Κρίνε με από την πίστη μου και όχι από τα έργα μου
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: ΚΡΙΝΕΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΟΥ
Διότι δια της χάριτος είσθε σωσμένοι δια της πίστεως κ αυτό δεν προέρχεται από εσάς αλλά είναι του Θεού δώρο , όχι από έργα δια να μην μπορεί κανείς να καυχηθεί . Διότι είμεθα δικό του έργο , δημιουργηθέντος εν Χριστώ Ιησού δια έργα αγαθά , τα οποία ο Θεός προετοίμασε δια να αποτελέσουν τον τρόπο της ζωής μας .Εφεσίους 2-8
Από τα έργα του νόμου κανείς άνθρωπος δεν θα δικαιωθεί .Γαλάτες 2-16
Εάν δια του νόμου δίδεται δικαίωση τότε ματαίως πέθανε ο Χριστός.Γαλάτες 2-21
Θα ελεήσω εκείνον που ελεώ κ θα σπλαχνιστώ εκείνον που σπλαχνίζομαι Ώστε λοιπόν δεν εξαρτάται από την θέληση η την προσπάθεια του ανθρώπου αλλά από το έλεος του Θεού . Ρωμαίους 9-15
Ο Χριστός φίλοι μου σταυρώθηκε για να μας σώσει κατά χάρη , επειδή εμείς δεν μπορούσαμε να σωθούμε ούτε από τα έργα μας ούτε από την πίστη μας, ειδάλλως γιατί να σταυρωνόταν αφού εμείς θα μπορούσαμε να σωθούμε από μόνοι μας . Ο Χριστός από μας ζητάει μόνο να μετανοήσουμε κ αφού μετανοήσουμε τότε μας δίνει την χάρη του κ έτσι αποκτούμε την πίστη κ τα έργα . Μην πούμε ότι κάναμε αυτά τα έργα γιαυτό σωθήκαμε .Το αίμα του Υιού του Θεού καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας Α Ιωάννου 1-7
Αλλά όταν εμφανίσθηκε η χρηστότης κ η φιλανθρωπία του Σωτήρος μας Θεού μας έσωσε , όχι από έργα δικαιοσύνης τα οποία κάναμε εμείς αλλά σύμφωνα με το δικό του έλεος δια του λουτρού της αναγεννήσεως κ της ανακαινίσεως υπό του Αγίου Πνεύματος , το οποίο εξέχυσε σε εμάς πλούσια δια του Ιησού Χριστού του Σωτήρος μας ώστε δικαιωμένοι με την Χάρη εκείνου να γίνουμε σύμφωνα με την ελπίδα μας κληρονόμοι της αιωνίας ζωής . Τίτο 3-3.
Θα ελεήσω εκείνον που ελεώ κ θα σπλαχνιστώ εκείνον που σπλαχνίζομαι Ώστε λοιπόν δεν εξαρτάται από την θέληση η την προσπάθεια του ανθρώπου αλλά από το έλεος του Θεού . Ρωμαίους 9-15
Ο Χριστός φίλοι μου σταυρώθηκε για να μας σώσει κατά χάρη , επειδή εμείς δεν μπορούσαμε να σωθούμε ούτε από τα έργα μας ούτε από την πίστη μας, ειδάλλως γιατί να σταυρωνόταν αφού εμείς θα μπορούσαμε να σωθούμε από μόνοι μας . Ο Χριστός από μας ζητάει μόνο να μετανοήσουμε κ αφού μετανοήσουμε τότε μας δίνει την χάρη του κ έτσι αποκτούμε την πίστη κ τα έργα . Μην πούμε ότι κάναμε αυτά τα έργα γιαυτό σωθήκαμε .Το αίμα του Υιού του Θεού καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας Α Ιωάννου 1-7
Αλλά όταν εμφανίσθηκε η χρηστότης κ η φιλανθρωπία του Σωτήρος μας Θεού μας έσωσε , όχι από έργα δικαιοσύνης τα οποία κάναμε εμείς αλλά σύμφωνα με το δικό του έλεος δια του λουτρού της αναγεννήσεως κ της ανακαινίσεως υπό του Αγίου Πνεύματος , το οποίο εξέχυσε σε εμάς πλούσια δια του Ιησού Χριστού του Σωτήρος μας ώστε δικαιωμένοι με την Χάρη εκείνου να γίνουμε σύμφωνα με την ελπίδα μας κληρονόμοι της αιωνίας ζωής . Τίτο 3-3.
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
xenia έγραψε:Νομίζω ότι πίστη και έργα είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος... Εμένα άλλο με καίει τώρα...
Από που να ζητήσω να κριθώ τρομάρα μου! Από την πίστη μου?? Από τα έργα μου?? Νομίζω ότι θα ζητήσω να κριθώ από το έλεός Του! Αλλιώς την κάτσαμε!
loukas έγραψε: loukas την Πέμ Οκτ 05, 2006 7:23 pm
Ο Θεός εκχύνει την Χάρη Του και ο άνθρωπος κατακρίνει τον εαυτόν του. Αυτός είναι ο κανόνας συνεργασίας με τη Θεία Χάρη.
Η κακή αρχή γίνεται όταν πιστέψεις πως με την αγωνιστικότητα και την καλή προσπάθεια βρίσκεις την Θεία Χάρη, και πως όσοι την στερούνται, αίτιοι είναι οι ίδιοι που δεν θέλουν να αγωνιστούν. Καταραμένη αυτοπεποίθηση, που γεννά και τρέφει τον εγωισμό και την οίηση! Όταν αποκτήσεις την επίγνωση ότι όλα προέρχονται εκ Θεού κ δεν είναι εκ των ιδίων κόπων τότε δεν μπορείς να κρίνεις κανένα , ούτε να τον βλέπεις θανάσιμα αν αμαρτάνει διότι θα λες : Δεν έχει Χριστέ μου την χάρη σου γιαυτό αμαρτάνει , αν φύγει κ από μένα θα πράξω χειρότερα , αν στέκω , στέκω γιατί εσύ με βαστάζεις .
ΙΣΑΑΚ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
theodora έγραψε:xenia έγραψε:Νομίζω ότι πίστη και έργα είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος... Εμένα άλλο με καίει τώρα...
Από που να ζητήσω να κριθώ τρομάρα μου! Από την πίστη μου?? Από τα έργα μου?? Νομίζω ότι θα ζητήσω να κριθώ από το έλεός Του! Αλλιώς την κάτσαμε!
απόλυτα σωστό και το σκεφτομουν οταν ειδα το θεμα...
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Xarrys1934 , γιατί ευλογημένε , πικραίνεσαι και στεναχωριέσε , κατα την ταπεινή μου άποψη , χωρίς αιτία.Harrys1934 έγραψε:Μόλις τώρα καθυστερημένα αρχίνισα να καταλαβαίνω το πνεύμα σου όμως θα ήθελα πριν με δεις τν άλλη φορά ρίξε μια ματιά στον
ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ για να σου θυμίζει ότι εδω είναι χριστιανικός χώρος και όχι κάτι άλλο αν νομίζεις ότι μπορείς να γράψεις κάτι καλύτερο υπάρχει χώρος πολύ. Εκτός και αν νομίζεις ότι υπάρχουν πολλοί με λίγο μυαλό ενώ άλλοι έχουν πολλοί Αν νομίζετε ότι είναι χριστιανική συμπεριφορά αυτή Από την πρώτη μέρα δεν με είδατε με καλό μάτι και όταν ρώτησα κάποιον γιατί έχω τέτοιο κυνήγι; Θα το πω και η μισή ντροπή δική μου. Γιατί από την ημέρα που παρουσιάστηκες κάποιοι χάνουν την θεολογία τους Μα είναι χριστιανικός χώρος εδώ επιτρέπεται να υπάρχει τόση ζήλεια; Δεν ξέρεις ότι θα σου ζητηθεί από τον θεό το φέρσιμο αυτό γιατί εμποδίζεις τον λόγο του Θεού;
Να σεβαστείς τον υπόλοιπο κόσμο που δεν είναι υποχρεωμένοι να βλέπουν και να ακούνε Συνέχεια φασαρίες
Με ποιούς τα έχεις και λές //Από την πρώτη μέρα δεν με είδατε με καλό μάτι // , είναι πολλοί , αυτόι , διότι καθ'οσον αφορά τον Filotas , -τον οποίο σου λέω οτι δεν γνωρίζω προσωπικά- , δεν έγραψε τίποτα μεμπτό.
Είπε μόνο , οτι δεν είναι αρκετή η πίστη γιά να σωθούμαι.
Που είναι η διαφορά σας ? γιατί εδώ αντιλαμβάνωμαι οτι γίνεται μία συζήτηση . Ενοώ ότι , και οι λάθος απόψεις συζητούνται.
Μην στεναχωριέσε , και μην βάλης τα βέλη προς κάθε κατεύθυνση ,- μη λες //Από την πρώτη μέρα δεν με είδατε με καλό μάτι // . Ειμαι σίγουρος οτι υπάρχει αγάπη σε αυτό , και σε παρόμοιο φόρουμ.
Δόξα τω Θεώ
Υ.Γ. Συμφωνώ Θεοδώρα
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: ΚΡΙΝΕ ΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΟΥ
Captain Yiannis πάτησες τον κάλο μου ! (η ΑΓΑΠΗ μου για τον κ. Χάρη)
Δεν θέλω να τον ακουμπάω καθόλου μην με πονέσει περισότερο................
Ο κύριος Χάρης είναι με το παραπάνω παραπονιάρης (δεν ξέρω εάν μπορεί και η ηλικία των 75 ετών να το δημιουργεί, ή το ότι δεν μπορεί με λόγια να εκφράσει την εμπειρία της ορθόδοξης χριστιανικής ζωής και ουσίας της ) αλλά έχει αγαθή και προπαντός αγία την διάθεση, όταν γράφει, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ γράφει.....
Και σίγουρα υπάρχει αγάπη για όλους μας σε αυτό το φόρουμ, όσο διαφορετική μόρφωση (χριστιανική-εκκλησιαστική) και εάν έχουμε μεταξύ μας, όποια διαφορά ηλικίας κι αν έχουμε, όσο διαφορετικοί χαρακτήρες και αν είμαστε.
Χάρη μου όλα τα παιδιά (τρόπος του λέγειν "παιδιά") σε αγαπάνε. Εσύ "κολλάς" χωρίς να πρέπει και δίνεις σημασία σε γεγονότα ΑΝΕΥ ΑΞΙΑΣ. Δεν γράφουμε "επί προσωπικού" και κανένας δεν έχει προσωπικά εδώ μέσα με τους άλλους. Την ορθόδοξη πίστη μας στον Ιησού Χριστό προσκυνάμε και λατρεύουμε μόνον, με το μυαλό και την αντίληψή του ο καθένας. Μην τα παίρνεις προσωπικά.....
Με ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ
Θεοδώρα
Ο κύριος Χάρης είναι με το παραπάνω παραπονιάρης (δεν ξέρω εάν μπορεί και η ηλικία των 75 ετών να το δημιουργεί, ή το ότι δεν μπορεί με λόγια να εκφράσει την εμπειρία της ορθόδοξης χριστιανικής ζωής και ουσίας της ) αλλά έχει αγαθή και προπαντός αγία την διάθεση, όταν γράφει, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ γράφει.....
Και σίγουρα υπάρχει αγάπη για όλους μας σε αυτό το φόρουμ, όσο διαφορετική μόρφωση (χριστιανική-εκκλησιαστική) και εάν έχουμε μεταξύ μας, όποια διαφορά ηλικίας κι αν έχουμε, όσο διαφορετικοί χαρακτήρες και αν είμαστε.
Χάρη μου όλα τα παιδιά (τρόπος του λέγειν "παιδιά") σε αγαπάνε. Εσύ "κολλάς" χωρίς να πρέπει και δίνεις σημασία σε γεγονότα ΑΝΕΥ ΑΞΙΑΣ. Δεν γράφουμε "επί προσωπικού" και κανένας δεν έχει προσωπικά εδώ μέσα με τους άλλους. Την ορθόδοξη πίστη μας στον Ιησού Χριστό προσκυνάμε και λατρεύουμε μόνον, με το μυαλό και την αντίληψή του ο καθένας. Μην τα παίρνεις προσωπικά.....
Με ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ
Θεοδώρα
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
ΕΕυχαριστώ για την αγάπη σου η οποία είναι αποδεδειγμένη με χίλιους τρόπου; Καλή μου Θεοδώρα όπως όμως καταλαβαίνω αυτήν την στιγμή παίζεις τον ρόλο του πυροσβέστη και καλά κάνει; Να σβήσεις τις φωτιές που ανάβουν οι λεγόμενοι χριστιανοί Για φαντάσου. ¨Όμως εδώ να πω δυο που πρέπει να συμβαίνουν Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχεις άγνοια της πραγματικότητας… Για μέρες μήνες φωνάζουμε ότι δεν μπορεί να λέμε ότι έχουμε ελευθερία με την σκανδάλη του όπλου που λέγεται Μπαν Από την άλλη ναι είναι καλό να είσαι πυροσβέστης καλό είναι αλλά από την άλλη αφήνεται τελείως ανενόχλητος ο αίτιος αφού τον ξεσκέπασα από τα απαίσιο παιχνίδι που έπαιξε με το πρώτο μου Μπαν Και αντί να πέσετε πάνω του για το αντίχριστο έργο του μήπως και συμοφορθει Μήπως δεν παρακολουθείτε την σειρά των γεγονότων; ¨Αμα κοιτάξετε όχι πολύ μακρια όπου δείτε το όνομα του κοιτάτε τι είναι γραμμένο εκεί. Το ξέρω δεν είναι μόνος του και ούτε με μιας βάζω πονηρίες Για μήνες μόλις πάω να γράψω κάτι οι σφήγκες πέφτουν πάνω μου και σταματώ Οι χριστιανοί μόνο αγαπολγίες και μακρούς λόγους που δεν καταλαβαίνεις που είναι η αρχή και που το τέλος Και λέει κάποιος δικός μας της Εκκλησίας μας Μερικοί γράφουν, και επειδή δεν έχουν βάθος τα λόγια τους έχουν μάκρος Τουλάχιστο αν πάρω μπαν αυτήν την φορά θα πέσω μαχόμενος και όχι μπαμπέσικα
Κάποιος πρώην καλός φίλος είχε πει ότι τσαντίζεται με τα πολλά νικ Ναμε που χρησιμοποιούν πολλοί ΟΚ κ εγώ μαζί σου… Τούτος τώρα που αποκαλύπτεται ο άνθρωπος με τα χίλια ονόματα τι γίνεται;; Αν μεταξύ εμάς των φτωχών δεν είμαστε δίκαιοι γιατί ζητάμε από τους μεγάλος που μας κυβερνούν δίκαιο ;
Αυτή την φορά δεν θα πάω στην άκρη όπως κάνω όλες τις άλλες φορές, άλλα θα κάτσω εδώ μέχρι τέλος να τους πολεμώ στα ίσια και να ξεσκεπάζω την αμάθεια τους τα μωράκια μου που μεγάλωσαν λίγο
Τελευταιο λέω. Και αν διαγραφώ εγώ θα σταματήσει η γκρίνια;; Ποτέ δεν σταμάτησε γιατί αφήνονται ανενόχλητοι αυτοί που δημιουργούν την Γκρίνια και την πληρώνουν άλλοι τελείως αθώοι Εγώ πάλι κάποιος άλλος θα φταίει Φτιάξαμε ένα φόρουμ για τρία χρόνια τόσο όμορφο για να το παραδώσουμε σε κάποιους Ναι χριστιανούς» για να το διαλύσουν
Κάποιος πρώην καλός φίλος είχε πει ότι τσαντίζεται με τα πολλά νικ Ναμε που χρησιμοποιούν πολλοί ΟΚ κ εγώ μαζί σου… Τούτος τώρα που αποκαλύπτεται ο άνθρωπος με τα χίλια ονόματα τι γίνεται;; Αν μεταξύ εμάς των φτωχών δεν είμαστε δίκαιοι γιατί ζητάμε από τους μεγάλος που μας κυβερνούν δίκαιο ;
Αυτή την φορά δεν θα πάω στην άκρη όπως κάνω όλες τις άλλες φορές, άλλα θα κάτσω εδώ μέχρι τέλος να τους πολεμώ στα ίσια και να ξεσκεπάζω την αμάθεια τους τα μωράκια μου που μεγάλωσαν λίγο
Τελευταιο λέω. Και αν διαγραφώ εγώ θα σταματήσει η γκρίνια;; Ποτέ δεν σταμάτησε γιατί αφήνονται ανενόχλητοι αυτοί που δημιουργούν την Γκρίνια και την πληρώνουν άλλοι τελείως αθώοι Εγώ πάλι κάποιος άλλος θα φταίει Φτιάξαμε ένα φόρουμ για τρία χρόνια τόσο όμορφο για να το παραδώσουμε σε κάποιους Ναι χριστιανούς» για να το διαλύσουν
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Συμφωνώ Λουκά ότι η πίστη είναι απαραίτητη και δεν αρκούν τα έργα, άλλωστε αυτό είναι και το λάθος των παπικών, οι οποίοι έχουν ανάγει τα έργα σε πρώτιστο θέμα και έχουν μετατρέψει την πνευματική ζωή σε τυπολατρία.loukas έγραψε:Διότι δια της χάριτος είσθε σωσμένοι δια της πίστεως κ αυτό δεν προέρχεται από εσάς αλλά είναι του Θεού δώρο , όχι από έργα δια να μην μπορεί κανείς να καυχηθεί . Διότι είμεθα δικό του έργο , δημιουργηθέντος εν Χριστώ Ιησού δια έργα αγαθά , τα οποία ο Θεός προετοίμασε δια να αποτελέσουν τον τρόπο της ζωής μας .Εφεσίους 2-8
Μπορώ όμως, Λουκά, όπως είπα και στο Χάρη, ν' αναφέρω δεκάδες χωρία άλλα όπου αναφέρεται η αναγκαιότητα η πίστη και η αγάπη στο Θεό να μετουσιώνεται σε έργα αγάπης προς τον πλησίον. Ο ίδιος ο Χριστός έθεσε ως κριτήριο κατά τη Δευτέρα Παρουσία τα έργα αγάπης προς τον πλησίον και όχι την πίστη. Μάλιστα δεν αναγνωρίζει ως δικούς του ούτε όσους έκαναν θαύματα δια της πίστεως, αν δεν τα έκαναν κινούμενοι από αγάπη προς τον πλησίον. Επομένως η Ορθόδοξη αντίληψη είναι, ότι σωζόμεθα δια της πίστεως με βάση τα έργα, που πραγματοποιούμε εξ αιτίας της πίστεως.
Όσο για την υπερηφάνεια, που πιθανόν να μας δημιουργήσουν τα έργα μας, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι όλα τ' αγαθά έργα προέρχονται από τον Κύριο και χωρίς Αυτόν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Επομένως, αν για τα καλά μας έργα δοξάζουμε πάντοτε τον Θεό και για τα κακά μεμφόμαστε τον εαυτό μας, δεν κινδυνεύουμε τα έργα της πίστεως να μας οδηγήσουν στην υπερηφάνεια.
Μην βλέπετε επομένως μεμονωμένα και στατικά τα χωρία της Αγίας Γραφής, που αναφέρουν το ένα ή το άλλο, αλλά το γενικότερο Πνεύμα της διδασκαλίας του Κυρίου, που είναι "Αγάπη στο Θεό (δια της πίστεως) εκφρασμένη με έργα αγάπης προς τον πλησίον". Συνδυασμένη όλη η Αγία Γραφή, το έργο και η σταυρική θυσία του Χριστού μας, αλλά και ο βίος όλων των απ' αιώνος Αγίων, οδηγούν σ΄αυτό το συμπέρασμα.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

"..Να σβήσεις τις φωτιές που ανάβουν οι λεγόμενοι χριστιανοί Για φαντάσου.."
Αυτο ειναι ενα αποσπασμα απο το τρισαθλιο και καταπτυστο γεματο προσβλητικους υπαινιγμους, κειμενο του Harrys1934.
θαυμαστε εργον και λογον αγαθον!
Λοιπον δεν αρχισαμε πολυ καλα σημερα, καποιοι δεν θελουν να βρει ησυχια το φορουμ, η πουλανε τρελλα, εδω μεσα, η ειναι βαλτοι για να μας δαιμονιζουν!
Σε ποιους ακριβως αναφερεσαι Harrys1934, μηπως θα μπορουσες να μας διαφωτισεις λιγο, οταν λες περι "λεγομενων Χριστιανων";;
Μηπως να το εκανες πιο συγκεκριμενο, γιατι μας παιρνει ολους η μπαλα, και δεν εχεις ΚΑΝΕΝΑ δικαιωμα, να ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ολο το φορουμ;
Μηπως θα μπορουσαμε να σου αντιγυρισουμε και πεταξουμε πισω, τον αναιδεστατο και αυθαδεστατο χαρακτηρισμο σου, και να σου πουμε οτι το ΙΔΙΟ ισχυει και για εσενα, και οτι και εσυ εισαι κατα φαντασιαν Χριστιανος, και προσπαθεις να παρουσιασεις κατι που δεν εισαι;;
Ανακαλεσε σε παρακαλω, αμεσα, Η κατονομασε ποιους υπονοεις..
Εχεις προηγουμενα με τον Filotas, και καποιους αλλους εδω, και μας αραδιαζεις αυτα τα φαιδρα και υποτιμητικα σχολια, που μονο συνειδητο Χριστιανο δεν υποδηλωνουν;
Και τελος παντων μπορεις με λογικες αποδειξεις και επιχειρηματα, να μας πεις τι εχεις τελος παντων με τον Filotas; Διαφορετικα δεν εισαι παρα ενας κοινος συκοφαντης και ψευτης!!
Ακουσε να δεις, εαν αλλοι, ανεχονται να υβριζονται και να αμφισβητειται η Πιστη τους, εγω ΔΕΝ το ανεχομαι. Ειμεθα αναξιοι, και αμαρτωλοι αλλα ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
Δεν εχεις κανενα δικαιωμα να φερεσαι με αυτον τον τροπο!! Ντροπη σου!!
Εχεις υπερβει τα ορια παλιν και πολλακις. Ειτε το κανεις επι τουτου, επιτηδες δηλαδη, για το "φαινεσθαι" και το "υπαρχειν" ειτε βλεπεις παντου "διωκτες¨και "φανταστικους εχθρους", ειτε δεν εχεις καμια επαφη με την πραγματικοτητα..
Σε παρακαλω τοποθετησου ειλικρινα και τιμια. Διαφορετικα θα μας βρεις απεναντι σου.
Αυτο ειναι ενα αποσπασμα απο το τρισαθλιο και καταπτυστο γεματο προσβλητικους υπαινιγμους, κειμενο του Harrys1934.
θαυμαστε εργον και λογον αγαθον!
Λοιπον δεν αρχισαμε πολυ καλα σημερα, καποιοι δεν θελουν να βρει ησυχια το φορουμ, η πουλανε τρελλα, εδω μεσα, η ειναι βαλτοι για να μας δαιμονιζουν!
Σε ποιους ακριβως αναφερεσαι Harrys1934, μηπως θα μπορουσες να μας διαφωτισεις λιγο, οταν λες περι "λεγομενων Χριστιανων";;
Μηπως να το εκανες πιο συγκεκριμενο, γιατι μας παιρνει ολους η μπαλα, και δεν εχεις ΚΑΝΕΝΑ δικαιωμα, να ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ολο το φορουμ;
Μηπως θα μπορουσαμε να σου αντιγυρισουμε και πεταξουμε πισω, τον αναιδεστατο και αυθαδεστατο χαρακτηρισμο σου, και να σου πουμε οτι το ΙΔΙΟ ισχυει και για εσενα, και οτι και εσυ εισαι κατα φαντασιαν Χριστιανος, και προσπαθεις να παρουσιασεις κατι που δεν εισαι;;
Ανακαλεσε σε παρακαλω, αμεσα, Η κατονομασε ποιους υπονοεις..
Εχεις προηγουμενα με τον Filotas, και καποιους αλλους εδω, και μας αραδιαζεις αυτα τα φαιδρα και υποτιμητικα σχολια, που μονο συνειδητο Χριστιανο δεν υποδηλωνουν;
Και τελος παντων μπορεις με λογικες αποδειξεις και επιχειρηματα, να μας πεις τι εχεις τελος παντων με τον Filotas; Διαφορετικα δεν εισαι παρα ενας κοινος συκοφαντης και ψευτης!!
Ακουσε να δεις, εαν αλλοι, ανεχονται να υβριζονται και να αμφισβητειται η Πιστη τους, εγω ΔΕΝ το ανεχομαι. Ειμεθα αναξιοι, και αμαρτωλοι αλλα ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
Δεν εχεις κανενα δικαιωμα να φερεσαι με αυτον τον τροπο!! Ντροπη σου!!
Εχεις υπερβει τα ορια παλιν και πολλακις. Ειτε το κανεις επι τουτου, επιτηδες δηλαδη, για το "φαινεσθαι" και το "υπαρχειν" ειτε βλεπεις παντου "διωκτες¨και "φανταστικους εχθρους", ειτε δεν εχεις καμια επαφη με την πραγματικοτητα..
Σε παρακαλω τοποθετησου ειλικρινα και τιμια. Διαφορετικα θα μας βρεις απεναντι σου.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Να ζητήσω συγγνώμη από τον αγαπητό σου φίλο Νίκο;; Ωραίο αστείο ¨Ολλα αυτά που παραθέτεις τα σεβάστηκες εσύ, ποτέ;;
¨Οχι. από την πρώτη μέρα μου έχεις κάνει άγριο κυνηγητό αλλά πάντα έλεγα άστο την άλλη φορά Μα με στριμώξατε στον τοίχο πολύ άσχημα και δεν μπορώ να κάνω Άλο πίσω
σκέφτηκες κάποιο άλλο πονηρό τρόπο Να μην έρχεσαι κατά πρόσωπο επίθεση αλλά πλαγία ¨Οταν βγήκα από την απομόνωση και όρχησα να γράφω είπα μερικές φορές γράφτε ότι απορίες έχετε και η πιο χαζή κάτι θα προσφέρει είμαστε πολλοί εδώ μέσα κάποιος θα ξέρει την απάντηση Η μια από αυτές ήταν η Βασιλική και τις έκανες τόσο αυστηρό έλεγχο για την ερώτηση οπότε φεύγει το θάρρος να ρωτήσει πάλι κάποιος. Είναι χριστιανοσύνη ¨η κάτι άλλο να περφερεσε σαν το μεγάλο αφεντικό εδώ μέσα; Στα 2.5..χρονια που έχω εδώ μέσα πέρασαν φωστήρες αληθινοί από εδω και ποτέ δεν ζήλεψε κανείς ο ένας τον άλλον αλλά χαιρόμαστε γιατί ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον και ποτέ δεν προσπάθησε κανείς να επιβληθεί στο φόρουμ
Βαλε στο μυαλό σου ότι είναι χριστιανικός χώρος και όχι κάτι αλο Αλήθεια γιατι έφυγε η Μέλπω από εδω;;; Επιστήμων γιατρός από τους πρώτους στο φόρουμ σεβαστή από όλους μας με καλούς τρόπου πάντα
¨Οτι με βοήθεια δική σου και άλλων μπήκα σο φόρουμ το οποίον το έμαθα μετά καιρό Λοιπον θα ΖΗΤΙΣΩ ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩ
Ομως την πίστη μου δεν την παζαρεύω και είμαι διαθεσημος και φυλακή να πάω γι αυτήν
Φίλε μου δεν θα δηχθώ με κανέναν τρόπο ότι δεν χρειαζόμαστε την Εκκλησιαστική Ιστορία και φάνουμε στον προτεσταντισμό Συμφωνεί και ο φίλος σου μαζί σου) και από την άλλη να μην διαβάζουμε ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Και κάποιος άλλος ότι δεν χρειαζόμαστε το Πηδάλιο αν το έχεις δει ποτέ
και έρχεται να μου κάνει μάθημα Γραφών Και όλο αυτό γιατί σε κάποια σημεία τονίζω την σοβαρότητα της Ιστορίας Αν ήσουν πράγματι γνώστης την Γραφών γενικά αντί να πας στην ήσυχη βασιλική να πήγαινες σε αυτόν και να του κάνεις παρατήρηση, ¨η να βάλεις δικό σου θέμα δίπλα Προτιμείται να προβάλλεται τον εαυτόν σας με όποιο διποτε κόστος
Για να έρθει ηρεμία εδω μέσα πρώτα από εμάς γιατί κάτι άλλο θα βρείτε ¨Οταν έγινε ο τελευταίος καβγάς πάντα δημιούργημα δικό σου εγώ είχα αποσυρθεί στα τελευταία έδρανα
Αν ήταν να έρθει ειρήνη για πάντα σχετικά και να θυσιαστώ εγώ γιαυτο ας γίνει Αλλά ποτέ δεν έχει υπάρξει, πάντα κάτι σου φταίει
¨Οχι. από την πρώτη μέρα μου έχεις κάνει άγριο κυνηγητό αλλά πάντα έλεγα άστο την άλλη φορά Μα με στριμώξατε στον τοίχο πολύ άσχημα και δεν μπορώ να κάνω Άλο πίσω
σκέφτηκες κάποιο άλλο πονηρό τρόπο Να μην έρχεσαι κατά πρόσωπο επίθεση αλλά πλαγία ¨Οταν βγήκα από την απομόνωση και όρχησα να γράφω είπα μερικές φορές γράφτε ότι απορίες έχετε και η πιο χαζή κάτι θα προσφέρει είμαστε πολλοί εδώ μέσα κάποιος θα ξέρει την απάντηση Η μια από αυτές ήταν η Βασιλική και τις έκανες τόσο αυστηρό έλεγχο για την ερώτηση οπότε φεύγει το θάρρος να ρωτήσει πάλι κάποιος. Είναι χριστιανοσύνη ¨η κάτι άλλο να περφερεσε σαν το μεγάλο αφεντικό εδώ μέσα; Στα 2.5..χρονια που έχω εδώ μέσα πέρασαν φωστήρες αληθινοί από εδω και ποτέ δεν ζήλεψε κανείς ο ένας τον άλλον αλλά χαιρόμαστε γιατί ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον και ποτέ δεν προσπάθησε κανείς να επιβληθεί στο φόρουμ
Βαλε στο μυαλό σου ότι είναι χριστιανικός χώρος και όχι κάτι αλο Αλήθεια γιατι έφυγε η Μέλπω από εδω;;; Επιστήμων γιατρός από τους πρώτους στο φόρουμ σεβαστή από όλους μας με καλούς τρόπου πάντα
¨Οτι με βοήθεια δική σου και άλλων μπήκα σο φόρουμ το οποίον το έμαθα μετά καιρό Λοιπον θα ΖΗΤΙΣΩ ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩ
Ομως την πίστη μου δεν την παζαρεύω και είμαι διαθεσημος και φυλακή να πάω γι αυτήν
Φίλε μου δεν θα δηχθώ με κανέναν τρόπο ότι δεν χρειαζόμαστε την Εκκλησιαστική Ιστορία και φάνουμε στον προτεσταντισμό Συμφωνεί και ο φίλος σου μαζί σου) και από την άλλη να μην διαβάζουμε ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Και κάποιος άλλος ότι δεν χρειαζόμαστε το Πηδάλιο αν το έχεις δει ποτέ
και έρχεται να μου κάνει μάθημα Γραφών Και όλο αυτό γιατί σε κάποια σημεία τονίζω την σοβαρότητα της Ιστορίας Αν ήσουν πράγματι γνώστης την Γραφών γενικά αντί να πας στην ήσυχη βασιλική να πήγαινες σε αυτόν και να του κάνεις παρατήρηση, ¨η να βάλεις δικό σου θέμα δίπλα Προτιμείται να προβάλλεται τον εαυτόν σας με όποιο διποτε κόστος
Για να έρθει ηρεμία εδω μέσα πρώτα από εμάς γιατί κάτι άλλο θα βρείτε ¨Οταν έγινε ο τελευταίος καβγάς πάντα δημιούργημα δικό σου εγώ είχα αποσυρθεί στα τελευταία έδρανα
Αν ήταν να έρθει ειρήνη για πάντα σχετικά και να θυσιαστώ εγώ γιαυτο ας γίνει Αλλά ποτέ δεν έχει υπάρξει, πάντα κάτι σου φταίει
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Kύριε Διονύση, Κύριε Χάρη,
πότε επιτρέπεται να διορθώνουμε έναν λάθος, με έναν επίσης λάθος τρόπο?
Μήπως αυτό το τόπικ μιλάει για την κρίση του θεού και είπαμε να ζητάμε το έλεός Του?
Και μεις πως το ζητάμε? Έτσι όπως διαβάσαμε παραπάνω?
Ε σας παρακαλούμε τότε.. Στα σπίτια μας δεν μας λείπουν οι καυγάδες, στην τηλεόραση το ίδιο.. Στις παρέες επίσης...Και στην δουλειά ακόμα... Και εδώ μπαίνουμε για λίγη ανάπαυση... Και εδώ τέτοια θα βλέπουμε?
Ανεξάρτητα από τα δίκια του καθενός, ας δώσουμε λίγο τόπο...λίγο τόπο βρε παιδιά....
πότε επιτρέπεται να διορθώνουμε έναν λάθος, με έναν επίσης λάθος τρόπο?
Μήπως αυτό το τόπικ μιλάει για την κρίση του θεού και είπαμε να ζητάμε το έλεός Του?
Και μεις πως το ζητάμε? Έτσι όπως διαβάσαμε παραπάνω?
Ε σας παρακαλούμε τότε.. Στα σπίτια μας δεν μας λείπουν οι καυγάδες, στην τηλεόραση το ίδιο.. Στις παρέες επίσης...Και στην δουλειά ακόμα... Και εδώ μπαίνουμε για λίγη ανάπαυση... Και εδώ τέτοια θα βλέπουμε?
Ανεξάρτητα από τα δίκια του καθενός, ας δώσουμε λίγο τόπο...λίγο τόπο βρε παιδιά....