Το διαζύγιο έρχεται

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Το διαζύγιο έρχεται

Δημοσίευση από panagiotisspy »

elahistos_1 έγραψε:Συγχωρεστε μου την παρεμβαση αλλα νομιζω οτι στα θεματα του γαμου καλο θα ηταν να μιλουν παντρεμενοι που εχουν περασει παρομοιες καταστασεις ή ενας εμπειρος πνευματικος και οχι ορισμενοι -με καλη διαθεση βεβαια-που αραδιαζουν διασπαρτα χωρια απο την Αγ.Γραφη και απο τα γεροντικα .Η θεωρια απο την πραξη απεχει οσο ο γαμος απο την αγαμια.Και παλι συγχωρεστε μου την παρεμβαση !
Αδελφέ είμαι 14 χρόνια παντρεμένος και πληρώ τις προδιαγραφές που έθεσες.
Και μην ζητάς συγγνώμη, είναι καλοδεχούμενη η παρέμβασή σου.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
cool
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από cool »

panagiotis2008 έγραψε:Μάλλον πρέπει να προσευχηθούμε περισσότερο από το να μιλήσουμε.Ποια είναι τα ονόματα?
Κωσταντίνος & Αγγελική.
cool
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από cool »

filotas έγραψε: Όσο για το επίμαχο θέμα, η γνώμη μου είναι ότι η σύζυγος είναι υποχρεωμένη ν' ακολουθήσει το σύζυγό της, όπου χρειαστεί να πάει εξ αιτίας του επαγγέλματός του. Εάν δεν είναι διατεθειμένη να θυσιάσει την καριέρα της για το Γάμο της, τότε ας μείνει ανύπαντρη. Η γνώμη μου αυτή βασίζεται στο ότι, ο Θεός στον άνδρα ανέθεσε το καθήκον να εργάζεται για να ζει την οικογένειά του, ενώ στη γυναίκα ανέθεσε το καθήκον της συζύγου και της μητέρας. Επομένως η εργασία του συζύγου είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη, ενώ της συζύγου, αν είναι αναγκαία για οικονομικούς λόγους, είναι επιβοηθητική και δεν αποτελεί το κύριο έργο της. Ίσως με πείτε αναχρονιστικό, αλλά πρώτα διαβάστε τι είπε ο Θεός στους πρωτόπλαστους αμέσως μετά την πτώση (Γέννεση 3, 14-20) και μετά το συζητάμε. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε, ότι ο Θεός δεν ανέθεσε τους ρόλους αυτούς στους μεταπτωτικούς ανθρώπους για να τους τιμωρήσει, επειδή η τιμωρία τους ήταν η απομάκρυνση από τον Παράδεισο, αλλά σαν βάση για να συνεργαστούν για τη σωτηρία τους.
Σπάρτακος έγραψε:Όσο για το επίμαχο θέμα, η γνώμη μου είναι ότι η σύζυγος είναι υποχρεωμένη ν' ακολουθήσει το σύζυγό της, όπου χρειαστεί να πάει εξ αιτίας του επαγγέλματός του. Εάν δεν είναι διατεθειμένη να θυσιάσει την καριέρα της για το Γάμο της, τότε ας μείνει ανύπαντρη. Η γνώμη μου αυτή βασίζεται στο ότι, ο Θεός στον άνδρα ανέθεσε το καθήκον να εργάζεται για να ζει την οικογένειά του, ενώ στη γυναίκα ανέθεσε το καθήκον της συζύγου και της μητέρας. Επομένως η εργασία του συζύγου είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη, ενώ της συζύγου, αν είναι αναγκαία για οικονομικούς λόγους, είναι επιβοηθητική και δεν αποτελεί το κύριο έργο της

Αυτη είναι η αρχική βάση, για το σωστό μοίρασμα των ρόλλων. Η διαταραχή αυτής της βάσης έγινε αιτία και αφορμή για την κατεδάφιση της οικογένειας.
panagiotisspy έγραψε:
Σπάρτακος έγραψε:Όσο για το επίμαχο θέμα, η γνώμη μου είναι ότι η σύζυγος είναι υποχρεωμένη ν' ακολουθήσει το σύζυγό της, όπου χρειαστεί να πάει εξ αιτίας του επαγγέλματός του. Εάν δεν είναι διατεθειμένη να θυσιάσει την καριέρα της για το Γάμο της, τότε ας μείνει ανύπαντρη. Η γνώμη μου αυτή βασίζεται στο ότι, ο Θεός στον άνδρα ανέθεσε το καθήκον να εργάζεται για να ζει την οικογένειά του, ενώ στη γυναίκα ανέθεσε το καθήκον της συζύγου και της μητέρας. Επομένως η εργασία του συζύγου είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη, ενώ της συζύγου, αν είναι αναγκαία για οικονομικούς λόγους, είναι επιβοηθητική και δεν αποτελεί το κύριο έργο της

Αυτη είναι η αρχική βάση, για το σωστό μοίρασμα των ρόλλων. Η διαταραχή αυτής της βάσης έγινε αιτία και αφορμή για την κατεδάφιση της οικογένειας.

Σωστά.
Αυτές οι εξελίξεις προωθήθηκαν δυστυχώς τεχνηέντως, σχεδιάστηκαν σιγά σιγά. Θυμάμαι όταν ήμουν πολύ μικρός, ότι δούλευε μόνο ο πατέρας μου με έναν απλό μισθό και τα χρήματα έφταναν και περίσσευαν για την οικογένεια. Τώρα πολλές φορές δουλεύει και ο άντρας και η γυναίκα, αλλά τα βγάζουν πέρα ίσα- ίσα και μπορεί και να χρωστάνε κιόλας στις τράπεζες.
Εχουν δημιουργηθεί πολλές ψεύτικες και πλασματικές "ανάγκες", έχουμε γίνει υπερβολικά καταναλωτικοί από τη μία, έχουμε εγωισμούς για μεγαλεία και καριέρες από την άλλη.
"Καριέρα" κατά βάσιν τι σημαίνει? Σημαίνει ένα τεράστιο ΕΓΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ, και δυστυχώς αντί μια οικογένεια "να είναι εις το ημείς και όχι εις το εγώ" (όπως έλεγε και ο Μακρυγιάννης), δυστυχώς είναι εις το εγώ και όχι εις το ημείς. Και κατά συνέπεια είτε διαλύεται, είτε δυστυχεί.

Διαβαζω τις δημοσιευσεις σας, θεωρω οτι ειναι πολυ ευστοχες.

Τα νεοτερα απο το μέτωπο είναι ακόμη χειρότερα δυστυχώς:
η σύζυγος έχει θέσει τελεσίγραφο στον σύζυγο, αν δεν κάνει κάτι να πάει στην πόλη της ο σύζυγος μέχρι τον Δεκέμβριο, θα πάει σε δικηγόρο για διαζύγιο. :20
Λέει οτι δεν μπορει να ζει διχως ανδρα, δεν φταινε τα παιδια σε τιποτε κλπ
Φυσικα, ριχνει την ευθυνη στον ανδρα, και δεν λεει οτι υπαρχει και η δυνατότητα να πάει αυτή στην πόλη που εργάζεται ο άνδρας της, αλλα δεν το θελει.

Ο σύζυγος λέει οτι μπορεί να σταθεί καλύτερα επαγγελματικά στην πόλη που βρίσκεται, να ανοιξει τα φτερά του ακομη περισσοτερο προς οφελος και της οικογενειας, και να ζησουν και πιο ήρεμα ανθρωπινα, καθως ζει σε επαρχιακή πόλη.

Η συζυγος λεει οτι στην Αθηνα εκει που δουλευει εχει μεγαλυτερο μισθο, τον θελει για τα παιδια της, για να μη τους λειψει τιποτε, οτι στην Αθηνα υπαρχουν πολλές πνευματικές εστίες, πολλές δυνατότητες για τα παιδιά, ότι δεν της αρέσει να ζει στην επαρχία κλπ.

Όπως και να ειναι, οπως είπα και στην αρχή,

"- ο μεν συζυγος προτεινει, οτι το μη χειρον βελτιστον, δηλαδη, υπαρχει η ασχημη κατασταση αλλα αφου κανεις δεν υποχωρει προς το παρον, τουλαχιστον ας παραμεινουν ετσι μηπως και φωτισει ο θεος καποιον και βρεθει μια λυση.

- η δε συζυγος, προτεινει...το διαζυγιο. Κανεις δεν υποχωρει λεει, και αφου δεν υπαρχει κανενα φως στο οριζοντα, δεν εχει νοημα να παρατεινετε αυτη η κατασταση. Κατηγορει τον συζυγο για την κατασταση αυτη(επρεπε να εχεις ερθει κοντα μου, αλλα ομως κι ο συζυγος τα ιδια λεει...), και για το λογο αυτο θελει χωρισμο.
"

Πειτε τις σκέψεις σας και πανω σε αυτο (παραθεση αρχικης δημοσιευσης):
"Ακομη κι αν ο συζυγος δεν παει ποτε κοντα της, και η συζυγος επισης το ιδιο, θα προτεινε κανεις στη συζυγο να παρει διαζυγιο σε αυτη την περιπτωση; Αν κανεις δεν κανει κινηση προς τον αλλο, τι θα ηταν προτιμοτερο να γινει;"
kleanthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από kleanthis »

ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ 7ΑΤΟΜΑ ΟΠΟΥ ΟΙ 6 ΦΡΕΣΚΟΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ.. ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΚΟΨΕ ΜΙΑ Μ ΑΤΙΑ, ΜΑΣ ΕΙΠΕ. ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΙΑ , ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ, ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΖΩΗ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΕΕ? ΕΓΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ. ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΘΑ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ. ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΔΥΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ , ΝΑ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΜΕ. ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ , ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..
ΝΙΚΟ( FILOTA) ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ, ΤΗΝ ΕΚΑΤΣΕΣ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ.( ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΙΟΥΜΟΡ)
http://www.youtube.com/watch?v=MoaaFnK30fc
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από petrosathonas »

Αγαπητέ/ή cool

αν ανατρέξεις στο θέμα ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΑΓΙΟΙ ΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ παλιότερα στο φόρουμ, θα δεις ότι υπάρχει ένα φυλλάδιο που μοιραζόταν στο Άγιο Όρος.
Σ' αυτό το φυλλάδιο αναφέρεται ότι η Αγία Παρασκευή βοηθά στις συζυγικές έριδες και προστριβές.
Λοιπόν πάρε τους από μία εικονίτσα της μεγαλομάρτυρος όπως λέει και σ' αυτό το φυλλαδιάκι.

Τα υπόλοιπα είναι θέμα καλής προαίρεσης των συζύγων για εξεύρεση λύσης και προπαντώς προσευχής.
Προέχει το κοινό καλό της οικογένειας και το μέλλον των παιδιών.
Αποψή μου είναι ότι τα προβλήματα αυτά δεν είναι κατ' ουσίαν προβλήματα. Δηλαδή που θα διαμείνει η οικογένεια. Τα προβλήματα είναι αυτά που θα έρθουν ΜΕΤΑ το χωρισμό.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Δεν νομίζω να υπάρχει στις μέρες μας παντρεμένο ζευγάρι που να θέλει να ζήσει Χριστιανικά και να μην έχει περάσει κάποιον Γολγοθά.
Ο διάβολος επιδιώκει μετά μανίας να έρθουν οι νυμφευμένοι σε διαζύγιο. Ο Κύριος του επιτρέπει να πειράζει το ζευγάρι, ώστε αυτό να δυναμώνει σε πίστη, σε υπομονή, σε δύναμη και σε ταπείνωση.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
cool
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από cool »

Δυσκολα τα πραγματα.
Η συζυγος ειναι προ του δικηγορου. Το εχει αποφασισει.

Ο συζυγος δεν το θελει, αλλα δεν μπορει να κανει κι αλλιως.
Και τιθεται το ερωτημα: να πάει κοντρα, να μην δεχτει να συνεναισε, και αναγκαστικα θα του κανει η συζυγος εξωδικο και θα εχει τρεξιμο στα δικαστηρια, και οικονομική σπατάλη και χρόνιες φθορές και όπως λένε θα έχει και προβλήματα στο να βλέπει τα παιδια αργοτερα(πιο δυσκολοι όροι), ή αφού έφτασει εκει το πραγμα, να δώσει (αναγκαστικα) στη σύζυγο την απαιτουμενη συνεναιση να το προχωρησει, και γινει διαζυγιο 'κοινη συνεναισει' οπως λενε;

Το θεμα ειναι πλεον πρακτικο. Καποιος θα πει, οχι να μην ενδωσει ο συζυγος, να μη δωσει ποτε τη συγκαταθεση του για διαζυγιο κλπ. Ωραια, αλλα αν το παει ετσι μηπως τελικα η ζημια-που ειναι αναποφευκτη πλεον αφου η συζυγος οπως ειπα θα παει σιγουρα στο δικηγορο-θα ειναι πολυ μεγαλυτερη;
Θα ωφελησει σε τιποτε η 'κοντρα' μη τη συζυγο (πχ δεν σου δινω διαζυγιο κλπ), οταν αυτη το εχει αποφασισει τελεσιδικα οπως λεει;
Μηπως στο τελος θα εχει και προβλημα να βλεπει τα παιδια του, και τραβηξει και ολη η ιστορια του διαζυγιου χρόνια, με όλες τις επιπλεον συνεπειες(πληρωμες δικηγορων, δικαστηρια, ψυχικος πολεμος, και φοβος για το πως θα βλεπει τα παιδια)?

Κανεις δεν θελει να συζητα τετοια πραγματα, αλλα ερχεται η ώρα να παρθουν αποφασεις, εστω κι αν καποιος δεν θα ηθελε ποτε να ασχοληθει με τετοιου ειδους καταστασεις.

Τι θα συμβουλευατε τον συζυγο;
Κόντρα/αρνηση διαζυγιου (& μετα εξωδικα κλπ) ή 'κοινη συνεναισει' διαζυγιο, εκει που εφτασαν τα πραγματα?
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Αφού έφτασε εκεί το πράγμα ότι και να πούμε... άστο να πάει.
Αν φτάσει κάποιος από τους δυο εκεί πέρα τότε δεν υπάρχει πλέον αγάπη. Και αν δεν υπήρχε σοβαρός λόγος αίτιας χωρισμού, θα ερχόταν αργότερα κάποιος. Υποτίθεται πως στο γάμο δίνονται οι αιώνιοι όρκοι αγάπης. Όπου οι σύζυγοι θα βρίσκονται μαζί έως το θάνατο. Και όπου ο καθένας δεν θα βάζει τίποτα και κανέναν άλλο πάνω από τον/την σύντροφο του. Καμιά αγάπη δεν θα πρέπει να μπαίνει πάνω από την αγάπη για τον/την σύντροφο. Ούτε η αγάπη για τα λεφτά, για τη δουλειά, για την καριέρα, για την άνετη ζωή και υποτίθεται για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας. Όταν λέγεται στο μυστήριο του γάμου πως ο άντρας να δίνει ακόμη και τη ζωή του για τη γυναίκα του και πως η γυναίκα να μην αγαπήσει τίποτε άλλο πιο πολύ από τον άνδρα της και την οικογένεια της, δεν τα λένε απλώς για να πουν κάτι ούτε όπως λένε μερικοί όψιμοι θεολογούντες πως αυτός που έγραψε τα λόγια του μυστηρίου του γάμου δεν τα εννοούσε αυτά απλώς ήθελε να δείξει την δική του προσωπική ευχαρίστηση για το εν λόγο μυστήριο. Ο Κύριος μας δηλαδή αν ήθελε δεν μπορούσε να γεννηθεί σε μια πλούσια οικογένεια? Γεννήθηκε όμως από μια φτωχή και άσημη (για τον κόσμο) νεαρή Ιουδαία και είχε για επίγειο θετό πατέρα έναν φτωχό ξυλουργό.
Αλλά τέλος πάντων μην το κουράζουμε άλλο και φλυαρούμε. Η (πραγμάτική) αγάπη ενός ζευγαριού φαίνεται στα δύσκολα και στις μπόρες και όχι όταν όλα πάνε καλά και ρόδινα.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό να συμβουλευόμαστε τον πνευματικό μας και να μην πορευόμαστε μόνο βάσει της λογικής, ή της εμπειρίας μας. Ούτως ή άλλως για να αντέξει ο γάμος θα χρειαστούμε την βοήθεια του Θεού, οπότε η προσφυγή (και η υπακοή) στη συμβουλή του πνευματικού είναι εκ των ων ουκ άνευ, αφού έτσι ικανοποιείται το θέλημά Του.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

κανείς γάμος δεν κρατιέται με το ζόρι και νομίζω πως η περίπτωση που συζητάμε είναι κλασικό παράδειγμα έλλειψης αγάπης.
αγαπώ έναν άνθρωπο σημαίνει ότι θέλω να είμαι μαζί του οπουδήποτε , αρκεί να είμαι μαζί του...οι άνθρωποι για τους οποίους συζητάμε είναι πρώτα από όλα άνθρωποι και μετά Χριστιανοί και αυτός είναι ο λόγος που δε μπορεί να τους καθοδηγήσει κανείς εκτός αν εμπιστευτούν τον ίδιο τον ΧΡΙΣΤΟ και καταργήσουν τα ανθρώπινα πάθη ....

για αγάπη και μόνο αγάπη μίλησε ο ΧΡΙΣΤΟΣ ... καμία άλλη αρετή δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αφού όλες οι άλλες ακολουθούν .

αν αγαπάς υπομένεις , ελπίζεις , ελεείς , αποδέχεσαι και διώχνεις τον εγωισμό σου...

δυστυχώς το σπίτι αυτό είναι ένα δυστυχισμένο σπίτι και σε τι μπορούνα να φταίνε τα καυμένα τα παιδάκια τους...
ο θεός να βάλει το χέρι του για την ψυχή όλων τους... μόνο αυτός ξέρει το δρόμο της σωτηρίας...ας ελπίσουμε ότι θα τους δείξει αυτός τι θα κάνουν και όχι η ανθρώπινη παρόρμηση.
ο Χριστός σώζει....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”