Καυγάς με Αθέους...
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: Καυγάς με Αθέους...
Πάντως καλό είναι να τους απαντάμε με ήρεμο τρόπο.Δεν μπορούμε να έχουμε το στόμα μας κλειστό.
Εγώ έτυχα σε μεγάλη παρέα και κάποιος που δεν γνώριζα άρχισε να αμφισβητεί ότι υπήρξε ο Χριστός και άρχισε να λέει τα γνωστά που λένε αυτοί που πιστεύουν στον παγανισμό.Του απάντησα με ιστορικά επιχειρήματα(Ιώσηπος κλπ)τα οποία αυτός δε τα δέχονταν.Έχουν διαβάσει βιβλία φανατικών ημιμαθών που τους έχουν φανατίσει κατά του χριστιανισμού.Γιά εκείνους η ιστορία της Ελλάδας τελείωσε με την άνοδο του Φιλίππου και ξαναξεκίνησε μετά το 1821!!!Ούτε τον Μεγαλέξανδρο δεν θέλουν!και το έχουν κατατάξει στους δολοφόνους των λαών!!Με άλλα λόγια έχουν πάθει παράκρουση και υποστηρίζουν αυτά που έλεγαν Κοραής διαφωτιστές και οι νεοευρωλάγνοι.Το άσχημο είναι ότι έχουν καλά οργανωμένη προπαγάνδα.
Μερικοί λογάδες εδώ μέσα αντί να διαπληκτίζονται αναμεταξύ τους γιά τα δόγματα καλό θα ήταν να επισκεφθούν τους χώρους τους και να εκφέρουν εκεί την γνώμη τους.Έτσι θα χρησιμοποιήσουν με σωστό τρόπο την ενέργεια που έχουν μέσα τους και επίσης μην ξεχνάμε ότι ο Χριστός είπε ότι αν τον ομολογήσουμε
μπροστά στους ανθρώπους θα μας ομολογήσει και Εκείνος στον Πατέρα του.
Εγώ έτυχα σε μεγάλη παρέα και κάποιος που δεν γνώριζα άρχισε να αμφισβητεί ότι υπήρξε ο Χριστός και άρχισε να λέει τα γνωστά που λένε αυτοί που πιστεύουν στον παγανισμό.Του απάντησα με ιστορικά επιχειρήματα(Ιώσηπος κλπ)τα οποία αυτός δε τα δέχονταν.Έχουν διαβάσει βιβλία φανατικών ημιμαθών που τους έχουν φανατίσει κατά του χριστιανισμού.Γιά εκείνους η ιστορία της Ελλάδας τελείωσε με την άνοδο του Φιλίππου και ξαναξεκίνησε μετά το 1821!!!Ούτε τον Μεγαλέξανδρο δεν θέλουν!και το έχουν κατατάξει στους δολοφόνους των λαών!!Με άλλα λόγια έχουν πάθει παράκρουση και υποστηρίζουν αυτά που έλεγαν Κοραής διαφωτιστές και οι νεοευρωλάγνοι.Το άσχημο είναι ότι έχουν καλά οργανωμένη προπαγάνδα.
Μερικοί λογάδες εδώ μέσα αντί να διαπληκτίζονται αναμεταξύ τους γιά τα δόγματα καλό θα ήταν να επισκεφθούν τους χώρους τους και να εκφέρουν εκεί την γνώμη τους.Έτσι θα χρησιμοποιήσουν με σωστό τρόπο την ενέργεια που έχουν μέσα τους και επίσης μην ξεχνάμε ότι ο Χριστός είπε ότι αν τον ομολογήσουμε
μπροστά στους ανθρώπους θα μας ομολογήσει και Εκείνος στον Πατέρα του.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Παιδιά και εγώ πρόσφατα αντιμετώπισα μια τέτοια περίπτωση στενού συγγενικού μου προσώπου όταν πήγα στο χωριό για επίσκεψη, έλεγε διάφορα να και σε κάποιο σημείο λέει ήτανε κάποιος(εγώ δεν τον γνωρίζω) στην περιοχή μας τον οποίο έκανε καλά η Αγία Ειρήνη στο χέρι του και το έλεγε στον περίγυρό του και το αφεντικό του του είπε φέρε να στο ξανασπάσω το χέρι να δω άμα σε κάνει πάλι καλά η Αγία Ειρήνη, αυτό που στενοχωρέθηκα ήταν για το ότι δεν σηκώθηκα να φύγω μιας και παίζαμε με τα ξαδερφάκια μου, εκτός από αυτό δεν δεχόταν το ότι ο άλλος πίστεύει στον ΘΕΟ και του το έλεγα. Από εκείνη τη στιγμή εφαρμόζω το μακριά και αγαπημένοι και αν τύχει κάποια δουλειά μόνο.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Να σημειώσω πως μόνο ο ΘΕΟΣ μπορεί να φωτίσεις κάποιον, εμείς να προσπαθούμε να μην κάνουμε <<εκπτώσεις>>
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Αν δεν μπορούμε να τους ανεχτούμε, κάτι που προϋποθέτει μεγάλο πνευματικό υπόβαθρο, καλόν είναι να απέχουμε, γιατί αλλιώς θα ξεφύγουμε κι εμείς, είτε με οργή, είτε με υβριστική συπεριφορά κι αυτό είναι μεγάλο λάθος, γιατί εκείνη τη στιγμή κανείς δεν θα πει ξέφυγε ο Αποστόλης, αλλά "ξέφυγε ο Χριστιανός"!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Όποτε προσπάθησα να συνομιλήσω με τέτοιους αδελφούς μας ή έστω και πιστούς αλλά με ορισμένες αμφιβολίες και ερωτηματικά, όχι μόνο δεν κατάφερα τίποτα αλλά ίσα ίσα μου δημιουργήθηκε σ' εμένα ένας εκνευρισμός. Σημάδι απομάκρυνσης από τον Θεό.
Ας το κάνουν αυτό οι πνευματικά καλλιεργημένοι. Εμείς την ομολογία μας και το παράδειγμά μας.
Ας το κάνουν αυτό οι πνευματικά καλλιεργημένοι. Εμείς την ομολογία μας και το παράδειγμά μας.
Θα σας διηγηθώ περιστατικό που το γνωρίζω απο πολύ κοντά. Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ που τωρα δεν ζει πιά -ΠΙΣΤΌΣ-( παντού έχει ο Θεός τους δικούς του), βρέθηκε σε τραπέζι, και πριν αρχίσει να τρώει έκανε τον σταυρό του. Κάποιοι αστειεύθηκαν ίσως υπέρ το δέον ειρωνικά ( το έζησα και εγώ αυτό στο στρατό), τότε βούτηξε το τραπέζι και το έφερε ανάποδα μαζί με όλα τα πιάτα και τα φαγητά.
Φυσικά δεν συνιστώ σε κανέναν να κάνει το ίδιο... Χρειάζεται και διάκριση. Και προ παντός ο λόγος του ιερού Ευαγγελίου, να προσέχουμε να μην βάζουμε το μαργαριτάρι( την πίστη μας) μέσα στη λάσπη των χοίρων, είναι δυνατόν να το τσαλαπατήσουν και στη συνέχεια να στραφούν και να μας δαγκώσουν. Απο την άλλη πρέπει να ομολογούμε με σύνεση, πραότητα, και επιχειρήματα, έτσι ώστε να γινόμαστε άξιοι σεβασμού για αυτά που λέμε, και κυρίως για αυτά που κάνουμε.
Φυσικά δεν συνιστώ σε κανέναν να κάνει το ίδιο... Χρειάζεται και διάκριση. Και προ παντός ο λόγος του ιερού Ευαγγελίου, να προσέχουμε να μην βάζουμε το μαργαριτάρι( την πίστη μας) μέσα στη λάσπη των χοίρων, είναι δυνατόν να το τσαλαπατήσουν και στη συνέχεια να στραφούν και να μας δαγκώσουν. Απο την άλλη πρέπει να ομολογούμε με σύνεση, πραότητα, και επιχειρήματα, έτσι ώστε να γινόμαστε άξιοι σεβασμού για αυτά που λέμε, και κυρίως για αυτά που κάνουμε.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Αδελφέ μου ως υποψήφιος Ιερέας διδάσκομαι να μην χάνω την ψυχραιμία μου ποτέ,στο ανθρωπίνως δυνατό φυσικά.Όταν χασεις την ηρεμία σου το εκλαμβάνουν ότι έχουν δίκιο.Καλλίτερα να σταματάς την κουβέντα και να προσεύχεσε γι αυτούς με αγάπη να τους φωτίσει ο Θεός όπως εκανε σε `σένα, έτσι να γνωρίσουν τον Θεό κι αυτοί.Προσωπικά θεωρώ οτι οι άθεοι είναι ανθρωποι χωρίς κώδικα ηθικών αξιών και τους αποφεύγω,αν και στο μέλλον θα τους αντιμετωπίζω συχνά.Ο πατέρας μου θεωρεί τον εαυτό του άθεο κι όμως εγώ είμαι σε άλλο δρόμο,όταν σου συμβαίνουν τέτοια γεγονοτα θα σκέφτεσε την αγάπη,ο Χριστός αγαπά όλους τους ανρώπους εμείς;
<<Μή αγαπώμεν λόγω μηδε τη γλώσση,αλλ` εν έργω και αληθεία.>>
εχεις απολυτο δικιο, συμφωνω και επαυξανω!!!!efthumhs έγραψε:Αμα αρχισεις με τους αθεους οτι και να τους πεις αυτοι δεν καταλαβαινουν τιποτα (οπως και με τους αιρετικους). Ο γεροντας Παισιος ελεγε πως πρεπει να θυμωνουμε οταν προκειται για τη πιστη μας. Παντως μπραβο αδελφε, ομολογησες Χριστο!

¨ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ¨
Σε κάποιο βιβλίο γεροντικό δεν θυμάμε τώρα ποιό,διάβασα,για μιά περίπτωση ενός Έλληνα στην Αμερική.
Πριν τον πόλεμο ένας γιγαντόσωμος Έλληνας πήγε σε εστιατόριο και πριν φάει έκανε τον σταυρό του.
Οι θαμώνες τον κορόιδεψαν οπότε αυτός έκλεισε την πόρτα και άρχισε να του δείνει<<μάθημα>> έναν έναν.
Βέβαια κατέλειξε στο αστυνομικό τμήμα,όταν όμως ο διοικητής άκουσε το γεγονός εκπλάγηκε και τον άφησε ελεύθερο.
Πριν τον πόλεμο ένας γιγαντόσωμος Έλληνας πήγε σε εστιατόριο και πριν φάει έκανε τον σταυρό του.
Οι θαμώνες τον κορόιδεψαν οπότε αυτός έκλεισε την πόρτα και άρχισε να του δείνει<<μάθημα>> έναν έναν.
Βέβαια κατέλειξε στο αστυνομικό τμήμα,όταν όμως ο διοικητής άκουσε το γεγονός εκπλάγηκε και τον άφησε ελεύθερο.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Έχω την άποψη ότι δεν έχουμε δικαίωμα να θυμώνουμε με τους άλλους, ό,τι και να πούν. Ποιοί είμαστε εμείς; Αμαρτωλοί και ανάξιοι είμαστε κι εμείς! Μόνο αν δείξουμε λίγη ταπεινότητα θα μπορέσουμε κάπως να τους αγγίξουμε!
Νομίζω ότι για να νομιμοποιούμαστε να αγανακτούμε εναντίον κάποιου αδελφού μας θα πρέπει πλησιάζουμε την αγιότητα, οπότε θα κάνουμε ό,τι μας υπαγορεύει το Άγιον Πνεύμα!
Νομίζω ότι για να νομιμοποιούμαστε να αγανακτούμε εναντίον κάποιου αδελφού μας θα πρέπει πλησιάζουμε την αγιότητα, οπότε θα κάνουμε ό,τι μας υπαγορεύει το Άγιον Πνεύμα!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.