Μυστήριο Γάμου

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Εχθες διαβασα το μυνημα σου και επειδη δεν ειχε απαντησει αλλος ,προβληματιστηκα ,αλλα δεν μπορουσα να γραψω κατι....Και τι να γραψω..Θα σου εγραφαΚΟΥΡΑΓΙΟ ,αλλα αυτη ειναι μια λεξη που την λεμε σε εναν ανθρωπο που εχει χασει οτι ποιο πολυτιμο στη ζωη του.Τι να μπορεσει να πει αυτη η λεξη.Το σταυρο που κουβαλας ,μονο εσυ ξερεις ποσο βαρης ειναι και αν τον αντεχεις..........Αυτα ειναι τα ανεξηγητα της ζωης ,που οσο και χριστιανοι να ημαστε ,πανω απο ολα ειμαστε ανθρωποι και αναρωτιομαστε το γιατι/Λεμε γιατι θεε μου σε εμενα?Θα σου πω μια αλλη αποψη ζωης ισως μπορεσεις και καταλαβεις οτι αυτο που ειχες ωραιο ,χαρουμενο ,ευτηχισμενο ,να το ειχες για λιγο .Αλλα σκεψου οτι καποιοι ανθρωποι ειναι με τη συζηγο τους η τον συζηγο τους χρονια μαζι και ολα αυτα που εζησες εσυ ,ολα τα ωραια ,την αγαπη ολη αυτην την ευλογια που ειχατε οσο ζουσε η γυναικα σου,αλλοι δεν τα ζουνε ουτε στο μισο ,ενω ειναι παρα πολλα χρονια μαζι.
Εχεις ζησει την ευτυχια σε ολο το μεγαλειο τηςΚρατα την στη σκεψη στην καρδια σου και πανω απο ολα στο αγγελουδακι σου τον Μαριο ,που θα τον εχουμε ολοι μας ,μεσα στις προσευχες μας......Μην απογοητευεσε......και να ξερεις οτι οτιδηποτε χρειαστεις οσο μπορουμε να σε βηθησουμε ,θα το κανουμε.Δεν ειστε μονοι και ειμαι σιγουρη οτι η γλυκια μαμα του Μαριου ειναι παντα κοντα του και κοντα σου και σας προσεχει.Και εμεις θα ειμαστε εδω για σενα!!!!!!!!!!!!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Κωνσταντίνε ο Θεός να σου χαρίζει ΠΑΝΤΟΤΕ υπομονή, δύναμη, πίστη και ταπείνωση! Δεν μπορώ να πω τίποτε, η περίπτωσή σου είναι συντριπτική.
Προς τα μέλη του φόρουμ : Ας περιμένουμε καλύτερα να απαντήσει ο σεβαστός πατέρας Αντώνιος.
Προς τον Διαχειριστή : Νίκο, επειδή και άλλη φορά τα μηνύματα έφθασαν καθυστερημένα ή και καθόλου στον πατέρα Αντώνιο, μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Αδελφε ξερω οτι ειναι δυσκολο να πει κατι με λογια σε τετοιες στιγμες, τι να πεις στην δικη σου περιπτωση ή σε μια μανα που βλεπει το παιδι της να πεθαινει ή σε τοσες αλλες παρομοιες ?

Ετσι που περιγραφεις την γυναικα σου μαλλον ηταν μια πραγματικη χριστιανη, εκανε το θελημα του Θεου ταπεινα χωρις να το δειχνει ισως καταλαβες ποια πραγματικα ηταν μετα το θανατο της.

Δίκαιος δὲ ἐὰν φθάσῃ τελευτῆσαι, ἐν ἀναπαύσει ἔσται· 8 γῆρας γὰρ τίμιον οὐ τὸ πολυχρόνιον οὐδὲ ἀριθμῷ ἐτῶν μεμέτρηται· 9 πολιὰ δέ ἐστι φρόνησις ἀνθρώποις καὶ ἡλικία γήρως βίος ἀκηλίδωτος. 10 εὐάρεστος τῷ Θεῷ γενόμενος ἠγαπήθη καὶ ζῶν μεταξὺ ἁμαρτωλῶν μετετέθη· 11 ἡρπάγη, μὴ κακία ἀλλάξῃ σύνεσιν αὐτοῦ ἢ δόλος ἀπατήσῃ ψυχὴν αὐτοῦ· 12 βασκανία γὰρ φαυλότητος ἀμαυροῖ τὰ καλά, καὶ ρεμβασμὸς ἐπιθυμίας μεταλλεύει νοῦν ἄκακον. 13 τελειωθεὶς ἐν ὀλίγῳ ἐπλήρωσε χρόνους μακρούς, 14 ἀρεστὴ γὰρ ἦν Κυρίῳ ἡ ψυχὴ αὐτοῦ· διὰ τοῦτο ἔσπευσεν ἐκ μέσου πονηρίας. οἱ δὲ λαοὶ ἰδόντες καὶ μὴ νοήσαντες, μηδὲ θέντες ἐπὶ διανοίᾳ τὸ τοιοῦτον 15 ὅτι χάρις καὶ ἔλεος ἐν τοῖς ἐκλεκτοῖς αὐτοῦ καὶ ἐπισκοπὴ ἐν τοῖς ὁσίοις αὐτοῦ
Σοφία Σολομώντος 4, 7-15

7. Ο δίκαιος όμως, ακόμα και αν φθάσει να πεθάνει, θα βρίσκεται σε ανάπαυση 8 αυτο που φερνει τιμη στα γηρατεια δεν ειναι τα πολλα χρονια 9 στους ανθρωπους αξιζει περισσοτερο η φρονηση απο τα ασπρα μαλλια και η αμεμπτη ζωη απο την μεγαλη ηλικια 10 Αφού ο δικαιος ευαρέστησε τον Θεό αγαπήθηκε, και μετατέθηκε επειδή ζούσε ανάμεσα σε αμαρτωλούς. 11 Αρπάχθηκε μήπως η κακία αλλάξει τη σύνεσή του, ή μήπως απατήσει την ψυχή του δόλος. 12 Επειδή η γοητεία της φαυλότητας αμαυρώνει τα καλά, και η περιπλάνηση του νου σε επιθυμίες δηλητηριάζει τον άκακο νου. 13 Αφού τελειοποιήθηκε σε σύντομο χρόνο, κάλυψε πολλά έτη ενάρετης ζωής!! 14 Επειδή η ψυχή του άρεσε στον Κύριο. Γι' αυτό επισπεύθηκε να βγει μέσα από την πονηρία. Αλλά οι λαοί το είδαν και δεν το κατάλαβαν ούτε το διανοήθηκαν αυτο 15 Ότι Χάρη και έλεος βρίσκεται στους εκλεκτούς Του και επισκοπή στους οσίους Του.
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

smarti επιτελους και μια φορα που μιλησες σωστα!συμφωνω μαζι σου!
Άβαταρ μέλους
yiorgos31
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yiorgos31 »

αν και η smarti τα ειπε πολυ καλά παραθετω κι αυτα ως συμπληρωμα: η γυναίκα σου φίλε μου όπως το περιγράφεις είχε φτάσει ίσως στη μέγιστη πνευματική κατάσταση κι ο Θεός έκρινε ότι ήταν η καλύτερη στιγμή γι' αυτήν για να την πάρει. ίσως το είχε καταλάβει και η ίδια. ίσως αν ζούσε μετά από αυτό να μην είχε εξελιχθει καλά η σχέση σας. δεν το ξέρεις. όσο για σένα και το παιδί, σίγουρα ο Θεός δεν είναι άσπλαχνος για να σας τη στερήσει αλλά ίσως αυτός είναι ο σταυρός ο δικός σου και σίγουρα θα βοηθήσει το παιδί με τρόπο που μόνο Εκείνος ξέρει. ακόμα και η κρίση σας θα είναι πιο επιεικής. ο άγιος Αρσένιος νομίζω ήταν που προσευχήθηκε για ένα παιδί που του ζητούσαν να βαφτίσει, αν μεγαλώνοντας δεν ακολουθούσε το δρόμο του Θεού να το πάρει ο Θεός όσο ήταν μικρό , κι αυτό έγινε τελικά... ο πόνος μεγάλος και κανείς από μας δε μπορεί να τον συλλάβει, αλλά είναι ευκαρία να αγιάσετε κι εσυ και το παιδί. να σας έχει ο Θεός καλά και συγνώμη για την παρέμβαση.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

aposal έγραψε:Προς τα μέλη του φόρουμ : Ας περιμένουμε καλύτερα να απαντήσει ο σεβαστός πατέρας Αντώνιος.
Προς τον Διαχειριστή : Νίκο, επειδή και άλλη φορά τα μηνύματα έφθασαν καθυστερημένα ή και καθόλου στον πατέρα Αντώνιο, μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

aposal έγραψε:Κωνσταντίνε ο Θεός να σου χαρίζει ΠΑΝΤΟΤΕ υπομονή, δύναμη, πίστη και ταπείνωση! Δεν μπορώ να πω τίποτε, η περίπτωσή σου είναι συντριπτική.
Προς τα μέλη του φόρουμ : Ας περιμένουμε καλύτερα να απαντήσει ο σεβαστός πατέρας Αντώνιος.
Apostole o P. Antonios poles fores kani kai meres na mpi.
Opote perimenoume.
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Την ώρα που σου γράφω αυτά, την ίδια ώρα δακρύζω. Μάλλον δεν είμαι στην πραγματικότητα ευαίσθητος αλλά μόνο φαίνεσθαι. Ωστόσο δάκρυσα.....δακρύζω...

Δεν ξέρω αν είναι μόνο για εσένα, ούτως ή άλλως σε τέτοιες περιπτώσεις κάτι ακουμπά μια δική σου χορδή...

Η περίπτωσή σου είναι η απο τα πιο δύσκολα πράγματα γιατί είναι μαχαιριά στην καρδιά και την στιγμή που η ευτυχία διήγε την ανιούσα, την ουσιαστική ανιούσα....

Μην χάσεις την Πίστη σου, βρες την δύναμη.....

Μόνο έτσι θα νιώθεις την αγάπη της με ένα περίεργο τρόπο να σε τυλίγει και μόνο έτσι θα έχεις ως παραμυθία την συνάντησή σου μαζί της στη Βασιλεία των Ουρανών...

Είναι στιγμές που με δυσκολία αναπνέω, με δυσκολία βγαίνει δύναμη στη φωνή...

Κωνσταντίνος
Krateros
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από Krateros »

Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω για τις προσευχές σας, όλους.

Κάποιοι γράψατε πως έχω κουράγιο και είμαι δυνατός.
Θα έλεγα πως κανείς που λογίζεται άνθρωπος δεν έχει αρκετή δύναμη για να αντέξει σε ένα τέτοιο χτύπημα χωρίς την αγάπη των συνανθρώπων του. Και τώρα συνειδητοποίησα την αξία του να δίνεις αγάπη. Και την αξία να σε αγαπάνε οι συνάνθρώποι σου (εκτιμώντας τον χαρακτήρα, την συμπεριφορά, τον βίο σου). Μια κατάμεστη εκκλησία την ημέρα της κηδείας, βουβού κόσμου. Απίστευτο πλήθος. Πάνδημο πένθος. Απόλυτη σιωπή. Άνθρωποι που ήρθανε από όλη την Ελλάδα. Μέχρι και ξένοι συνάδελφοί μου στη δουλειά από το εξωτερικό.

Πόσοι άνθρωποι σπαράξανε και υποφέρανε για ότι έγινε... Μεγαλύτερη βοήθεια δεν θα μπορούσε να υπάρξει... Ακόμα και αυτό που πολλοί μου είπανε, πως δεν αξίζαμε τέτοια αδικία, να πω πως αν και δεν μου άρεσε ως συνειρμός (ο άδικος Κύριος) ήταν όμως και μια παρηγοριά: μια μαρτυρία της ως τώρα ζωής μας, εμένα και της γυναίκας μου.

Να πω ακόμα 2 πράγματα, που πιστεύω αξίζουν να καταγραφούν:

Πρώτον, ότι εμφανίστηκαν στη ζωή μου άτομα πολύ αγαπημένα με τα οποία είχαμε χαθεί μέχρι και 20 χρόνια πριν. Άτομα που σκέφτηκα με πολύ αγάπη όταν ήρθε το ξαφνικό αλλά δεν είχα ακόμη την δύναμη να αναζητήσω. Άτομα που δεν ήξεραν τίποτα για τα τραγικά γεγονότα αλλά συνέβη να βρουνε τηλέφωνό μου και να επικοινωνήσουν. Τώρα! Πραγματικά νιώθω πως ο Κύριος μαζεύει γύρω μας ώρες ώρες όποια πηγή δύναμης μπορεί να μας στηρίξει...

Δεύτερον, επειδή αναφέρθηκα στη θαυματουργική σωτηρία του παιδιού μας, να πω ότι το παιδί λόγω της επιπλοκής γεννήθηκε την Τετάρτη 30 Απριλίου με πρόβλημα μεγάλο το οποίο οι γιατροί έκριναν ότι εκείνο το βράδυ δεν είμαστε σε θέση να μας το γνωστοποιήσουνε και μας καθησυχάσανε ότι όλα με το παιδί είναι καλά. Δεν τους κακίζω, άνθρωποι είναι έτσι έκριναν. Θα μπορούσαν σε εμένα τουλάχιστον να το έλεγαν αλλά τέλος πάντων.

Το πρωί (της Πρωτομαγιάς...) με πήραν εσπευσμένα να μεταβώ εκεί διότι το χάναμε. Ήταν το δεύτερο μεγάλο σοκ. Όταν έφτασα μου εξηγήσαν ότι υπήρχανε δύο θέματα: πρώτον της επιβίωσης. Χωρίς πρόγνωση πριν περάσουν 2 48ωρα (έως Δευτέρα). Δεύτερον υπάρχει πιθανότητα εγκεφαλικής δυσλειτουργίας. Θα φαινότανε σε υπερηχογράφημα της επόμενης μέρας.

Όντως, την επόμενη μέρα, Παρασκευή, το υπερηχογράφημα έδειξε εκτενές (εκτενέστατο θα έλεγα εγώ) οίδημα στον εγκέφαλο, ο χρόνος παραμονής του οποίου θα καθόριζε και την εξέλιξη του μωρού. Στα νεογνά δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα οι ιατροί ούτε διαθέτουν πολλές δυνατότητες φαρμακευτικής αγωγής. (ο Παντοδύναμος Άνθρωπος). Θα δούμε, είπαν, πως θα απορροφηθεί από μόνο του το οίδημα. Το οποίο λόγω έκτασης αναμένετο να απορροφηθεί σε περίπου ένα μήνα... ΄

Την Δευτέρα, 5 Μαίου, αφού πέρασε ένα απίστευτο Σ/Κ με την κηδεία της συζύγου μου, έγινε το εξής. Ξύπνησα με μια παρόρμηση να πάω στον Όσιο Εφραίμ. Όπως και το έκανα, χωρίς να πω τίποτα σε κανένα και μετά πήγα κατ' ευθείαν στο Μαιευτήριο. Ανεξάρτητα η μια από την άλλη και χωρίς και να το γνωρίζουν, μετέβησαν επίσης στον Όσιο Εφραίμ και οι δύο οικογένειες (γονείς και πεθερικά μου!). Αυτά τα διαπιστώσαμε συζητώντας ... το βράδυ. Λεπτομέρεια που κανείς μας δεν ήξερε (ω της ασχετοσύνης!). 5 Μαίου είναι η γιορτή του Οσίου! Μάλιστα λόγω της ταραχής εγώ δεν το κατάλαβα ούτε εκεί.

Στο μαιευτήριο εκείνη την Δευτέρα έγιναν τα εξής. Πρώτον ξεκαθάρισε ότι ο Μάριος θα ζήσει. Δεύτερον στο νέο υπερηχογράφημα που έγινε το εγκεφαλικό οίδημα είχε εξαφανιστεί. (Το γράφω και κλαίω!)

Την επόμενη ημέρα έψαξα τον βίο του Οσίου και είδα πως ήταν ορφανός.

Το παιδί έμεινε στην εντατική έως τις 27 Μαίου και υπήρξε άλλη μία παρέμβαση άνωθεν, την ημέρα της γιορτής μου, 21 Μαίου.

Αλλά νομίζω πως έχω αρχίσει να ακούγομαι σαν υπέργηρος και θρησκόληπτος... Σας διαβεβαιώ δεν είμαι. Ένα κάρο διπλώματα έχω θετικών επιστημών κιόλας, σαν αυτά που άφησε στα συρτάρια της η Μαρία μου.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Ευλογημενος ο Μαριος.Μαλλον τις δικες του προσευχουλες χρειαζομαστε!!!!!!!!Μεσα στην ατυχια σου εισαι πολυ τυχερος και ευλογημενοι και οι δυο.Εχεις ολη την αγαπη μας.Η Μαρια θα ηταν πολυ περυφανη για σενα.Μαλλον ειναι και σας καμαρωνει και τους δυο.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”