Θάνατος

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΘΑΝΑΤΟΣ

Δημοσίευση από smarti »

Ειναι πολυ συγκινητικο, που μας ανοιξες την καρδια σου με τοση ειλικρινεια και ταπεινοτητα..δυσκολα το κανει καποιος αυτο!
Το βαρος που νιωθεις μεσα στη ψυχη σου σιγουρα δεν μπορει να το καταλαβει κανεις ο οποιος δεν εχει ζησει αυτη τη κατασταση..σιγουρα ο πνευματικος σου, θα σε βοηθησει παρα πολυ στο προβλημα σου!Εχθες διαβαζα σε ενα βιβλιο οτο δεν κανει να απογοητευομαστε και να μας πιανει μετα θλιψη απο τις αμαρτιες μας, γιατι αυτο θελει ο αλλος.Ανθρωποι ειμαστε και σιγουρα κανενας δεν ειναι αναμαρτητος ωστε να κανει να κρινει τον αλλων..μετα απο καθα πτωση πρεπει να εχουμε τη δυναμη να σηκωθουμε.Οταν εμπιστευομαστε τον πνευματικο μας, και κανουμε υπακοη..λεει στο βιβλιο ολα ειναι πιο ωραια και με την προσευχη του και τον αγωνα που κανει μας παιρνει το βαρος απο την ψυχη μας, αρκει εμεις να κανουμε υπακοη..Εσυ αν εχεις πιστη και τον πνευματικο σου πιστευω ολα να πανε καλυτερα και καποια ημερα να το ξεπερασεις..Μην απελπιζεσαι..ειναι κολαση η απελπησια ....Ο Κυριος για ολους εχει......αγαπη και νομιζω συγχωρει, αρκει να καταλαβουμε οτι μετανοησαμε για τα λαθη που εχουμε κανει..Και σιγουρα ολοι μας εχουμε κανει!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Σιγουρα ο πνευματικος μου με συμβουλεψε να μην εχω απελπισια γιατι ειναι τεχνασμα του αλλου...αλλα ωρες ωρες με πιανει φοβος μη παθουν τιποτα τα παιδια μου γιαυτο που εκανα και τρελενομαι,και σαυτο ομως μου εδωσε απαντηση οτι ο Θεος δεν ειναι τιμωρος αρκει να μετανοησουμε...στα λογια ειναι πιο ευκολα να συζηταμε τα παντα,οι ωρες ομως που βρισκεσαι μπροστα στο εικονοστασι και παρακαλας και εισαι μονος σου αυτες ειναι οι πιο δυσκολες γιατι εκεινες τις ωρες αισθανεσαι το μεγεθος της αμαρτωλοτητας σου..
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

eleimon έγραψε:Σιγουρα ο πνευματικος μου με συμβουλεψε να μην εχω απελπισια γιατι ειναι τεχνασμα του αλλου...αλλα ωρες ωρες με πιανει φοβος μη παθουν τιποτα τα παιδια μου γιαυτο που εκανα και τρελενομαι,και σαυτο ομως μου εδωσε απαντηση οτι ο Θεος δεν ειναι τιμωρος αρκει να μετανοησουμε...στα λογια ειναι πιο ευκολα να συζηταμε τα παντα,οι ωρες ομως που βρισκεσαι μπροστα στο εικονοστασι και παρακαλας και εισαι μονος σου αυτες ειναι οι πιο δυσκολες γιατι εκεινες τις ωρες αισθανεσαι το μεγεθος της αμαρτωλοτητας σου..
Έχω την άποψη πως από τη στιγμή που οι γιατροί λένε ότι πρέπει να "πάρουν" τι παιδί, πρέπει να κάνεις υπακοή στους γιατρούς. Η υπακοή αυτή δεν είναι αντίθετη με τη θρησκεία μας, εξ άλλου ο Θεός είναι Αυτός που βοηθάει την επιστήμη της Ιατρικής να εξελίσσεται.
Πρόβλημα ενδεχομένως να υπήρχε αν ο πνευματικός σου, σου απαγόρευε να κάνεις αυτό που λένε οι γιατροί.
Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση που εύχομαι να μην τη ζήσει κανένας μας. Σε μια τέτοια περίπτωση δοκιμάζεται και η εμπιστοσύνη προς τον Δημιουργό μας. Αν είμαστε ακλόνητοι στην πιστη μας, τότε ακολουθούμε τη συμβουλή του πνευματικού και πάμε κόντρα στην επιστήμη.
Όσον αφορά στα παιδιά σου, θα πρέπει να αναθέσεις τη προστασία τους στον Κύριο, το οποίο βέβαια προϋποθέτει (πάλι) ακλόνητη πίστη σ' Αυτόν.

Παραθέτω σχετικά αποσπάσματα :

Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΛΟΓΟΙ Δ΄, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ»

(σελ. 92-93)
Ύστερα από την εφηβεία, που είναι η πιο δύσκολη ηλικία, η αγωνία των γονέων είναι μεγαλύτερη για τα παιδιά τους, μέχρι να τα μορφώσουν και να τα αποκαταστήσουν. Οι γονείς τότε ας κάνουν ό,τι μπορούν, για να τα βοηθήσουν, και ό,τι δεν μπορούν να κάνουν, επειδή ξεπερνάει τις δυνάμεις τους, ας το αναθέτουν στον Παντοδύναμο Θεό. Όταν εμπιστευθούν τα παιδιά τους στον Θεό, τότε ο Θεός είναι υποχρεωμένος να βοηθήσει για πράγματα που δεν γίνονται ανθρωπίνως. Αν λχ τα παιδιά δεν ακούν, να τα εμπιστευθούν στον Θεό και όχι να βρίσκουν διάφορους τρόπους να τα ζορίζουν. Να πει η μητέρα στον Θεό : «Θεέ μου, δεν με ακούν τα παιδιά μου. Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτε. Φρόντισέ τα Εσύ».
Μου έκανε εντύπωση προχθές στην αγρυπνία, μια μητέρα που την γνώριζα από παλιά. Ήρθε να με χαιρετήσει. Βλέπω, είχε μαζί της μόνο τα μεγαλύτερα παιδιά. «Που είναι τα μικρά»; Τη ρωτάω. «Στο σπίτι γέροντα, μου λέει. Τέτοια μέρα θέλαμε να ‘ρθούμε στην αγρυπνία και είπαμε με τον σύζυγο : «Αφού σε αγρυπνία πάμε δεν πάμε κάπου για διασκέδαση, ο Θεός θα διαθέσει έναν άγγελο να φυλάξει τα μικρά μας». Σπάνια συναντάς σήμερα τέτοια εμπιστοσύνη, γιατί τώρα, όπως έλειψε η εμπιστοσύνη των παιδιών στους γονείς, έλειψε και η εμπιστοσύνη των γονέων στον Θεό. Και ακούς πολλούς γονείς να λένε : «Γιατί το δικό μου παιδί να πάρει κακό δρόμο; Αφού εμείς εκκλησιαζόμαστε». Δεν δίνουν όμως κατσαβίδι στον Χριστό να σφίξει καμιά βίδα (δηλαδή δεν τα εμπιστεύονται σ’ Αυτόν). Θέλουν να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Και ενώ υπάρχει ο Θεός που προστατεύει τα παιδιά και ο φύλακας άγγελος είναι συνέχεια κοντά τους, αυτοί αγωνιούν, μέχρι που αρρωσταίνουν. Και παρ’ όλο που είναι πιστοί άνθρωποι, φέρονται σαν να μην υπάρχει Θεός, σαν να μην υπάρχει φύλακας άγγελος, οπότε εμποδίζουν την θεία επέμβαση. Ενώ πρέπει να ταπεινώνονται και να ζητούν βοήθεια από τον Θεό και ο καλός Θεός θα προστατέψει τα παιδιά.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Ο Παισιος ειναι η παρηγορια μου Αποστολε κατι τετοιες ωρες,εχω σχεδον ολα τα βιβλια του και χρωσταω πολλα σ αυτον το γεροντα γιατι αυτος ηταν η αιτια-ενα απο τα βιβλια του- να ειμαι κοντα στο Χριστο...εχει γυρισει πολυς κοσμος στην εκκλησια απ αυτον το γεροντακι...
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
Dimitra79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitra79 »

eleimon και Σμαρώ ομολογώ ότι με συγκινήσατε πάρα πολύ και οι δύο με τις ιστορίες σας. Εφ'όσον το μετάνιωσες eleimon ο Θεός είναι πάντα φιλεύσπλαχνος και δε νομίζω ότι θα σου δώσει άλλο "κακό" στην ζωή σου. Οπότε και το να ζείς συνέχεια μέσα στο φόβο μην πάθουν κάτι τα παιδιά σου δε το βρίσκω σωστό. Αν ο Θεός επιτρέψει να γίνει κάτι στον οποιοδήποτε απο εμάς θα το κάνει κ αν πάλι δε θέλει το χειρότερο ατύχημα να συμβεί δεν θα πειραχτεί ούτε μία τρίχα απο τα μαλλιά μας.
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Σ ευχαριστω Δημητρα τονομα μου ειναι Ελπιδα,ειναι παρηγορητικα για μενα τα λογια αυτα...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”