Ολοι αυτό θα κάναμεYiaVi έγραψε:Πριν αρχίσεις το προκάτ κηρυγματάκι σε αυθεντική ξύλινη γλώσσα, γιατί δεν βλέπεις ότι αναφέρθηκα πάρα-πάρα πολύ συγκεκριμένα στο ζήτημα της παιδεραστίας των ιερέων;Ioanath έγραψε:Γιατί είμαστε τόσο σκληροί με τους ιερείς; Άνθρωποι είναι και αυτοί όπως εμείς!
Εμείς να έχουμε πάθη και αυτοί όχι; Φυσικά δεν μιλάω για αρρωστημένες ηθικά και νομικά κολάσιμες καταστάσεις όπως π.χ. παιδεραστία.
Και λάγνοι ιερείς υπάρχουν και φιλοχρήματοι και υπερήφανοι και ψεύτες κλπ κλπ
Είναι σαν να ζητάς από τους γιατρούς να μην αρρωσταίνουν, γίνεται;
Αυτό που περιμένει απλά κανείς από τους ιερείς είναι αυτογνωσία και καλύτερη διαχείριση των παθών. Τίποτε περισσότερο. Το περισσότερο, όπως και για μας τους λαϊκούς εξάλλου είναι δουλειά της θείας Χάρης.
Προσωπικά, θα προτιμούσα να πάω για εξομολόγηση σε έναν αμαρτωλό ιερέα, έναν ιερέα δηλαδή που έχει βιώσει την αμαρτία, παρά σε έναν ηθικά άμεμπτο. Ο πρώτος τουλάχιστον θα μπορούσε να με καταλάβει καλύτερα και να μου δώσει και αποτελεσματικότερες συμβουλές.
Εγώ λοιπόν επαναλαμβάνω ότι αν πήγαινε τέτοιος παπάς να πειράξει το παιδί μου, θα του τό' ριχνα το βρωμόξυλο. Χαλαρά. Και μετά θα πήγαινα σε Δεσπότη και Σύνοδο.
Εδώ το σκύλο μου αν μου πειράξεις ή μου κλωτσήσεις θα γίνει χαμός
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό
Κανονικά θα έπρεπε να τον συγχωρούσες ( είδες ? στα δύσκολα ξεχνάμε τα όσα πρεσβεύουμε )