emilgr έγραψε:Ανυπομονώ τώρα να πάω στο Όρος να ακούσω τι θα μας πουν οι γεροντάδες μας,θα συζητιέται πολύ το θέμα.Όχι τίποτα να πάρουμε δύναμη και συμβουλές για το τι γίνεται.Υπομονή μέχρι τότε.
Χμ ! Ο οθοδοξος πνευματικος ευλογει οτι ευλογουν οι Αγιοι
και αναθεματιζει οτι αναθεματιζουν οι Αγιοι .....
Αυτος ο σπικερ του παπα στην tv και καλά αντιοιουμενιστης δεν υποκρινοταν οτι ειναι ......
Χμ ! Οποιος μνημονευει το βαθρολομαιο ( πχ Ο παπας της ενοριας μου στα Χανια τον Βαθρολομαιο μνημονευει ) μακρια απο μενα και ΑΝΑΞΙΟΣ ....
Και οποτε το δω τα χερια μου εκει που τα βάζανε οι προγονοι μου οταν συναντουσαν επιορκο ...
Εντάξει sotirio σε ακούσαμε πολλά μας τα είπες..είπαμε να κρατήσουμε τα προσχήματα αλλά εσύ δεν σταματάς με τίποτα.Απορώ δηλαδη για σένα είναι όλοι ανάξιοι.Κρίνε εμένα απο αυτά που γράφω(αφου μπορείς να κρινεις) και άσε την ιεραχία μας,καθως και τις κινδυνολογίες σου και τα περι σκεπτικισμού σου κατα μέρη.
Και μετά λεμε γιατι κλειδώνονται τα treads.
ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. ΛΥΠΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΥΣ ΚΟΤΣΟΜΠΟΛΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΜΑΡΤΗΣΑΝ ΠΟΥ ΔΕΚΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΤΕ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ...... ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑΡΕΤΟΥΣ.... ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΒΑΛΑΝ ΚΡΥΦΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥΣ ??? ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ, ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΩΣ ΑΠΛΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ??? ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΚΑΤΗΝΑΡΙΩ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.ΠΡΟΣΕΥΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ . ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΕΡΟΚΟΜΗΣΑΜΕ ΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΚΑΜΕ ΣΑΝ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΤΑ ΔΕΚΤΗΚΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΑΧΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΒΛΑΚΙΑ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ...... ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΦΕΛΕΙΘΟΥΝ ΨΥΧΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ................. ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ....... ΛΥΠΑΜΕ ......
prwin_agioreitis έγραψε:ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΒΛΑΚΙΑ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ...... ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΦΕΛΕΙΘΟΥΝ ΨΥΧΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ................. ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ....... ΛΥΠΑΜΕ ......
πάτερ ,μετα από τοσα χρόνια άσκησης που λετε πως έχετε, έχω το λογισμό πως θα έπρεπε κατι άλλο να κανατε αυτη την ώρα και όχι τσατ και να σερφαρετε στο ιντερνετ...
αλλά ειναι κι αυτο σημειο των καιρων...
τα απαραδεκτα να τα πειτε εκεί που αρμοζουν ,αλλα εκει η φωνή σας κόβεται....
τετοιοι χαρακτηρισμοι σαν τους δικούς σας στο φορουμ αυτο δεν ακουστηκαν ουτε από λαικους..
ευχαριστουμε που μας διδασκετε ήθος....
(υγ.για καποιους αδελφους στο φορουμ:οταν τα κουβεντιάζαμε σας φαινονταν υπερβολικα..τωρα τα βλεπετε με τα μάτια σας)
Αδελφοί εν Χριστώ χαίρετε.
Αυτός ο ιερέας που σχολίαζε στη ΝΕΤ και είπε για κανόνες της «παλιάς εποχής» είναι ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τέτσης, μέγας οικουμενιστής (ΠΣΕ και δεν συμμαζεύεται). Λοιπόν, ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Οι άνθρωποι αυτοί, οι οικουμενιστές, περνούν πολύ καλά και πολύ γελούν με όλους εμάς εδώ τους "προβληματιζόμενους" και "ανησυχούντες". Δεν έχουν ποιμαντικές μέριμνες, συνήθως ούτε ποίμνιο, και περιφέρονται από διεθνές συνέδριο σε διεθνές συνέδριο (ενίοτε και σε πολυτελείς κρουαζιέρες για τη σωτηρία του Αμαζονίου, του Σπερχειού, του Κηφισού, του Ποδονίφτη και άλλων ποταμών), με τα έξοδα όλα πληρωμένα από το ηλίθιο ελληνικό κράτος (που κάποτε πρέπει να αποφασίσει να ξεχωρίσει από την Εκκλησία, για να βρει η Εκκλησία τον εαυτό της. Τότε θα δείτε πού θα πάνε όλοι αυτοί οι «κληρικοί της βαλίτσας», που θα χάσουν το ψωμάκι τους και τα μπικικίνια τους…).
Και στην Πόλη, νομίζετε ότι φυλάνε οι περισσότεροι δεσποτάδες (χωρίς ποίμνιο βέβαια) Θερμοπύλες; Στο περίπου...Καλοπερνάνε από κάθε άποψη, με έξοδα και πάλι του ελληνικού κράτους, και μόνο συνείδηση κληρικού δεν έχουν (με εξαιρέσεις βέβαια, όπως ο Θεοδωρουπόλεως Γερμανός που είναι άγιος άνθρωπος). Άσε που όλοι τους σχεδόν έχουν και πολυτελή διαμερίσματα κατά Νέα Σμύρνη-Παλαιό Φάληρο, όπου κυκλοφορούν με πολιτικά. Για ρωτήστε κανένα Κωνσαντινουπολίτη για το ποιόν των περισσότερων από αυτούς…Έχω πάει στην Πόλη, επισκέφτηκα εκκλησίες εκεί και πόνεσα πολύ για το ρημαδιό της Ρωμιοσύνης, μίλησα με ανθρώπους που ξέρουν την κατάσταση, αλλά έχω μιλήσει και με Πολίτες που ζουν στην Αθήνα. Μου είπε Πολίτης που ζει εκεί και είναι μέσα στα πράγματα «Εγώ χέρι δεσπότη εδώ δεν φιλάω, γιατί ξέρω…». Βέβαια, δεν τόλμησα να του πω τη θεωρία περί Θερμοπυλών γιατί θα με περνούσε για ηλίθιο…
Προ ετών, από σίγουρη πηγή έμαθα ότι ο Πάγκαλος, ως υπουργός Εξωτερικών, είχε γίνει «Τούρκος» από κάτι τρελά φέσια (ξενοδοχεία και μαγαζιά πολυτελών ειδών) που του είχαν σταλεί από το Παρίσι για έξοδα δεσποτάδων του Πατριαρχείου. Μιλάμε για χοντρά λεφτά, μου είπαν το ποσό και τρόμαξα. Αμφιβάλλω αν πιστεύουν σε Θεό τέτοιοι άνθρωποι. Με το "παραμύθι του Χριστούλη" περνούν τζάμι.
Όταν είχα πάει στο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Σαμπεζύ της Γενεύης, ο τότε μητροπολίτης Ελβετίας Δαμασκηνός συμπροσευχήθηκε μέσα στην εκκλησία με προτεστάντες. Ένοιωσα πολύ άσχημα.
Ένα πράγμα που κανείς δεν λέει είναι ότι ο καθολικισμός περνά πολύ βαθιά πνευματική κρίση. Είναι γίγαντας με πήλινα πόδια. Έχω ζήσει σε καθολική (υποτίθεται) χώρα και το έχω δει με τα μάτια μου. Στην Αμερική, ακόμα χειρότερα. Ενορίες που ασκούν τον διαλογισμό, παπάδες που εκπροσωπούν το New Age, αναζήτηση ψευδο-πνευματικών εμπειριών, συμβολική θεώρηση της Ανάστασης του Χριστού, αμφισβήτηση των αγίων, ρηχός συναισθηματισμός, λειτουργική φτώχια απίστευτη, ανακηρύξεις αγίων με το τσουβάλι (μιλάμε ότι ανακηρύσσουν αγίους κάποιους απλώς ευλαβείς παπάδες και καλόγριες, χωρίς άλλα κριτήρια), και άλλα και άλλα... Έτυχα φέτος στο Λονδίνο σε ρ/καθολική λειτουργία με ντραμς και spiritual και η χορωδία να κινείται ρυθμικά μέσα στην εκκλησία την ώρα της λειτουργίας (ενορία St Patrick, Soho). Άλλες ακολουθίες σε ενορίες δεν έχουν, μόνο μια περικεκομμένη λειτουργία της κακιάς ώρας, 1 ώρα με το κήρυγμα το πολύ και με τραγική υμνολογική φτώχια. Μου έλεγε φέτος ορθόδοξος επίσκοπος της Αμερικής (όχι παλιοημερολογίτης και όχι της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής, αυτοί είναι τελείως οικουμενιστές) ότι οι ρ/καθολικοί στην Αμερικοί είναι «πνευματικά και λειτουργικά νεκροί». Σας το λέω όπως μου το είπε, απλά δεν μπορώ να γράψω το όνομά του. Τα ίδια άκουσα και από ορθόδοξο αρχιμανδρίτη, πρώην ρ/καθολικό, που κατάγεται από χώρα της Λατινικής Αμερικής και ζει εκεί.
Άντε τώρα να ανακατέψεις ένα παλιό κρασί Μπορντώ πολύ καλής χρονιάς, γνωστού παραγωγού, mise en bouteille au chateau, με αρίθμηση στη φιάλη, με ένα κρασί Bordeaux που κάποτε ήταν και αυτό άριστο, της ίδιας ποιότητας, αλλά πια έχει ξιδιάσει. Τι θα βγει από αυτό;
Λοιπόν αδελφοί, αν αγαπάμε πραγματικά τους αδελφούς μας τους ρ/καθολικούς, οφείλουμε ως Εκκλησία να μην ενωθούμε με την ρ/καθολική εκκλησία, γιατί είναι πλέον ξευδο-εκκλησία. Τους το χρωστάμε, αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι μαζί τους. Και άσε τους "κληρικούς της βαλίτσας", που δεν ξέρουν ποιανού αγίου είναι σήμερα και δεν γνωρίζουν τον πόνο των ψυχών στην εξομολόγηση, να λένε τα δικά τους. Για τον λόγο αυτό, νομίζω ότι φιέστες σαν αυτές της Κωνσταντινούπολης, με τους δύο προκαθημένους να σηκώνουν μαζί τα χέρια σαν πολιτικοί αρχηγοί σε προεκλογική συγκέντρωση (αυτό για όσους δεν θεωρούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκκοσμικευμένο) δεν βοηθούν τους πολλούς απογοητευμένους ρ/καθολικούς αδελφούς μας, που σε όλο τον κόσμο αναζητούν την Ορθοδοξία. Είναι σαν να τους κοροϊδεύουμε…
Για να μην παρεξηγθώ, θέλω να διευκρινίσω κάτΐ: Δεν μιλάω για εχθρική στάση απέναντι στους ετεροδόξους, αυτό δεν είναι χριστιανικό. Μιλάω για στάση τιμιότητας, αξιοπρέπειας, πραγματικής εν Χριστώ αγάπης, απέναντι στους επίσημους εκπροσώπους τους. Το πρόβλημά μου δεν είναι η επίσκεψη στο Φανάρι του Πάπα, ο οποίος μπορεί άλλωστε να είναι πολύ καλός άνθρωπος - και φαίνεται να είναι -, σίγουρα είναι καλύτερος από εμένα. Το πρόβλημά μου είναι οι συγκεκριμένες θεατρικές κινήσεις, γιατί μεταδίδουν λάθος μηνύματα, ο ασπασμός την ώρα της αγίας Αναφοράς, καθώς και τα τροπάρια που έψαλλαν, τα οποία αποκαλούν το Βατικανό "σεπτή Εκκλησία". Αν τα έγραψαν Σιμωνοπετρίτες, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι εκεί μέσα πέταξαν την κληρονομιά του γέροντα Αιμιλιανού στη θάλασσα (καλά κάνω μου φαίνεται και προτιμώ άλλα μοναστήρια)...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος YiaVi την Παρ Δεκ 01, 2006 2:31 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Διευκρινίζω ότι δεν είμαι παλιοημερολογίτης ούτε ρέπω προς τα εκεί (έχω και αρκετά ράμματα για τη γούνα τους). Ένας απλός πιστός της εν Ελλάδι Ορθοδόξου Εκκλησίας είμαι, ακολουθώ το νέο ημερολόγιο και ζητώ συγγνώμη αν με αυτά που έγραψα σκανδάλισα ή στενοχώρησα κανένα. Δεν το παίζω ομολογητής ή ζηλωτής της Ορθοδοξίας, απλά δεν μου αρέσει να κρυβόμαστε συνέχεια πίσω από το δάχτυλό μας και να μιλάμε μια ξύλινη γλώσσα, που έχει εισβάλει και στον εκκλησιαστικό χώρο («σεπτά κέντρα», «εποχή του διαλόγου και της συμφιλίωσης», «νέα εποχή», κ.ά.).
emilgr έγραψε:Ανυπομονώ τώρα να πάω στο Όρος να ακούσω τι θα μας πουν οι γεροντάδες μας,θα συζητιέται πολύ το θέμα.Όχι τίποτα να πάρουμε δύναμη και συμβουλές για το τι γίνεται.Υπομονή μέχρι τότε.
τιποτα δεν συζητιεται..
χθες ηρθα απο εκει.
οι ανθρωποι κοιτανε πως να σωθουν.
πως να πατησουν τον εγωισμο τους που σε εμας εχει φτασει στα υψη .
φίλε "Στρατο",δυο βδομάδες πριν ηταν στο Φαναρι ο παπα Πέτρος με τον π.Γαβριήλ,αν κάτι λέει αυτό...
YiaVi έγραψε:Διευκρινίζω ότι δεν είμαι παλιοημερολογίτης ούτε ρέπω προς τα εκεί (έχω και αρκετά ράμματα για τη γούνα τους). Ένας απλός πιστός της εν Ελλάδι Ορθοδόξου Εκκλησίας είμαι, ακολουθώ το νέο ημερολόγιο και ζητώ συγγνώμη αν με αυτά που έγραψα σκανδάλισα ή στενοχώρησα κανένα. Δεν το παίζω ομολογητής ή ζηλωτής της Ορθοδοξίας, απλά δεν μου αρέσει να κρυβόμαστε συνέχεια πίσω από το δάχτυλό μας και να μιλάμε μια ξύλινη γλώσσα, που έχει εισβάλει και στον εκκλησιαστικό χώρο («σεπτά κέντρα», «εποχή του διαλόγου και της συμφιλίωσης», «νέα εποχή», κ.ά.).
φίλε YiaVi εκανες μια εξαιρετικη τοποθέτηση.Συγχαρητήρια.ορθόδοξη μέχρι το μεδούλι της.
και η παρατηρηση σου για τον Μητρ.Θεοδωρουπόλεως είναι ακριβής.πρόκειται για ενάρετο κληρικό που τιμά το ράσο που φορά.
και ολα όσα είπες ειναι έτσι ακριβώς!!!γι αυτο οσοι ψαχνουν την Ορθοδοξια δεν πανε στους οικουμενιστες αλλά στους εναπομεινατες παππουληδες σαν τον παπα Εφραιμ τον αγιορειτη....
αντι να κανουμε τον κόσμο Εκκλησία κοιτάμε πώς θα κάνουμε την εκκλησία κόσμο για ν αρέσουμε στους κοσμικούς...