lovethink έγραψε: Οχι Ορθόδοξος , απλά ΑΓΙΟΣ θα έλεγα εγώ (αν και δεν ξέρω ποιός είναι ο Μάρκος ο Ευγενικός αλλά μου αρέσει το όνομά του )
http://www.imlemesou.org/dev/index.php? ... Itemid=158
Συντονιστής: Συντονιστές

lovethink έγραψε: Οχι Ορθόδοξος , απλά ΑΓΙΟΣ θα έλεγα εγώ (αν και δεν ξέρω ποιός είναι ο Μάρκος ο Ευγενικός αλλά μου αρέσει το όνομά του )

Ανώνυμη A΄
Οι υπερβολές της εικονομαχικής περιόδου είναι εμφανείς στην ακόλουθη διήγηση για το βίο και την πολιτεία ανώνυμης αγίας, η οποία διάλεξε να φυλακιστεί υπομένοντας τις κακουχίες της ειρκτής για χάρη της εικόνας του Χριστού. Εκεί βρήκε εκλεκτούς φυλακισμένους μοναχούς, τριακόσιους σαράντα δύο, από διάφορες περιοχές, άλλους με κομμένες μύτες, άλλους με βγαλμένα μάτια, άλλους με κομμένα χέρια, επειδή δεν υπέγραφαν εναντίον των αγίων εικόνων, κι άλλους με κομμένα αυτιά. Άλλοι έδειχναν τα ίχνη αφάνταστων ξυλοδαρμών, άλλοι έδειχναν τους εαυτούς τους που δεν είχαν καθόλου τρίχες, επειδή τους ξύρισαν οι ασεβείς εικονοκλάστες, ενώ οι πιο πολλοί είχαν τις τίμιες γενειάδες τους καμένες και γεμάτες πίσσα. Όλοι αυτοί οι Πατέρες δέχτηκαν τον Στέφανο το Νέο, γνωστό άγιο και ομολογητή της εικονομαχικής περιόδου, σαν αρχιποιμένα και σωτήριο καθηγητή, καθώς αυτός τους δίδασκε κι αυτοί του ανέφεραν τους λογισμούς τους. Το διοικητήριο έγινε λοιπόν όμοιο με μοναστήρι, αφού εκεί τελούνταν κάθε μοναχικός κανόνας.
Οι υπεύθυνοι των φυλακών όταν είδαν πράγματι να διασώζει άθικτο το «κατʼ εικόνα Θεού», έναν πραγματικά επίγειο άγγελο, θαμπώθηκαν. Η γυναίκα, πρωταγωνίστρια της διήγησής μας, ακούγοντας απʼ τον άνδρα της τα λόγια: «Χαθήκαμε, γυναίκα, εξαιτίας αυτής της μανίας του βασιλιά», με κατάλληλες ερωτήσεις προς τον άνδρα της, καταφέρνει να μάθει, χωρίς να το καταλάβει αυτός, ολόκληρη τη ζωή του μακαρίου Στεφάνου και κρυφά από τον σύζυγό της μπαίνει στη φυλακή. Βέβαια, κάποτε, η χήρα Σαραφθία πρόσφερε το αλεύρι στον Ηλία, η Σουμανίτης το δωμάτιο της φιλοξενίας στον Ελισσαίο, η μακαριζόμενη στα Ευαγγέλια χήρα πρόσφερε από το υστέρημά της δύο οβολούς στο φιλόπτωχο ταμείο, η Σαμαρίτης πρόσφερε στον ίδιο τον Χριστό από το βαθύ πηγάδι νερό να δροσιστεί. Έτσι κι αυτή, με την ελπίδα της πίστης κάνοντας κάτι παρόμοιο, απέφευγε να γυρίσει στο σπίτι της ταπεινωμένη και ντροπιασμένη παραστέκοντας στις κακουχίες του τον Στέφανο. Ο άγιος της λέει: «Πήγαινε στο καλό, γυναίκα, πήγαινε, γιατί δεν μπορώ να δεχτώ έστω και το παραμικρό από σένα. Δεν περιφρονώ ούτε το φύλο σου, ούτε την αναξιότητά σου. Μη γένοιτο.
Εγώ είμαι εντελώς ελεεινός και ανάξιος, όμως κωλύομαι από την εντολή να μην επικοινωνώ με αιρετικούς.
Ποτέ ως τώρα δεν επικοινώνησα με χριστιανομάχους εικονοκλάστες αιρετικούς ούτε ποτέ πήρα κάτι από τα χέρια τους»
Κι αυτή, θαρρετά, του απάντησε:
«Δεν πρόκειται ποτέ, όσιε πάτερ Στέφανε, να καθυβρίσω την εικόνα του Χριστού ή της μητέρας του ή των αγίων. Γνωρίζω βέβαια τι τιμωρία θα λάβουν όσοι τολμήσουν να το πράξουν. Ο άγιος μας πατήρ Γερμανός τους εικονομάχους τους κατέταξε στην κατηγορία εκείνων που έκραζαν. «Άρον, άρον, σταύρωσον» τον Υιόν του Θεού. Γιʼ αυτό, έντιμε Πάτερ, αυτό μόνο σου ζητώ, μην αποκαλύψεις στον άνδρα μου και τους συναδέλφους του αυτή μου την πράξη κι εγώ έμπρακτα θα αποδείξω στην οσιότητά σου αυτά που είπα». Τότε ανοίγει το κλειδωμένο μπαούλο της και βγάζει τρεις κρυμμένες εικόνες, της Παναγίας Θεοτόκου που κρατά στην αγκαλιά της τον Υιό της και Θεό, και των κορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
ΚΑΤ΄ΑΝΑΓΚΗ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΝΕΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΓΙΟ.Εννοείς του παλαιού ημερολογίου φαντάζομαι ........
Οχι Ορθόδοξος , απλά ΑΓΙΟΣ θα έλεγα εγώ (αν και δεν ξέρω ποιός είναι ο Μάρκος ο Ευγενικός αλλά μου αρέσει το όνομά του )
ΚΑΙ ΣΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΞ΄ΙΔΙΩΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ....ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΕ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΟΦΙΚΙΟΥΧΟΣ....vasilis_m21 έγραψε:Κοίτα, η κριτική απτην απέξω δεν μου αρέσει στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην πράξη ο οποιοσδήποτε να ήταν στη θέση του θα έκανε τα ίδια και χειρότερα. Στο φινάλε δεν θέλει να παραστήσει τον οσιομάρτυρα.

όσο ορθόδοξοι είναι οι "ορθόδοξη " κοπτική εκκλησία τόσο " ορθόδοξο " θα ναι αυτό το κλαδί του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑMisha έγραψε:φίλε Σπέτζουρα ..ευθεία ερωτηση...spetzouras έγραψε:Αδελφέ μου, εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν είμαστε η Εκκλησία?Misha έγραψε: η Εκκλησια μας δεν κινδυνεύει απο κανεναν...εμείς όμως;;;;
θα ηταν το ιδιο για εμας αν ακολουθουσαμε τον λατινοφρονα επίσκοπο Νικαίας Βησσαρίωνα και το ίδιο αν ακολουθούσαμε τον αγιο Μαρκο ,επίσκοπο Εφέσου,τον Ευγενικό;;;
να ήταν και οι δυο με την Αλήθεια αποκλείεται....![]()
Τώρα για τους απέξω....
αν αυριο ο Πατριαρχης πει κατα τη μνημονευση από τα διπτυχα:
"μνησθητι Κυριε του επισκοπου Ρώμης πάπα Βενεδίκτου"(ο μη γενοιτο!!!!)
θα συνεχισει να είναι ορθοδοξος;;;κι αν εμεις συνεχιζουμε να τον υπακουμε ειμαστε ορθοδοξοι;;;;
ή μηπως γινομαστε τιποτα άλλο;;; δλδ λύκοι με φορεσια προβάτου;;;:twisted:![]()
κι ο Μάρκος ο Ευγενικος που αντισταθηκε στην ψευδένωση και τα συλλειτουργα εγινε αγιος,ο λατινοφρονας Βησσαριων τι εγινε;;;

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΩ Yunan ΥΠΑΚΟΗ!Ας συζητήσουμε το θέμα με τον πνευματικό μας πατέρα και ας κάνουμε υπ-ακοή σ'αυτόν και μόνο. Ενδεχομένως (σίγουρα) θα ακούσουμε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, μα τουλάχιστον θα είναι αναπαυμένος ο καθένας μας στο ποια θα πρέπει να είναι η στάση του.