fosterer έγραψε:Τα ερωτήματα είναι τα εξής....
....τι εστί ευτυχία και...
....υπάρχει απόλυτη ευτυχία???
Ευτυχία υπάρχει όπου δεν υπάρχει τροφοδότηση προσκόλληση και ταύτισης της αρχικής βαθύτερης νοηματικής έννοιας της λέξης με κάτι έξω από αυτή που θα της δώσει ένδυση νοήματος
Πάμε τώρα στο αρχικό τίτλο του άρθρου ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ;.....!
Δεν μπορείς να διδάξεις κάτι που ειναι στο στάδιο του ανείπωτου του ολοτικού του μή υλικού και βιωματικού , διδάσκεται κάτι που είναι στην ποιο πεπτοκώτα κατάσταση όπως κάτι ορθολογιστικό , λογικό , υλιστικό νοητικό κάτι που έχει να κάνει με το πέρα της υπερνοήσεως όπως ειναι το ΦΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ δεν διδάσκεται.
Η ΕΥΤΥΧΙΑ λοιπόν είναι μια κατάσταση εσωτερικής ΘΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ πέρα απο οποιαδήποτε καταστάσης προσκόλλησης ή τροφοδότησης αυτής , διότι όταν απολέσει η τροφοδότηση τότε παιρνει και μαζί το παράγοντα προσκόλλησης που τροφοδοτεί την ευτυχία ...
ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...
Αν πω είμαι ευτυχισμένος διότι έχω το ΤΑΔΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ τότε τροφοδοτώ την ευτυχία μου με κάποιον παράγοντα σε αυτό το παράδειγμα το αυτοκίνητο , πάμε τώρα στην απόλυση. Όταν το αυτοκίνητο μου καταστραφεί τότε θα καταστραφεί και η ευτυχία που την έχω ταυτίσει με αυτόν τον παράγοντα που καταστραφηκε.
Να έχεις αδερφέ μου το ΧΡΙΣΤΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ που θα ποτίζει το χωμα της εσωτερικής σου ευτυχίας όπου θα ανθίζουν τριαντάφυλλα υπεροχα μυρωδάτα απο τον κήπο της ΕΔΕΜ όπου η προσευχή θα ειναι η τροφή τους :)
Καλημέρα σας :)