Περί καπνίσματος
Συντονιστής: Συντονιστές
-
- Απλό Μέλος
Re: Περί καπνίσματος
Κάπου έχω διαβάσει οτι ο οργανισμός μας έχει μια ουσία που λέγετε νικοτίνη όταν ξεκινάμε το κάπνισμα αυτή η ουσία καταστρέφετε και την αναπληρώνει το τσιγάρο.Ίσως γι' αυτο και να είναι τόσο δύσκολο να το κόψουμε. Συγνώμη για την παρέμβαση μου.
- ntinoula
- Κορυφαίος Αποστολέας
Σε καμία περίπτωση δεν παράγει ο οργανισμός μας νικοτίνη. :) Η νικοτίνη βρίσκεται στο τσιγάρο. Είναι ένα από τα ισχυρότερα δηλητήρια και προσβάλλει τόσο το κεντρικό όσο και το περιφερειακό νευρικό σύστημα, και προκαλεί ισχυρότατο εθισμό. Η ημιπερίοδος ζωής της νικοτίνης στον οργανισμό είναι περίπου δύο ώρες.
Το μόνο θετικό που μπορεί να έχει είναι ότι χρησιμεύει στη θεραπευτική, ως διεγερτικό του νευρικού συστήματος.
Το μόνο θετικό που μπορεί να έχει είναι ότι χρησιμεύει στη θεραπευτική, ως διεγερτικό του νευρικού συστήματος.
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας
Σεβαστέ, δεν ξέρω αν έχει τέτοια ουσία ο οργανισμός μας , σε μένα ήταν κάπως έτσι..athanasiag έγραψε:Κάπου έχω διαβάσει οτι ο οργανισμός μας έχει μια ουσία που λέγετε νικοτίνη όταν ξεκινάμε το κάπνισμα αυτή η ουσία καταστρέφετε και την αναπληρώνει το τσιγάρο.Ίσως γι' αυτο και να είναι τόσο δύσκολο να το κόψουμε. Συγνώμη για την παρέμβαση μου.
Κάπνιζα από 17 ετών (τώρα είμαι παπούς) , πριν από πεντε έξη χρόνια σε μία επισκεψη μου στο Αγιο Όρος , μου λέει ενας Γέροντας στην Μονή Διονυσίου, , έχεις δει ποιός άλος βγάζει φωτιά και καπνό από το στόμα.
Γύρισα στο σπίτι μου και ένα πρωί, λέω στον εαυτό μου ,, Γιά να δούμε λοιπόν , σήμερα δεν θα καπνίσω. Πραγματικά πέρασε η μέρα και δεν κάπνισα. Ξυπνάω την άλη μέρα και λέω,, αφου δεν κάπνισα χθές , ας μην καπνίσω και σήμερα , πράγμα που και έγινε. Έχουν περάσει πάνω από πέντε χρόνια και ακόμα δεν καπνίζω και γιά Σήμερα.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
- heart
- Κορυφαίος Αποστολέας
Περί καπνίσματος
και εγω ετσι το ξερω.ως το λιβανι του κακου.εμενα μου ειπε ο πνευματικος μου¨οτι εφοσων μας κανει κακο,ειναι αμαρτια.georgeva έγραψε:Σμαρω,ταπεινα νομιζω οτι ο εξαγιασμος σου πρεπει να αρχισει απο την εκκοπη του τσιγαρου.Το ξερεις οτι πολλοι Γερονταδες το τσιγαρο το λενε: ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ;[/b]
"Κάθε πρωΐ ο Θεός ευλογεί τον κόσμο με το ένα χέρι, άλλ' όταν ιδή κανέναν ταπεινό άνθρωπο, τον ευλογεί με τα δυο Του χέρια. εκείνος πού έχει μεγαλύτερη ταπείνωση, είναι ο μεγαλύτερος από όλους." παπά Τύχων
- ntinoula
- Κορυφαίος Αποστολέας
Εκτός του ότι είναι αηδιαστικό και βρωμερό. 

Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας
καπετανιε εχεις κερδισει τον απολυτο σεβασμο μου ,Captain Yiannis έγραψε:Σεβαστέ, δεν ξέρω αν έχει τέτοια ουσία ο οργανισμός μας , σε μένα ήταν κάπως έτσι..athanasiag έγραψε:Κάπου έχω διαβάσει οτι ο οργανισμός μας έχει μια ουσία που λέγετε νικοτίνη όταν ξεκινάμε το κάπνισμα αυτή η ουσία καταστρέφετε και την αναπληρώνει το τσιγάρο.Ίσως γι' αυτο και να είναι τόσο δύσκολο να το κόψουμε. Συγνώμη για την παρέμβαση μου.
Κάπνιζα από 17 ετών (τώρα είμαι παπούς) , πριν από πεντε έξη χρόνια σε μία επισκεψη μου στο Αγιο Όρος , μου λέει ενας Γέροντας στην Μονή Διονυσίου, , έχεις δει ποιός άλος βγάζει φωτιά και καπνό από το στόμα.
Γύρισα στο σπίτι μου και ένα πρωί, λέω στον εαυτό μου ,, Γιά να δούμε λοιπόν , σήμερα δεν θα καπνίσω. Πραγματικά πέρασε η μέρα και δεν κάπνισα. Ξυπνάω την άλη μέρα και λέω,, αφου δεν κάπνισα χθές , ας μην καπνίσω και σήμερα , πράγμα που και έγινε. Έχουν περάσει πάνω από πέντε χρόνια και ακόμα δεν καπνίζω και γιά Σήμερα.
νασαι καλα και δυνατος
εδωσες ενα παραδειγμα αψογο
ο φιλος παναγιωτης
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
-
- Απλό Μέλος
Συμφωνώ απολυτα ntinoyla
-
- Βασικός Αποστολέας
Βρε παιδια ειναι ΑΜΑΡΤΙΑ το τσιγαρο.Προσβαλουμε τον ιδιο τον Θεο καπνιζοντας.Αντι να πουμε ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ που με εκανε ανθρωπο και δεν με εκανε ζωο.Αν το σκεφτουμε αυτο καλα, θα μας φυγει το μυαλο τελειως.Εχουμε τα παντα και αυτοκτονουμε μονοι μας.Σαν να λεμε στον Θεο :Δεν τα σκεφτηκες καλα που με εκανες ανθρωπο.Επρεπε να με κανεις ζωο,αδεσποτο σκυλι να περιφερεται στη βροχη.
Κριμα δεν ειναι; ο ανθρωπος ,ο κυριαρχος της γης,να αυτοκαταστρεφεται μονο του;Ειναι σαν να πεταμε τα δωρα του Θεου.
Κριμα δεν ειναι; ο ανθρωπος ,ο κυριαρχος της γης,να αυτοκαταστρεφεται μονο του;Ειναι σαν να πεταμε τα δωρα του Θεου.
Ο ΕΓΕΙΡΩΝ ΑΠΟ ΓΗΣ ΠΤΩΧΟΝ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΠΡΙΑΣ ΑΝΥΨΩΝ ΠΕΝΗΤΑ(ψαλμ.112)
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Βάλτε "πνευμονας καπνιστη" σε κάποιο ψαχτήρι (google, yahoo κτλ) και δείτε τις φωτογραφίες.
Θα συνεχίσετε το κάπνισμα?
Θα συνεχίσετε το κάπνισμα?
-
- Απλό Μέλος
Πω πω πω ανατρήχιασα ολόκληρη μ' έπιασε ταχυπαλμια παιδια είναι συκγλονιστικό.......