What is that? (Τι είναι αυτό;) 2007

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: What is that? (Τι είναι αυτό;) 2007

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Σεβασμός προς τους γονείς, ανεκτικότητα και κυρίως αγάπη,
απο την οποία προέρχονται και τα δύο προηγούμενα.
Νομίζω ότι είναι πολύ διδακτικό για τη συμπεριφορά μας.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από petrosathonas »

Μου έκανε εντύπωση η μετάνοια του γιού, και πως έπεσε και κατεφίλησε τον πατέρα του.
Αυτο είναι που μετράει, η μετάνοια, όχι η προηγούμενη αποστροφή.
Θα μπορούσε να νευριάσει ο γιος και να σηκωθεί να φύγει.
xenia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenia »

Εμένα μου έκανε εντύπωση ότι ο γιός από την πρώτη κιόλας απάντηση έδειξε αδιαφορία, και στη δεύτερη είχε ήδη εκνευριστεί. Ενώ ο πατέρας 21 φορές και πάλι με το χαμόγελο! Και μου θύμισε τον ευατό μου ο γιός
γιατί βλέπω ότι πολλές φορές είμαστε έτοιμοι να αρπαχτούμε (η αφεντιά μου δηλαδή) με το παραμικρό!
Πάντως σκέφτομαι, γιατί ο πατέρας του έδειξε εκείνο το ημερολόγιο... Θέλω τις γνώμες σας... Μια ερμηνεία που θα έδινα είναι γιατί, έλεγε εκεί, ότι "με ρώτησε 21 φορές και εγώ τον αγκάλιασα με στοργή κλπ". από συμπέρανα ότι του το ἐδωσε για να του δείξει ότι και εκείνος τώρα που μεγάλωσε χρειάζεται τη στοργή του και την αγκαλιά του.. Και βλέπουμε μετά στο τέλος πως αυτό έγινε....
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

xenia έγραψε:Εμένα μου έκανε εντύπωση ότι ο γιός από την πρώτη κιόλας απάντηση έδειξε αδιαφορία, και στη δεύτερη είχε ήδη εκνευριστεί. Ενώ ο πατέρας 21 φορές και πάλι με το χαμόγελο! Και μου θύμισε τον ευατό μου ο γιός
γιατί βλέπω ότι πολλές φορές είμαστε έτοιμοι να αρπαχτούμε (η αφεντιά μου δηλαδή) με το παραμικρό!
Πάντως σκέφτομαι, γιατί ο πατέρας του έδειξε εκείνο το ημερολόγιο... Θέλω τις γνώμες σας... Μια ερμηνεία που θα έδινα είναι γιατί, έλεγε εκεί, ότι "με ρώτησε 21 φορές και εγώ τον αγκάλιασα με στοργή κλπ". από συμπέρανα ότι του το ἐδωσε για να του δείξει ότι και εκείνος τώρα που μεγάλωσε χρειάζεται τη στοργή του και την αγκαλιά του.. Και βλέπουμε μετά στο τέλος πως αυτό έγινε....
Το πρόβλημα με την εποχή μας είναι ότι μας έκαναν να πιστέψουμε ότι πρέπει ΣΥΝΕΧΩΣ να μαθαίνουμε τις εξελίξεις σε όλα τα πεδία (κυρίως επαγγελματικά) μήπως χάσουμε κάποια πληροφορία, μήπως δεν προλάβουμε να αρπάξουμε την ευκαιρία και χαθούμε!
Τι μίζερη ζωή! Με μια εφημερίδα στο χέρι, ώστε να είμαστε πάντα ενημερωμένοι και σοβαροί επαγγελματίες! Ενώ αυτά που πρέπει να μαθαίνουμε τα παρατάμε ως ασήματα, ή τα χλευάζουμε!
Έχει καταντήσει η ζωή μας ένας ψυχρός υπολογισμός, χωρίς συναισθήματα αγάπης! Γι' αυτό και δεν έχουμε υπομονή, αλλά μόνο εκνευρισμό και άγχος!
Νομίζω ότι ο πατέρας υπενθύμισε στο γιο τι έκανε ο ίδιος, κάποιαν άλλη εποχή, πιο ανθρώπινη και με τον τρόπο του του είπε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος να ζει κανείς : Με αγάπη, που αποτελεί - φοβάμαι - είδος προς εξαφάνιση στις μέρες μας!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”