Θάνατος

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Aposal, στον λαθος ορισμο-λεξη αναφερομαι.

Λεγεται εξαγορευση αμαρτιων , οχι εξαγορα αμαρτιων.

Παω να εξαγορευσω οχι να εξαγορασω. (Το δευτερο το κανουν οι εταιρειες)

Το ενα ειναι εξωτερικευση αμαρτιων και λογισμων, και το αλλο ειναι το να πας και να τα αγορασεις απο το ραφι του super market.

Απλα για να μιλαμε τους σωστους-ορθοδοξους ορους.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Όχι δεν φοβάμαι.
Γιατί μετά την επίγεια ζωή ακολουθεί η αληθινή ζωή.
Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως δεν έχω εξομολογηθεί όσες αμαρτίες χρειάζεται ώστε να μην μου μείνου ανεξομολόγητες και να μπορέσω να περάσω άνετα τα τελώνια που θα προσπαθήσουν να με εμποδίσουν να ανέβς προς τον ουρανό.
Στην κρίση έχω φόβο αν θα 'μαι έτοιμος αλλά ελπίζω στο απέραντο έλεος του Θεού.
Για όλους τους αδελφούς μου,τους αληθινούς Ορθοδόξους Χριστιανούς υπάρχει βέβαια το ελπιδοφόρο "Τίμιος έναντι Κυρίου ο θάνατος του οσίου Αυτού."
Αν είμαστε έτσι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα γιατί ο θάνατος θα σημάνει όχι τον πνευματικό θάνατο,θα σημάνει την μετάσταση μας σε έναν άλλο τρόπο ζωής.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

ωρα αναχωρησεως : καθ ολο το 24/ωρον

τα εισιτηρια εκδιδονται στον ουρανο , αλλα πληρωνονται στη γη

ΑΠΟ [ ΔΙΔΑΧΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ] τομος δ
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Aν καποιος φυγει απο τη ζωη και δεν προλαβει να εξομολογηθει και να κοινωνησει, τι γινεται με αυτον τον ανθρωπο?
Και μια αλλη ερωτηση:
Τα παιδια ολα πανε στον παραδεισο ,οταν πεθανουν?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Aν καποιος φυγει απο τη ζωη και δεν προλαβει να εξομολογηθει και να κοινωνησει, τι γινεται με αυτον τον ανθρωπο?
Και μια αλλη ερωτηση:
Τα παιδια ολα πανε στον παραδεισο ,οταν πεθανουν?
Αναλογα, αλλο λογικα γινετε σε εναν που δεν εξομολογηθηκε ποτε και "δεν προλαβε" και αλλο σε εναν που εξομολογουνταν τακτικα και απλα δεν εφτασε την επομενη φορα...
Τα παιδια κατα την γνωμη μου πανε ολα στον παραδεισο, δεν νομιζω να μπορει να υποστηριχθει αλλη αποψη, διοτι οδηγει σε λογικα αδιεξοδα και Παπικες ανοησιες αλα "limbus infantum".
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Ευχαριστω panos για την απαντηση σου!!!!
Εδω μου ερχεται και αλλη ερωτηση.Τα παιδια που ειναι αλλης θρησκειας η τα γυφτακια που δεν πιστευουν τιποτα ,που πανε?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

smarti έγραψε:Ευχαριστω panos για την απαντηση σου!!!!
Εδω μου ερχεται και αλλη ερωτηση.Τα παιδια που ειναι αλλης θρησκειας η τα γυφτακια που δεν πιστευουν τιποτα ,που πανε?
Δεν θα μου λυσει κανεις την απορια?
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Η αποψη μου ειναι η εξης, σιγουρα ο Θεος εχει δειξει οτι ειναι πολυ φιλευσπλαχνος οποτε υποθετω :D δεν θα τα αδικησει.
Αυτο σημαινει οτι θα πανε ποιο ευκολα στον παραδεισο.
Ισως εχω την λανθασμενη εντυπωση οτι ο Θεος αγαπει υπερβολικα τον ανθρωπο.

ο δε ιησους ελεγεν πατερ αφες αυτοις ου γαρ οιδασιν τι ποιουσιν
ει μη ηλθον και ελαλησα αυτοις αμαρτιαν ουκ ειχον νυν δε προφασιν ουκ εχουσιν περι της αμαρτιας αυτων
εκεινος δε ο δουλος ο γνους το θελημα του κυριου εαυτου και μη ετοιμασας μηδε ποιησας προς το θελημα αυτου δαρησεται πολλας ο δε μη γνους ποιησας δε αξια πληγων δαρησεται ολιγας
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

smarti έγραψε:
smarti έγραψε:Ευχαριστω panos για την απαντηση σου!!!!
Δεν θα μου λυσει κανεις την απορια?
Ο Θεός μόνον γνωρίζει. Και είναι δίκαιος! Ο μόνος δίκαιος!
Αυτό που ενδιαφέρει, νομίζω, είναι ότι εμείς οι ζώντες μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση του κεκοιμημένου αδελφού μας με τις προσευχές μας, τα τρισάγια, τις ελεημοσύνες και - κυρίως - τα μνημόσυνα.
Αλλά το μεγαλύτερο μνημόσυνο όλων είναι να κόψουμε τα πάθη μας! Η δική μας πνευματική άνοδος δηλαδή, βοηθάει ακόμη περισσότερο τους κεκοιμημένους για τους οποίους προσευχόμαστε!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
tanos
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από tanos »

Μπορεί τωρα που είμαστε υγιείς να μην έχουμε πλήρη επίγνωση του θανάτου .Αν όμως βρεθούμε κοντά σε κάποιον δικό μας σε νοσοκομείο πριν μια μσοβαρή εγχείρηση τότε θα διαπιστώσουμε πόσο γατζωμένοι είμαστε με τη ζωή.Παρόλο που έχουμε ελπίδες ότι θα ξυπνήσουμε ζωντανοί απο τη νάρκωση,πάλι ο ψυχικός κόσμος πλησιάζει το θάνατο.Δεν ενδιαφέρει σχεδόν κανένα τα υλικά του πράγματα αλλά πως θα ξεφύγει απο το θάνατο,τη μετάβαση στο άγνωστο.Μπορεί εμείς να έχουμε μια μικρή εικόνα της μελλοντικής ζωής στον ουρανό,αλλά προσωπικά δεν το σκέφτομαι μου φαίνεται απομακρο.Αν είχα ένα μήνα πιστεύω οτι θα έκανα πράγματα που τωρα μου φαίνονται δύσκολα και επουσιώδη.Τότε πιστεύω οτι θα έβγαινε η πραγματική αξία της ψυχής μου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”