Θάρθη όταν έρθουν δυο καλοκαίρια και δυο Πασχαλιές μαζί.

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

123 έγραψε:Dirfys ο Μάνος είναι ο μικρός (κι ο χαϊδεμένος) της παρέας. Εγώ θα προμηθευτώ μερικά βαζάκια με παιδικές τροφές και κρεμούλες, καλού κακού, για να του τα κάνω δώρω!!!!!!! :roll:
Θέλω αυτή με το μπλε αρκουδάκι απ'έξω της Νεστλέ , αυτή μου αρέσει ( αν και μεταλλαγμένη ) :lol: (Το χαιδεμένος που το είδε ? :p )
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

lovethink έγραψε: (Το χαιδεμένος που το είδε ? :p )
Έλα που δεν το ξέρεις.....αλλά σου αρέσει να τ ακούς...... :wink:
boyzoykas
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

εγω το μια κουτα με καπνο ντραμ κ μερικα

Δημοσίευση από boyzoykas »

βαζακια μερεντα :D :D :D
PATIENT
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: "Το ποθούμενον θα έρθη όταν θαρθούν δύο πασχαλιές μ

Δημοσίευση από PATIENT »

Christos έγραψε:
Άγιος Κοσμάς Αιτωλός:
12. "Το ποθούμενον θα έρθη όταν θαρθούν δύο πασχαλιές μαζί"
(Πράγματι το 1912 που απελευθερώθηκε η Ήπειρος αι εορταί Ευαγγελισμού και Πάσχα συνέπεσαν).
http://athos.edo.gr/modules.php?name=Ne ... =0&thold=0
O:) Ευαγγελισμός της Θεοτόκου 7- Απριλίου 2007 (με το Αγιορείτικο ημερολόγιο)
O:) Πάσχα 8 Απριλίου 2007

O:) Ευαγγελισμός της Θεοτόκου 7 Απριλίου 2018 (με το Αγιορείτικο ημερολόγιο)
O:) Πάσχα 8- Απριλίου 2018

1. Με το νέο ημερολόγιο ουδέποτε συμπίπτουν οι Εορτές του Ευαγγελισμού και του Πάσχα.
2. Όταν συμπίπτει ο Εορτασμός του Ευαγγελισμού και του Πάσχα ονομάζεται Κύριον Πάσχα. O:)

8) Οψόμεθα!
:roll:
Αρα τι θα γίνει σχετικά με τις προφητείες για τις δυό πασχαλιές;Θα τις ψάχνετε με το παλαιό ή...αφού έγινε η αλλαγή του ημερολογίου και δεν βγαίνει πια διπλή πασχαλιά να συμπεράνουμε ότι έχουν ήδη βγεί πριν απο το 1924; :D

Λοιπόν έχω κάποια νέα για όσους τα σκαλίζουν αυτά.
Σύμφωνα με το Τυπικό της Εκκλησίας (ας το διασταυρώσει όποιος μπορεί) όταν η γιορτή του Ευαγελισμού πέφτει Μ.Σάββατο δεν διαβάζεται η ακολουθία την ημέρα εκείνη , αλλά την επόμενη δηλ. την Κυριακή του Πάσχα.
Δηλαδή, ψάλλονται κανονικά τα Αναστάσιμα και την ίδια μέρα γίνεται -ακολουθεί- η γιορτή του Ευαγγελισμού.
Πως σας φαίνεται; :D
Aυτό ακριβώς συμβαίνει φέτος με το παλαιό ημερολόγιο (δεν είναι μονο Αγιορείτικο βρε Χρήστο)

Καληνύχτα
πάλι ξενύχτησα.

Σωτήριε συγνώμη που σε ξέχασα, τωρα το θυμήθηκα που το διάβασα εδώ.
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

PATIENT έγραψε:

Αρα τι θα γίνει σχετικά με τις προφητείες για τις δυό πασχαλιές;Θα τις ψάχνετε με το παλαιό ή...αφού έγινε η αλλαγή του ημερολογίου και δεν βγαίνει πια διπλή πασχαλιά να συμπεράνουμε ότι έχουν ήδη βγεί πριν απο το 1924; :D

Σύμφωνα με το Τυπικό της Εκκλησίας (ας το διασταυρώσει όποιος μπορεί) όταν η γιορτή του Ευαγελισμού πέφτει Μ.Σάββατο δεν διαβάζεται η ακολουθία την ημέρα εκείνη , αλλά την επόμενη δηλ. την Κυριακή του Πάσχα.
Δηλαδή, ψάλλονται κανονικά τα Αναστάσιμα και την ίδια μέρα γίνεται -ακολουθεί- η γιορτή του Ευαγγελισμού.
Aυτό ακριβώς συμβαίνει φέτος με το παλαιό ημερολόγιο (δεν είναι μονο Αγιορείτικο βρε Χρήστο)
Καληνύχτα
πάλι ξενύχτησα.

Σωτήριε συγνώμη που σε ξέχασα, τωρα το θυμήθηκα που το διάβασα εδώ.
Σωστή η διευκρίνηση σου!
Και για να λέμε την Σκληρή Αλήθεια των αριθμών η Ορθόδοξη Εκκλησία λειτουργεί με το Παλαιό Ημερολόγιο!
Εκ του συνόλου των 360,000,000 Ορθοδόξων Χριστιανών (τούλαχιστον στις ταυτότητες) μόνο τα 20,000,000 -30,000,000 και συγκεκριμένα εμείς οι Έλληνες μόνο λειτουργούμε με το νέο ημερολόγιο. :(
Εικόνα
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

PATIENT έγραψε:Αρα τι θα γίνει σχετικά με τις προφητείες για τις δυό πασχαλιές;Θα τις ψάχνετε με το παλαιό ή...αφού έγινε η αλλαγή του ημερολογίου και δεν βγαίνει πια διπλή πασχαλιά να συμπεράνουμε ότι έχουν ήδη βγεί πριν απο το 1924; :D

Λίγες σκέψεις επί του θέματος :
1) Αν δεν κάνω λάθος λέει η προφητεία - του Κοσμά του Αιτωλού - και για δύο καλοκαίρια....
Μήπως πρόκειται για τον 8O φετινό χειμώνα που δεν ήρθε; :roll:
2) Ο Γέροντας Παΐσιος είπε ότι θα γίνουν κράτος οι Κούρδοι κάτι που ουσιαστικά έχει γίνει από καιρό. Μέχρι και συμφωνίες με Νορβηγικές εταιρείες έχουν κάνει για τα κοιτάσματα του Ιρακινού Κουρδιστάν.
3) Ο Γέροντας Παΐσιος είπε ότι πριν έρθει το ποθούμενο θα σημειωθεί μια μεγάλη καταστροφή στην Πόλη. Ο ίδιος υπέθεσε για επιδημία μήπως όμως ήταν ο σεισμός που έγινε πριν λίγα χρόνια; :roll:
4) Τέλος, ο Γέροντας είπε και ότι η σημερινή γενιά πολιτικών (δηλ. όταν έκανε τις προφητείες προς το τέλος της δεκαετίας του '80 αρχές δεκαετίας του '90, αν δεν κάνω λάθος) της Τουρκίας δεν θα υπάρχει και θα βγουν νέοι πολιτικοί. Πριν λίγο καιρό πέθανε ο Ετσεβίτ και σήμερα ο Τζεμ.... :roll:
Ίδωμεν!
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

filtor έγραψε:Λίγες σκέψεις επί του θέματος :
1) Αν δεν κάνω λάθος λέει η προφητεία - του Κοσμά του Αιτωλού - και για δύο καλοκαίρια....
Για να είμαι ειλικρινής άκουσα και εγώ αυτή την προφητεία πρό ημερών από πρόσωπο που δεν ασχολείται με τα Εκκλησιαστικά. Επικοινώνησα άμεσα με φίλους που εντυφούν στα περί των Εσχάτων και ένας εξ αυτών μου απάντησε με το κάτωθι SMS:

Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΕΙΝΑΙ:
"ΘΑΡΘΕΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΜΑΖΙ!"
O:)
Εικόνα
PATIENT
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από PATIENT »

Christos έγραψε:
filtor έγραψε:Λίγες σκέψεις επί του θέματος :
Για να είμαι ειλικρινής άκουσα και εγώ αυτή την προφητεία πρό ημερών από πρόσωπο που δεν ασχολείται με τα Εκκλησιαστικά. Επικοινώνησα άμεσα με φίλους που εντυφούν στα περί των Εσχάτων και ένας εξ αυτών μου απάντησε με το κάτωθι SMS:

Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΕΙΝΑΙ:
"ΘΑΡΘΕΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΜΑΖΙ!"
O:)
Πάντως εδώ που ζώ εγώ παιδιά (σε νησί του Αιγαίου) άρχισα ήδη απο την περασμένη βδομάδα να σκοτώνω κουνούπια , νέας εσοδείας... 8O
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

Το έψαξα λίγο το θέμα και πράγματι για τις δύο Πασχαλιές εννοούν το 1912. Δεν υπάρχει άλλη. Φέτος δεν συμπίπτουν.
΄
Παρακάτω αναφέρονται μερικές προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ...

--- Θαρθεί καιρός πού όλος ό κόσμος θα δεθεί με μια κλωστή, και οι άνθρωποι όσο μακριά κι΄ αν είναι θα μιλούν όπως από διπλανό δωμάτιο. Κι΄ ας είναι ό ένας στην Πόλη κι΄ ό άλλος στην Μόσχα... ( εφεύρεση τηλεφώνου - ασυρμάτου )
Θα δείτε να πετάνε οι άνθρωποι στον Ουρανό σαν μαυροπούλια και να ρίχνουν φωτιά στον κόσμο. Όσοι τότε θα ζουν θα τρέχουν στα μνήματα και θα φωνάζουν " βγάτε εσείς οι αποθαμένοι να μπούμε εμείς οι ζωντανοί..." ( εφεύρεση αεροπλάνου )
Θα δείτε στον κάμπο αμάξι δίχως άλογα να τρέχει γρηγορότερα από τον λαγό ( εφεύρεση αυτοκίνητου )
Θαρθεί καιρός πού θα κυβερνάνε τον κόσμο τα "άλαλα και τα μπάλαλα " ( Υπολογιστές )
Θαρθεί εποχή πού θα δεθούν 40 άλογα σ΄ ένα παλούκι ( ένα σταματημένο αυτοκίνητο 40 HP)
Θαρθεί εποχή πού θα βλέπονται και θα μιλάνε οι πεθαμένοι ( εφεύρεση τηλεόρασης και κινηματογράφου, με ταινίες ανθρώπων πού έχουν ήδη πεθάνει...)

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ...Η αιτία τού Γενικού Πολέμου θα έρθει από την Δαλματία. Πρώτα θα διαμελισθεί ή Αυστρία, και ύστερα ή Τουρκία...
( Η προφητεία ειπώθηκε γύρω στα 1770 . Στην εποχή μας, Στην θέση τής τότε Αυστρίας υπήρχε ή Γιουγκοσλαβία ή οποία ήδη διαμελίσθηκε. Απομένει τώρα ή διάλυση τής Τουρκίας )
Στην Πόλη θα χυθεί τόσο αίμα, πού 3χρονίτικο μοσχάρι μέσα σ΄ αυτό, θα μπορεί να κολυμπήσει...
( προφανώς κατά την αποχώρηση των Τούρκων )
Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν μέχρι τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τούς διώξουν μέχρι την Κόκκινη Μηλιά...
( σχετικά πάρα κάτω, στον π. Παϊσιο )
Θα προσπαθούν να λύσουν το ζήτημα με την πέννα, μα δεν θα μπορούν, 99 φορές με τον πόλεμο και μία με την πέννα...
( προφανώς για τον Γενικό Πόλεμο )
Το κακό θα έρθει από έναν κασιδιάρη και από τούς διαβασμένους...
( οι φονικές εφευρέσεις των επιστημόνων, οι άθεες νέες αντιλήψεις των διαβασμένων, και κάποιος αξιωματούχος σημειωμένος Στο κεφάλι ( κασιδιάρης )
Τον Πάπα να καταράσθε γιατί αυτός θα είναι ή αιτία (τού Γενικού Πολέμου;)
Καλότυχος όποιος ζήσει μετά τον Γενικό Πόλεμο. Θα τρώει με ασημένιο κουτάλι. Εσείς δεν θα τα δείτε αυτά. Θα τα δουν τα δισέγγονά σας...
( Από το 1770 πού ειπώθηκε μέχρι σήμερα μεσολαβούν 2 γενιές, εγγόνια και δισέγγονα, περίπου 200 χρόνια. Προφανώς από το 1970 και έπειτα έχουμε μπει σε διαδικασία εξελίξεων...)
Θαρθεί καιρός πού δεν θ΄ ακούτε τίποτα...
( αναφερόμαστε σε άλλη σελίδα για προφανή "ακύρωση " διάδοσης ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων Maxwell )
Οι πολιτείες θα καταντήσουν σαν παράγκες!... Στις 3 χώρες μια θα μείνει...
( καθαρή περιγραφή για τον Γενικό, Γ΄ παγκόσμιο πόλεμο )
Αν ό πόλεμος πιαστεί από κάτω, λίγα θα πάθετε. Αν πιαστεί από πάνω θα καταστραφείτε...
( Μιλώντας για " κάτω πόλεμο " προφανώς υπονοεί την Εγγύς και Μέση Ανατολή )
PATIENT
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από PATIENT »

123 έγραψε:Το έψαξα λίγο το θέμα και πράγματι για τις δύο Πασχαλιές εννοούν το 1912. Δεν υπάρχει άλλη. Φέτος δεν συμπίπτουν.
΄
Φέτος μπορεί να μην συμπίπτουν ημερομηνιακά όπως έγραψα και παραπάνω, αλλά φέτος εμείς του παλαιού ανά τον κόσμο, θα γιορτάσουμε την ίδια μέρα, στις 8 Απριλίου, Πάσχα και Ευαγγελισμό μαζί !
Το Μέγα Σάββατο δεν γιορτάζεται ο Ευαγγελισμός.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”