Σταματά η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την ΕΡΤ..

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Αθανάσιος
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Re: Σταματά η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την ΕΡΤ..

Δημοσίευση από Αθανάσιος »

aposal

αυτα που γραφεις, ειναι σωστα, ομως τα δειχνουνε καθ ολη την διαρκεια της ημερας!
Δεν διαλεξαν επιτηδες Κυριακή πρωι!

ο ανω σχολιαστης το τοποθετησε το θεμα στην σωστη του βαση:

ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ και ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πηγαινουμε ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ - γιατι μας στεναχωρει το γεγονος που η ΕΡΤ θα διακοψει την αναμετοδοση;

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ - οπότε το θεμα μετατίθεται αλλου...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Δεν ανησυχώ για μένα Θανάση, αλλά για τις ευαίσθητες ψυχούλες των μικρών παιδιών που δεν μπορούν να φιλτράρουν τα όσα βλέπουν στην τηλεόραση.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Αθανάσιος
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

aposal

σωστο αυτο που λες, ομως καθε μερα η τηλεοραση δειχνει τα 'μοντερνα κινουμενα σχεδια της Νεας Εποχης" - δεν τα δειχνει μονο Κυριακή Πρωί.

Μαλιστα.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Ναι, έτσι είναι. Εδώ όμως μεταφέρουμε την είδηση μια αλλαγής επί τα χείρω. Τα πράγματα δηλαδή ΔΕΝ μένουν στάσιμα, αλλά χειροτερεύουν.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Katerina
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Katerina »

¨Οταν η ΕΡΤ έγινε δορυφορική είχε για σύνθημα "Η γέφυρα με την Πατρίδα" και είναι μια όαση η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας,των Χαιρετισμών της Παναγίας μας και των ακολουθιών κατά την Μεγάλη Εβδομάδα.Παρακολουθείς στην Ελληνική γλώσσα τις ιερές ακολουθίες,και όταν έχει ρίξει και 2 μέτρα χιόνι που είναι αδιάβατοι οι δρόμοι δεν χάνεις την επαφή με την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.Λυπάμαι πάρα πολύ μα πάρα πολύ και θέλω να ευχηθώ σε όλους σας καλή υπομονή,δύναμη και κουράγιο γιατί η Πατρίδα μας κι εσείς μαζί κι εμείς από μακρυά πονάμε.
Αθανάσιος
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Katerina, καλημερα!

Αυτος ειναι ενας τρίτος λογος λοιπον, να ειναι καποιος υπερ της Θειας Λειτουργιας στην Τηλεοραση.

Κανω μια "σούμμα':

1. Ασθένεια
2. Εργασία
3. κακοκαιρία - χιονι - αποκλεισμένα χωριά
4. μεγαλες αποστάσεις, στο εξωτερικο!
Εχω ακουσει, οτι π.χ. στον Καναδά, δεν εχει καθε γωνία ορθοδοξη Εκκλησια. καποιες φορες χρειάζεται ωρες να 'ταξιδευεις'.
Ε, εκει θα βοηθουσε μια αναμετάδοση.

Κλαινε ομως οι ξενιτιμένοι, κλαιμε και εμεις οι Νεο-ελληνες...που βαριόμαστε να ξυπνησουμε Κυριακή πρωί, για να μην χαλάσουμε την 'επιδερμιδα' μας;

Αντε, εγινα παλι κακος, πρωι πρωί!

Μια ομορφη μερα να εχετε!

Αθανάσιος
Αθανάσιος
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Τωρα που το θυμήθηκα, ειχα διαβασει καποια στιγμη σε ενα site της Ορθ. Ιεραποστολης, οτι στην ΑΦρική, οι Αφρικανοι Ορθοδοξοι Χριστιανοι, σηκώνονται 3 η ωρα την νύχτα, και με τα ποδια περπατάνε...μεσα στην ζέστη, για να πανε στον πλησιέστερο Ορθοδοξο Ναό, να Κοινωνησουνε παρακαλω -

- χωρίς ολη αυτην την διαδρομή να πιουνε ουτε ενα ποτήρι Νερό!

Εγω - ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ - δεν θα μπορουσα να το κανω! Δυστυχως! Τοσο ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΟΣ χριστιανός ειμαι!

.....Και μετα καθομαστε εδω και συζηταμε, μεσα απο το βολικο μας σαλονακι - 'τι κακο μας βρηκε, θα κοψει η Ερτ την Αναμεταδοση" -

Ενα πραγμα φταιει μονο: εχουμε 'σκουριάσει' σαν χριστιανοι!

Δεν περασαμε τα βασανα που περασαν π.χ. οι Ρωσοι Ορθοδοξοι επι ΣΤάλιν - τωρα δεν θα συζητουσαμε για την ΕΡΤ!

Αθανάσιος
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

Αθανάσιε salonike Καλημέρα,

είναι πέντε οι λόγοι. Σημασία όμως δεν έχει ο λόγος. Ούτε καν γιατι δεν πάω Εκκλησία, σε τούτο το θέμα. Άλλο θέμα αυτό και μεγάλο. Το θέμα είναι γιατι την κοψανε! Γιατί κόψανε και το Αρχονταρίκι που μιλουσαν για διάφορα θέματα; Μπας και κόψανε ότι έχει σχέση με Εκκλησία γιατι είχαν τους λόγους τους; Εμένα αυτό με αφορά και με ξινίζει. Και απο την άλλη όπως λέει και ο Απόστολος, ελαχιστότατες φορές (ας γραφτεί στην Ιστορία του Φόρουμ ότι συμφωνούμε σε κάτι :mrgreen: ) που συμφωνούμε, είναι ότι δίνουν τηλεοπτικό χρόνο, και χρήμα, και "δήμόσιο βήμα" να πουν την κάθε ηλιθιότητα σε εκπομπές που αναρωτιέσαι μερικές φορές τι βλέπω, τι κάνουν. Που αυτές οι χαζομάρες διαμορφώνουν χαρακτήρα, αξίες, (μην σου πω και την ηθική τους) και βιώματα στα παιδάκια.Και εγώ έβλεπα τηλεόραση, αλλά τα φυσιολογικά "παιδικά" που έπρεπε να δω. Άλλες εποχές, αλλιώς μεγαλώσαμε εμείς.
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
Αθανάσιος
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Καλημερα Μαρίνα.

Ποιος ειναι ο 5ος λόγος;
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

Αθανάσιος έγραψε:Καλημερα Μαρίνα.

Ποιος ειναι ο 5ος λόγος;

5) όταν η αμαρτία μου με κρατά μακριά απο τον Θεό και την Εκκλησία αλλά η ψυχή μου θέλει. Σου πα, πολλές φορές άκουγα το Ευαγγέλιο απο την Αναμετάδοση και αναρωτιόμουν, μερικές φορές σκεφτόμουν ότι ίσως κάποτε να μπορέσω να παω και εγώ εκει. Για προσευχή ούτε λόγος.

Αλλά δεν με κόφτει πλέον ο λόγος. Με κόφτει και με ενοχλεί πάρα πολύ που δεν υπάρχει χρόνος τηλεοπτικός για την Εκκλησία, άντε δεν θες αυτή τη λέξη, με κόφτει που δεν υπάρχει χώρος στο "χαζοκούτι" για Πνευματικά, για ποιότητα. Πόσο ετών είσαι; Δεν θέλω να μάθω αν και ξέρω που το πες, αλλά μην το πεις, αλλά για δες τι έβλεπες εσύ και τι βλέπουν τα τέκτα σου. Εγώ δεν έχω τέκνα για να σου πω, και δεν νομίζω θα αποκτήσω και ποτέ. Επίσης κάθε Κυριακή πέρυσι είχαν το βράδυ στις 00:00 τον κο Δημητράκη με εξέχοντες προσωπικοτητες καθηγητές, και πολλοί άλλοι που μιλούσαν για διάφορα θέματα. Επίσης την κόψανε. Ότι είχε ποιότητα κόπηκε. Και απο πάνω την πληρώνω και στην ΔΕΗ την ΕΡΤ 9 ευρώ νομίζω :20 :20 :20 :20 .
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”