Αυτό δεν το πιστεύω! Τουλάχιστον για τον Απόστολο Πέτρο σίγουρα θα ήξερες τη θεραπεία της πεθεράς του από τον ίδιο το Χριστό!panagiotis2008 έγραψε:Πω τι μου κάνεις τώρα,μου έσπασες ένα στερεότυπο που είχα στο μυαλό μου.Δεν ήξερα οτί υπήρχαν παντρεμένοι προφήτες κι Απόστολοι,νόμιζα οτί όλοι ήταν άγαμοι.
Έγγαμοι Άγιοι και Αγίες!
Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας
Οι Άγιοι Τερέντιος και Νεονίλα μαρτύρησαν μαζί με τα -παιδιά τους Λυτή, Σάρβιλο, Ιέρακα, Θεόδουλο, Φωκά, Βήλη και Ευνίκη για τη δόξα του Χριστού. Ο Τερέντιος και η Νεονίλα έδωσαν στα παιδιά τους χριστιανική αγωγή, με γνώμονα τις επιταγές του Ευαγγελίου. Έτσι, όταν ξεκίνησε ο διωγμός εναντίον των χριστιανών και η οικογένεια έπρεπε να επιλέξει αν θα έφευγε για να σωθεί ή θα έμενε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο, κανένα από τα μέλη της δεν επέλεξε το δρόμο της φυγής, αλλά όλοι μαζί αποφάσισαν να περιμένουν με καρτερία ό,τι επρόκειτο να συμβεί. Γρήγορα η οικογένεια, γνωστή καθώς ήταν για τη χριστιανική της δράση, συνελήφθη από τους ειδωλολάτρες και οδηγήθηκε στο κριτήριο. Εκεί οι Άγιοι με παρρησία ομολόγησαν την πίστη τους στον Χριστό, χωρίς να φοβηθούν τις συνέπειες. Έπειτα από την ομολογία τους υπέστησαν πλήθος βασανιστηρίων, τα οποία απέμειναν με υποδειγματική ευψυχία. Όταν οι ειδωλολάτρες συνειδητοποίησαν πως το φρόνημα των Αγίων δεν επρόκειτο να καμφθεί, όποιο μέσο κι αν χρησιμοποιούσαν, τους εκτέλεσαν με αποκεφαλισμό.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
1. Ο ιερέας Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ έμειναν πολλά χρόνια άτεκνοι, καθώς η Ελισάβετ ήταν στείρα και δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει. Οι δυο ευσεβείς άνθρωποι προσεύχονταν νυχθημερόν στον θεό να τους χαρίσει ένα παιδί. Οι δεήσεις του ζεύγους εισακούσθηκαν και κάποια μέρα που ο Ζαχαρίας βρισκόταν στο Ναό εμφανίσθηκε σε αυτόν ο αρχάγγελος Γαβριήλ για να του μηνύσει το χαρμόσυνο νέο ότι αυτός και η Ελισάβετ θα αποκτούσαν παιδί, το οποίο θα ονομαζόταν Ιωάννης. Όμως ο Ζαχαρίας, ο οποίος γνώριζε πως η σύζυγος του ήταν στείρα, έδειξε να δυσπιστεί και αμφισβήτησε τα λόγια του αρχαγγέλου. Ο Γαβριήλ τότε τον ειδοποίησε ότι θα τιμωρηθεί για τη δυσπιστία με την οποία δέχθηκε το μήνυμα του θεού και θα χάσει προσωρινά τη μιλιά του. Πράγματι, ο Ζαχαρίας έχασε τη μιλιά του, η οποία αποκαταστάθηκε μετά τη γέννηση του Ιωάννη, όταν έγραψε πάνω σε πινακίδιο το όνομα του νεογέννητου παιδιού. Η έλευση του Προδρόμου του Κυρίου είχε προφητευτεί από τον Ησαΐα.
2. Και το έτερο σημαντικό ζευγάρι της Ανθρωπότητας (που ήδη ανέφερε η Τερι) Ιωακείμ και Αννα (δείτε παρακάτω) :

3. Εάν θέλουμε να ψάξουμε σε ενα συγκεκριμένο site για μια λέξη, στο google γράφουμε site:pigizois.net συζυγο
Η εντολή αυτή αναζητά αναφορές στην λέξη συζυγο που γίνονται μόνο στο site pigizois.net Εάν το κάνετε θα δείτε όλες τις αναφορές σε παντρεμένους Αγίους.
To συγκεκριμένο πολύ γνωστό αυτό site αναφοράς, περιέχει Θεόπνευστα κείμενα και βίους Αγίων απο το εξαιρετικό βιβλιο "Αγιολόγιο της Ορθοδοξίας" του κου Χρήστου Τσολακίδη τηλ. 210-3304170 (υπάρχει σε όλα τα επίσημα βιβλιοπωλεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Αποστολικής Διακονίας κλπ, εκδ.ιδίου το οποίο και προτείνω να το αγοράσουν όσοι έχουν ενδιαφέρον για τους βίους - περιέχει και αγιογραφίες). Το site αυτό ξεκίνησε με επιμέλεια του πατρός Αντωνίου, του Ι.Ναού Βαρειάς Μυτηλίνης.
Εννοείται οτι η ίδια διαδικασία ψαξίματος μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε site πχ
site:athos.edo.gr συζυγο
site:in.gr συζυγο
κλπ
Χρ.
ΥΓ. aposal νομίζω οτι η λέξη ψελίζω είναι παράγωγο του ψέλνω. Ετσι, αντι του τίτλου "ψάλτης" που προσέδωσα στο πρόσωπό μου με τα καναδυό μμμμμμ που ψέλισα, μπορώ πλέον να χρησιμοποιώ άφοβα την λέξη "ψελιστής" που εμπεριέχεται στην ευρεία έννοια του όρου "ψάλτης" και αφορά τον "δόκιμο ψάλτη" στα νηπιακά του βήματα !!! Το αν γράφεται με δυο λ δεν το θυμάμαι οπότε το γράφω με ένα λ και είμαι μέσα 50-50 !!!
2. Και το έτερο σημαντικό ζευγάρι της Ανθρωπότητας (που ήδη ανέφερε η Τερι) Ιωακείμ και Αννα (δείτε παρακάτω) :

3. Εάν θέλουμε να ψάξουμε σε ενα συγκεκριμένο site για μια λέξη, στο google γράφουμε site:pigizois.net συζυγο
Η εντολή αυτή αναζητά αναφορές στην λέξη συζυγο που γίνονται μόνο στο site pigizois.net Εάν το κάνετε θα δείτε όλες τις αναφορές σε παντρεμένους Αγίους.
To συγκεκριμένο πολύ γνωστό αυτό site αναφοράς, περιέχει Θεόπνευστα κείμενα και βίους Αγίων απο το εξαιρετικό βιβλιο "Αγιολόγιο της Ορθοδοξίας" του κου Χρήστου Τσολακίδη τηλ. 210-3304170 (υπάρχει σε όλα τα επίσημα βιβλιοπωλεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Αποστολικής Διακονίας κλπ, εκδ.ιδίου το οποίο και προτείνω να το αγοράσουν όσοι έχουν ενδιαφέρον για τους βίους - περιέχει και αγιογραφίες). Το site αυτό ξεκίνησε με επιμέλεια του πατρός Αντωνίου, του Ι.Ναού Βαρειάς Μυτηλίνης.
Εννοείται οτι η ίδια διαδικασία ψαξίματος μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε site πχ
site:athos.edo.gr συζυγο
site:in.gr συζυγο
κλπ
Χρ.
ΥΓ. aposal νομίζω οτι η λέξη ψελίζω είναι παράγωγο του ψέλνω. Ετσι, αντι του τίτλου "ψάλτης" που προσέδωσα στο πρόσωπό μου με τα καναδυό μμμμμμ που ψέλισα, μπορώ πλέον να χρησιμοποιώ άφοβα την λέξη "ψελιστής" που εμπεριέχεται στην ευρεία έννοια του όρου "ψάλτης" και αφορά τον "δόκιμο ψάλτη" στα νηπιακά του βήματα !!! Το αν γράφεται με δυο λ δεν το θυμάμαι οπότε το γράφω με ένα λ και είμαι μέσα 50-50 !!!
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...