Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη
Συντονιστής: Συντονιστές
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη
Ο λαός βρίσκεται σε επανάσταση. Προς το παρόν η επανάσταση είναι σχετικά ειρηνική. Αν οι κυβερνώντες δεν το καταλάβουν, υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει πιο βίαιη. Ένα είναι βέβαιο, η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Δεν θ΄αφήσουμε τη χώρα μας να γίνει παράδεισος ξένων επενδυτών, ενώ ο λαός σπρώχνεται στην εξαθλίωση.
-
theodnot
- Βασικός Αποστολέας

καλοι μου εν Χριστω φιλοι... αρχικα χαιρομαι ιδιΑΙτερα που σας ξαναβρηκα και αρχισα και παλι να σας διαβαζω.... τον τελευταιο χρονο δε συμμετειχα ενεργα στη συζητηση σας αλλα παντα σας παρακολουθουσα με αγαπη και προσοχη.
θα σας δωσω τη γνωμη μου για την παρελαση της Θσσαλονικης οπως εζησα τα γεγονοτα
ημουν στην παρελαση για να παρακολουθησω τον γιο μου (μαθητης λυκειου)
εξαρχης ηθελα να βρισκομαι κοντα στην εξεδρα των επισημων και ετσι επελεξα (με τον αλλο γιο μου και την αδερφη μου) τη πλευρα εκεινη που ειχε ηλιο και ηταν σχετικα ακομη αδεια κοντα στους επισημους.
φτασαμε κατα τις 10,00 το πρωι... μιση ωρα αργοτερα παρατηρησαμε πλαι μας μια ομαδα που ειχε πανο και αρχισει να στηνει σκηνικο.... ειπαμε αρχικα να παραμεινουμε στην θεση μας....οι αστυνομικοι αρχισαν να παρατασσονται μπροστα μας χωρις ομως να μου κρυβουν ιδιαιτερα τη θεα, αφου πρωταρχικος μου στοχος ηταν να φωτογραφισω καλα τον γιο μου
καποια στιγμη καποιοι απο την ομαδα θελησαν να βγουν στο δρομο και να στησουν ενα πανο... αρχικα διαπληκτιστηκαν με τους αστυνομικους που αργοτερα τους αφησαν να στησουν το πανο κοντα στο ερεισμα του δρομου...
τοτε εμεις διαισθανωμενοι τα οσα ακολούθησαν απομακρυνθηκαμε και πηγαμε πισω απο εναν φρακτη (για οποιον γνωριζει στο γηπεδο του σκεϊτ στην παραλια) οπου και καθησαμε διπλα σε καποιους αλλους που καταλαβαμε οτι ηταν φιλαθλοι του ηρακλη...
ολα πηγαιναν σχετικα καλα και οι επισημοι εφταναν σταδιακα
οταν εμφανιστηκε ο παπουλιας τοτε η ομαδα που αφησαμε πισω μας στην προηγουμενη θεση κατεβηκε στο οδοστρωμα και κατευθηνθηκε προς το αυτοκινητο του προεδρου
ειχαν κανει μολις 10-20 βηματα και οι κλουβες των ματ εκλεισαν το δρομο και παραταχθηκαν για να εμποδισουν την διοδο....
ολα οσα σας περιγραφω τωρα εγιναν σε κλασματα δευτερολεπτων
οταν ολοι μας συνειδητοποιησαμε οτι εφτασε ο προεδρος αυθορμητα απο ολους λεω παλι ΟΛΟΥΣ παιδια συνταξιουχους οικογενειαρχες, μεσηλικες ακουστηκε ενα ηχηρο ΟΥΥΟΥΟΥΟΥ που δε σταματουσε
μου εκανε εντυπωση μου και τα παιδακια με τις μανουλες τους φωναζαν
ειδα παππουδες με τα εγγονακια τους να φωναζουν
μια κυρια καπου στα 70 συνταξιουχος ελεγε' " γιατι αυτος να παιρνει 28,000 ευρω και εμενα να μου κοβουν την συνταξη των 500 ευρω"
η αγανακτιση ηταν εκδηλη
κανενας δεν ηθελε επισημους αλλα κυριως τον προεδρο γιατι στα ματια τους αντιπροσωπευε την προασπιση του δημοκρατικου πολιτευματος και την απροθυμια του να συμβαλει
ο λαος ( αρχικα καποια καναλια θελησαν να διαστρεβλωσουν τα πραγματα ) ηθελε και την στρατιωτικη και την πολιτικη παρελαση... δεν ειχαν προβλημα με τους στρατιωτες
οταν ομως ματαιωθηκε η παρελαση τα στρατιωτικα σωματα αποχωρησαν (ανωτερες εντολες του κρατους) και μια ιδιομορφη ΥΠΕΡΟΧΗ παρελαση εγινε μπροστα σε ολους μας....που με πολλα μπραβο και χειροκροτηματα αγκαλιασαμε τους παρελαυνοντες
ηταν πραγματι η πιο ομορφη παρελαση και ειδα (αληθεια) δακρυα στα ματια πολλων συνανθρωπων μου.
το τελος το πιο ομορφο απο ολα ηταν το αγημα των ευελπιδων που περιμενε να κανει παρελαση αλλα επειδη ο σημαιοφορος , με εντολη ολης της ταξης, κρατουσε μια σημαια διαμαρτυριας οι ανωτεροι του τους απαγορευσαν να παρελασουν
και αυτοι αρνουντο να παρελασουν εαν δεν ειχαν αυτη την σημαια- διαμαρτυριας τους
ετσι μπηκαν στα λεωφορεια στους και φυγαν
ομως το δωρο ολων εμων που ημασταν εκει ηταν ενα θερμο χειροκροτημα (γι αυτα τα παιδια, το μελλον της πατριδας, που ηθελαν να διαμαρτυρηθουν και αυτα με το τροπο τους!) που κρατησε για πανω απο 10 λεπτα
\Τελος σας λεω με ολη την ειλικρινεια των λογων μου οτι η παρελαση ματαιωθηκε , οχι εξαιτιας συλλογων του παμε , του συριζα ή οτι αλλο λενε τα καναλια αλλα εξαιτιας του ιδιου του ΛΑΟΥ
Ο ΛΑΟΣ ΗΘΕΛΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΙΔΙΑιΤΕΡΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
θα σας δωσω τη γνωμη μου για την παρελαση της Θσσαλονικης οπως εζησα τα γεγονοτα
ημουν στην παρελαση για να παρακολουθησω τον γιο μου (μαθητης λυκειου)
εξαρχης ηθελα να βρισκομαι κοντα στην εξεδρα των επισημων και ετσι επελεξα (με τον αλλο γιο μου και την αδερφη μου) τη πλευρα εκεινη που ειχε ηλιο και ηταν σχετικα ακομη αδεια κοντα στους επισημους.
φτασαμε κατα τις 10,00 το πρωι... μιση ωρα αργοτερα παρατηρησαμε πλαι μας μια ομαδα που ειχε πανο και αρχισει να στηνει σκηνικο.... ειπαμε αρχικα να παραμεινουμε στην θεση μας....οι αστυνομικοι αρχισαν να παρατασσονται μπροστα μας χωρις ομως να μου κρυβουν ιδιαιτερα τη θεα, αφου πρωταρχικος μου στοχος ηταν να φωτογραφισω καλα τον γιο μου
καποια στιγμη καποιοι απο την ομαδα θελησαν να βγουν στο δρομο και να στησουν ενα πανο... αρχικα διαπληκτιστηκαν με τους αστυνομικους που αργοτερα τους αφησαν να στησουν το πανο κοντα στο ερεισμα του δρομου...
τοτε εμεις διαισθανωμενοι τα οσα ακολούθησαν απομακρυνθηκαμε και πηγαμε πισω απο εναν φρακτη (για οποιον γνωριζει στο γηπεδο του σκεϊτ στην παραλια) οπου και καθησαμε διπλα σε καποιους αλλους που καταλαβαμε οτι ηταν φιλαθλοι του ηρακλη...
ολα πηγαιναν σχετικα καλα και οι επισημοι εφταναν σταδιακα
οταν εμφανιστηκε ο παπουλιας τοτε η ομαδα που αφησαμε πισω μας στην προηγουμενη θεση κατεβηκε στο οδοστρωμα και κατευθηνθηκε προς το αυτοκινητο του προεδρου
ειχαν κανει μολις 10-20 βηματα και οι κλουβες των ματ εκλεισαν το δρομο και παραταχθηκαν για να εμποδισουν την διοδο....
ολα οσα σας περιγραφω τωρα εγιναν σε κλασματα δευτερολεπτων
οταν ολοι μας συνειδητοποιησαμε οτι εφτασε ο προεδρος αυθορμητα απο ολους λεω παλι ΟΛΟΥΣ παιδια συνταξιουχους οικογενειαρχες, μεσηλικες ακουστηκε ενα ηχηρο ΟΥΥΟΥΟΥΟΥ που δε σταματουσε
μου εκανε εντυπωση μου και τα παιδακια με τις μανουλες τους φωναζαν
ειδα παππουδες με τα εγγονακια τους να φωναζουν
μια κυρια καπου στα 70 συνταξιουχος ελεγε' " γιατι αυτος να παιρνει 28,000 ευρω και εμενα να μου κοβουν την συνταξη των 500 ευρω"
η αγανακτιση ηταν εκδηλη
κανενας δεν ηθελε επισημους αλλα κυριως τον προεδρο γιατι στα ματια τους αντιπροσωπευε την προασπιση του δημοκρατικου πολιτευματος και την απροθυμια του να συμβαλει
ο λαος ( αρχικα καποια καναλια θελησαν να διαστρεβλωσουν τα πραγματα ) ηθελε και την στρατιωτικη και την πολιτικη παρελαση... δεν ειχαν προβλημα με τους στρατιωτες
οταν ομως ματαιωθηκε η παρελαση τα στρατιωτικα σωματα αποχωρησαν (ανωτερες εντολες του κρατους) και μια ιδιομορφη ΥΠΕΡΟΧΗ παρελαση εγινε μπροστα σε ολους μας....που με πολλα μπραβο και χειροκροτηματα αγκαλιασαμε τους παρελαυνοντες
ηταν πραγματι η πιο ομορφη παρελαση και ειδα (αληθεια) δακρυα στα ματια πολλων συνανθρωπων μου.
το τελος το πιο ομορφο απο ολα ηταν το αγημα των ευελπιδων που περιμενε να κανει παρελαση αλλα επειδη ο σημαιοφορος , με εντολη ολης της ταξης, κρατουσε μια σημαια διαμαρτυριας οι ανωτεροι του τους απαγορευσαν να παρελασουν
και αυτοι αρνουντο να παρελασουν εαν δεν ειχαν αυτη την σημαια- διαμαρτυριας τους
ετσι μπηκαν στα λεωφορεια στους και φυγαν
ομως το δωρο ολων εμων που ημασταν εκει ηταν ενα θερμο χειροκροτημα (γι αυτα τα παιδια, το μελλον της πατριδας, που ηθελαν να διαμαρτυρηθουν και αυτα με το τροπο τους!) που κρατησε για πανω απο 10 λεπτα
\Τελος σας λεω με ολη την ειλικρινεια των λογων μου οτι η παρελαση ματαιωθηκε , οχι εξαιτιας συλλογων του παμε , του συριζα ή οτι αλλο λενε τα καναλια αλλα εξαιτιας του ιδιου του ΛΑΟΥ
Ο ΛΑΟΣ ΗΘΕΛΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΙΔΙΑιΤΕΡΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

http://defencenet.gr/dimitrisgr έγραψε:-1Captain Yiannis έγραψε:Νάναι ευλογημένο
Αυτός Πάντων Ένεκεν
Ας είναι και έτσι , ... εκεί που σπέρνει ο διάβολος Θερίζει ο Θεός
O νέος Γερμανός διοικητής επιθεώρησε τους υπουργούς του...
Πρώτη επιθεώρηση σήμερα των υπουργών της τοπικής κυβέρνησης από τον
πραγματικό διοικητή της, τον πρώτο ξένο κυβερνήτη της χώρας μετά την
αποχώρηση των Γερμανών ακριβώς πριν από 67 χρόνια, τον Οκτώβριο του 1944.
Γερμανός και πάλι, κατά μία σατανική σύμπτωση, ο νέος διοικητής, ο χερ Χορστ
Ράϊχενμπαχ δήλωσε ότι:
«Είμαι εδώ για να συντονίσω τη βοήθεια που η τρόικα μπορεί να προσφέρει.
Πρέπει να κατανοήσει ο λαός ότι πράγματι πρόκειται για παροχή βοήθειας και
όχι επιβολή πολιτικής», πρόσθεσε.
Τα ίδια ακριβώς έλεγε και ο Γερμανός φρούραρχος το 1941 στο πρώτο του
διάταγμα:
"Είμαι εδώ όχι ως κατακτητής, αλλά ως ειρηνοποιός για να βοηθήσω
τους Έλληνες να προοδεύσουν"...
Αν είναι ευλογημένο τι λές Δημήτρη;;;
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
-
dimitrisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η διαφωνία μου καπετάνιε ήταν γιατί μια ημέρα μνήμης, ύμνου και τιμής προς την πατρίδα και τους ήρωες της, κάποιοι την μετέτρεψαν σε διαμαρτυρία για καθαρά οικονομικούς λόγους κατά την γνώμη μου, ο Απόστολος ονόμασε την παρέλαση παρωδία και εσύ συμφώνησες μαζί του, δεν έκανα καμία πολιτική τοποθέτηση για να σου απαντήσω σε αυτό που μου γραφείς.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Παρωδία δεν είναι να τιμάμε αυτούς που σκοτώθηκαν στον πόλεμο για να είμαστε εμείς σήμερα ανεξάρτητη χώρα, χαιρετώντας αυτούς που λένε ΝΑΙ στο να γίνουμε προτεκτοράτο των Γερμανών και λοιπών δανειστών;
Θα έτριζαν τα κόκαλα των νεκρών ρε Δημήτρη! Όπως λέει και η Θεοδώρα (και το είδαμε και στην τηλεόραση) έγινε η παρέλαση με τους υπόλοπους, με πρώτους τους Μακεδονομάχους, που καταχειροκροτήθηκαν. Και μπορεί τη σπίθα να την άναψαν κάποιες αριστερές δυνάμεις, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του λαού ήθελε να απομακρυνθούν οι επίσημοι.
Οι επίσημοι αρνήθηκαν να απομακρυνθούν παρά μόνον όταν είδαν ότι δεν τους έπαιρνε και αυτοί ήταν που έδωσαν την εντολή της ματαίωσης της παρέλασης και όχι ο κόσμος!
Νομίζω ότι έχει έρθει ο καιρός να αποφασίσουμε με ποιυς θα πάμε και ποιύς θ' αφήσουμε! Οι δε ανακοινώσεις των πολιτικών κομμάτων για την ματάιωση της παρέλασης (πλην ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) ήταν από απαράδεκτες έως φασιστικές. Λες και δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται! Μπορεί και να μην θέλουν να καταλάβουν...
Θα έτριζαν τα κόκαλα των νεκρών ρε Δημήτρη! Όπως λέει και η Θεοδώρα (και το είδαμε και στην τηλεόραση) έγινε η παρέλαση με τους υπόλοπους, με πρώτους τους Μακεδονομάχους, που καταχειροκροτήθηκαν. Και μπορεί τη σπίθα να την άναψαν κάποιες αριστερές δυνάμεις, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του λαού ήθελε να απομακρυνθούν οι επίσημοι.
Οι επίσημοι αρνήθηκαν να απομακρυνθούν παρά μόνον όταν είδαν ότι δεν τους έπαιρνε και αυτοί ήταν που έδωσαν την εντολή της ματαίωσης της παρέλασης και όχι ο κόσμος!
Νομίζω ότι έχει έρθει ο καιρός να αποφασίσουμε με ποιυς θα πάμε και ποιύς θ' αφήσουμε! Οι δε ανακοινώσεις των πολιτικών κομμάτων για την ματάιωση της παρέλασης (πλην ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) ήταν από απαράδεκτες έως φασιστικές. Λες και δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται! Μπορεί και να μην θέλουν να καταλάβουν...
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Είχα πει ότι σ' αυτό το θέμα δεν θα γράψω τίποτα....
Αλλά.........
Επειδή ήμουν κι εγώ στην παρέλαση ακριβώς μέσα στα γεγονότα κ συγκεκριμένα μπροστά στο ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, θέλω να πω ότι το σκηνικό έγινε έτσι ακριβώς όπως το περιγράφει πιο πάνω η Θεοδώρα.
Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας αντί να καθήσει και να διασφαλίσει την διεξαγωγή της παρέλασης, έστω κι έτσι όπως έγινε στη συνέχεια (μπράβο στα παιδιά που παρέλασαν κάτω από αυτές τις συνθήκες, που καταχειροκροτήθηκαν από όλους με δάκρυα...) σηκώθηκε κι έφυγε όταν άκουσε από μερικούς, γιατί πραγματικά δεν ήταν πολλοί, ότι είναι προδότης. Επίσης μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει σε αυτούς τους λίγους λέγοντας ότι ήταν αντάρτης στα 15 του κλπ. Για ποιον λόγο;;; Τέλος πάντων...
Αλλά.........
Επειδή ήμουν κι εγώ στην παρέλαση ακριβώς μέσα στα γεγονότα κ συγκεκριμένα μπροστά στο ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, θέλω να πω ότι το σκηνικό έγινε έτσι ακριβώς όπως το περιγράφει πιο πάνω η Θεοδώρα.
Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας αντί να καθήσει και να διασφαλίσει την διεξαγωγή της παρέλασης, έστω κι έτσι όπως έγινε στη συνέχεια (μπράβο στα παιδιά που παρέλασαν κάτω από αυτές τις συνθήκες, που καταχειροκροτήθηκαν από όλους με δάκρυα...) σηκώθηκε κι έφυγε όταν άκουσε από μερικούς, γιατί πραγματικά δεν ήταν πολλοί, ότι είναι προδότης. Επίσης μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει σε αυτούς τους λίγους λέγοντας ότι ήταν αντάρτης στα 15 του κλπ. Για ποιον λόγο;;; Τέλος πάντων...
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
Και ξαφνικά τους πολιτικούς τους πήρε ο πόνος για το "ΟΧΙ" του 1940 αλλά σήμερα μόνο "ΝΑΙ" λένε σε όλους όσους ξεφτυλίζουν τους κάτοικους της χώρας μας οικονομικά και κατ'επέκταση και ψυχολογικά αφού πλέον ο κόσμος έχει χάσει το χαμόγελο του και το βλέπουμε αυτό καθημερινά στο δρόμο
Καλή Σαρακοστή
Αυτό ήθελαν να κάνουν. Δεν μας αντέχουν στην Ευρώπη. Θέλουν να μας καταντήσουν σας κι αυτούς. Υποταγμένους στο σύστημα. Αλλά ο Θεός είναι μεγάλος, πολύ μεγάλος, τόσο που ούτε μπορούν να φανταστούν και δεν θα μας αφήσει! Δεν πρέπει να απελπιζόμαστε. Είναι η μεγαλύτερη παγίδα που μπορεί να μας βάλει ο πειρασμός.lovethink έγραψε: αφού πλέον ο κόσμος έχει χάσει το χαμόγελο του και το βλέπουμε αυτό καθημερινά στο δρόμο
Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο σακούλι ,θέλω να πιστεύω ότι εννοείς τα "μεγάλα κεφάλι" που κυβερνούν και όχι τον απλό λαό .Διότι παντού υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι και το βλέπουμε παντού μιας και σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν αντιδράσεις σε όσα συμβαίνουνpaulina έγραψε:Αυτό ήθελαν να κάνουν. Δεν μας αντέχουν στην Ευρώπη. Θέλουν να μας καταντήσουν σας κι αυτούς.lovethink έγραψε: αφού πλέον ο κόσμος έχει χάσει το χαμόγελο του και το βλέπουμε αυτό καθημερινά στο δρόμο
Οσο για το "καταντήσουν" ,σε επίπεδο πολιτισμού στην καθημερινή τους συμπεριφορά απέναντι στον πολίτη μακάρι να τους μοιάζαμε λίγο
Καλή Σαρακοστή
Απαντάω σ' αυτό που είπες παραπάνω. Για τους πολιτικούς μιλάω και για τα μεγάλα κεφάλια φυσικά.
Θέλουν να μας καταντήσουν σαν κι αυτούς, χωρίς χαμόγελο δηλαδή και υποταγμένους στο σύστημα.
Θέλουν να μας καταντήσουν σαν κι αυτούς, χωρίς χαμόγελο δηλαδή και υποταγμένους στο σύστημα.