Ο Θεός δεν εξετάζει τον άνθρωπο μερικώς........

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Ο Θεός δεν εξετάζει τον άνθρωπο μερικώς........

Δημοσίευση από vasilikirimp »

ψυχουλα έγραψε:
filotas έγραψε:Νομίζω Σμαρώ ότι αυτό εννοεί. Δηλαδή, ότι δεν πρέπει η αγάπη μας προς τον πλησίον να είναι μεροληπτική και να προτιμάμε κάποιους ανθρώπους περισσότερο από κάποιους άλλους. Για παράδειγμα ο ρατσισμός οποιουδήποτε είδους είναι μεγάλη αμαρτία.
με λύπη μου έχω διαπιστώσει ότι πολλοί άνθρωποι συνήθως μεγάλης ηλικίας τους οποίους γνωρίζω και οι οποίοι εκκλησιαζονται επισταμένως και έχουν πολύ συχνά ψαλμούς στα χείλη τους και επικαλούνται με ταπεινότητα τον Κυριο, μόλις δουν αλλοδαπό βγάζουν σπυράκια, τους φεύγει όλη η γλυκύτητα, βρίσκουν να πουν απίστευτες κακίες και χαρακτηρισμούς που στενοχωρούν ακόμα και εκείνους που τους ακούν χωρίς να τους αφορούν. Αντίθετα τέτοια συμπεριφορά πολυ σπανιοτερα τη συναντώ σε άθεους!!! είναι άξιο απορίας. :cry:
ακριβώς έτσι όπως το τοποθετεί η ψυχούλα εννοούσα το τι έχουμε μέσα μας και τι βγάζουμε έξω
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

Teri έγραψε:Ο Θεός αγαπάει όλους τους ανθρώπους το ίδιο. Εμείς σαν άνθρωποι μπορούμε να αγαπάμε ΟΛΟΥΣ τους συνανθρώπους το ίδιο; Αυτός είναι ο στόχος μας!
Αν ,για παράδειγμα, συμβεί μια παρεξήγηση ανάμεσα σε έναν γνωστό μας κι έναν άγνωστο. Θα περιμένουμε να ακούσουμε τα γεγονότα και μετά να βγάλουμε συμπέρασμα τίνος είναι το μεγαλύτερο φταίξιμο ή μήπως θα υπερασπιστούμε από την αρχή το γνωστό μας; Η πρώτη περίπτωση είναι αμερόληπτη αντιμετώπιση!
Βοήθησα καθόλου;
οντως αυτο ειναι αμεροληψία η οποία πάντως δεν πάει αναγκαστικά χερι χερι με την αγαπη αλλα σιγουρα με τη δικαιοσυνη.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Teri έγραψε:Ο Θεός αγαπάει όλους τους ανθρώπους το ίδιο. Εμείς σαν άνθρωποι μπορούμε να αγαπάμε ΟΛΟΥΣ τους συνανθρώπους το ίδιο; Αυτός είναι ο στόχος μας!
Αν ,για παράδειγμα, συμβεί μια παρεξήγηση ανάμεσα σε έναν γνωστό μας κι έναν άγνωστο. Θα περιμένουμε να ακούσουμε τα γεγονότα και μετά να βγάλουμε συμπέρασμα τίνος είναι το μεγαλύτερο φταίξιμο ή μήπως θα υπερασπιστούμε από την αρχή το γνωστό μας; Η πρώτη περίπτωση είναι αμερόληπτη αντιμετώπιση!
Βοήθησα καθόλου;

:41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από zafeiris »

vasilikirimp έγραψε:
ψυχουλα έγραψε:
filotas έγραψε:Νομίζω Σμαρώ ότι αυτό εννοεί. Δηλαδή, ότι δεν πρέπει η αγάπη μας προς τον πλησίον να είναι μεροληπτική και να προτιμάμε κάποιους ανθρώπους περισσότερο από κάποιους άλλους. Για παράδειγμα ο ρατσισμός οποιουδήποτε είδους είναι μεγάλη αμαρτία.
με λύπη μου έχω διαπιστώσει ότι πολλοί άνθρωποι συνήθως μεγάλης ηλικίας τους οποίους γνωρίζω και οι οποίοι εκκλησιαζονται επισταμένως και έχουν πολύ συχνά ψαλμούς στα χείλη τους και επικαλούνται με ταπεινότητα τον Κυριο, μόλις δουν αλλοδαπό βγάζουν σπυράκια, τους φεύγει όλη η γλυκύτητα, βρίσκουν να πουν απίστευτες κακίες και χαρακτηρισμούς που στενοχωρούν ακόμα και εκείνους που τους ακούν χωρίς να τους αφορούν. Αντίθετα τέτοια συμπεριφορά πολυ σπανιοτερα τη συναντώ σε άθεους!!! είναι άξιο απορίας. :cry:
ακριβώς έτσι όπως το τοποθετεί η ψυχούλα εννοούσα το τι έχουμε μέσα μας και τι βγάζουμε έξω

τι είναι όμως αυτό που μας διεγείρει το αίσθημα της "ανωτερώτητας" απέναντι σε αλοδαπούς και όχι μόνο;
είναι ο υπέρμετρος εγωισμός μας;;;;;
ο καιρός γαρ εγγυς
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

zafeiris έγραψε: τι είναι όμως αυτό που μας διεγείρει το αίσθημα της "ανωτερώτητας" απέναντι σε αλοδαπούς και όχι μόνο;
είναι ο υπέρμετρος εγωισμός μας;;;;;
εγωισμος αλλα και ο φοβος για το διαφορετικο που νιωθουμε οτι απειλει τα κεκτημενα μας
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”