Μεταλάβαμε....έχουμε αναπαυμένη τη συνείδησή μας τώρα?
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Μεταλάβαμε....έχουμε αναπαυμένη τη συνείδησή μας τώρα?
panagiotisspy, πεφτεις αθελητα μαλλον σε ευσεβισμο, χωρις να το καταλαβαινεις.
Οχι ετσι.
Δεν θα κρινουμε εμεις οι ιδιοι, εαν ειμαστε αξιοι η οχι, θα το κρινει ο Πνευματικος μας.
Ουτε μας πεφτει λογος να σχολιαζουμε το βαθμο ετοιμοτητας μας, και το ποτε θα πρεπει να κοινωναμε,
συχνα η αραια, αφ'εαυτου μας.
Αυτα ειναι θεματα που ρυθμιζουμε παντοτε σε σχεση με τον Πνευματικο, ο οποιος εχει και τον πρωτο λογο.
Μην πεφτουμε θυματα στο λογισμο και το θελημα μας και κινουμαστε εγωϊστικα. Ειναι εκ του πονηρου η επιπλαστη ευσεβεια.
Η συχνη συμμετοχη στην θεια μεταληψη ειναι αρχαιοτατη και αγιοτατη πρακτικη απο ιδρυσεως της Εκκλησιας. Μαλλον παγια εντολη ειναι για ολους, ασχετως εποχης, και ισχυει φυσικα και για εμας. Καθε μερα κοινωνουσαν οι πρωτοι Χριστιανοι.
Ενταξει τωρα καθε μερα δεν γινεται, αλλα μην το κανουμε και καθε χρονο, η ποτε.. (γενικα μιλαω)
Και ολοι οι Αγιοι Πατερες μας, ομοφωνα καλουν σε συχνη ληψη των τιμιων δωρεων του παναγιου αιματος και αχραντου σωματος του Κυριου.
Αγιος Ιωαννης Χρυσοστομος, Μεγας Βασιλειος, Αγιος Νικοδημος ο Αγιορειτης, και αλλοι αμετρητοι..
Ειναι προσβολη προς το Προσωπο του Κυριου, το να απεχουμε εστω και απο ευσεβισμο, απο το ζωοποιο συνδεσμο μαζι Του.
Ειναι δυναμις, και ενισχυση, και αμυνα, και ενεργεια και τα παντα, η θεια κοινωνια, για τον Πιστο. Δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα ανευ αυτης, αλλα καλα καλα ουτε και Χριστιανοι να λεγομαστε.
Γιατι τι Χριστιανος ειναι καποιος που απεχει απο την θεια κοινωνια, απο την ενωση του με τον Χριστο; Τι πρεσβευει, τι προσδοκα, με ποιον συμπορευεται;
Αλλο τωρα,
Eleimon, καλα τι γινεται, με εσενα; Καπως σαν να μην μας τα λες καλα..
Επειδη με ανεφερες, γιαυτο και παρεμβαινω, αλλιως δεν μου πεφτει λογος,
αλλα, εφοσον ολοκληρωνεις εναν κανονα, που σου εβαλε ο Πνευματικος σου,
γιατι δεν παιρνεις ευχη να κοινωνησεις;
Δεν το καταλαβαινω αυτο, και επισης δεν καταλαβαινω, τι σοϊ Πνευματικο εχεις και ειναι τοσο ακριβης, και ατεγκτος,
και σε κανονιζει ετσι. Ουτε οι πιο αυστηροι Πνευματικοι οι Αγιορειτες γερονταδες, δεν κανονιζουν ετσι.
Η εσυ, κανεις αντιθετα απο αυτα που σου λεει, οποτε δεν σου δινει ευχη, η κατι δεν παει καλα με αυτον,
που δεν αφηνει μια ψυχη να προσελθει στο Ποτηριο της ζωης.
Κατι δεν παει καλα. Το οτι δεν εχεις κοινωνησει, ειναι απαραδεκτο. Πρεπει να το λυσεις χθες.
Απο εκει και περα, μην μπεις σε παρακαλω, σε λεπτομερειες, γιατι εχουμε πει πολλες φορες οτι αυτα δεν ειναι θεματα
για το φορουμ, αλλα πρεπει να μενουν στην Εκκλησια μας και στο διαλογο μεταξυ εμας και του Πνευματικου,
και να μην πηγαινουν παραεξω.
Ενα ειναι σιγουρο, οτι σκιζομαστε σε καθε περιπτωση να κανουμε αυτο που λεει ο Πνευματικος, εν συνεχεια παιρνουμε ευχη και κοινωνουμε οσο συχνοτερα. Ολα τα αλλα ειναι παραμυθια, και προφασεις.
Ο Δεσποτης των παντων, μας περιμενει, εμεις θα τον αγνοουμε;
Στο τελος θα μας αγνοησει και Αυτος..
Οχι ετσι.
Δεν θα κρινουμε εμεις οι ιδιοι, εαν ειμαστε αξιοι η οχι, θα το κρινει ο Πνευματικος μας.
Ουτε μας πεφτει λογος να σχολιαζουμε το βαθμο ετοιμοτητας μας, και το ποτε θα πρεπει να κοινωναμε,
συχνα η αραια, αφ'εαυτου μας.
Αυτα ειναι θεματα που ρυθμιζουμε παντοτε σε σχεση με τον Πνευματικο, ο οποιος εχει και τον πρωτο λογο.
Μην πεφτουμε θυματα στο λογισμο και το θελημα μας και κινουμαστε εγωϊστικα. Ειναι εκ του πονηρου η επιπλαστη ευσεβεια.
Η συχνη συμμετοχη στην θεια μεταληψη ειναι αρχαιοτατη και αγιοτατη πρακτικη απο ιδρυσεως της Εκκλησιας. Μαλλον παγια εντολη ειναι για ολους, ασχετως εποχης, και ισχυει φυσικα και για εμας. Καθε μερα κοινωνουσαν οι πρωτοι Χριστιανοι.
Ενταξει τωρα καθε μερα δεν γινεται, αλλα μην το κανουμε και καθε χρονο, η ποτε.. (γενικα μιλαω)
Και ολοι οι Αγιοι Πατερες μας, ομοφωνα καλουν σε συχνη ληψη των τιμιων δωρεων του παναγιου αιματος και αχραντου σωματος του Κυριου.
Αγιος Ιωαννης Χρυσοστομος, Μεγας Βασιλειος, Αγιος Νικοδημος ο Αγιορειτης, και αλλοι αμετρητοι..
Ειναι προσβολη προς το Προσωπο του Κυριου, το να απεχουμε εστω και απο ευσεβισμο, απο το ζωοποιο συνδεσμο μαζι Του.
Ειναι δυναμις, και ενισχυση, και αμυνα, και ενεργεια και τα παντα, η θεια κοινωνια, για τον Πιστο. Δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα ανευ αυτης, αλλα καλα καλα ουτε και Χριστιανοι να λεγομαστε.
Γιατι τι Χριστιανος ειναι καποιος που απεχει απο την θεια κοινωνια, απο την ενωση του με τον Χριστο; Τι πρεσβευει, τι προσδοκα, με ποιον συμπορευεται;
Αλλο τωρα,
Eleimon, καλα τι γινεται, με εσενα; Καπως σαν να μην μας τα λες καλα..
Επειδη με ανεφερες, γιαυτο και παρεμβαινω, αλλιως δεν μου πεφτει λογος,
αλλα, εφοσον ολοκληρωνεις εναν κανονα, που σου εβαλε ο Πνευματικος σου,
γιατι δεν παιρνεις ευχη να κοινωνησεις;
Δεν το καταλαβαινω αυτο, και επισης δεν καταλαβαινω, τι σοϊ Πνευματικο εχεις και ειναι τοσο ακριβης, και ατεγκτος,
και σε κανονιζει ετσι. Ουτε οι πιο αυστηροι Πνευματικοι οι Αγιορειτες γερονταδες, δεν κανονιζουν ετσι.
Η εσυ, κανεις αντιθετα απο αυτα που σου λεει, οποτε δεν σου δινει ευχη, η κατι δεν παει καλα με αυτον,
που δεν αφηνει μια ψυχη να προσελθει στο Ποτηριο της ζωης.
Κατι δεν παει καλα. Το οτι δεν εχεις κοινωνησει, ειναι απαραδεκτο. Πρεπει να το λυσεις χθες.
Απο εκει και περα, μην μπεις σε παρακαλω, σε λεπτομερειες, γιατι εχουμε πει πολλες φορες οτι αυτα δεν ειναι θεματα
για το φορουμ, αλλα πρεπει να μενουν στην Εκκλησια μας και στο διαλογο μεταξυ εμας και του Πνευματικου,
και να μην πηγαινουν παραεξω.
Ενα ειναι σιγουρο, οτι σκιζομαστε σε καθε περιπτωση να κανουμε αυτο που λεει ο Πνευματικος, εν συνεχεια παιρνουμε ευχη και κοινωνουμε οσο συχνοτερα. Ολα τα αλλα ειναι παραμυθια, και προφασεις.
Ο Δεσποτης των παντων, μας περιμενει, εμεις θα τον αγνοουμε;
Στο τελος θα μας αγνοησει και Αυτος..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αυτο λεω κι εγω οτι κατι γινεται Διονυση,....δεν εχω διαπραξει εγκλημα για ονομα του Θεου...η αληθεια ειναι παντως οτι απ αυτον τον πνευματικο εχουν φυγει αρκετοι...μαλλον ηρθε κι η σειρα μου

«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Να συμπληρωσω κ κατι....οτι κανω οτι μου λεει...απλα κουραζομαι πανω στο εξαμηνο...δε λεω τιποτα παραπανω....μιλαμε για κανονες ατελειωτους...eleimon έγραψε:Αυτο λεω κι εγω οτι κατι γινεται Διονυση,....δεν εχω διαπραξει εγκλημα για ονομα του Θεου...η αληθεια ειναι παντως οτι απ αυτον τον πνευματικο εχουν φυγει αρκετοι...μαλλον ηρθε κι η σειρα μου![]()
![]()
![]()
![]()
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μαλλον ο πνευματικος σου εινε αρχιμανδριτης απο οτι Καταλαβαινω ελπιδα ετσι εινε?
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σε ευχαριστώ πολύ Διονύση, για τις αδελφικές σου συμβουλές και επισημάνσεις.
Πάντως τη σημασία και την αξία της Κοινωνίας ήθελα μάλλον να τονίσω, αλλά το παράκανα φαίνεται, η διατύπωση ενείχε ίσως ταπεινολογικά στοιχεία.
Καλά έκανες και μου το έθεσες, νάσαι καλά αδελφέ.
Πάντως τη σημασία και την αξία της Κοινωνίας ήθελα μάλλον να τονίσω, αλλά το παράκανα φαίνεται, η διατύπωση ενείχε ίσως ταπεινολογικά στοιχεία.
Καλά έκανες και μου το έθεσες, νάσαι καλά αδελφέ.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν ειναι ακομα οδευει προς τα κει ομως....γιατι τι εχουν οι Αρχιμανδριτες?ειναι πιο αυστηροι θες να πεις?Dimitris39 έγραψε:Μαλλον ο πνευματικος σου εινε αρχιμανδριτης απο οτι Καταλαβαινω ελπιδα ετσι εινε?
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ναι αυτο θελω να πω και το καταλαβα Ελπιδα αυτοι εινε ποιο αστηροι,eleimon έγραψε:Δεν ειναι ακομα οδευει προς τα κει ομως....γιατι τι εχουν οι Αρχιμανδριτες?ειναι πιο αυστηροι θες να πεις?Dimitris39 έγραψε:Μαλλον ο πνευματικος σου εινε αρχιμανδριτης απο οτι Καταλαβαινω ελπιδα ετσι εινε?
δεν θα τους κρινω εγω, εχω και πολλους γνωστους στα μερη μου ,τους σεβομαι αφανταστα και τα λεμε τατκικα ,αλλα απλως εινε ΑΥΣΤΗΡΟΙ στον εναν που εχω το Θαρρος του το λεω συνεχως ,αλλα εινε τοσο καλοι Θυσια γινονται.
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δε το ξερα αυτο...Dimitris39 έγραψε:Ναι αυτο θελω να πω και το καταλαβα Ελπιδα αυτοι εινε ποιο αστηροι,eleimon έγραψε:Δεν ειναι ακομα οδευει προς τα κει ομως....γιατι τι εχουν οι Αρχιμανδριτες?ειναι πιο αυστηροι θες να πεις?Dimitris39 έγραψε:Μαλλον ο πνευματικος σου εινε αρχιμανδριτης απο οτι Καταλαβαινω ελπιδα ετσι εινε?
δεν θα τους κρινω εγω, εχω και πολλους γνωστους στα μερη μου ,τους σεβομαι αφανταστα και τα λεμε τατκικα ,αλλα απλως εινε ΑΥΣΤΗΡΟΙ στον εναν που εχω το Θαρρος του το λεω συνεχως ,αλλα εινε τοσο καλοι Θυσια γινονται.
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Απλως την γνωμη μου ειπα
ισως να φταις εσυ και οχι αυτος
εινε δυσκολο θεμα μονο ενας πνευματικος μπορει να σε βοηθησει
ισως να φταις εσυ και οχι αυτος
εινε δυσκολο θεμα μονο ενας πνευματικος μπορει να σε βοηθησει
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μην φτάσουμε στο σημείο να (κατα)κρίνουμε τον - όποιον - πνευματικό, γιατί έτσι θα τρίβει τα χέρια του ο πονηρός!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.