Greece ή Hellas?

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Greece ή Hellas?
ΠΟΙΑ η διαφορά; 8O

Ας πω και εγώ δυο λογάκια.
1) Η λέξη "Έλλην" είναι πολύ παλιά. Τόσο παλιά που ΔΕΝ ξέρουμε από που βγήκε. Υπάρχουν τουλάχιστον 4 με 5 θεωρίες για την καταγωγή της αλλά μέχρι στιγμής εξακολουθούν να είναι θεωρίες. Δεν έχουμε ετυμολογικά στοιχεία. (Από όσο ξέρω εγώ τουλάχιστον)

2) Η λέξη "Γραικός" έγινε ευρέως γνωστή από την εποχή της Τουρκοκρατίας και μετά, και θεωρείται προσβολή! Σημαίνει κάτι ανάμεσα σε "δούλος", "άπιστος" ή "άχρηστος". Η κάθε μία όμως από αυτές τις 3 εξηγήσεις δεν είναι προσβλητική ως βρισιά (όπως π.χ λέμε "ηλίθιε") αλλά θεολογική βρισιά. Την έλεγαν σε αυτούς που δεν ήταν ικανοί (άξιοι) σύμφωνα με το κοράνι να γίνουν μουσουλμάνοι. Προσωπικά νιώθω μεγάλη μου τιμή να με λένε έτσι. Αποδεικνύουν με τα λόγια τους ότι είμαι διαφορετική από αυτούς. Δεν θα ήθελα για κανένα λόγο να μην είμαι γραικός. Γιατί "γραικός" σημαίνει ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥ σύμφωνα με την θρησκεία, τα πιστεύω, τον πολιτισμό, την γλώσσα ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ! Αλλοίμονο μου αν ντρεπόμουν γι' αυτά!

3) Η διάφορες λέξεις (τύπου "Ρωμιός", "Γραικός" κ.τ.λ) που συνδράμουν στην ύπαρξη της έριδας ανάμεσα στους ανθρώπους είναι αποριπτέες από μένα ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ, ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ! Είμαι περήφανη που γεννήθηκα σε αυτήν την α) Ορθόδοξη β) Ελληνική χώρα αλλά δεν πρόκειται να πάω να γίνω τίποτα αιρετική για να ικανοποιήσω τις ματαιοδοξίες των Ελληνολατρών (ή αρχαιολατρών, ή ειδωλολατρών κ.τ.λ όπως λέγονται) επειδή είμαι λέει "Έλλην". Το ότι οι έλληνες έχουν σπουδαίο γλωσσολογικό / πνευματικό / ψυχικό πολιτισμό, σημαίνει ότι έχουν την ευλογία από τον Θεό να μεταδώσουν όλα τα καλά τους χαρίσματα στους συνανθρώπους τους για να ζούνε όλοι μαζί ως αδέλφια. Και όχι να σκοτώνονται γιατί λέει ανήκουν στην Αρεία φυλή!! Αν "Έλληνας" σημαίνει ειδωλολατρεία, 12θεισμό κ.τ.λ τότε με συγχωρείτε εγώ δεν θα πάρω. Είμαι πρώτα χριστιανός και μετά έλληνας.

4) Οι διαμάχες τύπου "Ρωμιός", "Γραικός" κ.τ.λ είναι κανούργιο φρούτο. Δεν υπήρχε αυτή η έριδα σην εποχή μου. Εγώ δεν τα έμαθα αυτά στο σχολείο, στην κοινωνία που έζησα. Δηλ δεν μου έκαναν πλύση εγκεφάλου όπως στα σημερινά παιδιά. Αυτό είναι άλλη μία απόδειξη ότι είναι απλά ένα από τα σημερινά "φρούτα". Τα οποία ως γνωστόν είναι πικρά και άγευστα. Δεν έχω κανένα λόγο λοιπόν να ασχοληθώ μαζί τους. Οι μασσώνοι, οι σιωνιστές, οι αρχαιολάτρες και οι λοιποί κάνουν την δουλειά τους και εγώ την δικιά μου. Δεν χρειάζεται να ασχολείστε.
kostasxa
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από kostasxa »

πλανασε. ψαξε καλυτερα . το να λες τι γνωμη σου , και να λες δεν με νιαζει ...

χαρει σε ανθρωπους του λογου σου υποστιριζουν τα σκοπια τουρκι κλπ οτι τους κατακτισαμε εδαφι και πρεπει να τα ελευθεροσουν .

υποστιριζουν οτι η γνισια ελλαδα ειναι στεραια πελοπονισο και κανα δυο νισια, διλ μακεδονια λαρισα υπιρος εβρο ταεχουμε κατακτισι .

και με βασι τα λογια σου εχουν δικιο.

αν διαγραψεις ιστορια και γλωσσα σε ενα εθνος παβει να υπαρχει.

την γλωσσα κοντευουν ...
την ιστορια ........

παντος πολοι(και δεν μιλαμε για τον απλο λαο) ειναι αυτη που πιστευουν οτι η ελλαδα της επομενες δεκαετιες δεν θα υπαρχει σαν εθνος.
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από zafeiris »

Καλημέρα φίλοι μου. Θα διαφωνήσω με την αγαπητή evi_j αλλά όχι εντελώς. Δεν σημαίνει πως θα αποδεχτούμε μια λέξη-χαρακτηρισμό που δώθηκε με απαξιωτική έννοια απο τους τούρκους. Είναι προτιμότερο να μας αποκαλούν Έλληνες και όχι γκρέκο ή ρωμιό και την Ελλάδα θα ήταν καλήτερα εαν οι ευρωπαίοι την αποκαλούσαν HELLAS και όχι greece.
Όσο για το δωδεκάθεο και τους ειδολωλάτρες δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός οτι οι αρχαίοι έλληνες ήταν εκείνοι που μίλησαν πρώτοι για τον ένα Θεό και δημιουργό. Σας παραπέμπω στα κείμενα του Πλάτωνα και του Ησίοδου.
Πρέπει να είμαστε υπερίφανοι που είμαστε Έλληνες και ακόμα περισσότερο υπερίφανοι που είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι :wav:
ο καιρός γαρ εγγυς
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Ασφαλώς και είμαστε υπερήφανοι και ως Έλληνες και ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Πάντως δεν είμαστε και ο μόνος λαός που αλλιώς αποκαλούμαστε εντός και αλλιώς μας αποκαλούν οι ...εκτός. Για σκεφτείτε λίγο Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία....
Ας μας πουν όπως θέλουν οι άλλοι. Εμείς ΞΕΡΟΥΜΕ ποιοι είμαστε και είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ να το μάθουμε και στα παιδιά μας. :wink:
kostasxa
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

κοίτα αν θες δες την σελιδα www.romanity.org

αν θες μελετα τα σχολικα και τα αρχαια κιμενα και παλι θα πας στιν παραπανω σελιδα

αν θες μιλισε με ανθρωπους που εχουν κανει σε πρεσβείες στο εξοτερικο (διπλωματική ακόλουθη, πρέσβεις) και παλι θα γυρίσεις στην πανω ιστοσελίδα.

οσο για το ποιος μίλησε πρώτος για το θεο, αν ψαξεις θα δεις οτι καταγόμαστε απο το Νοε , πιστεύαμε στον αληθινό θεο και τον προδοσαμε (μαλιστα υπαρχει και μια ποιήτρια ποιο παλια απο τον ορφεα που μιλαει για αυτο και για την εξέλιξη μας στην διαστροφή κλπ)

το θεμα που δεν καταλαβαίνετε ειναι οτι κοντεύουμε να χαθουμε ως εθνος , ωσ πολιτισμος.

400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ Η ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΑΘΙΚΑΝ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ,
ΟΥΤΕ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΑ ΜΑΣ
arxontopoulo
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από arxontopoulo »

Πώς ο Ναπολέων ονόμασε τους Ρωμαίους: "Έλληνες"

Από πού ξεκίνησε ο ισχυρισμός, ότι δήθεν "οι Έλληνες ήταν υπόδουλοι στους Ρωμαίους για χιλιετηρίδες"; Πώς οι Ρωμαίοι ονομάσθηκαν "Έλληνες"; Ποια συμφέροντα ευγενών ικανοποίησε αυτή η ανιστόρητη ενέργεια; Τι δολοπλοκίες έγιναν για να επιτευχθεί αυτή η ψευδής ονομασία; Ποιος ο ρόλος του Ρήγα, του Κοραή και του Ναπολέοντα; Ποια η σχέση της Γαλλικής Επανάστασης με όλα αυτά; Σε ποια ανιστόρητη περιπέτεια ενεπλάκησαν οι Ρωμαίοι της Ελλάδος; Ποιων τα ξένα συμφέροντα εξυπηρετούν οι σημερινοί Νεοπαγανιστές που διαδίδουν αυτό το παραμύθι;

Για όλες αυτές τις απαντήσεις, θα βρείτε διαφωτιστικό το παρακάτω κειμενάκι. Είναι μεταφρασμένο από την καθαρεύουσα σε απλή γλώσσα, από τον πρόλογο της β΄ έκδοσης του βιβλίου: "ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ" εκδόσεις Δομός δεύτερη έκδοση, του π. Ι. Ρωμανίδη, γραμμένο το Πάσχα του 1989 ως πρόλογος. Είναι ένα τμήμα του προλόγου, που θεωρήσαμε χρήσιμο να γίνει ευρύτερα γνωστό σε κάθε Ρωμηό.

Πριν από το 794 οι Φράγκοι μας ονόμαζαν Romanos, δηλαδή Ρωμαίους, ενώ από το 794, μετά την καταδίκη μας ως αιρετικών στη σύνοδο της Φραγκφούρτης, άρχισαν να χρησιμοποιούν την ονομασία Grecos, προφασιζόμενοι ότι μόνο οι Ορθόδοξοι μπορούν να ονομάζονται Ρωμαίοι. Και έτσι τίθεται εύλογο το ερώτημα, γιατί μετά τόσους αιώνες χρήσεως του ονόματος "Γραικός" από τους Φράγκους, ο Ναπολέων αποφασίζει να αποκαλεί τους Ελλαδικούς με το όνομα "Έλληνες".

Το 1805, ένα έτος πριν από την έκδοση της "Ελληνικής Νομαρχίας", ο Κοραής εξέδωσε το έργο του "Διάλογος μεταξύ δύο Γραικών για τις νίκες του Ναπολέοντα". Εκεί προσπαθεί να πείσει τον αναγνώστη για την ανάγκη της εγκατάλειψης της ονομασίας Ρωμαίος, και να προτιμάται στο εξής η ονομασία "Γραικός" ή "Έλληνας". Ο ίδιος μάλιστα υπογραμμίζει την προτίμηση του ονόματος "Γραικός", «διότι ούτως μας ονομάζουσι όλα τα φωτισμένα έθνη της Ευρώπης», αγνοώντας βεβαίως την αιτία, αλλά αδιαφορώντας για το γεγονός ότι όλοι οι μη Ευρωπαίοι μας ονόμαζαν Ρωμαίους.

Είναι φανερό ότι οι μόνοι που είχαν ειδικό λόγο να εξαλειφθούν τα ονόματα "Γραικός" και "Ρωμαίος" από την Ελλάδα, διατηρώντας τα όμως προσωρινά για τα υπόλοιπα μέλη του έθνους, ήταν οι βασιλιάδες και ευγενείς της Ευρώπης. Για να κατανοηθεί αυτό, το διευκρινίζουμε στη συνέχεια.

Ο Ρήγας γνώριζε ότι η Γαλλική επανάσταση του 1789 ήταν επανάσταση των υπόδουλων Ραλλο-Ρωμαίων εναντίον των Φράγκων, που αποτελούσαν την τάξη των ευγενών της Φραγκίας (η οποία μόνο στην Ελλάδα λέγεται Γαλλία). Αυτοί αντιπροσώπευαν μόλις το 2% του πληθυσμού. Αγνοούσε όμως ότι ο Ναπολέων, δεξιοτέχνης της πολιτικής και της προσποίησης, είχε άλλα ενδιαφέροντα. Ο Ναπολέων ενδιαφερόταν για την επικράτηση των συμφερόντων της τάξεως των Φράγκων, και όχι των Γαλλο-Ρωμαίων. Γιατί ο ίδιος ήταν Φράγκος της κατώτερης τάξης ευγενών της Τοσκάνης, με δικαίωμα εγγραφής σε στρατιωτική σχολή για να γίνει αξιωματικός.

Εννέα χιλιάδες Φράγκοι αξιωματικοί, κυρίως προερχόμενοι από τους κατώτερους ευγενείς, οι οποίοι ανήκαν σε είκοσι πέντε στρατιωτικές στοές της "φραγκικής (franc) μασονίας» έλαβαν μέρος στην Γαλλική επανάσταση στο πλευρό των Γαλλο-Ρωμαίων, απαιτώντας ισότητα με τους ανωτέρω ομοεθνείς τους. Ήταν αξιωματικοί που μισθοδοτούνταν με χρήματα από τη φορολογία που εισέπρεττε ο βασιλιάς από τη μεσαία κυρίως τάξη. Όχι με φέουδα, όπως συνέβαινε μέχρι τον 15ο αιώνα. Οι ανώτεροι ευγενείς ήταν εκείνοι οι οποίοι είχαν και κράτησαν από τότε τα φέουδα, αποτελώντας μαζί με τη βασιλική οικογένεια τους μεγάλους γεωκτήμονες. Καταδικασμένοι λοιπόν οι παραπάνω αξιωματικοί σε σχετική φτώχια, και αδυνατώντας να εξισωθούν με τους βαθύπλουτους ομοεθνείς τους, επαναστάτησαν στο πλευρό των Γαλλο-Ρωμαίων, και τους ακολούθησε ο Ναπολέων. Σημειωτέον ότι αρκετοί από αυτούς είχαν πολεμήσει στην Αμερικανική επανάσταση και επηρέασαν τους συναδέλφους τους με δημοκρατικές ιδέες.

Ύστερα όμως από την καταδίκη και εκτέλεση του Λουδοβίκου 16ου (21/1/1793), οι περισσότεροι από τους Φράγκους αξιωματικούς εγκατέλειψαν την επανάσταση, η οποία εξελίχθηκε σε πόλεμο Ρωμαίων εναντίον Φράγκων. Μέρος αυτού του πολέμου ήταν η "βασιλεία του τρόμου", της οποίας ο ηγέτης Δαντών κατέσφαξε εκατό Φράγκους κληρικούς και αναζήτησε Ρωμαίο παπά να ευλογήσει τον γάμο του. Περίπου όμως τρεις χιλιάδες Φράγκοι αξιωματικοί παρέμειναν με τις δυνάμεις της επανάστασης, μερικοί ειλικρινά, όπως ο στρατηγός Barras, άλλοι όμως προσποιούμενοι, όπως ο Ναπολέων. Όλοι σχεδόν αυτοί που προσποιούνταν, συνδέθηκαν με τον Ναπολέοντα μέσω των αδελφών του και εκτός της μασονίας, και περίμεναν την ευκαιρία για να αρπάξουν την εξουσία και να ανατρέψουν την επανάσταση.

Αυτό επιτεύχθηκε όταν ο Ναπολέων επέστρεψε από την Αίγυπτο το 1799. Δέχθηκε να υποστηρίξει το νέο σύνταγμα που σχεδίασε, ο κύριος θεωρητικός της Γαλλικής επανάστασης αββάς Emmanouel Sieyes, και τον Roger Duco. Όταν όμως στερεώθηκε στη θέση αυτή, κατόρθωσε με την ανοχή ή τη συνεργασία του στρατού, να καταργήσει όλες τις εγγυήσεις δημοκρατίας τις οποίες προέβλεπε το σύνταγμα του αββά Sieyes και να γίνει μονοκράτορας μέσα στα πλαίσια φαινομενικής δημοκρατίας.

Επιστρέφοντας στην περίπτωση του Ρήγα Βελεστινλή μετά την παραπάνω παρένθεση, (που ήταν απαραίτητη για να κατανοήσουμε τα σχέδια του Ναπολέοντα), επαναλαμβάνουμε ότι ο Ρήγας γνώριζε ότι η Γαλλική επανάσταση γινόταν από τους Γαλλο-Ρωμαίους εναντίον των Φράγκων. Γι' αυτό μάλιστα και βρέθηκε στο επιτελείο του Ναπολέοντα, πιστεύοντας ότι αυτός ήταν γνήσιος εκφραστής του πνεύματος της επανάστασης. Δεν γνώριζε ασφαλώς ότι ο Ναπολέων προσποιόταν, έχοντας κατά νουν να επικρατήσει η Φράγκικη τάξη. Γι' αυτό ο τελευταίος προσεταιρίσθηκε τον Ρήγα, προσποιούμενος ενδιαφέρον, προκειμένου να καταστήσει αποτελεσματικότερο το σχέδιό του, για καταστολή της επανάστασης των Ρωμαίων, και αφανισμό της Ρωμαιοσύνης στη δύση και την ανατολή.

Τα παραπάνω, δείχνουν πόσα μεγάλα συμφέροντα απαιτούσαν τον θάνατο του Ρήγα, προκειμένου να αντικατασταθεί πάση θυσία το σχέδιό του, με εκείνο το οποίο είχε κατά νουν ο Ναπολέων. Και τίθεται το ερώτημα: Τίνος πράκτορας ήταν ο Οικονόμου που τον πρόδωσε; (δεδομένου ότι ο θάνατος του Ρήγα δεν εξυπηρετούσε μόνο τα ύψιστα συμφέροντα της Αυστρίας και της Τουρκίας, αλλά και τα σχέδια του Ναπολέοντα και της τάξεως που αυτός εκπροσωπούσε). Χαρακτηριστικό της σκοπιμότητας απόκρυψης των πραγματικών αιτίων θανάτου του Ρήγα, είναι το γεγονός ότι ο συντάκτης της «Ελληνικής Νομαρχίας» αφιερώνει επτά παραγράφους στην προδοσία του, τονίζοντας σε κάθε μία από αυτές, ως αίτιο την τύχη. Φυσικά όμως, καθόλου δια της τύχης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ένας θάνατος, ο οποίος εξυπηρετούσε τα ύψιστα συμφέροντα του Ναπολέοντα και των άλλων βασιλιάδων ευγενών της Ευρώπης όπως προαναφέραμε.

Όπως είναι γνωστό, για πολλούς αιώνες οι βασιλιάδες και ευγενείς της Ευρώπης, όπως και οι Οθωμανοί, κυβερνούσαν τεράστιους πληθυσμούς υπόδουλων Ρωμαίων, γι' αυτό και φοβούνταν το ενδεχόμενο γενικής εξεγέρσεως της Ρωμαιοσύνης στη Δύση και την Ανατολή. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο τέθηκαν ευνοϊκά απέναντι στη λεγόμενη "Ελληνική" επανάσταση, και αυτό, μόνο όταν εξασφάλισαν τον αρχαιοελληνικό προσανατολισμό της, και την αντίθεσή της στη Ρωμαιοσύνη και την πρωτεύουσά της Κωνσταντινούπολη. Άλλωστε και η ευνοϊκή στάση του τσάρου, εξηγείται από το γεγονός ότι δια της Ελληνικής επαναστάσεως δεν προσβάλλονταν οι διεκδικήσεις του επί της Κωνσταντινούπολης, και οι "Έλληνες" δεν αποτελούσαν εμπόδιο στα σχέδιά του. Εγκαίρως ο Ναπολέων είχε εξηγήσει σ' αυτόν, ότι "οι αρχαίοι Έλληνες" επρόκειτο να επαναστατήσουν εναντίον των Τούρκων, αλλά και κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μάλιστα, πολλοί από τους υπόδουλους, αφού πείσθηκαν ότι δεν πρόκειται ως Ρωμαίοι να τύχουν συμπαράστασης από τις μεγάλες δυνάμεις, και ότι μόνο παριστάνοντας τους αρχαίους Έλληνες μπορούν να ελπίζουν σε αυτή τη συμπαράσταση, αποφάσισαν να
συμμορφωθούν. Αυτό άλλωστε εννοούσε ο Κωστής Παλαμάς γράφοντας: «Έλληνες για να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου, πραγματικά, Ρωμιοί».

Ο Ναπολέων και το επιτελείο του, επέλεξαν το όνομα "Έλληνες" για το υπό ίδρυσιν έθνος, ήδη από το 1801, επιβεβαιώνοντάς το αυτό το 1806. Και αυτό για να παραμείνει το όνομα "Γραικός" (με το οποίο από το έτος 794 οι Φράγκοι ονόμαζαν τους ανατολικούς Ρωμαίους για να τους διακρίνουν από τους Δυτικούς), για το τμήμα εκείνο των Ρωμαίων το οποίο αποφασίσθηκε να διαδραματίσει τον ρόλο των τυράννων. Έτσι θα εμφανιζόταν ότι οι "Έλληνες" του υπό ίδρυσιν έθνους, ζητούσαν να ελευθερωθούν από τους Ρωμαίους της Κωνσταντινούπολης.

Ο Κοραής δεν κατανόησε τον πανούργο ελιγμό γύρω από την ορολογία των δύο ονομάτων, δι' αυτό και συνεχίζει στο έργο του: «Διάλογος δύο Γραικών», να συζητάει για άλλα. Όσο για την προτίμησή του, να δεχθούν οι Ρωμαίοι να αλλάξουν το εθνικό τους όνομα και να λέγονται στο εξής Γραικοί, θα σήμαινε για τους Ευρωπαίους και για τις ευρωπαϊκές γλώσσες, δουλεία Γραικών σε Γραικούς, και δύο έθνη που θα είχαν το ίδιο όνομα. Γι' αυτό η προτίμηση αυτή του Κοραή δεν υποστηρίχθηκε.

Πηγή: http://www.oodegr.com/neopaganismos/ell ... kotita.htm
Όπως αγαπάς!
kostasxa
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

μπραβω φιλε . ωραιο κιμενο . μπας και ξυπνισουν οι ελλινες και σωθη η πατριδα.
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Αγαπητέ Kostasxa. Υποθέτωντας ότι αυτό το "πλανάσε" το λες σε μένα έχω κάποιες απορίες:

1) Έγραψα 4 παραγράφους. Σε ποια από όλες λες ότι κάνω το λάθος;

2) Γιατί αυτός που πλανάται είμαι εγώ και όχι κάποιος άλλος π.χ εσύ; Τι είναι λάθος; Τι είναι σωστό; Ποια είναι η αλήθεια; Υπάρχει κάποιος που να ξέρει την ΑΛΗΘΕΙΑ εκτός του Θεού; Α, και τώρα που το σκέφτομαι.... Ξέρεις τι σημαίνει "αλήθεια"; Ως λέξη εννοώ. Λοιπόν, είναι σύνθετη λέξη. Από το στερητικό "α" και την λέξη "λήθη". Με 2 λόγια σημαίνει "να μην ξεχνάς". Μα να μην ξεχνάω ΤΙ; Τι είναι ποιο σημαντικό; Η ιστορία της Μακεδονίας ή το μήνυμα που μετέφερε; Χάρη στον Μ. Αλεξάνδρο που μετέφερε την γλώσσα μας σε τόση μεγάλη έκταση κατόρθωσε το Ευαγγέλιο να μεταδωθεί επι Μ. Κωσταντίνου 600 χρόνια αργότερα. Ποιο είπα; Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ! Θες να ενδιαφέρομαι ότι έγιναν σφαγές και μάχες κατά την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου ή το μήνυμα του Ευαγγελίου; Θα εκτιμήσω το αρχαίο ελληνικό πολιτισμό κόντρα σε οποιονδήποτε θέλει να το καταχραστεί. Αλλά δεν θα το υποστηρίξω εις βάρος του Ευαγγελίου. Λυπάμαι αν αυτό δεν σου αρέσει.

3) Είναι κρίμα ένας άνθρωπος σαν και εσένα που "δεν "βρωμάει" αμερικανίλα να κάνεις κάτι λάθη που βγάζουν μάτι κυρίως όταν κρίνεις τους άλλους για την ελληνική υπόσταση τους. Επειδή δεν θέλω να νομίζεις ότι σε κοροϊδεύω για τα λάθη σου, γι' αυτό στα διόρθωσα, αλλά please εκτός από τα λάθη μάθε και την γενική ιδέα ότι όταν κάποιος έχει διαφορετική ιδέα από σένα δεν σημαίνει ότι σου πάει κόντρα. Μετά από χιλιάδες συζητήσεις στο internet διαπίστωσα ότι ο πρόβλημα δεν είναι στις θεωρίες των ανθρώπων αλλά στον τρόπο έκφρασης τους. Δεν είναι καθόλου σωστό να λες στον άλλο ότι "πλανάται", ότι "κάνει λάθος" ή και ακόμα χειρότερα ότι είναι "προδότης" (γιατί αν δεν το κατάλαβες αυτό είπες) μόνο και μόνο επειδή εσύ δεν κατάλαβες. Και λέω ότι δεν κατάλαβες γιατί πως αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι μου λες ότι κάνω λάθος πάνω στην ιδέα μου ότι δεν θέλω έριδες. Δηλ τι; Έπρεπε να θέλω τους καυγάδες για να είμαι έλληνας; Που λέει, σε ποια επιστήμη, σε ποιο ελληνικό πνεύμα, ότι οι άνθρωποι πρέπει να τσακώνονται; Αν υπάρχει σε κάποια επιστήμη και εγώ δεν το ξέρω τότε σόρρυ αλλά δε θέλω να το μάθω κιόλας. Είμαι υπέρ του "αγαπάτε αλλήλους" και όχι του "σκοτώστε αλλήλους". Όπως είπα θα υποστηρίξω την ιστορία μου, τις επιστήμες, τον πολιτισμό μου, μέχρι εκεί όμως που δεν υπάρχουν θύματα. Γιατί θύμα θα πέσουν και οι 2 λαοί (έλληνες και σκοπιανοί) με τέτοιες ιδέες και μάλιστα ΟΥΤΕ ΚΑΝ για την πατρίδα τους και τα πιστεύω τους αλλά για τα οικονομικά συμφέροντα των πολιτικών. Σόρρυ αν σε απογοητεύω αλλά δεν θα πάρω.

πλανασε = πλανάσαι (ενικός = αι και πληθυντικός = ε)
τι γνωμη σου = τη(ν) όχι "τι"
νιαζει = νοιάζει
χαρει = χάρη (η χάρη
υποστιριζουν = υποστηρίζουν (υπο + στήριγμα)
τουρκι = τούρκοι
κατακτισαμε = κατακτήσαμε
εδαφι = εδάφη
ελευθεροσουν = ελευθερώσουν
γνισια = γνήσια
στεραια = στερεά
πελοπονισο = πελοπόννησο(ς)
νισια = νησιά
διλ = δηλ
λαρισα = λάρισσα
υπιρος = ήπειρος
βασι = βάση (ή βάση)
παβει = παύει (!)
παντος = πάντως
πολοι = πολλοί
πάντος πολοι ειναι αυτη = αυτοί
της επομενες δεκαετιες = τις (πολλές οι δεκαετίες, = πληθυντικός = γιώτα)

Φιλικά!
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Καλημερα και καλο μηνα σε ολους,

kostasxa, θα με συγχωρησεις που παρεμβαινω, σε ενα θεμα που ειναι λυμενο εδω και πολλα ετη, απο εγκριτους ανθρωπους και πιο καταρτισμενους απο εμας.

Ομως αγαπητε θα πρεπει οντως, εκτος απο την ορθογραφια σου, να προσεξεις και λιγο τους τροπους που εκφραζεσαι, γιατι στο ιδιο θεμα εχεις πεσει σε πολλα ατοπηματα.

Το πρωτο ειναι οταν ανεφερες πιο πανω οτι: "φιλε αυτο με το ρωμανιδι που εστειλες ειναι οτι καλυτερω εχω ολο αυτο το διαστημα εδω μεσα."

μεγα λαθος σου, και προσβλητικοτατο για αδελφους/ες μας που κουραζονται και ψαχνουν, και τελικα ανεβαζουν πολλα "διαμαντια" εδω μεσα, εδω και παρα πολυ καιρο. τωρα το τι σε "ενδιαφερει" εσενα ειναι αλλο, και ειναι προσωπικη σου υποθεση, ομως καλυτερα μην το φωναζεις κρατα το μεσα σου.

Το δευτερο ειναι οτι προσεβαλες την Evi_J, με τροπο απαραδεκτο, και θα πρεπει να επανορθωσεις. Το "πλανασαι" που της αντιγυρισες, ειναι πολυ βαρια κουβεντα ειδικα για καποιον που εκφραζεται συγκροτημενα και δεν σου εχει δωσει αλλα δικαιωματα σε ζητημα πιστεως και Θεολογιας.

Το τριτο ειναι οτι εγραψες "μπραβω φιλε . ωραιο κιμενο . μπας και ξυπνισουν οι ελλινες και σωθη η πατριδα."

λοιπον κανεναν δεν εχουμε βαλει για "ξυπνητηρι". Εχουν γνωσην οι φυλακες και ξερουμε τι γινεται και τι "παιχνιδια " παιζονται, οποτε να κραταμε λιγο πιο χαμηλα τους τονους. Η κινδυνολογια ειναι λαικισμος κατωτατου επιπεδου και δεν αρμοζει στο επιπεδο αυτου του φορουμ.

Να με συγχωρησεις, αλλα ετσι τα ειδα ετσι τα εγραψα, σαν ουδετερος παρατηρητης και αναγνωστης του θεματος, στο οποιο δεν συμμετεχω, αλλα και χωρις καμμια εμπαθεια για σενα. Απλα ειναι λιγο αποτομος ο τροπος σου.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
kleanthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από kleanthis »

ΑΣΧΕΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΦΡΑΓΚΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ??!!!

ΝΕΟΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟ , ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΛΟΥΣ!! :evil:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”