Μια απορία περί μαύρων ρούχων

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Μια απορία περί μαύρων ρούχων

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

filotas έγραψε:Όπως αναφέρουν και οι προηγούμενες δημοσιεύσεις τα μαύρα δεν έχουν σχέση με την Ορθοδοξία, αλλά με τις παραδόσεις.
.................................................................................
Η γνώμη μου είναι ν' αφήσουμε τους τύπους και ν' ασχοληθούμε περισσότερο με την ουσία των υποχρεώσεων των εν ζωή απέναντι στους κεκοιμημένους.

Σεβαστέ Νικόλαε , ότι έχει σχέση με τις παραδόσεις μας μετά Χριστόν ,- αυτά που μας παρέδωσαν οι Άγιοί μας π.χ. - έχει σχέση και με την Ορθοδοξία μας κατα την ταπεινή μου άποψη.
Τα μαύρα τα φοράνε όσοι θέλουνε και γιά όσο θέλουνε , η Μάνα μου παραδείγματος χάριν , φοράει μαύρα από τότε που κοιμήθηκε ο αδελφός μου, μου παράγγειλε πάντος να μην την θάψω με μαύρα.
Κατά τα λοιπά συμφωνώ.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Merkourios
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Merkourios »

Θυμάμαι ότι ο αείμνηστος λαϊκός θεολόγος Δημήτριος Παναγόπουλος, μία από τίς μεγαλύτερες μορφές πού πέρασαν τα τελευταία 50 χρόνια στήν Ελλάδα, είχε αφήσει ρητή παραγγελία στήν σύζυγό του Αγγελική :

" Αγγελική ( Κική τήν έλεγε ), πρόσεξε.

Μή βάλεις μαύρα όταν πεθάνω! Εάν βάλεις μαύρα θα ζητήσω άδεια από τόν Κύριο καί θα έλθω να σε ελέγξω..."

Καί άς μη φαντασθεί κανείς ότι ο Παναγόπουλος δεν ήξερε τί έλεγε, μιά καί είχε πάρει από τον Κύριο μεγάλα χαρίσματα καί είχε ιδιαίτερη επικοινωνία μαζί Του, πού όποιος ακούσει τίς σχετικές ομιλίες του πού έχουν ανεβαστεί στό

http://www.pantokrator.info/gr/modules. ... load&cid=7

πολλά θα καταλάβει...

Τά συμπεράσματα τώρα είναι δικά σας...

Merkourios
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Είναι καλό να τηρούμε τις παραδόσεις και να φοράνε μαύρα, όσοι το νιώθουν, εις ένδειξη πένθους. Αρκεί να μην παραμελούμε το πρώτιστο, που είναι η - συνεχής - προσπάθεια καθαρισμού της αμαρτωλής ψυχής μας, μένοντας μόνο στην εμφάνιση. Μαζί με το πρώτιστο θα γίνονται και τα υπόλοιπα (παράλληλα).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”