Πάνο θα μου επιτρέψεις να γράψω κάτι για τον γέροντα το οποιο το έμαθα πριν λίγους μήνες απο τον ιερεα του χωριού μας ...
Ψάχνοντας για ένα σταυρουδάκι να βρω απο το γέροντα έμαθα ότι πριν πάρα πολλά χρόνια ο παππούλης μας έιχε πάει την παπαδιά στο νοσοκομείο και έμειναν μέσα..εκείνο τον καιρό βρισκόταν και ο γέροντας Παισιος στο ίδιο νοσοκομείο...αυτά μου τα λέει τωρα η παπαδιά μας! Κάποια μέρα έρχεται η νοσοκόμα στον παπουλη μας και του λέει ότι θέλει να τον δει ένας γέροντας Παισιος..ο π. Σωκράτης δεν τον γνωριζε τον γεροντα δεν τον ειχε δει ποτε..ο γεροντας Παισιος ζητησε με το όνομα απο οτι θυμαμαι τον π. Σωκράτη..πηγε ο παπουλης μας και τον βρήκε..και του λέει ο γέροντας Παισιος να μην στεναχωριεται και οτι η παπαδια θα γίνει καλά οπως και εγινε..ειναι τωρα πολυ ηλικιωμένοι ζουν και οι δυο... ο πατερας Σωκρατης λειτουργουσε 60 χρόνια και ακομα και τωρα που βγήκε στη συνταξη λειτουργει..και που να τον ακουσετε κιολας..και η παπαδια του σε μια γωνια ταπεινη και πάντα ησυχη...ο γεροντας Παισιος έδωσε μια χούφτα με τα σταυρουδάκια στον π . Σωκρατη..για να τα δινει για ευλογία. Εψαξε η παπαδιά και ειχαν μεινει απο τότε 2 σταυρουδάκια , το οποιο το ένα μου το εδωσε και το εχω πάντα στο πορτοφόλι μου.
Ελπίζω Πανο να με συγχωρεσεις ..
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
smarti έγραψε:Πάνο θα μου επιτρέψεις να γράψω κάτι για τον γέροντα το οποιο το έμαθα πριν λίγους μήνες απο τον ιερεα του χωριού μας ...
Ψάχνοντας για ένα σταυρουδάκι να βρω απο το γέροντα έμαθα ότι πριν πάρα πολλά χρόνια ο παππούλης μας έιχε πάει την παπαδιά στο νοσοκομείο και έμειναν μέσα..εκείνο τον καιρό βρισκόταν και ο γέροντας Παισιος στο ίδιο νοσοκομείο...αυτά μου τα λέει τωρα η παπαδιά μας! Κάποια μέρα έρχεται η νοσοκόμα στον παπουλη μας και του λέει ότι θέλει να τον δει ένας γέροντας Παισιος..ο π. Σωκράτης δεν τον γνωριζε τον γεροντα δεν τον ειχε δει ποτε..ο γεροντας Παισιος ζητησε με το όνομα απο οτι θυμαμαι τον π. Σωκράτη..πηγε ο παπουλης μας και τον βρήκε..και του λέει ο γέροντας Παισιος να μην στεναχωριεται και οτι η παπαδια θα γίνει καλά οπως και εγινε..ειναι τωρα πολυ ηλικιωμένοι ζουν και οι δυο... ο πατερας Σωκρατης λειτουργουσε 60 χρόνια και ακομα και τωρα που βγήκε στη συνταξη λειτουργει..και που να τον ακουσετε κιολας..και η παπαδια του σε μια γωνια ταπεινη και πάντα ησυχη...ο γεροντας Παισιος έδωσε μια χούφτα με τα σταυρουδάκια στον π . Σωκρατη..για να τα δινει για ευλογία. Εψαξε η παπαδιά και ειχαν μεινει απο τότε 2 σταυρουδάκια , το οποιο το ένα μου το εδωσε και το εχω πάντα στο πορτοφόλι μου.
σμαρω κατα πρωτον καλο χειμωνα με υγεια .......η ερωτηση μου ειναι απλη καλη μου κοπελα /////////να σε συνχωρεσω γιατι και απο τι ;;;;;;;;;
κατ-αρχας .....γιατι τι νοημα εχει αυτη η λυπη ... λυπη δεν υπαρχει στον κοσμο ...δηλαδη .........δεν ξερω ισως με συνχωρειτε αφου βλεπετε οτι εγω δεν εχω ασχοληθει με και πολυ με πολλα πραγματα εγω λιγα πατερικα εχω διαβασει και προσπαθω τελος παντων να βοηθησω σε κατι .....αυτο που εχω καταλαβει οτι πραγματι δεν υπαρχει φαρμακι στον ανθρωπο αφου ο θεος ειναι γλυκης και το φαρμακι γινετε γλυκο οταν το αντιμεντοπιζεις λοιπον εδω βλεπουμε οτι πολλες φορες .........και μετα αυτοι κοιτανε τον κυριο ...ας το πιασουμε απ την αρχη τοτε.....αμαρτανει ο ανθρωπος κανει μια αμαρτια κλπ λυπητε μετανοει λυπητε εεε......μετα ερχετε η θεια παρηγορια εξομολογητε κλπ μετανοει ερχετε η θεια παρηγορια και οταν επι παραδειγματι δεν ερθει η θεια παρηγορια τοτε πρεπει να καταλαβει κατι υπαρχει μεσα που θα τον πειραζει ακομα ..η δεν του εδωσε να καταλαβει και τον πειραζει ο λογισμος η να παει ξανα να το πει αυτο ........προχορουμε τωρα και μετα αυτοι μια στεναχωρια παραδειγματι ...βλεπετε εναν αδελφο που υποφερει παρακαλει ...τον βοηθα ο θεος αισθανετε την πληρωφορια του γιατι μετα την σταναχωρια βλεπει δεν στεναχωρηται ενω κλαιει για τον αλλον νιωθει μια αγαλιαση οπου ειναι πληρωφορια ..............ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ''
smarti έγραψε:Πάνο θα μου επιτρέψεις να γράψω κάτι για τον γέροντα το οποιο το έμαθα πριν λίγους μήνες απο τον ιερεα του χωριού μας ...
σμαρω κατα πρωτον καλο χειμωνα με υγεια .......η ερωτηση μου ειναι απλη καλη μου κοπελα /////////να σε συνχωρεσω γιατι και απο τι ;;;;;;;;;
πολυ αληθινα στο λεω .
Σ εχει πάρει από φόβο αδερφέ Πάνο!!! χα χα χα
Σ ευχαριστούμε φίλε! Για όλα
ΣΜΑΡΩ ΜΠΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΟΥ ΘΑ ΣΕ ΦΑΩ ...ΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΕΤΣΙ .........
Είναι και μερικοί που πάνε να κάνουν μια νέα γλώσσα. Η ελληνική όμως γλώσσα έχει «γλώσσα» από τις πύρινες Γλώσσες της Πεντηκοστής! Το δόγμα της πίστεώς μας καμμιά γλώσσα δεν μπορεί να το αποδώση. Γι’ αυτό οικονόμησε ο Θεός και η Παλαιά Διαθήκη μεταφράσθηκε από τους Εβδομήκοντα στην ελληνική γλώσσα και το Ευαγγέλιο γράφτηκε στην ελληνική γλώσσα. Αν δεν ξέρη Αρχαία Ελληνικά κανείς και ασχολήται με το δόγμα, μπορεί να πλανηθή. Και εμείς καταργήσαμε τα Αρχαία από τα σχολεία! Μετά από λίγο θα έρχωνται Γερμανοί να διδάσκουν Αρχαία στα δικά μας Πανεπιστήμια. Τότε θα καταλάβουν οι δικοί μας την αξία που έχουν τα Αρχαία Ελληνικά, αφού πρώτα γίνουν ρεζίλι, και θα πουν: «Για δες η Εκκλησία που κρατούσε τα Αρχαία»!
Πάνε να εξαφανίσουν ένα ορθόδοξο έθνος. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ένα ορθόδοξο έθνος σήμερα είναι μεγάλη υπόθεση! Παλιά είχαμε την φιλοσοφία. Η Αγία Αικατερίνη με βάση την φιλοσοφία αποστόμωσε τους φιλοσόφους. Οι φιλόσοφοι ετοίμασαν τον δρόμο για τον Χριστιανισμό. Το Ευαγγέλιο γράφτηκε στα ελληνικά και διαδόθηκε στον κόσμο. Μετά οι Έλληνες προχώρησαν να φωτίσουν και τους Σλαύους. Σε μερικούς δεν συμφέρει να υπάρχη η Ελλάδα. «Μας κάνει κακό, λένε. Πρέπει να την εξαφανίσουμε».
pantas mas taksideveis me ths omorfes foto.eyxarhstoyme.
"Κάθε πρωΐ ο Θεός ευλογεί τον κόσμο με το ένα χέρι, άλλ' όταν ιδή κανέναν ταπεινό άνθρωπο, τον ευλογεί με τα δυο Του χέρια. εκείνος πού έχει μεγαλύτερη ταπείνωση, είναι ο μεγαλύτερος από όλους." παπά Τύχων