Απαγόρευση θείας κοινωνίας

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

Vosk0z έγραψε:
parikos έγραψε:"Στον τάδε καλά τα είπα...μήπως τον έριξα σε απελπισία; άραγε στον δείνα έπρεπε να του βάλω κανένα κανόνα παραπάνω γιατί δεν μου φάνηκε τόσο μετανιωμένος..."
Συγχωρέστε με... Αλλά σε ποιον από όλους τους ανθρώπους, έβαλε ο Χριστός μας κανόνα..?
Όταν θεράπευε κάποιον από σωματική ασθένεια και του 'λεγε "Πήγαινε και μην αμαρτήσεις ξανά" κανόνας δεν ήτανε; Και δεν ήταν κάτι απλό αυτή η εντολή Του. Φαντάσου πόσο δύσκολο είναι να κόψεις κάποιο πάθος
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: κοινωνια

balloo έγραψε:γνωμη μου ενας αυστηρος πνευματικος κανει κακο σεναν ανθρωπο και τον κανει να μη ξαναπαει να εξομολογηθει.οταν παει ενας πρωτη φορα να εξομολογηθει ,ενας κοσμικος που δε ξερει απο πνευματικα και ο γεροντας τον κραξει αυτο τον κανει να μη θελει να ξαναπατησει.οι εναρετοι γεροντες ειναι αυστηροι με τον εαυτο τους και χαλαροι με τους ανθρωπους.καταλαβαινουν οτι εχουν ανθρωπινα παθη και στη σημερινη κοινωνια και στα χρονια που ζουμε οι ανθρωποι οπως ελεγε και ο π παισιος δε θελουν πολυ ζορι.
σενα αμαρτωλο ο σωστος πνευματικος προσπαθει να του δωσει να καταλαβει οτι αυτο πουκανε δεν ηταν σωστο και τον βοηθα στη μετανια οχι στη τιμωρια απομακρυνοντας τον απο τη θεια κοινωνια. βεβαια οταν ενας ανθρωπος παει να εξομολογηθει και εχει σοβαρα αμαρτηματα πχ μια γυναικα εχει κανει εκτρωσεις και δεν εχει μετανοισει πραγματικα για τα παιδια που σκοτωσε τοτε φυσικα και δεν εχει δικαιωμα να κοινωνισει .γνωμη μου ολα αυτα χωρις να θελω να επιρεασω κανεναν.τωρα που ειπα για γυναικα και εκτρωσεις ακουστε και ενα περιστατικο που μου αφιγηθηκε μια γνωστη μου.αυτη ηταν φοιτητρια και εμεινε εγκυοσ και ως δικαιολογια προβαλε το οτι εχει να δωσει μαθηματα και αποφασησε να κανει εκτρωση.η εκτρωση πραγματοποιηθηκε με επιτυχια.την ωρα εκεινη στο τελος της εκτρωσης απεναντυ απο το κρεβατι της λεγαμενησ γυναικας υπηρχε μια εικονα της Παναγιας. η ιδια μου αφηγηθηκε οτι με τα ματια της ειδε την εικονα αυτη (τη Παναγια)να δακρυζει! η γυναικα αυτη ηταν και ειναι καθηγητρια μωρφομενος ανθρωπος κατι τετοιοι ζουν σημερα στη κοινωνια μας και θεωρουντε μορφομενοι και πολιτισμενοι αλλα δυστυχως ειναι χειροτεροι απο τουσ γυφτους. γιατι οι γυφτοι κραταν τα παιδια τους και δε τα πετανε στα σκουπιδια. επισης φορανε φουστα ολεσ οι γυνεκεσ ανεξερεντως κατι που εμεις και θα βαλω και τον εαυτο μου μεσα δε το κανουμε.οχι οτι ειναι τρομερο αμαρτημα αλλα λεω ποσο συνιδιτοι ειναι οι γυφτοι προσον που εμεις δεν εχουμε δυστυχως και το παιζουμε και πολιτισμενοι.
Περιττό να πω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Τώρα θυμήθηκα τι μας έλεγε ο Καθηγητής μας στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο: Πρέπει να ζούμε σύμφωνα με τον λόγο του Ευαγγελίου. Αυτός είναι ο Κανόνας μας. Αλλά επειδή οι άνθρωποι είμαστε γρουσούζιδες και το Ευαγγέλιο το γράφουμε στα "παλαιότερα των υποδημάτων μας" γι' αυτό οι Πατέρες της Εκκλησίας με τον φωτισμό του Πνεύματος θέσπισαν οοολους αυτούς τους κανόνες που αγγίζουν με λεπτομέρεια όλες τις πτυχές του βίου μας. Αν ακούγαμε το ευαγγέλιο ούτε εσείς τώρα θα διαβάζατε για το εξάμηνο Εκκλησιαστικό Δίκαιο :lol: :lol: :lol: :lol:
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

balloo έγραψε:γιατι οι γυφτοι κραταν τα παιδια τους και δε τα πετανε στα σκουπιδια. επισης φορανε φουστα ολεσ οι γυνεκεσ ανεξερεντως κατι που εμεις και θα βαλω και τον εαυτο μου μεσα δε το κανουμε.οχι οτι ειναι τρομερο αμαρτημα αλλα λεω ποσο συνιδιτοι ειναι οι γυφτοι προσον που εμεις δεν εχουμε δυστυχως και το παιζουμε και πολιτισμενοι.
a. Δεν πετάνε τα παιδιά τους γιατί συμφέρει να κάνουν παιδιά για να τα στέλνουν στα φανάρια και να τα πουλάνε

β.Δε νομίζω ότι φοράνε φούστες οι τσιγγάνισες από σεβασμό .Εγώ ξέρω ότι είναι πρώτες στις μαγγανείες

Αν θεωρείς το 2006 ότι η φούστα ή το παντελόνι αποτελεί κριτήριο εσωτερικού κόσμου ......... :roll:
DOMINIQUE
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από DOMINIQUE »

Μιλάμε σοβαρά?Δεν έχω πρόβλημα με τους γύφτους balloo -ντρέπομαι ν'αποκαλώ έτσι αυτούς τους ανθρώπους ΑΛΛΑ νομίζω ότι κανένας άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει και να χαρακτηρίζει γύφτο κάποια ψυχή,που για τον α 'η β λόγο πήρε αυτή την απόφαση.Καλό είναι να μπαίνουμε στη θέση του άλλου κι αν δε μπορούμε ας μην κρίνουμε.
Ολους τους θησαυρούς της γης εάν έχεις και δεν έχεις Θεό στην καρδιά σου,δεν έχεις τίποτα...
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

DOMINIQUE έγραψε:Μιλάμε σοβαρά?Δεν έχω πρόβλημα με τους γύφτους balloo -ντρέπομαι ν'αποκαλώ έτσι αυτούς τους ανθρώπους ΑΛΛΑ νομίζω ότι κανένας άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει και να χαρακτηρίζει γύφτο κάποια ψυχή,που για τον α 'η β λόγο πήρε αυτή την απόφαση.Καλό είναι να μπαίνουμε στη θέση του άλλου κι αν δε μπορούμε ας μην κρίνουμε.
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ;) Συμφωνώ
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

balloo έγραψε:γνωμη μου ενας αυστηρος πνευματικος κανει κακο σεναν ανθρωπο και τον κανει να μη ξαναπαει να εξομολογηθει.οταν παει ενας πρωτη φορα να εξομολογηθει ,ενας κοσμικος που δε ξερει απο πνευματικα και ο γεροντας τον κραξει αυτο τον κανει να μη θελει να ξαναπατησει.οι εναρετοι γεροντες ειναι αυστηροι με τον εαυτο τους και χαλαροι με τους ανθρωπους.καταλαβαινουν οτι εχουν ανθρωπινα παθη και στη σημερινη κοινωνια και στα χρονια που ζουμε οι ανθρωποι οπως ελεγε και ο π παισιος δε θελουν πολυ ζορι.
σενα αμαρτωλο ο σωστος πνευματικος προσπαθει να του δωσει να καταλαβει οτι αυτο πουκανε δεν ηταν σωστο και τον βοηθα στη μετανια οχι στη τιμωρια απομακρυνοντας τον απο τη θεια κοινωνια. βεβαια οταν ενας ανθρωπος παει να εξομολογηθει και εχει σοβαρα αμαρτηματα πχ μια γυναικα εχει κανει εκτρωσεις και δεν εχει μετανοισει πραγματικα για τα παιδια που σκοτωσε τοτε φυσικα και δεν εχει δικαιωμα να κοινωνισει .γνωμη μου ολα αυτα χωρις να θελω να επιρεασω κανεναν.τωρα που ειπα για γυναικα και εκτρωσεις ακουστε και ενα περιστατικο που μου αφιγηθηκε μια γνωστη μου.αυτη ηταν φοιτητρια και εμεινε εγκυοσ και ως δικαιολογια προβαλε το οτι εχει να δωσει μαθηματα και αποφασησε να κανει εκτρωση.η εκτρωση πραγματοποιηθηκε με επιτυχια.την ωρα εκεινη στο τελος της εκτρωσης απεναντυ απο το κρεβατι της λεγαμενησ γυναικας υπηρχε μια εικονα της Παναγιας. η ιδια μου αφηγηθηκε οτι με τα ματια της ειδε την εικονα αυτη (τη Παναγια)να δακρυζει! η γυναικα αυτη ηταν και ειναι καθηγητρια μωρφομενος ανθρωπος κατι τετοιοι ζουν σημερα στη κοινωνια μας και θεωρουντε μορφομενοι και πολιτισμενοι αλλα δυστυχως ειναι χειροτεροι απο τουσ γυφτους. γιατι οι γυφτοι κραταν τα παιδια τους και δε τα πετανε στα σκουπιδια. επισης φορανε φουστα ολεσ οι γυνεκεσ ανεξερεντως κατι που εμεις και θα βαλω και τον εαυτο μου μεσα δε το κανουμε.οχι οτι ειναι τρομερο αμαρτημα αλλα λεω ποσο συνιδιτοι ειναι οι γυφτοι προσον που εμεις δεν εχουμε δυστυχως και το παιζουμε και πολιτισμενοι.
Χεχεχεχεχ.....να σου πω; Στο δημοτικό στην παρέα μας, είχαμε κι έναν "γύφτο". Πολύ καλό παιδί, ψυχή διαμάντι! Θυμάμαι κάτι κωμικοτραγικό. Γύρω στην 6η δημοτικού, παραμονές Πάσχα, που θα κλείναν τα σχολεία, σε κάποιο διάλειμμα ένας πιτσιρικάς της παρέας είπε, μπροστά στον "γύφτο".: Παιδιά το ξέρετε ότι τα καρφιά που σταύρωσαν τον Χριστό τα φτιάξανε γύφτοι"; Το θυμάμαι το περιστατικό, γιατί ακόμη θυμάμαι τα βουρκωμένα, μεγάλα καστανά μάτια του Μήτσου να βουρκώνουν, να βάζει τα χέρια στις τσέπες και να απομακρύνεται σε μια γωνιά. Τι μου θύμησες τωρα....
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Γύφτοι βγαίνει από το Αιγύπτιοι
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

[/quote]
--------------------------------------------------------------------------------
vasilis_m21 έγραψε:
Απτην άλλη πρέπει να είμαστε περήφανοι που η νέα γενιά συνδυάζει ερωτισμό με πνευματικότητα !
--------------------------------------------------------------------------
Πως γίνεται αυτό? Καινούργια πατέντα ειναι ? Τι λέει ο πνευματικός σου?

Στο χωριό μου που περνάω τις γιορτές τα νέα παιδιά κοινωνάνε τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο χωρίς φυσικά να εξομολογηθούν. Απτην άλλη είναι δεδομένο ότι έχουν σχέση ή εστω one night stands.
Επομένως συνδυάζουν αισθησιασμό με σέβας προς την Ορθοδοξία.
Αμαρτωλή νεολαία...

Τον πνευματικό μου έχω να τον δω 6 χρόνια, την τελευταία φορά με ρώταγε κάτι προσωπικά και μου απαγόρεψε το προγαμιαίο σεξ, οπότε λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων ξέκοψα! Έκτοτε πάω και κοινωνάω έτσι, αδιάβαστος. Παίρνω την ευθύνη πάνω μου που λένε. Η ζωή έχει ρίσκο, έτσι δεν είναι!
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

vasilis_m21 έγραψε:
Απτην άλλη πρέπει να είμαστε περήφανοι που η νέα γενιά συνδυάζει ερωτισμό με πνευματικότητα !

Διόρθωσις.

Στο χωριό μου που περνάω τις γιορτές τα νέα παιδιά κοινωνάνε τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο χωρίς φυσικά να εξομολογηθούν. Απτην άλλη είναι δεδομένο ότι έχουν σχέση ή εστω one night stands.
Αμαρτωλή νεολαία...

Τον πνευματικό μου έχω να τον δω 6 χρόνια, την τελευταία φορά με ρώταγε κάτι προσωπικά και μου απαγόρεψε το προγαμιαίο σεξ, οπότε λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων ξέκοψα! Έκτοτε πάω και κοινωνάω έτσι, αδιάβαστος. Παίρνω την ευθύνη πάνω μου που λένε. Η ζωή έχει ρίσκο, έτσι δεν είναι!
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

vasilis_m21 έγραψε:
vasilis_m21 έγραψε:

Διόρθωσις.

Αμαρτωλή νεολαία...

Και μεγάλο ρίσκο φιλε :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: Κάποιος Γέροντας, ο π.Σωφρόνιος νομίζω, έλεγε ότι ο Θεός τις μεγάλες μέρες στέλνει περισσότεροι χάρη σ' αυτούς που δεν κοινωνάνε επειδή γνωρίζουν ότι είναι απροετοίμαστοι...και σέβονται το Σώμα και το Αίμα του Χριστού
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”