O Πάπας και η παραίτηση του...

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πάπας..

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Domna έγραψε:
dionysisgr έγραψε:......Ομολογουν λοιπον οι ιδιοι οι εμμεσα, οι Ρωμαιοκαθολικοι και οι Προτεσταντες η αμεσα, οι πιο φιλοτιμοι και αντικειμενικοι τουλαχιστον , οτι η μονη και μια Αποστολικη, Καθολικη, Εκκλησια, η αρχεγονη Ορθοδοξια,
οσο και εαν προσπαθησαν να την καπελωσουν και να την αλλοιωσουν μεσα στους αιωνες, ειναι αυτη που κρατησε την παρακαταθηκη της Πιστεως στον Σωτηρα Χριστο σε μια αδιασπαστη αλυσιδα απο την Πεντηκοστη και αχρι καιρου που διανυουμε.
Λεβέντη μου , κάτι τέτοιο παρόμοιο είπε και ο Μητροπολίτης μας Αυγουστίνος , ότι δηλαδή οι Ρωμαιοκαθολικοι και οι Προτεσταντες παραδέχονται ότι η Ορθόδοξια είναι η Αληθινή Πίστη αλλά λόγω συμφερόντων δεν αφήνουν την δική τους πίστη !!!

Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου. :smile:
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Domna έγραψε:
dionysisgr έγραψε:......Ομολογουν λοιπον οι ιδιοι οι εμμεσα, οι Ρωμαιοκαθολικοι και οι Προτεσταντες η αμεσα, οι πιο φιλοτιμοι και αντικειμενικοι τουλαχιστον , οτι η μονη και μια Αποστολικη, Καθολικη, Εκκλησια, η αρχεγονη Ορθοδοξια,
οσο και εαν προσπαθησαν να την καπελωσουν και να την αλλοιωσουν μεσα στους αιωνες, ειναι αυτη που κρατησε την παρακαταθηκη της Πιστεως στον Σωτηρα Χριστο σε μια αδιασπαστη αλυσιδα απο την Πεντηκοστη και αχρι καιρου που διανυουμε.
Λεβέντη μου , κάτι τέτοιο παρόμοιο είπε και ο Μητροπολίτης μας Αυγουστίνος , ότι δηλαδή οι Ρωμαιοκαθολικοι και οι Προτεσταντες παραδέχονται ότι η Ορθόδοξια είναι η Αληθινή Πίστη αλλά λόγω συμφερόντων δεν αφήνουν την δική τους πίστη !!!
αν και για πολλούς που την πολεμούν είναι trivial αυτός ο διαχωρισμός... ας τα λέμε τα πράγματα όπως είναι... Η Ορθοδοξία είναι η Αληθινή Πίστη... αποκεκαλυμένη αλήθεια του Τριαδικού Θεού, με αγάπη και έλεος και φροντίδα δοσμένη από τον Ιδιο τον Κύριο και Σωτήρα μας... και δεν αφήνουν την θρησκεία τους... κατασκευασμένη και ραμμένη στα μέτρα τους και στις πεποιθήσεις τους, στα συμφέροντά τους... κλπ...κλπ... κλπ... etc...etc... etc...
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

[quote="dionysisgr"]Με αφορμη την αναμενομενη απο καιρο παραιτηση, του Benedict XVI, Pontifex Maximus,
και λογω ηλικιας, και λογω σκανδαλων και λογω αλλων τυχον παρασκηνιακων αιτιων,
χωρις να μενουμε εκει, καθως αυτα ειναι ακρως δευτερευοντα και επιφανειακα,
η ουσια ειναι αλλου, και λιγες παρατηρησεις θα ηθελα να κανω για οποιον ενδιαφερεται.

Οι μερες του Ρωμαιοκαθολικισμου ειναι μετρημενες.
Οπως και των χιλιαδων Προτεσταντικων παραφυαδων.

Αυτο δεν ειναι αναγκη να καθοριστει "ημερολογιακα".
Φαινεται οτι ειναι σε πορεια φθινουσα και κατασταση απορροης.

Ηδη σβηνουν κατω απο το ασηκωτο βαρος της απολυτης εκκοσμικευσης,
του απολυτου συσχηματισμου με τον αιωνα τουτο,
καθως και την εμμονη τους στα διεστραμμενα δογματα τους,
αλλα και την χαωδη αποσταση τους απο το Ευαγγελικο Πνευμα της Σωτηριας του Ανθρωπου εν Χριστω.

Μεγαλη ροη Ρωμαιοκαθολικων και Προτεσταντων παρατηρειται σταθερα τις δυο τελευταιες δεκαετιες,
ειτε προς την Ορθοδοξια, που ειναι και το ευχομενο για ολους,
ειτε προς την απολυτη και αντιδραστικη αθεϊα, που ειναι και το απευχομενο.

Με αλλαγες Παπων, πολιτικων, διαδημιστικων τρυκ,
και μεγαλοστομων κουφιων εξαγγελιων, δεν σταματουν την κατρακυλα.

Η Δυση ακομα και μεσα στην υλιστικη και φιλελευθερη αλαζονικη θολουρα της,
εχει διαγνωσει πλεον σε επιπεδο θεολογιας και διανοησης γενικα, οτι δεν εχει πλεον στα χερια της,
μια αληθινη Εκκλησια, που οδηγει τον ανθρωπο μυστηριακα και μεταμορφωτικα στην κοινωνια με τον Ζωντα Χριστο.

Εξ'ου και η σταθερη στροφη τους στην μελετη και την ερευνα των Ορθοδοξων Πατερων,
της πρωτης χιλιετιας της Χριστιανοσυνης,
οπου η Εκκλησια ηταν μια ομοφωνη και ενωμενη ευχαριστιακη κοινοτητα σε Ανατολη και Δυση,
παρα τις οποιες ιδιοτυπιες και ανθρωπινες διαφορες κατα τοπους.

Ομολογουν λοιπον οι ιδιοι οι Ρωμαιοκαθολικοι και οι Προτεσταντες εμμεσα,
η αμεσα, οι πιο φιλοτιμοι και αντικειμενικοι τουλαχιστον ,
οτι η μονη και μια Αποστολικη, Καθολικη, Εκκλησια, η αρχεγονη Ορθοδοξια,
οσο και εαν προσπαθησαν να την καπελωσουν και να την αλλοιωσουν μεσα στους αιωνες,
ειναι αυτη που κρατησε την παρακαταθηκη της Πιστεως στον Σωτηρα Χριστο
σε μια αδιασπαστη αλυσιδα απο την Πεντηκοστη και αχρι καιρου που διανυουμε.

Και αυτο φαινεται και απο την θεολογια της, απο τον ασκητικο της Μοναχισμο,
απο την Λειτουργικη της ζωσα παραδοση και μυστηριακη μετοχη,
καθως και την θαυματουργη αναγεννηση της μεσα απο τις σταχτες των διωγμων οπου γης,
αλλα και την εξαπλωση της με πενιχρα μεσα σε ολον τον κοσμο, αργα αλλα σταθερα,
ακομα και στις ημερες μας, πραγμα που βεβαιωνει απολυτα οτι ειναι η Εκκλησια,
οπου αναπαυεται και ενεργει το Αγιον Πνευμα, ο Θεος.

Ετσι λοιπον οσοι εχουν ματια για να βλεπουν, αυτια για να ακουν, καρδια για να πιστευουν,
αισθανονται οτι η Ορθοδοξια, οσο και εαν υπολειπεται σε ανθρωπινο δυναμικο, πορους και δυναμη κοσμικη,
ειναι η δυναμη του Πνευματος, η παρακαταθηκη του Χριστου, και η ευδοκια του Πατρος για τον κοσμο.

Και αυτο θα φανει, τα επομενα χρονια, σε πεισμα των δυναμεων του σκοτους, των αθεων,
των προσκυνημενων στον Μαμμωνα, και των αστοχουντων που τυχον υπηρετουν την Ορθοδοξια,
και δεν στεκονται στο υψος της διακονιας και της παραδοσεως που τους ακολουθει,
ειτε ειναι απλοι πιστοι, ειτε θεολογοι ακαδημαϊκοι, ειτε φερουν σχημα ιερατικο, και αξιωματα.

Εν κατακλειδι και ο επομενος Παπας, απο οπου και εαν προερχεται, θα ειναι εγκλωβισμενος, και περικλειστος,
μεσα στο κοσμικο σχημα της Βατικανειας εκκλησιολογιας και θεολογιας, που επιμενει να θεωρει οτι εχει τα κλειδια,
και την αντιπροσωπεια της σωτηριας, και ενω εχει ψηλα και κοντινα στον ουρανο,
μεγαλοπρεπη κτιρια και μπαλκονια, εχει σταθερα, και μονιμα το βλεμμα προς την γη, και την εξουσια αυτου του κοσμου.

Οσο θα βλεπουν την Εκκλησια ως ασκηση ατεγκτης αυθεντιας, δεσποτισμου-παπισμου,
ως μια κατα το δοκουν χειραγωγηση των βλασφημως θεωρουμενων "κτιστων" ενεργειων του Ακτιστου Θεου,
(η μητρα των αιρεσεων!!!), ως μεσο πολιτικης και ελεγχου, για το συμφερον και την αποκτηση ισχυος, τοσο θα καταρρεουν.

Και εδω καταφαινεται αδιαμφησβητητα πως το δογμα, επιδρα στην ζωη, και στην εκκλησιολογια,
και καθοριζει αναποδραστα την πολιτεια της Εκκλησιας.

Και το διεστραμμενο δογμα, εχει νομοτελειακο αποτελεσμα μια διεστραμμενη εκκλησιολογια, θεολογια, διακονια, πολιτεια.

Εαν δεν καταλαβουν αυτο στο Βατικανο, θα διαλυθουν με παταγο, ετσι κι αλλιως ειτε εν υποταγη, ειτε εν αντιθεσει, ειτε ακομα και σε μια ανιερη συμμαχια κατω απο την μποτα της Νεας Ταξης και του πανθρησκειακου τσιρκου της,
που πανε να μας επιβαλλουν με γοργους ρυθμους οι ταγοι του Οικουμενισμου της μεγαλυτερας αιρεσως των αιωνων.

Θεωρω οτι ο χρονος δουλευει για την Ορθοδοξια, για οσους ειναι κλητοι, εν προαιρεσει,
εν μετανοια, και για οσους ειναι σε μια αληθινη και καρδιακη αναζητηση του Θεου οπου γης.

Η Ορθοδοξια θα ειναι παντα μια μεγαλη, σταυρωμενη και μαρτυρικη, ταπεινη αγκαλια που χωρα τους παντες,
προς δοξαν Θεου και προς σωτηρια του ανθρωπινου προσωπου ως εικονας του Θεανθρωπου Χριστου.[
/quote]

+ άπειρον

ΔΟΞΑ ΤΩ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΩ!
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Domna έγραψε:
Φταιμε και εμεις Δομνα, γιαυτο, εφοσον παμε στους διαλογους μαζι τους, και κανουμε υποχωρησεις, υπογραφουμε διακυρηξεις περι δυο πνευμονων της Εκκλησιας, υιοθετουμε την θεωρια των κλαδων, το οτι υπαρχει καποιο επι τοις % ποσοστο αληθειας σε ολους, και αντι να τους δειχνουμε αγαπη εν αληθεια, τους δειχνουμε αγαπη εν θολουρα..

Οποτε και αυτοι, λενε: "καλα ειμαστε, μετα το ατυχημα (των δογματων μας), ε, δεν παθαμε και τιποτα σπουδαιο.. οπως λεει ενα σχετικο ανεκδοτο με καποιον που τρακαρε συνεχως και εκτελουσε τους τραυματιες συνεπιβατες του για να μην.. υποφερουν!

Λοιπον οταν παμε στους διο-ομολογιακους διαλογους, και σχετικοποιουμε οι ιδιοι την αληθεια της Ορθοδοξιας,
δεν τους ωφελουμε, αλλα τους βλαπτουμε, γιατι τους δικαιολογουμε τις πλανες τους.

Και αυτο δεν ειναι αγαπη, ειναι ισοπεδωση χαριν μιας διπλωματιας, μιας ισοπεδωσης στο ονομα της ψευδο-ενοτητας.

Δεν σωζεται ομως ο ανθρωπος με την ενοτητα απλως, αλλα με την ενοτητα εν πνευματι και αληθεια εν Χριστω.

Εχουν λοιπον αυτοι προβλημα εγγενως, αλλα εχουμε και εμεις με την σταση μας εναντι τους.

Χρειαζεται αυτοκριτικη και σε εμας, που κανουμε πολλα και μεγαλα λαθη,
και πολλακις δεν δικαιολογουμε την Ορθοδοξια μας,
με την ορθοπραξια και το παραδειγμα μας, πιστοι και κληρικοι.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: O Πάπας και η παραίτηση του...

Δημοσίευση από GeorgiosM »

Μακάρι να επιστέψει ο Βενέδικτος κ.Γιάννη!!
αλλά δυστυχως φοβάμαι οτι αυτό ειναι δύσκολο..
γιατί κατα κανόνα (και δε μιλαμε για εξαιρέσεις που ειναι πολλες),
εκεινοι που φτανουν σε υψηλές θέσεις πλανεμένων εχουν αχρηστεψει τη συνειδηση τους,
και δεν μετανοουν.

εν πασει περιπτωσει εμεις δεν ενοχλουμαστε με τον άνθρωπο (τον οποίο αγαπάμε
κ πρεπει να ευχομαστε για όλον τον κόσμο), αλλά ενοχλούμαστε απο συγκεκριμένες πραξεις του.

για αυτες συζηταμε. Βαρθολομαίου , Αυστραλίας κλπ.
δεν μιλάμε ως καλυτεροι αλλα ως αμαρτωλοί ανάξιοι Παραδείσου μεν, αλλά απο κει κ υστερα
πρεπει να πουμε και λιγο για ενα στραβό που βλέπουμε...
με πνευμα αγάπης μεν αλλά και αληθείας δε.(πάνε μαζί αυτα).

επίσης.
Αυτον τον αιώνα τον μπερδεμένο, Ο Θεός ελεεί περισσότερο τον κόσμο.
η μακροθυμία Του είναι τεραστια, παρολη τη συγχυση που επικρατεί και την αταξία.
οι αμβλωσεις μόνο ειναι 40 εκ ΤΟ ΕΤΟΣ παγκόσμια...
περίπου τα 2/3 (αν θυμαμαι καλά) ειναι στην Ασία, εκεί που δεν υπαρχει μήτε Χριστός,
(ως ορθή διδασκαλία) ούτε χριστιανικές αρχές (λείπει Ο Κύριος ως Σώμα και Αίμα αλλά υπαρχουν καποιες διδαχες έστω).

η ευχαριστία και η δοξολογία του σύγχρονου ανθρώπου απουσιάζει απο τον πολιτισμένο ευεργετημένο
κόσμο. Τόσα απολαμβάνει, ένα δόξα Τω Θεώ λίγοι το λένε (στη Δύση, γιατί η ανατολή πεινάει),
και όσοι το λένε το λένε λάθος. (προτεσταντικα, παππικά, σεκταρικά, μουσουλμανικά κλπ :( )

και παρόλα αυτά ο Θεός μακροθυμεί και μας εκανε τη ζωή ευκολη. με νοσοκομεία, γιατρους,
υπολογιστές, αυτοκίνητα, μετρό κλπ..
παλιοτερα όλο αυτό το βιοτικό επίπεδο δεν το είχαν ούτε οι βασιλιάδες!
και εμεις με τα ψυχολογικά μας, ούτε με τον εαυτό μας δεν τα βρίσκουμε.
πάλι κατι μας φταίει. Γιατί δεν ζούμε μαζί Του και μη εχοντας καλή σχέση με Εκείνον,
αλλά ζουμε με αρκετή αυτονομία και ανεξαρτησία, με πολύ θέλημα δικό μας και χωρίς φόβο.
Βέβαια , δόξα Τω Θεώ υπάρχουν πάντοτε και παντού θεοφοβούμενοι άνθρωποι,είτε ταπεινοί
και αξιοπρεπείς, με αγάπη και αρετές, καλοπροαίρετοι.

Ενω ειναι τοσο ευλογημένος και μακρόθυμος αιώνας, εμεις ξεχνιόμαστε πολλες φορες.
γιαυτό λοιπόν. να γαντζωθούμε καλά στον Κύριο, να βγάλουμε ρίζες καλές και ισχυρές και ικανές
ώστε να μην μπορεί ο δυνατός εχθρικός αέρας να μας απομακρύνει απο Εκείνον που έδωσε
και δίνει το Αίμα Του για εμάς.
Να κρατηθούμε πεισματικά και γερά με δύναμη ψυχής στην πορεία της μετανοίας.

και θέλει προσοχή, διότι όσο ευκολο και ¨ευχάριστο" ακούγεται, τόσο δύσκολο είναι πολλές φορες.
Ομως τα αδύνατα παρα ανθρώποις δυνατά για Τον Θεό.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

ωραία τα γράφεις κι εσύ Γιώργη και σωστά αλλά το θέμα δεν είναι αν μετανοήσει ο ένας της παπικής εκκλησίας... γιατί όπως βλέπεις τον εξουδετερώνουν μια χαρά όσοι είναι που κατευθύνουν τα σχοινιά/ ινία και φέρνουν άλλον με καλύτερες γι αυτούς προϋποθέσεις...

φυσικά αυτό δεν ισχύει και για τους ουρανούς που χαρά μεγάλη θα κάνουν οι αγγέλοι εάν έστω και ένας αμαρτωλός και αποστάτης επιστρέψει και μετανοήσει... πόσο μάλλον ένας επίσκοπος

Το θέμα παραμένει ότι είμαστε εν καιρώ πολέμου, είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και δεν το είχαμε καταλάβει. Εμπρός λοιπόν, μιας και οι Ελληνες μόνο εν καιρώ πολέμου καταλαβαίνουμε τι πάει να πει Πίστης και Χριστός και Πατρίδα, ας κάνουμε κάτι έστω και την τελευταία στιγμή γιατί μόνο μετάνοια και εξομολόγηση και κοινωνία με τον Χριστό μας σώζει. Και δεν εννοώ... σώζει τα πλούτη και βιοποριστικά... εννοώ σώζει την ψυχή που αυτή είναι το έπαθλο αυτού του πολέμου που βιώνουμε... την ψυχή μας πάνε να κλέψουν και να την παραδώσουν στο αφεντικό του σκότους.

Μέχρι να έλθει η Βασιλεία των Ουρανών θα είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση ας το πάρουμε χαμπάρι... όσο και να καλοπεράσουμε όσοι μενουν εδώ στη γη όποια χρόνια και να έρθουν με αναλαμπή της Ορθοδοξίας που όλοι το ευχόμαστε, εμείς πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα... πρέπει να προετοιμάζουμε τα παιδιά μας, τις ψυχές μας και τις δικές τους με τη βοήθεια του Θεού γιατί χωρίς Αυτόν τίποτα καλό δεν μπορούμε να πράξουμε.

Καλές αντοχές και καλόν αγώνα γι αυτά που έρχονται, καλή φώτιση στους ποιμένες μας και σε εμάς, καλή μας μετάνοια και καλόν Παράδεισο!
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

Domna έγραψε:Δομνα μου δεν ηθελα να πω αυτο που καταλαβες και εσυ και ισως οι περισσοτεροι, εγω συγγνωμη για την λάθος εκφραση.
Λεβέντισα , χίλια συγγνώμη , δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω !!! Οπως φαίνεται λάθος το κατάλαβα !!! :8 :8 :8[/quote]

τι λες τωρα; εγω συγγνωμη που δεν μπορω να εκφραστω σωστα.
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

dionysisgr έγραψε:
Φταιμε και εμεις.... χαριν μιας διπλωματιας... μιας ισοπεδωσης....
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Έξω βρέχει
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

Dimitris39 έγραψε:Έξω βρέχει
:45 :45
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”