Ανοιχτό μυαλό...μέχρι εκεί που μας βολεύει

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Δηλαδή σε αιρετικούς πρέπει να συμφωνούμε και να αποδεχόμαστε την άποψή τους?
Αν αυτό γίνει είναι εκ προοιμίου λανθασμένο και καταστροφικό αν βρούμε έναν άθεο και του ρίχνουμε μαργαριτάρια και αυτός ρίχει λάσπη τους τι θα κάνουμε?
Ή θα σταματήσουμε την κουβέντα ή θα ξεκινάμε να αναλύουμε γιατί η Ισπανία νίκησε στον τελικό και κατέκτησε το Euro.
EKEI MPOΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. :D
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

panagiotis2008, εαν αναφερεσαι σε εμενα, δεν εχεις διαβασει σιγουρα λεξη απο το post μου. εαν δεν αναφερεσαι να με συγχωρεις για την σπουδη μου να σου απαντησω.

Παντως σε τριτη περιπτωση που απλα σχολιαζεις, θελω να σου πω, οτι διαλογο με οποιονδηποτε, θα κανεις. Δεν ειναι καλο να αρνεισαι εξ'αρχης τον διαλογο. Τωρα εαν δεις στην πορεια οτι σε υποτιμα, η παει να σε υπερκερασει για να περασει τις δικες του αποψεις, τοτε με ωραιο τροπο, του λες να ζησει να χαιρεται τις αποψεις του, και αναχωρεις για αλλα πιο σπουδαια και πιο μεγαλα..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

η αντιφαση αφορα την προταση ευρη πνευμα και παγιωμενες αποψης....και επιμενουμε στο δικο μας
δεν ενουσα το γενικο ανθροπο και γενικα
απλα ανελισα την κατασταση που περιγραφη το βυζαντινο πνευμα
και εκανα ας πουμε στρατιγικη αναλυση στην κατασταση αυτη

συμφονο μαζυ σου στο οτι χανω την πορεια.......
:sad:

απορος ειμαι :lol:

δοξα τω Θεω
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Διονυση μου δεν ειναι οτι εχεις αδικο........
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ dionysisgr

ΝΑ ΕΥΧΕΣΕ ΥΠΕΡ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

εγώ εγώ εγώ και ξανά εγώ οτι σκεφτωμαι εγώ είναι το σωστώ εγω εγώ εγώ και ξανά εγώ τα πάντα για να παιρνάω καλά εγώ.ποιός μου τρέφει αραγε αυτο το εγώ? ?
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Gewrgiosgr έγραψε:εγώ εγώ εγώ και ξανά εγώ οτι σκεφτωμαι εγώ είναι το σωστώ εγω εγώ εγώ και ξανά εγώ τα πάντα για να παιρνάω καλά εγώ.ποιός μου τρέφει αραγε αυτο το εγώ? ?
"Μα ποιος άλλος;; ΕΓΩ!!!!" (ατάκα παντός...καιρού)

Γιώργο μου έχεις απόλυτο δίκιο!
Gewrgiosgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Gewrgiosgr »

Σε ευχαριστώ που με παρακίνησες να ξαναπάω στον ποιο ευλογημένο τοπο του κόσμου.Δυστηχώς εξώ ξανά τα ίδια και χειρότερα!
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Gewrgiosgr έγραψε:Σε ευχαριστώ που με παρακίνησες να ξαναπάω στον ποιο ευλογημένο τοπο του κόσμου.Δυστηχώς εξώ ξανά τα ίδια και χειρότερα!
Α, όλα κι όλα! ΜΟΝΟΣ σου πήρες την απόφαση και πήγες. Μη μ΄ανακατεύειες εμένα! :)
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

"]
Byzantine_Spirit έγραψε:Πως γίνεται να λέμε ότι έχουμε ευρύ πνεύμα (ανοιχτό μυαλό εν ολίγοις) ενώ οι περισσότεροι συνήθως, έχουμε παγιωμένες απόψεις για κάποια ζητήματα και παρόλο που είμαστε ανοιχτοί προς συζήτηση εν τούτοις επιμένουμε το δικό μας;
Και πόσο μάλλον όταν βλέπουμε μια άλλη άποψη να στέκει (να είναι τεκμηριωμένη καθόλα δηλ.) και παραταύτα, πάλι το δικό μας να επιμένουμε.
Ο κάθε άνθρωπος μέσα του από μια ηλικία και μετά αποκτά τρεις κατηγορίες απόψεων, που βασίζονται πάνω στις εμπειρίες και τις γνώσεις, που έχει αποκτήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή:

1. Παγιωμένες απόψεις, που βασίζονται σε επανηλλειμμένες πανομοιότηπες εμπειρίες (πολλές φορές τραυματικές), ή σε βαθείες τεκμηριωμένες γνώσεις. Οι απόψεις αυτές ανατρέπονται μόνο με ένα σοκ ή από άλλες απόψεις, που είναι πολύ καλύτερα τεκμηριωμένες και προέρχονται από άνθρωπο, που έχει το τεκμήριο της αυθεντίας.

2. Απόψεις, που προέρχονται από μικρό αριθμό εμπειριών και δεν έχουν ψαχτεί πολύ ή από επιφανειακές κι επιπόλαιες γνώσεις. Οι απόψεις αυτές ανατρέπονται σχετικά εύκολα από νέες διαφορετικές εμπειρίες ή από σοβαρή και τεκμηριωμένη γνώση, που προσφέρεται από ανθρώπους που "γνωρίζουν τα πράγματα καλύτερα" ή από βιβλία και άλλες αποθήκες γνώσεις.

3. Άγνωστα θέματα ή απορίες για τις οποίες οι εμπειρίες και η γνώση δεν ήταν αρκετά για να διαμορφώσουν άποψη.

Ο εγωισμός ή η ταπείνωση του ανθρώπου μπορεί να δυσκολέψει αφάνταστα ή να διευκολύνει την διαδικασία αλλαγής άποψης.

Ο διάλογος πάντοτε οφελεί σχεδόν όλους τους ανθρώπους, γιατί μπορεί να περιέχει στοιχεία της 2ης ή της 3ης κατηγορίας. Δεν οφελέί μόνο τους πολύ εγωιστές, που θεωρούν ότι έχουν παγιώσει άποψη για τα πάντα και δεν έχουν ανάγκη των απόψεων των άλλων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”