zafeiris έγραψε:ευτηχως ή δυστηχως θα διαφωνησω αλλα όχι καθολικα....
δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι λαθος το να εχει καποιος προγαμιαιες σχεσεις τη στιγμη που δεν ζει μια ζωη στην ακολασια και τα παθη... οταν εχει ηθικους φραγμους και ζει με κανονες εκκλησιαστικούς (ως επι το πληστον)... κανω λαθος το ξερω απλα δεν μπορω να το καταλαβω με το φτωχο μου μυαλο....
φιλε δεν εχεις καθολου φτωχο μυαλο
ετσι το βλεπω και εγω ...........
η λεβεντισα δομνα εχει χασει λιγο την ουσια αθελα της βεβαια
δομνα κοπελα μου δεν σου ειπε ο πνευματικος σου οτι δεν υπαρχει πριν τον χριστο ;
Οχι , βρε Πάνο , λεβέντη μου , δεν έχω καθόλου πρόβλημα με αυτά που λες . Εξάλλου δημοκρατία έχουμε . Χίλια συγγνώμη που δεν κατάλαβες !!! Δεν μπορώ να εκφραστώ και καλά στα ελληνικά γι αυτό και πολλές φορές αποφεύγω να απαντήσω σε διάφορα θέματα .
Μα τώρα δεν μπόρεσα να κρατηθώ σε αυτό το θέμα αλλά όπως βλέπω δεν με
καταλάβατε !!!
Με την εποχή πριν το Χριστό εννοώ την εποχή ΠΡΙΝ έρθει ο Χριστός στον κόσμο . Αυτά που έγραψα είναι φυσικά μόνο δική μου προσωπική γνώμη !!!
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Σε ευχαριστώ θερμά , παλικάρι μου !!! Να σαι καλά !!! Και εγώ σε εκτιμώ και σε σέβομαι όπως και ΟΛΟΥΣ εδώ στο φόρουμ !!!
Δεν έχω με κανέναν πρόβλημα !!! Εύχομαι να μην στεναχώρησα ή νευρίασα κάποιον εδώ και εαν ναι τότε του ζητώ ολόψυχα συγγνώμη !!!
Λέει ο Απόστολος Παύλος "28 εάν δε και γήμης, ουχ ήμαρτες· και εάν γήμη η παρθένος, ουχ ήμαρτε· θλίψιν δε τή σαρκί έξουσιν οι τοιούτοι· εγώ δε υμών φείδομαι."(Κορινθ. Α 7, 28), δηλαδή: κι αν νυμφευθείς, δεν έχεις αμαρτήσει, κι αν μια κοπέλα παντρευτει δεν έχει αμαρτήσει, όμως να ξέρετε ότι αυτοί (που θα παντρευτούν) θα έχουν θλίψη στο σώμα τους κι εγώ θέλω να σας προφυλάξω απ' αυτό.
Οι σαρκικές σχέσεις είτε εντός Γάμου είτε εκτός Γάμου πολύ περισσότερο είναι μια μεταπτωτική κατάσταση, που συνδέεται με πειρασμούς και πνευματικούς κινδύνους. Μάλιστα ο Απόστολος Παύλος παραπάνω στο ίδιο κεφάλαιο προτείνει τις εντός Γάμου σαρκικές σχέσεις σαν φάρμακο για την αντιμετώπιση των σαρκικών πειρασμών, επειδή οι εντός Γάμου σαρκικές σχέσεις, εφόσον είναι ενταγμένες στο σωστό πνεύμα του Χριστιανικού Γάμου, είναι ευλογημένες και προστατεύονται από το Άγιο Πνεύμα, που στηρίζει και ενδυναμώνει το ζευγάρι, ώστε δια του Γάμου να επιδιώξει τη σωτηρία του.
Όμως εκτός Γάμου ποιος προστατεύει το ζευγάρι από τους σαρκικούς πειρασμούς και την εκτροπή τους σε πνευματική ασθένεια;
Θα μου πείτε η αγάπη. Όμως η αγάπη είναι μια πολύ παρεξηγημένη λέξη. Η αγάπη για να είναι αληθινή πρέπει να είναι κατά Θεόν, δηλαδή ν' αγαπάμε τους άλλους για τους άλλους κι όχι για τον εαυτό μας. Σήμερα ο σύνδεσμος που έχουμε με τους άλλους για να ικανοποιούν τις δικές μας ανάγκες έχει μεταφραστεί σε αγάπη, ενώ στην πραγματικότητα είναι ακριβώς το αντίθετό της. Τα ζευγάρια σήμερα συνδέονται με αυτό τον τρόπο, δηλαδή επιλέγουν σύντροφο τέτοιο, που ικανοποιεί τις ανάγκες τους και τον "αγαπούν", όσο αυτό συμβαίνει. Αν για κάποιο λόγο το "έτερον ήμισυ" πάψει να ικανοποιεί τις ανάγκες τους, είτε επειδή κάτι του συνέβη είτε επειδή απλά το βαρέθηκαν, χωρίζουν και ψάχνουν για άλλο ταίρι με το ίδιο πάντα σκεπτικό.
Τέτοια σχέση, που βασίζεται στη φιλαυτία, είτε εκτός Γάμου είτε εντός Γάμου είναι αμαρτία και δεν ευλογείται από το Θεό. Όμως επειδή ο Γάμος αντιμετωπίζεται ακόμη από τους περισσότερους σαν μια μόνιμη κατάσταση, οδηγεί με τη βοήθεια και της Θείας Χάριτος σε καλύτερη επιλογή συντρόφου. Αυτό σε συνδυασμό και με τη Θεία Χάρι, που λαμβάνει το ζευγάρι κατά το Μυστήριο του Γάμου, μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο σταθερή σχέση με λιγότερους κλυδωνισμούς και προβλήματα εξ αιτίας της σαρκικής πλευράς της.
Μ' αυτά δεν θέλω να καταλάβετε ότι αποκηρύσσω τις σαρκικές σχέσεις ή τις θεωρώ αμαρτία, απλά επαναλαμβάνω αυτό που είπε κι ο Απόστολος Παύλος, ότι δηλαδή ότι έχει σχέση με το σώμα και τις λειτουργίες του, όση ευχαρίστηση κι αν προσφέρει, εμπεριέχει πνευματικούς κινδύνους. Η Εκκλησία μας έχει δώσει τους τρόπους να προφυλασσόμαστε από τους κινδύνους αυτούς, αλλά και να διορθώνουμε όποια λάθη κάνουμε στην πορεία. Γι αυτό επί του πρακτέου προτείνω όσοι νέοι θέλουν να ζήσουν κατά Θεόν:
1. Να βάλουν πρώτα απ' όλα το Χριστό στη ζωή τους και να μείνουν κοντά Του και κοντά στην Εκκλησία, με την ενίσχυση και τις οδηγίες ενός καλού Πνευματικού.
2. Να επιλέξουν την/τον σύντροφό τους με τα σωστά κριτήρια (θέλουν πολύ συζήτηση).
3. Να βαδίσουν μαζί, με αγάπη και με τη στήριξη του Πνευματικού τους, το δρόμο της προετοιμασίας για το Γάμο, για να στεφανωθούν κατά το Μυστήριο από το Άγιο Πνεύμα για την προσπάθειά τους αυτή.
4. Αν δεν το καταφέρουν αυτό, τότε με τη βοήθεια του Πνευματικού τους θα χειριστούν την κατάσταση με στόχο τις μικρότερες δυνατές πνευματικές απώλειες.
5. Να συντομέψουν με τη βοήθεια και των οικογενειών τους το χρόνο της προετοιμασίας του Γάμου τους και να έχουν πάντα στο μυαλό τους ότι η πνευματική ασφάλεια είναι πολύ σημαντικότερη από τις υλικές προϋποθέσεις.
Όσα ζευγάρια καταφέρουν να φτάσουν στο Γάμο χωρίς προγαμιαίες σχέσεις, είναι βέβαιο ότι θα λάβουν ως δώρο από το Θεό πολύ μεγαλύτερη ευλογία στη ζωή τους κι ότι έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν στο Γάμο τους και να κερδίσουν τη Βασιλεία των Ουρανών.