Αντρόγυνα να μη σμίγουν μετά την Αγία Κοινωνία
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
-
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
- Τακτικό Μέλος

Re: ΑΝΤΡΟΓΥΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΜΙΓΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αυτό το τόσο λεπτό και ιερό θέμα, χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρησης. Διάβασα πως το ζευγάρι πρέπει να συνεβρίσκεται 2 μέρες μετά. Αυτό είναι σχετικό. Είναι θέμα πνευματικού ο οποίος ξέρει την ζωή του πνευματικού του παιδιού. Σαφώς και δεν πρέπει την ίδια μέρα να βρίσκονται. Όμως, πρέπει να σας πω πως και οι πνευματικοί, βλέποντας τα σημερινά δεδομένα όπου υπάρχει σαρκολατρία, είναι πιο επιεικείς στα ζευγάρια.
ΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Καλή μου φίλη Κωνσταντίνα, μέχρι σήμερα δεν έτυχε ποτέ να βρω για δύο μέρες να μην συνευρίσκονται τα αντρόγυνα. Ας ήταν καλά να εφάρμοζαν την μία ημέρα και καλά θα ήταν. Τώρα που βρήκε ο εν λόγω κληρικός τις δύο μέρες είναι μάλλον προσωπική του αντίληψη . Γιαυτο δεν πρέπει να το γενικεύουμε. Συγγνώμη για την παρέμβαση
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
-
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
- Τακτικό Μέλος

Αγαπητέ φίλε,Harrys1934 έγραψε:Καλή μου φίλη Κωνσταντίνα, μέχρι σήμερα δεν έτυχε ποτέ να βρω για δύο μέρες να μην συνευρίσκονται τα αντρόγυνα. Ας ήταν καλά να εφάρμοζαν την μία ημέρα και καλά θα ήταν. Τώρα που βρήκε ο εν λόγω κληρικός τις δύο μέρες είναι μάλλον προσωπική του αντίληψη . Γιαυτο δεν πρέπει να το γενικεύουμε. Συγγνώμη για την παρέμβαση
Σ' ευχαριστώ για την παράθεσή σου. Θα συμφωνήσω πως ούτε και εγώ έχω συναντήσει πνευματικό, ο οποίος να λέει πως δεν κάνει να συνευρίσκεται το ζευγάρι 2 μέρες μετά τη θεία κονωνία. Διάβασα αυτήν την άποψη από το forum, κάποιος φίλος το έθεσε. Εγώ είπα πως κάποιοι πνευματικοί, (δεν μπορώ να ξέρω αν το πρεσβεύουν όλοι) λένε για 1 ημέρα μετά τη θεία κοινωνία πως πρέπει να συνευρίσκεται το ζευγάρι και επιπλέον έχουν ακούσει οι ίδιοι τόσα πολλά, που δεν κολλάνε πλέον σε αυτούς τους τύπους. Δίνουν περισσότερη σημασία στην αγάπη και στο δέσιμο του ζευγαριού, διότι οι εξωοικογενειακοί πειρασμοί οργιάζουν.
ΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Κύριε Χάρη, το πρόβλημά μας σήμερα δεν είναι ότι σμίγουν τ΄ανδρόγυνα μετά το Γάμο, επειδή τώρα πια σχεδόν ποτέ δεν συνδυάζεται το Μυστήριο του Γάμου με αυτό της Θείας Ευχαριστίας. Το πρόβλημά μας είναι ότι σμίγουν πολύ πριν από το Γάμο και πολλές φορές κάνουν και παιδιά, που τα έχουν για παρανυφάκια στο Γάμο. Κι άλλοι πάλι παντρεύονται με πολιτικό γάμο ή δεν παντρεύονται καθόλου.
Γι αυτό πολλοί σωστά λένε κάποιοι αδελφοί. Να μην αποθέτουμε δυσβάστακτα φορτία στους ώμους των ανθρώπων, όπως οι Φαρισαίοι, αλλά να βλέπουμε την ουσία. Ο Θεός μας είναι σπλαχνικός και δεν ζητά από μας περισσότερα απ' όσα μπορούμε να κάνουμε. Ο Πνευματικός είναι αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο.
Γι αυτό πολλοί σωστά λένε κάποιοι αδελφοί. Να μην αποθέτουμε δυσβάστακτα φορτία στους ώμους των ανθρώπων, όπως οι Φαρισαίοι, αλλά να βλέπουμε την ουσία. Ο Θεός μας είναι σπλαχνικός και δεν ζητά από μας περισσότερα απ' όσα μπορούμε να κάνουμε. Ο Πνευματικός είναι αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο.
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αγαπητέ φίλε, αυτά που ήξερες ποιά ήταν η πηγή σου;; δλδ από που το έμαθες τότε;;;cool έγραψε:Εγω ηξερα οτι δεν πρεπει να σμιγουν ΠΡΙΝ την θεια κοινωνια, πχ. να μη σμιγουν το σαββατο μετα τα μεσανυχτα, και την κυριακη πρωι παρουν τη θεια κοινωνια.
Τωρα εμαθα οτι απαγορευεται και ΜΕΤΑ.
Για ολα τα ζευγαρια, ή μονο για νεονυμφους;
Θα στο πω πιο αναλυτικά μέσω των Γραφών πάντα
¨΄Οταν ο Μωϋσής πήγε στην κορυφή του όρους Σινά να πάρει τις δέκα εντολές, ο Θεός είπε
Το ανδρόγυνα να μην σμίγουν τρεις μέρες για να πάρει τον γραπτό νόμο ο Μωυσής. Και όχι μόνον, αλλά και κανείς να μην αγγίξει το βουνό ούτε ζώα να πάνε για βοσκή, γιατί θα θανατωθεί αμέσως. Και εμείς που θα πάρουμε τον ίδιον τον νομοθέτη μέσα μας (όχι χρυσό δοντάκι πια ) δεν θα είναι λογικό τουλάχιστον να μην σμίγουν τρεις μέρες πριν;;; Πηδάλιον σελίς 230-
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Καλοί μου φίλοι που είδατε ότι ο προτεσταντισμός έχει νόμους και άρθρα;;;iliasgr έγραψε:filtor έγραψε:Νομίζω πως όλα τα θέματα τα λύνει ο πνευματικός.
Οι πολλοί νόμοι και άρθρα οδηγούν στον προτεσταντισμό, νομίζω.
συμφωνω απολυτως
Μια αίθουσα έχουν με 4 τοίχους και μία εξέδρα για να ανέβουν τα διάφορα συγκροτήματα μουσικής να παίξουν τα χριστιανικά τραγουδάκια τους και μετά το γυρίζουν στο Τσιφτετέλι
¨Οποιος δεν μπορεί να έχει κάποια ιδέα δική του από μελέτη Γραφών και κανόνων καλά είναι να πηγαίνει στον πνευματικό του
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σε σχετική ερώτηση, μέσω e-mail, προς το πρωτοπρεσβύτερο της ενορίας μου πατέρα Ματθαίο (τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε οι μετέχοντες στη συνάντηση των Αθηνών της 15ης Φεβρουαρίου 2009) πήρα την εξής απάντηση :
Ο Παύλος γράφει στην Α’ Κορινθίους ζ΄ «Μη αποστερείται αλλήλους ει μη εν προσευχή και νηστεία». Για την Εκκλησία αυτό ερμηνεύεται ότι ημέρες και περίοδοι νηστείας, όπως Τετάρτη και Παρασκευή, Μεγάλη Τεσσαρακοστή ή Μεγάλες εορτές εισηγείται εγκράτεια.
Επίσης, προ της Θείας Κοινωνίας πάλι εισηγείται εγκράτεια. Κατά τον Άγιο Νικόδημο τρεις ημέρες. Δύο ημέρες πριν και μία την ίδια την ημέρα της Θείας Κοινωνίας. Άλλοι μειώνουν τον χρόνο. Η γνώμη του Πνευματικού η μετά διακρίσεως είναι βαρύνουσα.
Ο Παύλος γράφει στην Α’ Κορινθίους ζ΄ «Μη αποστερείται αλλήλους ει μη εν προσευχή και νηστεία». Για την Εκκλησία αυτό ερμηνεύεται ότι ημέρες και περίοδοι νηστείας, όπως Τετάρτη και Παρασκευή, Μεγάλη Τεσσαρακοστή ή Μεγάλες εορτές εισηγείται εγκράτεια.
Επίσης, προ της Θείας Κοινωνίας πάλι εισηγείται εγκράτεια. Κατά τον Άγιο Νικόδημο τρεις ημέρες. Δύο ημέρες πριν και μία την ίδια την ημέρα της Θείας Κοινωνίας. Άλλοι μειώνουν τον χρόνο. Η γνώμη του Πνευματικού η μετά διακρίσεως είναι βαρύνουσα.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αυτή η απορία μου άρεσε και την περίμενα. Δείχνει ότι κανείς προσέχει τι διαβάζειpepiixthis έγραψε:Byzantine_Spirit έγραψε:Το σωστό αυτό είναι.
Δε μπορεί να τοποθετηθεί τίποτε
πιο ψηλά απο τη Θεία Κοινωνία.
Πόσο μάλλον, η ηδονή και η απόλαυση
των νεονύμφων.
Υπάρχει και το "μία μέρα μετά".
Δε χάθηκε ο κόσμος αν το αντρόγυνο δε σμίξει την 1η νύχτα του γάμου
και σμίξει τη 2η.
Γιατί βρε παιδιά στους γάμους κοινωνάνε?
¨Ομως θα το ερμηνεύσω πιο βαθειά αφού δεν βγήκε η ερώτηση η σπουδαία
Θα στεφανωθούν και μετά θα αρχίσει η Θ. Λειτουργία.
Τα πρώτα Χριστιανικά χρόνια πρώτα γινόταν ο γάμος και μετά άρχιζε η Θ. Λειτουργία.
Μετά την Θ. Λειτουργία οι νεόνυμφοι κοινωνούσαν.
¨Έχουν γίνει πολλές διαμορφώσεις ιδίως μέχρι τον 8ον αιώνα.
Σήμερα οι νεόνυμφοι πίνουν το κρασάκι εις τύπον τον Γάμο της Κανάς της Γαλιλαίος
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Παλιέ μου φίλε Κτιστέ ΄στην ερώτηση σου απαντω ότι Είναι η ΣΤ-Οικουμενική Συνοδος ΙΓ κανών σελίς 230- Πρώτη σημείωσις 1ktistos έγραψε:Κύριε Χάρη ποιά είναι η Έκτη σύνοδος; Είναι οικουμενική; Γιατί εγώ στον κανόνα 13 της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου δεν διαβάζω κάτι αντίστοιχο.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Στεναχωρήθηκα, γιατί απάντησα πρώτον από όλους και τώρα βλέπω ότι δεν πέρασε η απάντηση, και πρέπει να ξανά γράψω. Αλλά με λιγότερα λόγια αυτήν την φορά.filotas έγραψε:Κύριε Χάρη, το πρόβλημά μας σήμερα δεν είναι ότι σμίγουν τ΄ανδρόγυνα μετά το Γάμο, επειδή τώρα πια σχεδόν ποτέ δεν συνδυάζεται το Μυστήριο του Γάμου με αυτό της Θείας Ευχαριστίας. Το πρόβλημά μας είναι ότι σμίγουν πολύ πριν από το Γάμο και πολλές φορές κάνουν και παιδιά, που τα έχουν για παρανυφάκια στο Γάμο. Κι άλλοι πάλι παντρεύονται με πολιτικό γάμο ή δεν παντρεύονται καθόλου.
¨Πολύ σωστά όπως το γράφεις και εδώ ταιριάζει το εδάφιον του Λουκά ΙΑ- 42- και αφού κάνετε αυτά τότε κάνετε κι εκείνα.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.