, δεν γνωρίζεις το πόσο θα ζοριστείς όταν πεινάσεις ή όταν βλέπεις τους άλλους δίπλα σου να υποφέρουν. Οπότε μην λες μεγάλα λόγια από τώρα.
Xpnstos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Xpnstos »

Προνόησε! Προνόησε! και μην ανησυχείς...
Όταν πεινάσουμε, ξέρουμε που μένεις :wink: Θα έρθουμε να αρπάξουμε απ' τα δικά σου
:lol: :lol: :lol:

Πέρα από τα αστεία. Νομίζω ότι το θέμα αυτό απάδει προς το πνεύμα του forum. O filtor που το έθεσε δικαιολογείται γιατί έχει άγχος λόγω των παιδιών του.
michail
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από michail »

Hμερομηνία : 11-05-07 Eκτύπωση | e-mail

Νομοσχέδιο για κατασκευή οδικής γέφυρας μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας
Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, το νομοσχέδιο που κυρώνει τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας για την κατασκευή δεύτερης διασυνοριακής οδικής γέφυρας μεταξύ των δύο χωρών, στην περιοχή της διόδου Κήποι-Υψαλα.

Επίσης, κατατέθηκε προς κύρωση η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού «για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Merkourios
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Merkourios »

Κανείς μέχρι σήμερα δέν γνωρίζει μέ πιό τρόπο διατήρησε γιά άλλα επτά χρόνια τίς μεγάλες εσοδείες τής Αιγύπτου (τών "παχέων αγελάδων" ) ό τότε αντιβασιλέας τής Αιγύπτου Ιωσήφ ό πάγκαλος.

Εμείς όμως, τί μπορούμε νά κάνουμε σήμερα;

Ό π.Στέφανος Καρουλιώτης στό Άγιο Όρος ( νά έχουμε τήν ευχή του, καί δέν ξέρω εάν ζεί ακόμη...) σ΄ ένα βιβλίο του δίνει κάποιες συμβουλές γιά μία βασική τροφή, τό αλεύρι.

Παίρνουμε λοιπόν ντενεκέδες τυριού μέ μεγάλο κυκλικό καπάκι καί βάζουμε αλεύρι ώς 5-10 εκ. στό βάθος. Τήν πρώτη αυτή στρώση τήν συμπιέζουμε μέ τίς παλάμες γιά νά φύγει ο αέρας. Μετά προσθέτουμε άλλες διαδοχικές στρώσεις μέχρι νά φθάσουμε στήν επιφάνεια ίσα νά χωράει νά κλείσει τό καπάκι.

Κάνουμε μία τελευταία υπερσυμπίεση καί επάνω-επάνω σκορπίζουμε αποξηραμένο βασιλικό. Κλείνουμε καί περνάμε περιφερειακά στό καπάκι σιλικόνη.

Εχω διατηρήσει αλεύρι, ανέπαφο από μπουμπούσια, σε 7 ντενεκέδες παλαιότερα, μέ σημειωμένες επάνω ημερομηνίες, γιά 4 περίπου χρόνια, καί τρωγότανε άνετα!

Εάν γνωρίζει κάποιος αδελφός κάτι σχετικό, άς μάς πληροφορήσει...

Merkourios
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”