Πρόσκληση σε δράση. Ας αντισταθούμε στην κάρτα του Πολίτη

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πρόσκληση σε δράση. Ας αντισταθούμε.

Δημοσίευση από stathis73 »

Noμιζω Μανο παιδι μου :lol: :lol: οτι λογο ηλικιας εχω το "δικαιωμα" να σε αποκαλω παιδι μου :lol: :lol: εσυ πρεπει να με λες η "μπαμπα" :lol: :lol: :mrgreen: ή εν Χριστω αδελφε.........................................

Γκρινιαζω ρε συ γιατι εχω την εντυπωση ..........και μακαρι να κανω λαθος οτι αυτη η σιωπη ειναι "ενοχη" και δεν μπορω να το ανεχτω απο τους "δικους" μας.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Δεν είναι ένοχη η σιωπή. Θα γίνει ένοχη μόνον όταν αρχίζουν να μοιράζονται οι νέες ταυτότητες χωρίς η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος να έχει τοποθετηθεί επί του θέματος.
Εάν αυτή τη στιγμή, που δεν υπάρχει απόφαση για την οριστική μορφή της κάρτας, πάρει συγκεκριμένη, αρνητική απόφαση και η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα τελικά δεν θα έχει το bar-code (με Υπουργική απόφαση της τελευταίας στιγμής) αυτός που τελικά θα γελοιοποιηθεί θα είναι η Εκκλησία της Ελλάδος. Όχι στα μάτια των συνειδητών πιστών, φυσικά, αλλά στα μάτια αυτών που παλεύουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, όπου μια σωστή, τεκμηριωμένη απόφαση της Εκκλησίας θα τους σώσει, ενώ μια επιπόλαιη ενέργεια θα τους απομακρύνει και θα απολεσθούν, οριστικά.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αποστολε ειπα"ενοχη" ..................................και ο λογος ειναι ολη αυτη η καθυστερηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Με βάση τις προθέσεις των διοικούντων δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θέλουν να μας τσιπάρουν. Αλλά η Εκκλησία δεν μπορεί να βασιστεί σε εκτιμήσεις προθέσεων για να πάρει μια απόφαση. Πρέπει να έχει απτές αποδείξεις.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Με βάση τις προθέσεις των διοικούντων δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θέλουν να μας τσιπάρουν. Αλλά η Εκκλησία δεν μπορεί να βασιστεί σε εκτιμήσεις προθέσεων για να πάρει μια απόφαση. Πρέπει να έχει απτές αποδείξεις.

Καλα ..........................τωρα μου θυμιζεις εκεινο που λεει .........."η νεκροψια θα το δειξη"
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Aλήθεια γιατί μας πιάνει πανικός να μην περάσει η κάρτα του πολίτη ; όποιος δεν θέλει να την πάρει λοιπόν δεν θα την πάρει
Προφανώς θέλουμε όλοι ( πιστέψτε με και εγώ ) να μην πάρει κανείς την κάρτα του πολίτη για να μην μπορούν να τα βάλουν με τόσο κόσμο
Γιατί φοβόμαστε αν είμαστε "μόνοι" μας σε αυτή τη δοκιμασία
Εγώ αν είμαι ένας που θα πει όχι ,ξέρω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσω αυτή τη δοκιμασία ,να με τιμωρήσουν να μου βάλουν πρόστιμο να μην μπορώ να αγοράσω να μην μπορώ να εκπληρώσω τα φορολογικά μου καθήκοντα άρα να φυλακισθώ μετά από καιρό ,να μην μπορώ να πάω στο γιατρό για ένα πρόβλημα υγείας και να πρέπει να κλειστώ σε μια σπηλιά για να επιβιώσω ελεύθερος
Αυτό λοιπόν ξέρω ότι δεν έχω την δύναμη πίστης και το θάρρος να το καταφέρω μόνος
Οι Αγιοι μας θα το κατάφερναν ,οι μάρτυρες της πίστης μας στάθηκαν ΜΟΝΟΙ τους μπροστά στο μαρτύριο ,μπροστά στα βασανιστήρια ,μπροστά στην συκοφαντία και στον πόλεμο ,δεν έγιναν "άγιοι" επειδή μαζεύτηκαν 10-20-30-100 χιλιάδες κόσμου μαζεμένοι για να πουν όχι
Η μαρτυρία εκτός από "μαζική" είναι και προσωπική ,η προσωπική στάση του καθενός θα μας κρίνει και όχι η στάση των άλλων
Τι θέλω να πω με αυτό ; ότι για μένα σε αυτή τη φάση προέχει να κερδίσω κάτι που δεν το έχω ,να δυναμώσω την πίστη μου τόσο δυνατά ,να γεμίσω τόσο πολύ με την Χάρη Του Θεού ,που τίποτα δεν θα με τρομάζει και τίποτα δεν θα με φοβίζει για ότι μέλλει γεννέσθαι
Και απέχω πολύ από αυτό ,είμαι αδύναμος ( και δεν ταπεινολογώ ) ξέρετε πολύ καλά κάποιοι ότι αν για εσάς παίζει να σωθείτε 80% για μένα παίζει κάτω του 2%
Οπότε αυτό που έχει σημασία μεγαλύτερη για μένα είναι να θωρακιστούμε με πίστη και τη Χάρη Του Θεού
Τότε ναι ,τίποτα δεν θα μας τρομάζει
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Παρα πολυ σωστα Μανο ολα αυτα και κανεις δεν διαφωνει αλλα παλι μιλας για αλλες εποχες συγκρινεις ανομια πραγματα και παρουσιαζεις απο μια διαφορετικη οπτικη γωνια μια κατασταση.

Δεν μπορεις να συγκρινεις τις εποχες των μαρτυριων με τωρα..................γιατι πολυ απλα τωρα υπαρχει ανεξειθρησκεια ο καθενας πιστευει αυτο που θελει.

Τωρα οσον αφορα το ποσοι και γιατι θα την παρουν ............παλι σου λεω οτι αυτο ειναι καθαρα θεμα του καθενος και του δρομου που θελει να ακολουθησει.

Εδω μιλαμε ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ. Ας ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.....................................( και να συμπληρωσω εγω για να καταλαβεις.........................ασ αντισταθουμε γιατι αυτοι που πρεπει να υψωσουν το αναστημα τους ΑΠΛΑ "ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ" ή για να μην πω τιποτα πιο βαρυ με την σταση τους " καλυπτουν" εως αυτη την στιγμη τα ρεμαλια που διοικουν αυτη την χωρα τα τελευταια 20-30 χρονια)

"Δικαιοσυνη που αργοπορει ειναι αρνηση δικαιοσυνης" Μανο παιδι μου, να θυμασε τα λογια μου.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

stathisgrh έγραψε:
ασ αντισταθουμε γιατι αυτοι που πρεπει να υψωσουν το αναστημα τους ΑΠΛΑ "ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ" ή για να μην πω τιποτα πιο βαρυ με την σταση τους " καλυπτουν" εως αυτη την στιγμη τα ρεμαλια που διοικουν αυτη την χωρα τα τελευταια 20-30 χρονια)

"Δικαιοσυνη που αργοπορει ειναι αρνηση δικαιοσυνης" Μανο παιδι μου, να θυμασε τα λογια μου.
Αρνηση δικαιοσύνης ή σωφροσύνη ; θες να εκτεθεί η Ιερά Σύνοδος και μετά να βγει να πει "συγνώμμη κατεβάσαμε το κόσμο στο δρόμο γιατί νομίζαμε άλλα για την κάρτα του πολίτη" ;
Οσο για τα "περί των ρεμαλιων που διοικούν κτλπ" δεν είναι δουλειά της Εκκλησίας να κατεβάσει στο δρόμο τον κόσμο να φωνάξει κατά του μνημονίου του Μάαστριχ της Δύσης κτλπ
Είδα τα βίντεο από την προχθεσινή πορεία
Ακουσα και το κλασσικό "Η Ευρώπη μας χρωστάει δεν της χρωστάμε ,γιατί όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες αυτοί δεν υπήρχαν" ( μήπως να μας σβύσουν και το χρέος επειδή χτίζαμε Παρθενώνες κάποτε ; ή επειδή κάποτε χτίζαμε Παρθενώνες αυτό δικαιολογεί τα 30 χρόνια που κοροϊδεύαμε την "κακή" Δύση ;)
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Μακαρι να ειναι σωφροσυνη και τιποτα αλλο, γιατι εγω εχω αλλη εντυπωση και οχι μονο εγω.

Ο Χρονος θα δειξη
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

lovethink έγραψε:Οι Αγιοι μας θα το κατάφερναν ,οι μάρτυρες της πίστης μας στάθηκαν ΜΟΝΟΙ τους μπροστά στο μαρτύριο ,μπροστά στα βασανιστήρια ,μπροστά στην συκοφαντία και στον πόλεμο
Μάνο οι άγιοί μας είχαν να αντιμετωπίσουν ξεκάθαρο πόλεμο: Οι Χριστιανοί ήσαν από τη μία μεριά και οι ειδωλολάτρες από την άλλη. Δεν υπήρχε το σημερινό μπέρδεμα, κατά το οποίο βγαίνουν οι εχθροί με τις καλοσυνάτες φάτσες τους και μας δηλώνουν Χριστιανοί και ότι όλα αυτά γίνονται για την καλύτερη εξυπηρέτησή μας! Ο κόσμος βρίσκεται σε σύγχυση και δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και ως προς αυτό το σημείο οι εχθροί έχουν πετύχει μία πρώτη νίκη! Η Εκκλησία επιφυλάσσεται να απαντήσει, γιατί πρέπει να είναι 100% σίγουρη αφού θα πάει κόντρα σε νόμο του κράτους και μέχρι τότε οι φήμες φουντώνουν!
Υπομονή λοιπόν και εμπιστοσύνη στην Εκκλησία μας!
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρει θέση! Αλλά ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που δεν προλάβει να πάρει, θα βγούν γνωστοί και καταξιωμένοι Ιεράρχες και θα μας συμβουλέψουν τι πρέπει να κάνουμε.
Ο Θεός ΔΕΝ πρόκειται να αφήσει τα πλασματά Του αβοήθητα!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”