Τι σημαίνει ρωμηοσύνη;

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Τι σημαίνει ρωμηοσύνη;

Δημοσίευση από dora gian »

PAIDIA ΕΓΡΑΦΑ 1 ΩΡΑ ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΩς ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟ ΒΥΖΝΤΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΑΣΑ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ΕΠΙΣΕΙς Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΦΟΥ ΣΟΥΡΝΕΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΩΝ . ΛΕΕΙ ΕΠΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΟ ΑΦΟΥ ΠΗΔΗΞΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ....ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟΚΟΠΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΑΤΑ ΣΤΙΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΖΩΠΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΠΑΓΓΚΟΣΜΙΩΣ. που τον βρισκεις ανθελληνα και σκοταδισει ΡΩΜΑΝΕ αυτος τουλαχιστον εχει την ΤΑΠΕΙΝΩΦΡΩΣΥΝΗ στο τελος αφου παραθετει σελειδες ολοκληρες να ζητα συγνωμη οτι το μονο που θελει ειναι να βαλει ενα κινητρο για καποιες πιθανες σκεψεις τους αναγνωστες.ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΟΠΟΤΕ ΖΗΤΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dora gian »

αγαπητα διονυση σε ευχαριστω πολυ :25 :25 :25 ΕΛΕΟΣ
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Διονύση αδελφέ, αν δεν εκτιμούσα το λόγο σου, και κατ' επέκταση εσένα, αφού με τον λόγο μας εκτίθεται ο νους και η ψυχή μας, θα μου ήταν αδιάφορη η κριτική σου πολλώ μάλλον σε γραπτά αλλων. Επειδή λοιπόν τον εκτιμώ, σου λέω ότι πρέπει να ξαναδιαβάσεις πιό ψύχραιμα τι έγραψες προς τον ΄΄ερευνητή΄΄.
Όσον αφορά την ανωτέρω υπόδειξή μου, υπάρχει μια παροιμία εκκλησιαστική.
Μίλησε για το σωστό στον σοφό να σε παραδεχθεί, και στον ανόητο να σε μισήσει. Εμείς σοφοί σίγουρα δεν είμαστε, αλλά νομίζω ούτε τελείως ανόητοι, έτσι πήρα το θάρρος να σου γράψω όλα αυτά.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

σπαρτακε
το φορουμ ειναι : ιστοχωρος αγιοορος

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΩΡΙΜΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙς ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙς ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΕ ΑΥΤΟ .
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Panfami
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από Panfami »

panosgreece έγραψε:σπαρτακε
Κάντε μια ερώτηση στο Άγιον Όρος σε κάποιον λόγιο Γέροντα. Όπως τον π. Μωυσή «Το Άγιον Όρος με το θέμα Ρωμιοσύνη έχει καμία σχέση»;
Panfami
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από Panfami »

Ερευνητής έγραψε:Ευχαριστώ τους αδελφούς μου για την θερμή υποδοχή που μου επεφύλαξαν, ειδικά τον dionysis.gr και τον Ρωμανό, οι οποίοι ασχολήθηκαν με το κείμενό μου.

Αδελφέ dionysisgr, καλό το επιχείρημά σου για τους Βυζαντινούς του 10ου , 11ου , 14ου αιώνα, αλλά σε μια δεύτερη ανάγνωση δημιουργεί ερωτηματικά. Δηλ. :
Α) αν οι όροι Βυζάντιο και Ρωμανία είναι τεχνητοί, τότε πως αποκαλούσαν οι ίδιοι τον εαυτό τους;
Β) το κράτος τους πως το αποκαλούσαν;
Ο Μέγας Αθανάσιος στα έργα του (Ε.Π.Ε Μεγάλου Αθανασίου έργα) το αποκαλεί Ρωμανία
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Panfami έγραψε:
panosgreece έγραψε:σπαρτακε
Κάντε μια ερώτηση στο Άγιον Όρος σε κάποιον λόγιο Γέροντα. Όπως τον π. Μωυσή «Το Άγιον Όρος με το θέμα Ρωμιοσύνη έχει καμία σχέση»;

βλεπεις το δεντρο και χανεις το δασος ..........

ηταν περιτο το σχολιο να παμε στον γεροντα μωυση να τον ρωτησουμε ...............

το εχουμε κανει σου απαντω

μηπως εσενα σου εχει πει κατι αλλο ;;

αν ναι ακουω με προσοχη .
Panfami
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από Panfami »

Κάντε μια ερώτηση στο Άγιον Όρος σε κάποιον λόγιο Γέροντα. Όπως τον π. Μωυσή «Το Άγιον Όρος με το θέμα Ρωμιοσύνη έχει καμία σχέση»;[/quote]

ηταν περιτο το σχολιο να παμε στον γεροντα μωυση να τον ρωτησουμε ...............

[/quote]

Ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου στις 26.2.2006 κατά την εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόπλεως για το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Γέροντος Θεοκλήτου Διονυσιάτου.

«προσφέρει στον λαό του Θεού ένα πολύχυμο εντρύφημα ορθόδοξης πνευματικότητος αναφερόμενο στην Κυρία Θεοτόκο, τη σκέπη της Ρωμιοσύνης και προστάτιδα του λαού μας...
http://www.alopsis.gr/modules.php?name= ... le&sid=402
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Panfami έγραψε:Κάντε μια ερώτηση στο Άγιον Όρος σε κάποιον λόγιο Γέροντα. Όπως τον π. Μωυσή «Το Άγιον Όρος με το θέμα Ρωμιοσύνη έχει καμία σχέση»;

[/quote]

Ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου στις 26.2.2006 κατά την εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόπλεως για το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Γέροντος Θεοκλήτου Διονυσιάτου.

«προσφέρει στον λαό του Θεού ένα πολύχυμο εντρύφημα ορθόδοξης πνευματικότητος αναφερόμενο στην Κυρία Θεοτόκο, τη σκέπη της Ρωμιοσύνης και προστάτιδα του λαού μας...
http://www.alopsis.gr/modules.php?name= ... le&sid=402[/quote]

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕς ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑς ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕς ΝΑ ΠΑΩ ?

CLOPY PASTY ΑΠΑΝΤΗΣΕΙς ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙς ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΕΣΕΝΑ Ο ΓΕΡΟΝΤΑς ΠΟΥ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΕς ;

ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙς ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΟΙΤΑ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

ΣΤΟ ΘΕΜΑ .
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Συνελθετε ρε παιδια, και καταλαβετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε τι φορουμ γραφετε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”