Ερώτηση κρίσεως

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Αν δεν είχατε γεννηθεί σε Ορθόδοξη χώρα

Θα ήμουν πιστός στη δική μου θρησκεία
11
55%
Δεν θα ήμουν κοντά στη δική μου αλλά θα έψαχνα την αληθινή
4
20%
Θα γινόμουν σίγουρα Ορθόδοξος/η
1
5%
Δεν ξέρω , μπερδεύτηκα τώρα ....
4
20%

Σύνολο ψήφων: 20

yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

[/quote] Τι κακίες ....... και τι εύκολα που τα λες
Εψαξες και δεν τους βρήκες ?
Εννοια σου και κάτι πανέμορφα ρητά από πνευματικούς ανθρώπους άλλων δοξασιών τα ακούς
Ολες οι δοξασίες έχουν τους δικούς τους χαρισματούχους
Και βέβαια οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μας έχουν Θέαση Θεού ( αν το λέω καλά ) και βέβαια έχουμε ΠΛΟΥΤΟ πνευματικών χαρισμάτων στους Ορθοδόξους πνευματικούς ανθρώπους ,αλλά έδωσες την απάντηση ακριβώς που προσπαθεί να αποφύγει το θέμα αυτής της ερώτησης
Τον αποκλεισμό
Αρα ? να υποθέσω πως αν είχες γεννηθεί σε άλλη χώρα θα ήσουν άπιστος στη πίστη που θα σου μάθαιναν ?[/quote]

γιατι εσυ μανο εψαξες και τους βρηκες? :D :lol:
Η πραγματικοτητα ειναι οτι ωραιες ρησεις μπορεις να ακουσεις απο τον οποιονδηποτε,αλλο αυτο και αλλο η θεωση...
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Iosif »

lovethink έγραψε: Τι κακίες ....... και τι εύκολα που τα λες
Εγώ έψαξα. Ψάξε και εσύ καλύτερα !
Όσα έγραψα, είναι μόνο η αλήθεια !
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Iosif έγραψε:
Δε μπορώ αυτό το στυλάκι να χαρείς
Αυτά τα ΜΟΝΟ και τα ΕΓΩ δε τα μπορώ
Καλή Σαρακοστή
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Iosif »

lovethink έγραψε:
Iosif έγραψε:
Δε μπορώ αυτό το στυλάκι να χαρείς
Αυτά τα ΜΟΝΟ και τα ΕΓΩ δε τα μπορώ
Είναι δικό σου πρόβλημα, εάν δεν τα μπορείς.
Δεν θα σταματήσουμε να ομολογούμε την αλήθεια, επειδή δεν την καταλαβαίνεις.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

Εγώ θα ήμουν πιστή στη δική μου θρησκεία.
Μήπως δεν είχα απορίες σε όλη μου τη ζωή και δεν ήξερα πως θα τις λύσω?
Δεν με απομάκρυνε από την Πίστη μου.
Τώρα που έμαθα πέντε πράγματα και βρίσκω λύσεις δεν θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με άλλες θρησκείες.
Βέβαια υπάρχουν αρκετοί που γίνονται Ιεχωβάδες, Ευαγγελικοί κλπ.
Αυτοί δεν το έψαξαν το θέμα αλλά παρασύρθηκαν....
Αυτοί που έψαξαν διάφορες θρησκείες και είναι μακρυά από την Ορθοδοξία...είναι αυτοί που δεν ασχολήθηκαν με αυτήν αλλά ότι θυμούνται από το σχολείο των μικρών χρόνων τους.
Ίσως υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις αλλά η συντρηπτική πλειοψηφία αυτών που όχι μόνο διάβασαν αλλά γνώρισαν άλλες θρησκείες και μετά την Ορθοδοξία έχουν παραμείνει στην Πίστη μας με μεγάλη θέρμη μαλιστα.

Επειδή έχω φέρει πολλές φορές τον εαυτό μου στη θέση των αλλόθρησκων, δεν τους κατηγορώ ποτέ και για τίποτα.
yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

ετσι ειναι...και οι φαρισαιοι τα του Θεου πρεσβευαν,αλλα ο χριστος τους ειπε πριν απο σας θα μπουν ανθρωποι που δεν φανταζεστε...

Βεβαια ενταξει η αληθεια ειναι μια,η ομολογια ειναι μια δεν ειναι δυο ουτε ειναι γκριζα....το ομολογησε ο χριστος αρα σε μας δεν πεφτει λογος...Η υπεροχη της ορθοδοξιας ειναι αναμφισβητητη ωστοσο δνε θα πει οτι εισια ορθοδοξος και σωθηκες ,φανταζομαι πολλοι κινεζοι που δνε γνωρισαν ποτε την ορθοδοξια θα σωθουν επειδη με βαση την συνειδηση τους ειχαν να επιδειξουν καλα εργα(οπως οι προχριστιανικοι ανθρωποι)....και αρκετοι ορθοδοξοι θα μεινουν απ εξω( ο Θεος να φυλαει)...με βαση τα οσα μας παραδοθηκαν ειναι λογικο καποιος να το σκεφτει αυτο..
Ειμαστε τυχεροι παντως που γεννηθηκαμε με την ορθοδοξη καμπανα να χτυπα ενα βημα απο την γειτονια μας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yparxei την Δευ Ιαν 22, 2007 4:02 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

Πιστεύω φίλε Μάνο, ότι σίγουρα θα αποδεχόμουν τη θρησκεία του κράτους στο οποίο μεγάλωσα, αλλά πιστεύω ότι αν είχα γνήσιες υπαρξιακές ανησυχίες και μια καθαρότητα στις αναζητήσεις μου, ο Θεός δεν θα με άφηνε και θα γνώριζα την Ορθοδοξία (βλ. π.Σεραφείμ Ρόουζ)
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Ο σκοπός του θέματος ήταν απλά για να μαλακώσουμε λίγο και να σκεφτούμε ότι δεν πρέπει να βλέπουμε τους άλλους λαούς σαν ΧΑΜΕΝΟΥΣ και με ΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΛΥΠΗ και ας οι καημένοι ή αχ οι χαμένοι
Όποιος σκέφτεται με αυτόν αυτόν τρόπο δεν είναι άνθρωπος του Θεού, δεν πα να είναι κινέζος δεν πα να είναι ορθόδοξος.

Δεν λέτε ευτυχώς που ο Θεός έβαλε την Κατ' εικόνα Του (συνείδηση) σε όλους ώστε να μπορούν να κρίνουν το σωστό και το λάθος; Φαντατείτε το πως θα ήταν αλλιώς ο κόσμος....

Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι αυτό που ειπώθηκε ποιο πάνω "οι άνθρωποι του Θεού έχουν γενναία ψυχή" το πιστεύω απόλυτα. Μάλιστα αν κάποιος είναι ορθόδοξος τότε έχει μια παραπάνω ευκαιρία. Αν δεν είναι ορθόδοξος τότε ακόμα καλύτερα αφού δεν έμαθε ποτέ την αλήθεια και όμως τα κατάφερε, και ντροπή σε όσους είχανε την ευκαιρία και δεν την αξιοποιήσανε...
profitikos
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από profitikos »

Misha έγραψε:αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν :arrow: Εικόνα

όπως λένε και στην Ανατολή ,μένουμε στο "εδώ και τώρα" και αυτό αντιμετωπίζουμε....

ο καλός Θεός θέλησε μέσα στην άπειρη σοφία Του να γεννηθούμε άνθρωποι και όχι γουρουνάκια για ζαμπόν ή κοτούλες για τα KFC,να γεννηθούμε Ελληνες και όχι Πυγμαίοι ή Παπούα,να μεγαλώσουμε ορθόδοξα και όχι βουδιστικά,προστεσταντικά ή παπικά...

ο καθενας θα δώσει λόγο για τον τρόπο διαχείρισης των δικών του ταλάντων και όχι για το πώς θα ήταν αν ειχε γεννηθεί superman ή ελέφαντας...

Μήπως είσαι λίγο υπεβολικός; Σκέψου τι θα συνέβαινε άν δεν ίσχυε ο νηπιοβαπτισμός και επέλεγε ο καθένας με τη δική θέληση τη θρησκεία του όταν ήταν σε ηλικία που μπορούσε να κρίνει. Η συντριπτική πλειοψηφία των πιστών είναι οπαδοί μιας θρησκείας εκ παραδόσεως και συστηματικής κατηχήσεως από την οικογένεια και το σχολείο.
Τώρα τι σημασία έχει αν γεννηθήκαμε Ελληνες. Μην ξεχνάς πως πολλοί γεννήθηκαν Έλληνες πρίν το Χριστιανισμό. Άλλωστε οι περισσότεροι εκχριστιανίστηκαν με αυτοκρατορικά διατάγματα. Η ταύτιση του Ελληνισμού με τον Χριστιανισμό είναι κατά τη γνώμη μου μέγα λάθος. Αυτό είναι η αιτία της συρρίκνωσης του Ελληνισμού. Αν κάποιος επί Τουρκοκρατίας για λόγους επιβίωσης ασπαζόταν τον ισλαμισμό ο κοινωνικός περίγυρος με την καθοδήγηση της εκκλησίας που είχε και πολιτική εξουσία δεν έλεγε ότι αυτός αλλαξοπίστησε αλλά έλεγε αυτός Τούρκεψε. Έτσι τον έρριχνε στην αγκαλιά του σουλτάνου.url]http://athos.edo.gr/modules.php?name=Fo ... pic&t=2424[/url]
ο Θεός κριτής δίκαιος καί ισχυρός και μακρόθυμος και μη οργήν επάγων καθ' εκάστην ημέραν.
katia
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από katia »

Νομίζω ως προβληματισμός είναι σωστός.
Είναι σαφές ότι είναι πολύ δύσκολο ή ακατόρθωτο, όταν κάποιος έχει μεγαλώσει σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, να κάνει ξαφνικά την υπέρβαση και να αλλάξει θρησκεία.
Όπως επίσης είναι μάλλον ή βέβαιον ότι η σωτηρία δεν είναι προνόμιο των Ορθοδόξων (φυσικά αυτή η διαπίστωση εντελώς καταχρηστικά :-)).
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”