Γιατί κρίνουμε ;

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
xenia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Γιατί κρίνουμε ;

Δημοσίευση από xenia »

Δεν διαφωνούμε ως προς αυτό... Και ο θρησκευτικός σου δεν είναι όμως αντιπρόσωπος του θεού...
Ένας καθηγητής είναι που δεν ξέρουμε καν αν πιστεύει έτσι όπως έγιναν τα πανεπιστήμια σήμερα...
Απλώς ακούω συνέχεια να γίνεται ένας έπαινος της "ἀλλης πλευράς" σε μια προσπάθεια να φανούμε φιλλελεύθεροι και αυτό μου μοιάζει το ίδιο άδικο με το να υπερτιμούμε τους Χριστιανούς....
Απλώς βλέπω ότι τα πάντα πλέον είναι σχετικά και περιμένω από τον καθένα να κάνει τα πάντα... Τίποτα πλέον δεν μου προκαλεί εντύπωση.... Αν όμως ένας μαλλιάς όπως είπαμε πριν, είναι καλός, αυτό δε σημαίνει ότι ο Χριστιανούλης είναι για την κόλαση απαραίτητα... Αυτό είναι που λέω... δηλαδή θα ρποτιμούσα να έγραφες κάτι που να αφορά την τάση των ανθρώπων γενικά να κρίνουν και όχι μόνο των Χριστιανών... Γιατί πιστεύω θα συμφωνήσεις και συ πως δεν είναι δυνατόν να κρίνουν περισσότερο εκείνοι από κάποιους άλλους?? Αλλιώς να γίνουμε όλοι άθεοι για να πάμε στον παράδεισο...
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

xenia έγραψε:Με ταμπέλες δεν πάμε μπροστά φίλε μου... δεν πάμε δυστυχώς... Μόνο απογοήτευση από τις προσδοκίες των άλλων φέρνουν... Και δεν υπάρχει ταμπέλα που να μας αντιπροσωπεύει απόλυτα νομίζω....Η ταμπέλες βάζουν παροπίδες στα μάτια των άλλων και δεν τους αφήνουν να δουν το ποιοι είμαστε στα αλήθεια...
Όσο για τις αδυναμίες μας, δεν χρειάζεται καμία ταμπέλα για να τις δούμε... Μόνο ταπείνωση χριάζεται...

Συμφωνώ! Μόνο μια "ταμπέλα" αν βάλουμε στον οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας, θα μας βοηθήσει να δούμε πολλές αλήθειες σχετικά με τις δικές μας αδυναμίες/πάθη. Ποια είναι αυτή η ταμπέλα; Αυτή που γράφει Είσαι πολύ καλύτερός μου!
xenia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenia »

Teri έγραψε:Συμφωνώ! Μόνο μια "ταμπέλα" αν βάλουμε στον οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας, θα μας βοηθήσει να δούμε πολλές αλήθειες σχετικά με τις δικές μας αδυναμίες/πάθη. Ποια είναι αυτή η ταμπέλα; Αυτή που γράφει Είσαι πολύ καλύτερός μου!
Είσαι πολύ σωστή...!
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΘΡΟ : ...Βέβαια και κλείνωντας θα συμπληρώναμε πως,όπως το ράσο δεν κάνει τον παπά,έτσι και το ντύσιμο δεν κάνει τον άνθρωπο.Ετσι πήγε κάποτε και μιά προκλητικά και άσεμνα ντυμένη γυναίκα στην Παναγία την Μαλεβή να προσκυνήσει,και η εικόνα της Παναγίας εβγαλε μπροστά της τόσο μύρο,που αποστόμωσε τις μοναχές...

[/quote]
Προσωπική μου εμπειρία φέτος το καλοκαίρι στη Σύμη . Στο γνωστότερο μοναστήρι του νησίού ο παπάς έκανε μπροστά σε πολύ κόσμο ρεζίλι τη γυναίκα μου γιατί τα χέρια της ήταν γυμνά μέχρι τους ώμους λέγοντας την :"Πηγαίνετε έξω κυρία μου , το ξέρετε ότι με σκανδαλίζετε;;;"
Σεβάστηκα το χώρο αλλά ο παπάς μου προκάλεσε θλίψη...Το γεγονος βέβαια ότι για να πας σε οποιδήποτε χώρο του μοναστηριού έπρεπε να πληρώσεις δε τον σκανδάλιζε καθόλου.
Δε σέβάστηκε καθόλου τον κόσμο ο οποίος περίμενε υπομονετικά στην κάψα του καλοκαιριού να προσκυνήσει τα εικονίσματα κάνοντας πολλές φορές εκατοντάδες χιλιόμετρα.
ο Χριστός σώζει....
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

Teri έγραψε:
xenia έγραψε:Με ταμπέλες δεν πάμε μπροστά φίλε μου... δεν πάμε δυστυχώς... Μόνο απογοήτευση από τις προσδοκίες των άλλων φέρνουν... Και δεν υπάρχει ταμπέλα που να μας αντιπροσωπεύει απόλυτα νομίζω....Η ταμπέλες βάζουν παροπίδες στα μάτια των άλλων και δεν τους αφήνουν να δουν το ποιοι είμαστε στα αλήθεια...
Όσο για τις αδυναμίες μας, δεν χρειάζεται καμία ταμπέλα για να τις δούμε... Μόνο ταπείνωση χριάζεται...

Συμφωνώ! Μόνο μια "ταμπέλα" αν βάλουμε στον οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας, θα μας βοηθήσει να δούμε πολλές αλήθειες σχετικά με τις δικές μας αδυναμίες/πάθη. Ποια είναι αυτή η ταμπέλα; Αυτή που γράφει Είσαι πολύ καλύτερός μου!
Με τις ταμπέλες δε πάμε μπροστά , ας μην τις χρησιμοποιούμε τότε εκεί που μας βολεύει.Ας αφήσουμε αυτόν που πρέπει να μας κρίνει.
ο Χριστός σώζει....
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από LOCKHEART »

xenia έγραψε:Δεν διαφωνούμε ως προς αυτό... Και ο θρησκευτικός σου δεν είναι όμως αντιπρόσωπος του θεού...
Ένας καθηγητής είναι που δεν ξέρουμε καν αν πιστεύει έτσι όπως έγιναν τα πανεπιστήμια σήμερα...
Απλώς ακούω συνέχεια να γίνεται ένας έπαινος της "ἀλλης πλευράς" σε μια προσπάθεια να φανούμε φιλλελεύθεροι και αυτό μου μοιάζει το ίδιο άδικο με το να υπερτιμούμε τους Χριστιανούς....
Απλώς βλέπω ότι τα πάντα πλέον είναι σχετικά και περιμένω από τον καθένα να κάνει τα πάντα... Τίποτα πλέον δεν μου προκαλεί εντύπωση.... Αν όμως ένας μαλλιάς όπως είπαμε πριν, είναι καλός, αυτό δε σημαίνει ότι ο Χριστιανούλης είναι για την κόλαση απαραίτητα... Αυτό είναι που λέω... δηλαδή θα ρποτιμούσα να έγραφες κάτι που να αφορά την τάση των ανθρώπων γενικά να κρίνουν και όχι μόνο των Χριστιανών... Γιατί πιστεύω θα συμφωνήσεις και συ πως δεν είναι δυνατόν να κρίνουν περισσότερο εκείνοι από κάποιους άλλους?? Αλλιώς να γίνουμε όλοι άθεοι για να πάμε στον παράδεισο...

Δεν είπα οτι ο Χριστιανός είναι για την κόλαση , ούτε οτι με τον αθεισμο θα παμε στο παραδεισο..απλα..οτι ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ειναι ποιο ευκολο να πέσουμε σε αυτη την ΠΑΓΙΔΑ (ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΜΕΙΣ) διότι μπορεί να πέσουμε στην έπαρση, την σύγκριση και την κατάκριση διότι έχουμε νόμο και κανόνες (ευαγγέλιο) και πολλοί επειδή και μπράβο τους, τους ακολουθούν πιστά πέφτουν στην παγίδα να διαχωρίζουν τους αλλους βάζει των κανόνων . ΠΧ (Εγω ειμαι του Θεου εσυ του διαβολου). Απλά το έφερα σαν παράδειγμα οτι πχ ο άθεος δεν έχει οριο και κανόνα για να σε κρίνει πχ δεν τον νοιάζει αν έχεις λεφτά η πως ντύνεσαι, ενώ ο χριστιανός μπορει ποιο ΕΥΚΟΛΑ βαζει της συγκρισης να πέσει σε αυτην την αμαρτία.

Απλά κλεινοντας θα πω το εξής οτι παρόλο που ακολουθούμε τον κανόνα του ΘΕΟΥ (ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ) να κοιτάμε ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ και οχι βασει του δικού μας αγώνα να βλέπουμε τους αλλους ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ η επηδει υπαρχει και ο διαβολος να τους κατατάσσουμε εκει επειδη δεν κάνουν κάποιοι κάτι που εμεις θεωρούμε λάθος.

Αυτό λεμε μακρια απο κατακριση ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να κρίνουμε ανθρωπους απο το Ε9 , την εμφανιση, την υλη και κλπ... και να τους λεμε του διαβολου ...μακρια αδερφια μακρια..
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από LOCKHEART »

ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε: Προσωπική μου εμπειρία φέτος το καλοκαίρι στη Σύμη . Στο γνωστότερο μοναστήρι του νησίού ο παπάς έκανε μπροστά σε πολύ κόσμο ρεζίλι τη γυναίκα μου γιατί τα χέρια της ήταν γυμνά μέχρι τους ώμους λέγοντας την :"Πηγαίνετε έξω κυρία μου , το ξέρετε ότι με σκανδαλίζετε;;;"
Σεβάστηκα το χώρο αλλά ο παπάς μου προκάλεσε θλίψη...Το γεγονος βέβαια ότι για να πας σε οποιδήποτε χώρο του μοναστηριού έπρεπε να πληρώσεις δε τον σκανδάλιζε καθόλου.
Δε σέβάστηκε καθόλου τον κόσμο ο οποίος περίμενε υπομονετικά στην κάψα του καλοκαιριού να προσκυνήσει τα εικονίσματα κάνοντας πολλές φορές εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Καλά απο τέτοια ένα σωρό ένα ιερέας όταν ήμουν μικρός έβριζε τα θεία μέσα στο ιερό επηδεί κάποια παιδιά μιλούσαν την ώρα της λειτουργίας, ήμουν πολύ μικρός τότε δεν μίλησα αλλά μου έκανε εντύπωση.
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
xenia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenia »

LOCKHEART έγραψε:ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ειναι ποιο ευκολο να πέσουμε σε αυτη την ΠΑΓΙΔΑ (ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΜΕΙΣ)

.... ενώ ο χριστιανός μπορει ποιο ΕΥΚΟΛΑ βαζει της συγκρισης να πέσει σε αυτην την αμαρτία.
Αυτό μπορείς να μας πεις πού το στηρίζεις? Αυτή την ευκολία του Χριστιανού να κάνει όλα αυτά τα λάθη
που τη στηρίζεις έχω την απορία... Είναι απόλυτα αντικειμενικό αυτό που λες?
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Λεβέντη, καταρχήν χίλια θερμά συγχαρητήρια που γράφεις γι αυτό το θέμα .
Μην στεναχωριέσαι , λεβέντη γι αυτά που λέει ο κόσμος . Αυτοί οι Χριστιανοί που κατακρίνουν τους συνανθρώπους τους δεν είναι καταβάθος Χριστιανοί . Δεν καταλαβαίνουν το πραγματικό νόημα της Ορθοδοξίας . Δυστυχώς επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν μέσα στην καρδιά των συνανθρώπων τους , βλέπουν μόνο την εμφάνιση τους !!!
Και όποιος δεν φαίνεται έτσι όπως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ( ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ !!! ) τότε τον απορρίπτουν !!!
Μην στεναχωριέσαι , λεβέντη , κάποτε είχαν έρθει στον γέροντα Παίσιο κάποιοι νέοι οι οποίοι ήταν ροκάδες με τα μηχανάκια τους και όμως ο γέροντας τους δέχτηκε και είπε ότι ήταν πάρα πολύ καλά παιδιά .
Και θυμήσου τι είχε πει ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος !!!
Είπε : " Ελάτε όπως είστε. Και με τα πανταλόνια σας και τις κοντές φούστες σας, ακόμη ελάτε και με τα σκουλαρίκια σας !!! "

http://www.youtube.com/watch?v=_8EkEPmzi1E

LEBENTH , ΕΣΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΕΟ !!!
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Από τον Γέροντα Πορφύριο

Αυτή η κοπέλα με το «σούπερ μίνι» έχει υπέροχη ψυχή

Προ ετών, όταν ο Γέροντας υπηρετούσε ακόμη στην Πολυκλινική Αθηνών, μια μέρα, καθώς περπατούσε στην περιοχή της Ομόνοιας μαζί με δύο δικές του κοπέλες, πνευματικά του παιδιά, είδε από απέναντι να έρχεται μια νεαρή με προκλητική εμφάνιση. Φορούσε το γνωστό «σούπερ μίνι», που ήταν η μόδα της εποχής εκείνης. Μόλις την αντίκρισαν , λέει ο Γέροντας:
- «Τι λέτε; Τι σκέπτεσθε; Την κατακρίνετε αυτή την κοπέλα;»
- «Όχι, Γέροντα», απάντησαν αυτές, γνωρίζοντας τις θέσεις του.
- «Καλά κάνετε και δεν την κατακρίνετε», είπε ο Γέροντας. «Να μην κρίνετε τους ανθρώπους από την εξωτερική εμφάνιση. Αυτή η κοπέλα που βλέπετε έχει θαυμάσια ψυχή! Έχει δυναμισμό ψυχής. Αυτό που κάνει τώρα, δηλαδή που προκαλεί, οφείλεται στη δύναμη της ψυχής της. Φαντασθείτε τι θα γίνει αν αυτή η κοπέλα γνωρίσει το Χριστό, εάν μάθει όσα εσείς ξέρετε. Τότε ασφαλώς θα φθάσει πολύ ψηλά!»
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”