PerlMaster έγραψε:Ο πολιτικός γάμος είναι ανύπαρκτος για το Θεό είναι μια συμβολαιογραφική πράξη οπότε μιλάμε για πρώτο γάμο. Μου έλεγε ο Πνευματικός ότι είναι βαριά αμαρτία και η απλή παρεύρεση σαν καλεσμένος σε πολιτικό γάμο γιατί έτσι γίνεται συγκατάθεση στη διακωμώδιση του μυστήριου του Θεού με αυτή την αισχρή και βλάσφημη μίμηση. Ελπίζω να βοήθησα .
Κι εγώ αυτη την εντύπωση έχω.
Είναι τόσο μεγάλη αμαρτία ώστε η εκκλησία δεν κηδεύει το νεκρό που ήταν παντρεμένος μονο με πολιτικό γάμο (όπως εκείνους που αυτοκτονούν) ώς επιτίμιο, θεωρώντας ότι έθεσαν εαυτούς εκτός εκκλησίας!!!
όχι μόνο..... ιερέας αρνήθηκε να βαπτίσει μικρό αγοράκι διότι οι γονείς είναι παντρεμένοι με πολιτικό γάμο
Αυτό είναι μεγάλο λάθος αν έγινε , είναι σα να λέμε ότι δεν πρέπει να βαφτίζονται αλλόθρησκοι , λάθος . Επίσης ο άνθρωπος δεν είναι υπεύθυνος για τις αμαρτίες των προγόνων του.
Λοιπόν, ρώτησα τον ιερέα της ενορίας μου και επιβεβαίωσε ότι στην περίπτωση που μελετάμε θα διαβαστεί η ακολουθία του πρώτου γάμου, διότι κατα την Εκκλησία ο πολιτικός γάμος δε νοείται ώς γάμος.
Ο πολιτικός γάμος είναι ίσως ο πιο ολέθριος θεσμός που θέσπισε η Ελληνική Πολιτεία. Πολύ χειρότερος από τα ιδιωτικά σμφωνητικά. Διότι οι άνθρωποι νομίζουν ότι παντρεύονται! Δεν έχουν συναίσθηση του μεγέθους του σφάλματός τους.
Τα ιδιωτικά συμφωνητικά θα τα ακολουθήσουν άνθρωποι συνειδητά εκτός Εκκλησίας, ενώ τον πολιτικό γάμο άνθρωποι που θα μπορούσαν να είναι ενεργά μέλη της.
Το να μην βαπτίζονται παιδιά γονέων με πολιτικό γάμο έχω την εντύπωση ότι είναι σφάλμα και μάλιστα μεγάλο για το ιερέα που αρνείται την είσοδο στην Χριστιανοσύνη κάποιου πλάσματος του Θεού. Μόνον ο Θεός έχει αυτό το δικαίωμα.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Εγώ είμαι κατά του πολιτικού γάμου, και ούτε ως καλεσμένος δε δέχομαι να παρευρεθώ.
Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που τον τελούν για να πάρουν π.χ. ένα δάνειο και να έχουν μετά λεφτά και σπίτι ή άλλα ευεργετήματα, και εν συνεχεία να παντρευτούν στην Εκκλησία. Αυτά μου επεσήμανε ο ιερέας της ενορίας μας, για να μετριάσει την αρνητική μου αντίδραση.
Και το τσιπάκι που θα αναιρέσει το βάπτισμά μας θα το βάλουμε για να μπορούμε να πληρωνόμαστε, να αγοράζουμε και να πουλάμε. Αλλά θα είναι άρνηση Χριστού.
Κι εγώ έχω ένα γνωστό μου που παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο για να πάρει στεγαστικό δάνειο και μετά έκανε τον θρησκευτικό. Δυστυχώς δεν υπάρχει πληροφόρηση (με δική μας ευθύνη) για το πόσο κακό είναι ο πολιτικός γάμος.
Και να μην ξεχνάμε πως όσοι προτιμούν να ταλαιπωρηθούν σωματικά αρκεί να μην εκτελέσουν έργα μη αρεστά στον Θεό, αυτοί θα ανταμειφθούν γιατί ο Κύριος θα είναι ΠΑΝΤΑ δίπλα τους στις όποιες δύσκολες ώρες. Και όταν έχουμε σύμμαχο τον Θεό...
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
κοιταξτε πως εχουν σημερα τα πραγματα!δεν λεω αν συμφωνω ή αν διαφωνω με την κατασταση,απλως την αναφερω!
θα αναφερω παραδειγματα περιπτωσεων για να γινω πιο κατανοητος
α.γιαννης=εναν πολιτικο(α'βαθμου) γαμο με τη μαρια
μαρια=εναν πολιτικο(α'βαθμου)γαμο με το γιαννη!
για αυτους θα τελεστει ο πρωτος θρησκ.γαμος στην εκκλησια!
β.γιαννης=εχει εναν αποτυχημενο πολιτικο γαμο,κ τωρα ερχεται σε πρωτο θρησκευτικο γαμο με τη μαρια(α'θρησκευτικο,αλλα β γαμο νομικα)
μαρια=ερχεται σε πρωτο γαμο(γενικα)!
ο γιαννης θεωρειται απο την εκκλησια μας διγαμος,ομως η μαρια ερχεται σε πρωτο γαμο γενικα,οποτε τελειται η κανονικη ακολουθια του γαμου(α' θρησκ.γαμος)
γ.γιαννης=εχει εναν αποτυχημενο πολιτικο γαμο κ ερχεται σε πρωτο θρησκευτικο(νομικα σε δευτερο)
μαρια=εχει εναν αποτυχημενο πολιτικο και ερχεται σε πρωτο θρησκευτικο με το γιαννη(νομικα δευτερος)
θα τελεστει απο την εκκλησια μας ακολουθια εις ΔΙΓΑΜΟΝ ,παροτι ερχονται σε πρωτο θρησκευτικο αμφοτεροι!ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ,ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΣ ΔΙΓΑΜΟΝ!
και φυσικα ,αν εχουν και οι δυο απο εναν αποτυχημενο θρησκευτικο γαμο-ή και δυο αποτυχημενους- και τωρα ερχονται σε δευτερο θρησκευτικο-ή και τριτο-θα τελεστει εις διγαμον ακολουθια!
γ.γιαννης=εχει εναν αποτυχημενο πολιτικο γαμο κ ερχεται σε πρωτο θρησκευτικο(νομικα σε δευτερο)
μαρια=εχει εναν αποτυχημενο πολιτικο και ερχεται σε πρωτο θρησκευτικο με το γιαννη(νομικα δευτερος)
θα τελεστει απο την εκκλησια μας ακολουθια εις ΔΙΓΑΜΟΝ ,παροτι ερχονται σε πρωτο θρησκευτικο αμφοτεροι!ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ,ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΣ ΔΙΓΑΜΟΝ!
Εδώ υπάρχει ένσταση. Αν σε αυτή τη περίπτωση διαβαστεί η ακολουθία σε δίγαμο τότε είναι έμεση αναγνώριση από την Εκκλησία ότι ο πολιτικός γάμος είναι νόμιμος . Δεν ισχύει αυτό .