Διαφοροποίηση της Θείας Χάρης από γέροντα σε γέροντα
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
-
Ierodiakonos
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο αδελφός που αναζητούσε απαντήσεις από τους Γεροντάδες αδελφέ δεν έψαχνε λύση εις το πρόβλημα αλλά να ακούσει αύτο που θα ανέπαυε τη ψυχή του κι επειδή δεν άκουσε αυτά που ήθελε από τους Πνευματικούς που επεσκέφθην για αυτό και δείχνει "καχύποπτος" απέναντί τους. Ο Πνευματικός αδελφοί δεν θα σου πεί αυτό που εσύ θέλεις να ακούσεις αλλά αυτό που πρέπει και αν αυτό δε σε ευχαρισθεί είναι δίοτι θέλεις να ικανοποιήσεις το "ιδίον θέλημά" σου.
-
Ierodiakonos
- Κορυφαίος Αποστολέας

-
Ierodiakonos
- Κορυφαίος Αποστολέας

-
Ierodiakonos
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ spyron. ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ Η ΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ,ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ,ΤΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΠΑΡ' ΟΛΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΤΗ ΛΥΣΗ Η ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ,ΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ Η ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΑΚΟΗ.
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΠΑΡ' ΟΛΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΤΗ ΛΥΣΗ Η ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ,ΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ Η ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΑΚΟΗ.
ΠΑΡΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΓΕΝΕΤΟ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΣΤΙ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΝ ΟΦΘΑΛΜΟΙΣ ΗΜΩΝ
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Συμφωνώ κι εγώ με τον Ελευθέριο! Και έχω τη άποψη, το ξαναλέω, ότι η περίφημη "πειστική" απάντηση που ψάχνουμε (αυτή δηλαδή που θα αναπαύει την ψυχή μας, όπως πολύ σωστά το έθεσε ο Λευτέρης) είναι ένας μύθος! Δεν νομίζω ότι υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση! Κατά τη γνώμη μου υπάρχει σωστή (υπακοή) ή λάθος (ανυπακοή) συμπεριφορά του πιστού απέναντι στον πνευματικό του!Alefteris έγραψε:Ο αδελφός που αναζητούσε απαντήσεις από τους Γεροντάδες αδελφέ δεν έψαχνε λύση εις το πρόβλημα αλλά να ακούσει αύτο που θα ανέπαυε τη ψυχή του κι επειδή δεν άκουσε αυτά που ήθελε από τους Πνευματικούς που επεσκέφθην για αυτό και δείχνει "καχύποπτος" απέναντί τους. Ο Πνευματικός αδελφοί δεν θα σου πεί αυτό που εσύ θέλεις να ακούσεις αλλά αυτό που πρέπει και αν αυτό δε σε ευχαρισθεί είναι δίοτι θέλεις να ικανοποιήσεις το "ιδίον θέλημά" σου.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.