Τι σημαίνει ρωμηοσύνη;
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: Τι σημαίνει ρωμιοσύνη;
Ολες οιρηξεις και συγρουσεις οφειλονται στην αποκοπη τασεων και ρευματων ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ απο το κυριαρχο ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ που επικρατησεμε τον Οθωνα .Ελληνολατρες και ησυχαστες ΟΘΩΝΑΣ , ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΗΣ.Ημερολογιακο ζητημα ΝΕΟ ταση του ΕΛΛΗΝΑ παλαιο ταση του ΡΩΜΙΟΥ.Δημοτικιστες Αρχαιστες , οι πρωτοι εκφραζουν την ταση του ΓΡΑΙΚΟΥ ,οι δευτεροι την ταση του ΕΛΛΗΝΑ. Ευαγγελικα αμεταφραστο, σαση ΡΩΜΙΟΥ μεταφρασμενο ταση ΓΡΑΙΚΟΥ.Ο συμβιβασμος ερχετε με την καθαρευουσα που εκφραζει την ταση ΡΩΜΙΟΥ. Εθνικος Διχασμος Κωνσταντινος Α ταση του Ελληνα και του Γραικου και Ελευθεριος Βενιζελος Ρωμιου και Ελληνα.Εμφυλιος Πολεμος ,Δημοκρατικος στρατος ταση Γραικου Εθνικος σρατος ΤΟΥ Ελληνα και Ρωμιου. Εκσυγχρονιστες Ελληνοκεντρικοι , με τον Συμιτη και εκκινουν απο την ταση του ΕΛΛΗΝΙΣΤΗ και δευτεροι με τον Παπαθεμελη αποτελουν μια συμμειξη του Ρωμιου, του Ελληνα , και του Γραικου . Αρχαιοθρησκοι , Χριστιανοι , οι πρωτη του Ελληνα και οι δευτεροι του Ρωμιου. Εκκξησια της Ελλαδας , Οικουμενικο Πατριαρχιο . Και οι δυο εκφραζουν την ταση του Ρωμιου ,αλλα οχι μονη της. Η Πρωτη του Ελληνα και του Γραικου ,και το δευτερο εκφραζει εντονοτατα και την Οικουμενικη ταση του ΕΛΛΗΝΙΣΤΗ ΚΑΙ Δευτερευοντος τις τασεις του Ελληνα και λιγοτερο του ΓΡΑΙΚΟΥ .
Υπαρχει ακομα σε εξελιξη και αναζητηση του Ελληνικου DNA , poy ειναι ο μονος λαος που δειχνει να εχει αφρικανικα νεγρικα χαραχτιριστικα ,που δεν αναγονται στην πρωιμη εξαπλωση του homo sapiens
Υπαρχει ακομα σε εξελιξη και αναζητηση του Ελληνικου DNA , poy ειναι ο μονος λαος που δειχνει να εχει αφρικανικα νεγρικα χαραχτιριστικα ,που δεν αναγονται στην πρωιμη εξαπλωση του homo sapiens
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Τέρι τη δική σου άποψη θέλω, γνωρίζω τις θεωρίες περί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και όχι Βυζαντίου. Προσωπικά δε συμφωνώ με τις απόψεις αυτές, αλλά είναι θέμα ορολογίας και όχι ουσίας. Η λέξη όμως Έλληνας έχει ουσιαστικό περιεχόμενο, το οποίο θεωρώ ότι τεκμηρίωσα παραπάνω. Πιστεύω ότι η λέξη Ρωμιός δεν αντιστοιχεί στον ίδιο συμβολισμό, αλλά σε κάτι γενικότερο, που αφορά κυρίως το παρελθόν και όχι το παρόν.
Γιώργο δεν περιμένω από κανένα, Ευρωπαίο ή Αμερικανό ή οτιδήποτε άλλο να μου υποδείξει πως να νοιώθω και πως θέλω να ονομάζομαι. Είμαι Έλληνας και μετά από 20 χρόνια στη Μακεδονία και Μακεδόνας. Ότι και να μου πουν κάποιοι άλλοι, δεν μπορεί ν' αλλάξει τον τρόπο που αυτοπροσδιορίζομαι (που βασίζεται στη δική μου κληρονομιά και όχι σε κάποια δανεική ή κλεμμένη).
Διονύση δεν είπε κανείς ότι οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι οι μόνοι, που μπορούν να διεκδικήσουν τη Βασιλεία των Ουρανών, είναι όμως βέβαιο ότι εμείς δώσαμε τα φώτα της Ορθοδοξίας σ' όλη την ανθρωπότητα και αυτό όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί το αναγνωρίζουν.
Το θέμα είναι ότι μερικές φορές αισθάνομαι ότι δώσαμε τα φώτα, αλλά δεν κρατήσαμε και λίγο για μας
. Ο Θεός να μας ελεήσει.
Γιώργο δεν περιμένω από κανένα, Ευρωπαίο ή Αμερικανό ή οτιδήποτε άλλο να μου υποδείξει πως να νοιώθω και πως θέλω να ονομάζομαι. Είμαι Έλληνας και μετά από 20 χρόνια στη Μακεδονία και Μακεδόνας. Ότι και να μου πουν κάποιοι άλλοι, δεν μπορεί ν' αλλάξει τον τρόπο που αυτοπροσδιορίζομαι (που βασίζεται στη δική μου κληρονομιά και όχι σε κάποια δανεική ή κλεμμένη).
Διονύση δεν είπε κανείς ότι οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι οι μόνοι, που μπορούν να διεκδικήσουν τη Βασιλεία των Ουρανών, είναι όμως βέβαιο ότι εμείς δώσαμε τα φώτα της Ορθοδοξίας σ' όλη την ανθρωπότητα και αυτό όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί το αναγνωρίζουν.
Το θέμα είναι ότι μερικές φορές αισθάνομαι ότι δώσαμε τα φώτα, αλλά δεν κρατήσαμε και λίγο για μας

Επειδή εγώ το άνοιξα, θέλω να σε ρωτήσω κάτι:filotas έγραψε:Κάποιος φίλος άνοιξε ένα θέμα, που το επιγράφει "Τα νέα της Ρωμιοσύνης". Εμένα αμέσως μου δημιουργήθηκε η απορία: Τι σημαίνει Ρωμιοσύνη;
Ο Κων/νος Παλαιολόγος ήταν Έλληνας;
Απαντώ:Ασφαλώς και ήταν. Γιατί τοτε υπέγραφε "Κων/νος ελέω Θεού βασιλεύς των Ρωμαίων;
Οι Ρωμαίοι αδελφέ, ήσαν Ελληνικό φύλο, όπως μαρτυρούν οι ιστορικοί της εποχής. Ένας μάλιστα σύγχρονος και φίλος του Πλάτωνος αναφερόμενος στην Ρώμη λέει "Ρώμην Ελληνίδα Πόλιν..."
Αυτά που πρεσβεύεις, είναι δυστυχώς η προπαγάνδα των Φράγγων και το τεράστιο ψέμμα του Καρλομάγνου.Εξηγώ, στη χώρα που ζούμε κατοικούσαν εδώ και 3000 χρόνια οι Έλληνες. Οι Έλληνες εκτός των άλλων καλλιέργησαν το πνεύμα κι έφτασαν να πλησιάσουν τον αληθινό Θεό τόσο κοντά, που οι Πατέρες της Εκκλησίας χρησιμοποίησαν την Ελληνική φιλοσοφία για να στηρίξουν τη διάδοση της Χριστιανικής πίστης.
Ύστερα ήρθαν οι Ρωμαίοι. Λαός βάρβαρος και χωρίς ιδιαίτερες πνευματικές αναζητήσεις και καλλιτεχνική δημιουργία. Θαύμασαν το Ελληνικό πνεύμα και το υιοθέτησαν, στη φιλοσοφία, στην αρχιτεκτονική στην καλλιτεχνική δημιουργία. Οι Ρωμαίοι επομένως στα θέματα του πνεύματος έγιναν αντίγραφα των Ελλήνων. Οι Ρωμαίοι κατέκτησαν σχεδόν όλο τον τότε σχεδόν κόσμο και επέβαλαν δια των όπλων ειρήνη.
Οι Φράγγοι μας θέλουν απ΄ευθείας απογόνους των αρχαίων Ελλήνων, διότι έτσι μας αποκόπτουν από την συνέχεια του Ελληνικού πολιτισμού, που είναι η ΄Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Και για να μήν στα γράφω και φαίνεται να σου κάνω τον δάσκαλο, εγώ ο ελάχιστος, διάβασε προσεκτικά αυτά που έχει αποσαφηνίσει ένας μεγάλος σύγχρονος ιστορικός και συνάμα συνεχιστής των Πατέρων της Εκκλησίας μας, ο μακαριστός πατήρ Ιωάννης Ρωμανίδης:
http://www.romanity.org/htm/rom.e.00.to ... to_794.htm
Με αγάπη Χριστού.
Μέσα τους φωτίζεται το άυλο γέλιο
καθώς επιστρέφουν στην πατρίδα οι εξόριστοι
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Αυτά που πρεσβεύω είναι αυτά που πιστεύω . Δε μ' ενδιαφέρει τι πίστευε ο Καρλομάγνος. Το ίδιο δε μ' ενδιαφέρουν και οι απόψεις του συγκεκριμένου site. Δεν απορρίπτω καθόλου τη Βυζαντινή κληρονομιά, η οποία όμως, όπως εξηγώ, βασίστηκε στο Ελληνικό πνεύμα κι όχι στο ΡωμαΙκό. Εσύ μάλλον αποκηρύσσεις την Ελληνικότητά σου. Λυπάμαι πολύ.Ρωμανος έγραψε:Αυτά που πρεσβεύεις, είναι δυστυχώς η προπαγάνδα των Φράγγων και το τεράστιο ψέμμα του Καρλομάγνου.
Οι Φράγγοι μας θέλουν απ΄ευθείας απογόνους των αρχαίων Ελλήνων, διότι έτσι μας αποκόπτουν από την συνέχεια του Ελληνικού πολιτισμού, που είναι η ΄Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Και για να μήν στα γράφω και φαίνεται να σου κάνω τον δάσκαλο, εγώ ο ελάχιστος, διάβασε προσεκτικά αυτά που έχει αποσαφηνίσει ένας μεγάλος σύγχρονος ιστορικός και συνάμα συνεχιστής των Πατέρων της Εκκλησίας μας, ο μακαριστός πατήρ Ιωάννης Ρωμανίδης:
Με αγάπη Χριστού.
Dora gian δεν κατάλαβα λέξη, η γνώμη σου ποια είναι. Τον όρο Γραικός τον αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας. Τον όρο Ρωμιός τον δέχομαι, αλλά δεν με εκφράζει. Εσένα;
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Ρωμανέ ακόμη κι αν είναι έτσι όπως τα λες και η Ρώμη ήταν ελληνική πόλη (που δεν ήταν), γιατί να περιορίσουμε τον όρο Έλληνας στον όρο Ρωμιός. Κάνετε λάθος προσπαθώντας να υπερασπίσετε ένα μέρος της κληρονομιάς μας, απορρίπτεται το κυριότερο κομμάτι του και δυστυχώς το χαρίζετε στους αρχαιολάτρες.
Ο Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός φίλε μου είναι κληρονόμος και των Αρχαίων Ελλήνων και των Ελλήνων Πατέρων της Εκκλησίας και των Βυζαντινών και των ηρώων της Επανάστασης, όχι μόνο των Βυζαντινών (Ρωμαίων). Δεν μπορώ να καταλάβω πως πέσαμε σ' αυτή την παγίδα ν' αποκηρύσσουμε την κληρονομιά μας, τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι άλλοι την διεκδικούν με λύσσα.
Ο Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός φίλε μου είναι κληρονόμος και των Αρχαίων Ελλήνων και των Ελλήνων Πατέρων της Εκκλησίας και των Βυζαντινών και των ηρώων της Επανάστασης, όχι μόνο των Βυζαντινών (Ρωμαίων). Δεν μπορώ να καταλάβω πως πέσαμε σ' αυτή την παγίδα ν' αποκηρύσσουμε την κληρονομιά μας, τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι άλλοι την διεκδικούν με λύσσα.
Αδελφέ, δεν είναι απόψεις του site, είναι αποδείξεις ιστορικά τεκμηριωμένες, με κείμενα ιστορικών της εποχής. Όταν στηρίζουμε μια άποψη για ιστορικά θέματα, πρέπει να την τεκμηριώνουμε με ιστορικά κείμενα της εποχής που αναφερόμεθα. Αλλιώς είναι μια δική μας θέση που ταιριάζει στο θυμικό μας, αλλά δεν έχει σχέση με τα ιστορικά γεγονότα.filotas έγραψε:Αυτά που πρεσβεύω είναι αυτά που πιστεύω . Δε μ' ενδιαφέρει τι πίστευε ο Καρλομάγνος. Το ίδιο δε μ' ενδιαφέρουν και οι απόψεις του συγκεκριμένου site. Δεν απορρίπτω καθόλου τη Βυζαντινή κληρονομιά, η οποία όμως, όπως εξηγώ, βασίστηκε στο Ελληνικό πνεύμα κι όχι στο ΡωμαΙκό. Εσύ μάλλον αποκηρύσσεις την Ελληνικότητά σου. Λυπάμαι πολύ.Ρωμανος έγραψε:Αυτά που πρεσβεύεις, είναι δυστυχώς η προπαγάνδα των Φράγγων και το τεράστιο ψέμμα του Καρλομάγνου.
Με αγάπη Χριστού.
Πίστεψέ με, την Ελληνικότητά μου όχι μόνον δεν την αποκηρύσσω αλλά την διακηρύσσω σε όλο της το μεγαλείο. Και το μεγαλείο της είναι η οικουμενικότητά της, την οποία η Αρχαίοι Έλληνες πραγματοποίησαν με τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Δηλαδή απ' ολόκληρο τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, έχουμε να καυχηθούμε μόνο για την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
OYΤΕ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ 10 ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΠΡΟς ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗς ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑς ΚΑΙ ΤΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟΤΗΤΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΕΙ ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΘ ΔΙΣΚΟΛΟ ,ΟΤΙ ΟΤΑΝ ,ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙς ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΡΜΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ,ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΣΑΣ ΘΕΩΡΕΕΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΚ ΠΡΟΙΜΙΟΥ ,ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟς Ως ΔΥΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ,ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕΤΕ..... ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΥ .....ΑΦΟΥ ΜΕ ΕΣΠΕΙΡΕ ΜΙΑ ΜΟΙΡΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΣΑ ΜΗΤΡΑ ΜΕ ΓΕΝΝΗΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ ...........ΕΙΝΑΙ ΡΩΜΑΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΩΣΟΠΕΥΕΙ
Η λέξις "ρώμη" ως γνωστόν σημαίνει ΄" δύναμις". Με το "ρωμιός" δεν περιορίζεται η Ελληνικότης. Αντίθετα, εξαπλώνεται πέρα από τα σύνορα της αρχαίας Ελλάδος. Εμείς πιστεύουμε στην συνέχεια του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού και καθόλου δεν τον χαρίζουμε στους αρχαιολάτρες. Αντίθετα στηρίζουμε την θέση ότι συνέχεια των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, ήσαν οι Έλληνες (με την ευρεία ένοια του όρου) Πατέρες της Εκκλησίας. Αλλ΄ εάν δεν πιστεύουμε στην ρωμαιοσύνη, τότε όλοι οι Άγιοι που δεν έχουν Ελληνικό DNA, όπως ο Σύρος την καταγωγή Ρωμανός ο Μελωδός αποχωρίζεται από το σώμα της Ελληνικής Ρωμαιοσύνης, ενώ έγραψε τα μοναδικά του Έργα άπαντα σε άπταιστη και απαράμιλη Ελληνική Γλώσσα.filotas έγραψε:Ρωμανέ ακόμη κι αν είναι έτσι όπως τα λες και η Ρώμη ήταν ελληνική πόλη (που δεν ήταν), γιατί να περιορίσουμε τον όρο Έλληνας στον όρο Ρωμιός. Κάνετε λάθος προσπαθώντας να υπερασπίσετε ένα μέρος της κληρονομιάς μας, απορρίπτεται το κυριότερο κομμάτι του και δυστυχώς το χαρίζετε στους αρχαιολάτρες.
Στη δεύτερη επομένως παράγραφο της δημοσίευσής σου συμφωνώ απολύτως.
Αυτήν αδελφέ την ανέφερα, ως στοιχείο της οικουμενικότητας της αρχαίας Ελλάδος.filotas έγραψε:Δηλαδή απ' ολόκληρο τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, έχουμε να καυχηθούμε μόνο για την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
Ασφαλώς, υπάρχει η γλώσσα, η φιλοσοφία, οι τέχνες, όλες οι εκφάνσεις του Ελληνικού πολιτισμού, που όμως διεδόθησαν και εξαπλώθηκαν στα πέρατα της οικουμένης, μ΄αυτήν την εκστρατεία.