Ντόμπρος ή διπλωμάτης;

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ,ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από PRETORIAN »

smarti έγραψε:ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ,ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ?
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΙΤΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΣ!
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Δύσκολα βάζετε νυχτιάτικα............
Επειδή στο βάθος καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, και τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν την ψυχική μας κατάσταση, θέλω να σου πω πως κι εγώ αντιμετωπίζω αυτά τα «προβλήματα».
Να σου πω τι κάνω ? Την χαρά δεν την κρύβω. Όταν όμως είμαι στενοχωρημένη ή λυπημένη για την πνευματική μου κατάσταση δεν το δείχνω γιατί δεν θέλω να απαντάω στα «γιατί» του καθενός. Όταν είμαι λυπημένη για άλλα θέματα που αφορούν βιωτικά θέματα καθημερινότητας, σχέσεων κτλ τότε μαλώνω τον εαυτό μου που δεν έχει όση εμπιστοσύνη θα έπρεπε στον Κύριο μας και άλλες φορές δείχνομαι και άλλες όχι (δεν αντέχω τις ερωτήσεις από όλους τους ανθρώπους, επιλέγω σε ποιόν θα δείξω την συναισθηματική μου κατάσταση)
Όταν έχω αντίθετη άποψη με κάποιον σε καθημερινά θέματα δεν με νοιάζει να σιωπήσω. Όταν έχω αντίθετη άποψη με κάποιον σε πνευματικά θέματα δεν θα σιωπήσω μέχρι να πω αυτά που θέλω να πω. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να επηρεάσω τον άλλον, με ενδιαφέρει να μαρτυρήσω τα λίγα που γνωρίζω.
Τώρα εάν κάποιος προσπαθήσει να μου επιβάλλει την αποψή του, απλά έχασε! Και δίκιο να έχει........ το έχασε πες του! Θα χάσω κι εγώ ναι, αλλά θα χάσει κι αυτός.
Ο Θεός μου, ο Κυριός μου, με άφησε εντελώς ανεπηρέαστη να πάω κοντά Του από μόνη μου. ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ να επιλέξω τον τρόπο συμπεριφοράς μου, να κάνω τα λάθη μου. Είμαι ελεύθερη, είμαι λάθος σε πάρα πολλά πράγματα, έχω χίλια άσχημα σαν χαρακτήρας, αλλά ο Κύριος με αγαπάει έτσι όπως είμαι. Και μου συγχωρεί όλα τα λάθη μου. Λάθη μικρά, μεγάλα, ανθρώπινα. Με αγαπάει. Δεν με πιέζει σε τίποτα.
Και αφού ο Πλάστης μου με θέλει ελεύθερη και δεν μου επιβάλλει τίποτε απολύτως, ποιός είναι αυτός που θα προσπαθήσει να μου επιβληθεί? Χε, χε, έχασε!!!! Άστον να λέει και να χτυπιέται. Εσύ θα κάνεις αυτό που έχεις μέσα σου.
Είμαστε ο καθένας μας μοναδικός!! Με τα λάθη μας, τα στραβά μας αλλά ευελπιστούμε κοντά στον Κύριο και στην Εκκλησία μας να γινόμαστε καλύτεροι χριστιανοί. Ας μας αγαπήσουν με τα στραβά μας, όπως τους αγαπάμε κι εμεις.

Υ.Γ. και ούτε θέλω να επιβάλλω κάτι σε κάποιον, όποιος κι αν είναι αυτός. Θα προσευχηθώ όμως να του το επιβάλλει ο Πατέρας Μου . :wink:
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Αυτό που είμαστε σαν άνθρωποι το δείχνουμε. Αυτό που σκεφτόμαστε δεν επιβάλλεται!!!
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από PRETORIAN »

theodora έγραψε:
Αυτό που είμαστε σαν άνθρωποι το δείχνουμε. Αυτό που σκεφτόμαστε δεν επιβάλλεται!!!
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ!!!.......
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Μου λενε συνεχεια ,αν γινεις ποιο διπλωματισα. Θα μπορεσεις να καταφερεις ποιο πολλα ,γενικα σε ολα.Αλλα εγω το βλεπω σαν Διπλωματια ισων υποκρισιακανω λαθος?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Υπέρ της διάκρισης,
κατά της διπλωματίας.
Η διπλωματία για εμένα,
είναι συνώνυμο της ψευτιάς
και της υποκρισίας.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

smarti έγραψε:Μου λενε συνεχεια ,αν γινεις ποιο διπλωματισα. Θα μπορεσεις να καταφερεις ποιο πολλα ,γενικα σε ολα.Αλλα εγω το βλεπω σαν Διπλωματια ισων υποκρισιακανω λαθος?

Αυτό που σου λένε είναι εκ του πονηρού......... με λίγα λόγια.
Όταν κρύβουμε την αλήθεια ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ, ή λέμε ψέμματα για κάποιο ιδιοτελή σκοπό τότε είναι μεγάλη αμαρτία.
Αυτό που σου λένε μου το λένε κι εμένα χρόνια τώρα. Ούτε να το σκέφτεσαι! Εγώ μιλούσα για άλλες καταστάσεις Σμάρω μου. Συγνώμη εάν δεν τα κατάφερα να γίνω κατανοητή :(
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Γλυκια μου Θεωδορα καταλαβα το τι θελεις να πεις,απολυτα γιατι απο οτι καταλαβα βιωνουμε τις ιδιες καταστασεις.Αυτο που δεν μπορω ομως καθολου να καταλαβω ειναι ,γιατι ,για να ειμαστε ποιο αρεστοι θα πρεπει να ειμαστε και διπλωματες.Δεν ειναι ασχημο πραγμα να μιλας με ανθρωπους και να μην ξερεις ποιος ειναι αυτος που ειναι απεναντι σου .Γιατι ?Οπως ειπε και η Byzantine_Spirit η διπλωματια ειναι το ιδιο με τη ψευτια.και εγω αυτο λεω εδω και χρονια.Δηλαδη να εισαι μπροστα σε ανθρωπους ,που οταν δεν ειναι παρων τους χιλιοθαβεις και οταν ειναι παρων τους εχεις στο γλυψιμο!!1Νομιζω δεν υπαρχει τιποτα χειροτερο.καλυτερα να εισαι αυτος που εισαι και να πεις και τη γνωμη σου ,οποια και να ειναι ,και να σε θεωρησουν κακκο ,παρα να εισαι συνεχεια στην υποκρισια.Γενικα και για ολα τα θεματα .Γιατι ειναι τοσο κακκο να ειμαστε αυτοι που ειμαστε.Το να εισαι ντομπρος ,πιστευω ειναι ποιο χριστιανικο απο το οτι να εισαι ,διπλωματης.Μπορει και να κανω λαθος ,δεν ξερω.Π.Χ αν μου ελεγαν ,Σμαρω γινε ποιο ηρεμη μην εισαι τοσο αγχωδης ,θα το καταλαβαινα η εχε ποιο πολυ υπομονη.Αλλα να μου λενε γινε ποιο διπλωματισα ,αυτο δεν το καταλαβαινω.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Σμαρω, καταρχήν κάνουν μεγάλο λάθος όσοι χρησιμοποιούν τον όρο "διπλομάτης" σε αυτή την περίπτωση! Ο διπλωμάτης είναι κανονικά ο διαπραγματευτής ή ο διαμεσολαβητής ο οποιος εργάζεται για να υπαρχουν καλές και αρμονικές σχεσεις μεταξύ δυο ή περισσοτέρων πλευρών. Το να καθεσαι πχ να ανέχεσαι μια κατάσταση σεν είναι καθόλου διπλοματία. Αντιθέτως αυτοί που το λένε θέλουν να ακούγεται πιο κομψά η άποψη τους για αυτό το λένε. Το να κάνουμε το κορόιδο που λεει ο λόγος κάποιες φορες για να αποφύγουμε να δημιουργήσουμε κατάσταση δεν είναι διπλοματία. Κάπως αλλιώς μπορεί να ονομάζεται πάντως όχι διπλοματία.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”