vasilikirimp έγραψε:
Συγκαταλέγομαι στα άτομα που βροντοφώναζαν και έλεγαν πως δε θέλουν παιδιά και πως θα ασχοληθούν μονο με τη καριέρα τους ( μια και όταν σπουδάζεις μετά πρέπει να εξαργυρώσεις το πτυχίο σου ) να διασκεδάζυον και να είναι ελεύθεροι υποχρεώσεων -
Βλέπεις όμως ότι ο Θεός μου τα έφερε λίγο διαφορετικά στη ζωή - καριέρα παράτησα ώστε να ζήσωσε ένα χωριό , παιδί έκανα δόξα τω Θεώ , δε μπορώ να διασκεδάσω και να είμαι ελεύθερη διότη δεν έχω υποστήριξη απο πουθενά.
Και όμως είμαι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ
Ναι παντρεύεσαι για να δημιουργήσεις οικογένεια περιμένεις όμως και δέχεσαι όσα παιδιά σου δώσει ο Θεός;
Πως να απαντήσεις; Εγώ πιστεύω πως δε πρέπει να λέμε α, ο Θεός μας έδωσε τόσα παιδιά......
Η ζωή είνια μεν απλή αλλά και αρκετά δύσκολη ....... όση καλή θέληση και να υπάρχει πρέπει κανείς να κάνει το προγραμματισμό του - δε μπορεί να φέρνει παιδιά στη κοινωνία και να μη μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις.
Υποχρεώσεις για μένα δε νείναι μόνο οι υλικές.....όχι
Είναι και ο πολύτιμος χρόνος που ωφείλουμε να αφιερώνουμε στα παιδιά μας.
Τι να το κάνουν τα παιδιά όταν βλέπουν έναν πατέα το σαβ/κο ή μιαμητέρα βιαστικά μεταξύ κουζίνας και εργασίας το απογευμα; και τα παιδιά μεγαλώνουν με τη γιαγια ή με ντανταδες;
Όχι ότι ειναι αρνητικο αλλά άλλη η θέση των γονιών και άλλη των γιαγιαδων.
Είνια δύσκολο πολύ αυτό το θέμα , είναι αμαρτία αν πω ότι δεν είμαι σε θέση να μεγαλώσω άλλο παιδί ;
Είναι αμαρτία να βλέπεις την ωμή πραγματικότητα της επίγιας ζωής μας;
Και εγώ κατά καιρούς έχω θέσει αυτά τα ερωτήματα στον εαυτό μου και απάντηση δε πήρα...
Περιμένω να δω και απο εσάς τους υπολοίπους τι έχετε να πείτε ίσως έτσι καλυφθούν και δικές μου απορίες................................
Να ξεκαθαρίσω ότι εγώ δεν έχω παιδιά, επομένως δεν μιλώ από προσωπική εμπειρία.
1. Χαίρομαι που επέλεξες την οικογένεια από την καριέρα. Χαίρομαι που μπορείς και δίνεις αγάπη σε έμψυχα και δεν ευχαριστιέσαι μόνο από την απόκτηση άψυχων (στα άψυχα εντάσσω και την καριέρα). Ο Θεός, έχω την άποψη, εκτίμησε τον σεβασμό που έδειξες προς το μυστήριο του γάμου, δεχόμενη να θυσιάσεις κάποια πράγματα που αγαπούσες, γι' αυτό και σε βοηθάει. Γι' αυτό και είσαι ευχαριστημένη.
2. Πιστεύω ότι την ζωή την δίνει ο Θεός και Αυτός είναι ο μόνος αρμόδιος να κρίνει πότε πρέπει να τελειώσει. Όταν επεμβαίνουμε εμείς οι άνθρωποι (και στα δύο) συνήθως τα κάνουμε μούσκεμα και φτάνουμε στο σημείο να εγκληματούμε. Τα παιδιά είναι δώρο Θεού. Και θα πρέπει να νιώθεις ευγνωμοσύνη στον Θεό που σου δώρισε την Αθανασία.
Το πρόβλημα μ' εμάς, τους "λίγους" ως Χριστιανούς, είναι ότι δεν έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη προς τον Θεό κι έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε πράξη αυτό που ακούμε στη Θεία Λειτουργία : "πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα".
Το να μεγαλώσουμε ένα ακόμη παιδί είναι κάτι που, δεν το κάνουμε μόνοι μας. Το κάνουμε με τη βοήθεια του Θεού. Αν δεν το νιώθουμε αυτό, αν δηλαδή δεν Τον εμπιστευόμαστε όπως θα έπρεπε, τότε ασφαλώς προχωράμε με τι δικές μας μόνο (απόλυτα πεπερασμένες) δυνάμεις και με βάση την δική μας (απόλυτα πεπερασμένη) λογική. Με βάση τη λογική λοιπόν, είναι φυσιολογικό αυτό που νιώθεις, ότι δεν αντέχεις την ανατροφή άλλου παιδιού.
Εμείς οι Χριστιανοί όμως έχουμε τον πνευματικό από δίπλα, τον οποίο πρέπει να συμβουλευόμαστε για τέτοια θέματα, που ξεπερνάνε την γήινη λογική. Κι αν εκείνος σου πει να μην φοβάσαι ένα δεύτερο παιδί, τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι έχει την βοήθεια του Θεού με το μέρος σου (ο πιο ισχυρός σύμμαχος που υπάρχει) και θα ήταν κουτό να φοβάσαι.
Προσωπικά δεν το θεωρώ αμαρτία αυτό που νιώθεις, αλλά μάλλον αδυναμία. Και είναι κάτι που το νιώθουμε όλοι μας, σε διάφορα θέματα της ζωής μας, γιατί δεν έχουμε προσεγγίσει τον Θεό, δεν έχουμε καλή επικοινωνία μαζί Του και γι' αυτό το λόγο δεν τον νιώθουμε δίπλα μας.
Δεν ξέρω αν μ' αυτά που γράφω φανερώνω "ύφος" καλού Χριστιανού, δεν είμαι όμως (δυστυχώς), αλλά από το ύφος μου και μόνο μπορεί κάποιος να το καταλάβει.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.