Τα πάθη

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Συγνωμη ,θα θυμωνες ηθελα να πω:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Εκείνη τη στιγμή που μπήκε μπροστά μου (παράνομα, για να μην περιμένει στην ουρά) η/ο οδηγός και αναγκάστηκα σε φρένο πανικού για μην τσουγκρίσουμε σαν Πασχαλινά αυγά, ομολογώ ότι δεν σκέφτηκα τίποτε!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

διαβαζω ενα πολυ ωραιο βιβλιο που μεσα αναφερει εκτος των αλλων περι αμαρτιας και παθων και λεει
καθε φορα που εχουμε θυμο ή οργη θα πρεπει να να ερευνήσουμε που οφειλεται
1.οφειλεται στην ιεροκατηγορια;οφειλεται στην κατακριση ή στο κουτσομπολιο,που καναμε εις βαρος καποιου τριτου και μαλιστα απόντος;
2.οφειλεται στην υπερειφανεια και στον εγωισμό;
3.οφειλεται σε σαρκικη επανάσταση που έχουμε μέσα μας.Τοτε θα δουμε θα ανακαλυψουμε οτι σε ενα απο αυτα τα τρια οφειλεται
Το ενα παθος και μια αδυναμια γεννουν πολλα άλλα πάθη ,υπαρχει μια αλληλουχια και μια αλυσιδα παθων και αδυναμιων

ΑΝΑΣΑΣΜΟΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ)
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Γ.ΓΚΕΛΠΕΣΗΣ
ΤΟ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Γέροντας Επιφάνιος)
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

aposal έγραψε:Εκείνη τη στιγμή που μπήκε μπροστά μου (παράνομα, για να μην περιμένει στην ουρά) η/ο οδηγός και αναγκάστηκα σε φρένο πανικού για μην τσουγκρίσουμε σαν Πασχαλινά αυγά, ομολογώ ότι δεν σκέφτηκα τίποτε!
Αυτό όμως δε γίνεται κάθε μέρα, έτσι δεν είναι; Επειδή είμαι παθούσα -γι αυτό και μιλώ- θα σου πω τι μου είπε ο πνευματικός μου σε παρόμοια αφήγησή μου. "και πού ξέρεις αν αυτός που σου έκοψε το δρόμο δεν είχε κάποιο σοβαρό λόγο να το κάνει; αν χαροπάλευε κάποιος δικός του κι έτρεχε να προλάβει; πώς οργίστηκες μαζί του; Αν σου συνέβαινε εσένα κάτι σοβαρό δε θα οδηγούσες σαν τρελλή;" :mozilla_sealed:

Τώρα για τη Μαίρη...χμ...νομίζω ότι η Σμαρώ με κάλυψε απόλυτα!

Πολύ βοηθητική η ευχή την ώρα της άμεσης επαφής με το τιμόνι και η προσευχή του οδηγού

http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... pic&t=6143

Ελπίζω να μη σε ζάλισα.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

gol έγραψε:διαβαζω ενα πολυ ωραιο βιβλιο που μεσα αναφερει εκτος των αλλων περι αμαρτιας και παθων και λεει
1.οφειλεται στην ιεροκατηγορια;οφειλεται στην κατακριση ή στο κουτσομπολιο,που καναμε εις βαρος καποιου τριτου και μαλιστα απόντος;
3.οφειλεται σε σαρκικη επανάσταση που έχουμε μέσα μας.Τοτε θα δουμε θα ανακαλυψουμε οτι σε ενα απο αυτα τα τρια οφειλεται
Το ενα παθος και μια αδυναμια γεννουν πολλα άλλα πάθη ,υπαρχει μια αλληλουχια και μια αλυσιδα παθων και αδυναμιων

ΑΝΑΣΑΣΜΟΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Γ.ΓΚΕΛΠΕΣΗΣ
Υπερηφάνεια και εγωισμός δαγκωτό!!!!!!!!!!!!! :wink:
(περιαυτολογώ)
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Teri έγραψε:Αυτό όμως δε γίνεται κάθε μέρα, έτσι δεν είναι; Επειδή είμαι παθούσα -γι αυτό και μιλώ- θα σου πω τι μου είπε ο πνευματικός μου σε παρόμοια αφήγησή μου. "και πού ξέρεις αν αυτός που σου έκοψε το δρόμο δεν είχε κάποιο σοβαρό λόγο να το κάνει; αν χαροπάλευε κάποιος δικός του κι έτρεχε να προλάβει; πώς οργίστηκες μαζί του; Αν σου συνέβαινε εσένα κάτι σοβαρό δε θα οδηγούσες σαν τρελλή;"
Ασφαλώς και δεν γίνεται κάθε μέρα! Έρχεται όμως, κάποια στιγμή, ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένεις!
Αυτό που είπε ο πνευματικός σου είναι πολύ σωστό!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

gol έγραψε:διαβαζω ενα πολυ ωραιο βιβλιο που μεσα αναφερει εκτος των αλλων περι αμαρτιας και παθων και λεει

ΑΝΑΣΑΣΜΟΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Γ.ΓΚΕΛΠΕΣΗΣ
Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Σημερα μου συναιβει κατι παρομοιο μονο που σε αυτη τη φαση εβρισαν οι πεζοι.Λοιπον οδηγαω εγω και μπροστα μου βλεπω εναν παππου με το ποδηλατο και επειδη εχω πεσει η εχουν πεσει αλλες 2 φορες επανω στο αυτοκινητο μου με ποδηλατο οι παππουδες ,εχω παρει φοβια και ετσι καθε φορα που βλεπω παππου κορναρω για να ξερει οτι πισω εχει αυτοκινητο και οτι προκειτε να περασω.Ετσι λοιπον και σημερα κορναρω ,ο παππους πηγε λιγο ποιο δεξια ,αλλα απο αρηστερα και λιγο ποιο κατω ηταν δυο γυναικες και μαλλον τρομαξαν και νομιζαν οτι κορναρω αυτες.Το επομενο που ακουσα ηταν ,,μαλλον ηλιθια θα ειναι ,,.Τι να πεις!! .Εγω κορναρα για να προστατεψω ,αλλα εφαγα βρησιμο απο καποιους αλλους γιατι ,με θεωρησαν χαζη.Ετσι ειναι στη ζωη.,ομως τι να κανουμε:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Το φαινόμενο κυκλοφορία (αυτοκίνητο, μηχανή κλπ) είναι άλλο ένα πεδίο όπου ο πονηρός κάνει πολλές παρεμβάσεις! Μόνο που εδώ οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ οδυνηρές έως και ολέθριες!
Γι' αυτό, πριν οδηγήσουμε, να κάνουμε τον σταυρό μας και μετά ας εμπιστευθούμε τον Κύριο να πράξει τα "καλά και συμφέροντα"!
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Κι άμα "τα καλά και συμφέροντα της ψυχής σας" έιναι να σας σκοτωσει κανα αυτοκινητο για να πατε ολοι στην Ανω Ιερουσαλημ?
Αν ειστε ετοιμοι μπορει.
Εγω δεν οδηγω,θελω ομως να ρθει καποιος να μου δωσει μια σφαλιαρα γιατι μεχρι πριν μερικους μηνες φωναζα κι εβριζα αλλα το τελευταιο διμηνο τριμηνο μου χει παρει το θυμο ο Υψιστος και επειδη μενω τοσο απαθης εχω αρχισει να ανησυχω πλεον !
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”