Αλλόθρησκοι και βίωμα???

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αλλόθρησκοι και βίωμα???

Δημοσίευση από Andreasmas »

Βεβαίως μπορούν και οι αλλόθρησκοι να βιώσουν το θεό! Όπως ρώτησε όμως κι ένας αδελφός ,ποιον θεό;
Μα ο Θεός δεν είναι ένας και μοναδικός; Δεν είναι ο Εσταυρωμένος Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός;
Εξυπακούεται λοιπόν πως όσοι δεν πιστεύουν στον Έναν και αληθινό Θεό ,δεν βιώνουν την γνήσια Αγάπη εκ της οποίας απορρέουν όλες οι άλλες αρετές. Το ίδιο βεβαίως συμβαίνει και με όσους που ενώ είναι βαπτισμένοι ,μυρωμένοι ,πιστεύουν μόνο με τα χείλη και η καρδιά κι ο νους και όλο τους το είναι, βρίσκονται πολύ μακριά από το Θείο έρωτα .Η ψυχή τους ,δεν λαχταρά ανά πάσα στιγμή την ένωση με τον Νυμφίο ,τον Ένα και Μοναδικό Θεό. Λαχταρά τα πλούτη ,τη δόξα ,τις ηδονές και αφού τ` αποκτήσει μονολογεί όμοιος ομοίω με τον πλούσιο της παραβολής. Βέβαια υπάρχουν κι εδώ κατηγορίες ,πρώτη ,δεύτερη, τρίτη……ε, δεν είναι όλοι στο ίδιο πνευματικό επίπεδο!
Όμως και οι αλλόθρησκοι βιώνουν το θεό, τον δικό τους το θεό ,τον θεό που είναι φτιαγμένος και ραμμένος στα μέτρα τους και που τους ικανοποιεί σε όλες τις επιθυμίες και ηδονές .Είναι ο θεός τους ένας <<καλός θεός>>, είναι ο θεός που δεν έχει πίκρες ,στερήσεις ,δεν έχει Σταυρό .Έχουν μάλιστα την ευχέρεια άμα δεν τους κάνει ένας θεός, για τον άλφα ή βήτα λόγο, να φωνάξουν έναν άλλον .Στο τέλος κάποιος θα τους κάνει τα χατίρια, ένας όμοιος μ`αυτούς θεός. Ένας κάλπικος θεός ,ένας φωτεινός άγγελοςπου θέλησε να γίνει θεός, και που στο τέλος κατάντησε σατανάς. Όμως και πάλι όλοι οι αλλόθρησκοι δεν είναι το ίδιο
Κι εδώ ,όσο ο άνθρωπος συνεχίζει και αναπνέει , συντελείται ένα μεγάλο Θαύμα .
Η Χάρις του Θεού δεν τον αφήνει μόνο, τον καταδιώκει για να τον σώσει .Το αν θα βρει κάποια δίοδο και βρει χώρο καθαρό και ελεύθερο για να τον μεταμορφώσει ,εξαρτάται από τον ίδιο πλέον.
Ο αλλόθρησκος πάντως έχει πολλά ελαφρυντικά και δεν θα κριθεί το ίδιο με έναν που
ενώ γνώρισε την αλήθεια δεν υπακούει και δεν τηρεί το λόγο του Θεού. Ο αλλόθρησκος θα κριθεί κατά συνείδηση . Αλίμονο μόνο στον αιρετικό, σ`αυτόν που συνειδητά απεμπόλησε τα ιδανικά του ,την Πίστη του. Ο κάθε αιρετικός όμως ,θέλω να πιστεύω, δε θα κριθεί το ίδιο με άλλους του είδους του , γιατί οι λόγοι διαφέρουν σε κάθε περίπτωση . Όλα αυτά ο Δίκαιος Κριτής τα καθορίζει

ΥΓ.Θέλω να πιστεύω πως δεν ξέφυγα από το θέμα .Μίλησα και για κρίση. Μα ό,τι
βιώνει ο άνθρωπος εδώ στη γη δεν είναι και μια προεικόνηση στο προς τα πού θα καταλήξει; Από `δώ δεν αρχίζει ο Παράδεισος , και η Κόλαση από `δω
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

Διευκρινίζω απλά ως προς την προηγούμενη παράθεσή μου πως απλά παρέθεσα το Αποστολικό και την μετάφρασή του και δεν έδωσα καμμία ερμηνεία επ' αυτού.

Το υστερόγραφό μου σχετικά με αιρετικούς και αλλόθρησκους δεν έχει να κάνει σε τίποτε με το θέμα και ούτε σχετίζεται με οιονδήποτε έμμεσο τρόπο με το Αποστολικό κείμενο. Είναι απλά μια διευκρίνηση για την ορθή διατύπωση των εννοιών αίρεση και θρησκεία, αιρετικός και αλλόθρησκος.

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Αγαπητέ avvas αν μου επιτρέπεις, το σωστό είναι να χρησιμοποιούμε τη λέξη "αλλόδοξος" για όσους λένε ότι πιστεύουν στον Χριστό, αλλά δεν είναι Ορθόδοξοι, "αλλόθρησκος" για όσους πιστεύουν σε κάποιο θεό, που δεν είναι όμως ο Τριαδικός Θεός των Χριστιανών και "άθεος" για όσους δεν πιστεύουν σε κανένα Θεό.

Είναι προφανές ότι οι αλλόδοξοι ανήκουν σε κάποιες αιρέσεις. Όμως ο όρος αιρετικοί δεν είναι απόλυτα σωστός, γι αυτούς που γεννήθηκαν αλλόδοξοι και δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ορθοδοξία, επειδή αιρετικός είναι αυτός που ακολουθεί τη γνώμη του, ενώ αυτοί ακολουθούν αυτό που έμαθαν, έστω και λάθος. Αιρετικοί θα είναι με την πλήρη έννοια του όρου, αν γνωρίσουν την Ορθοδοξία και προτιμήσουν να μείνουν στην πλάνη τους.
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

filotas ευχαριστώ για την διόρθωση και τις επιπλέον διευκρινίσεις
σχετικά με αλλοδοξους, αιρετικούς, και τα λοιπά.

Όσο για το να σου επιτρέπω..
κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανέναν να τοποθετηθεί όπου θεωρεί χρήσιμο
και όλες οι τοποθετήσεις είναι ευπρόσδεκτές ειδικά όταν είναι καλοπροαίρετες
και δεν έχω λόγο να πιστεύω ειδικά για σένα ότι τοποθετείσαι κακοπροαίρετα
εδώ που τα λέμε και κακοπροαίρετες να είναι .. πάλι καλοδεχούμενες είναι.
αρκεί να προσφέρουν κάτι στο θέμα ..

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”