Απολογία filtor για τα περί πολέμου

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

vasilis_m21 έγραψε:Μα δεν τα έμπλεξα. Άλλο είδος το ένα άλλο το άλλο. Και δεύτερον, κάποιοι εδώ μας αναφέρουν προφητείες και καταστροφολογίες, που καταντάει τόσο ασόβαρο που οι προφητείες της Βανδή είναι πολύ σοβαρότερο κείμενο. Με τόση καταστροφολογία, πιο σοβαρές ακούγονται οι καφετζούδες οι αστρολόγοι και τα ταρώ παρά οι προφητείες για την πόλη και την αγια σοφιά
:oops:
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

ΟΚ, ας το θέσω πιο αγιογραφικά το θέμα και οι γραφές λένε ότι στους έσχατους καιρούς θα αυξάνονται οι ψευδοπροφήτες

επομένως όπου ακούμε πολλές προφητείες ας κρατάμε μικρό καλάθι
η πλάνη είναι πολύ εύκολη
εξάλλου οι πιο πολλές προφητείες είναι ήξεις αφίξεις
Kyrie_Elehson
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από Kyrie_Elehson »

Και κάτι που θυμήθηκα διαβάζοντας αυτά για τον π.Παίσιο παραπάνω... Ένας πολύ καλός παππούλης τις προάλλες έλεγε οτι οι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να βγάλουν λαυράκι, βάζουν στο στόμα των γεροντάδων λόγια που εκείνοι δεν έχουν πει ποτέ ή απλά παρερμηνεύουν τα λόγια τους... Και μιλούσε πιο ειδικά για τον π.Παίσιο, τον οποίο γνώριζε προσωπικά και πολύ καλά! :wink: Μην είμαστε τόσο ευκολόπιστοι... Δεν είναι πιστός χριστιανός αυτός που πιστεύει το οτιδήποτε ακούει άκριτα. Πόσο μάλλον όταν αυτό το οτιδήποτε ταράζει αντί να ηρεμεί, γαληνεύει...
...απίστευτος ο κόσμος κι ο χαρακτήρας μας...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Με τον Δημήτρη Γράψα έτυχε να συνυπηρετήσουμε στην Ξάνθη το 1988, όταν εγώ ήμουν δόκιμος στο 4 ΕΓ της 25ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και αυτός Δντής του 4ου ΕΓ, Αντισυνταγματάρχης Τεθωρακισμένων τότε. Ομολογώ ότι παρ' όλο που ήμουν προκατειλημμένος με τους τεθωρακισμένους, αυτός ο άξιωματικός με εξέπληξε.

ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΕΘΑ
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
yiorgos31
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yiorgos31 »

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ φτωχό το μυαλό μας και δε βλέπει μακριά. Είναι πολλά τα γεγονότα που μπορεί να μας οδηγήσουν σε πλάνη. Εγώ το παθαίνω συνέχεια. Ο δε Λιακόπουλος το διατυμπανίζει κάθε μέρα. Πάντως χτες νίκησε η ομάδα μας και η ομάδα του Βλαδίμηρου! Ένας φίλος μου, μου διηγήθηκε μια ιστορία με ένα σπαθί, που μακραίνει το μήκος του κάθε χρόνο (!) και οι Τούρκοι το έχουν συνδυάσει με το Μαρμαρωμένο Βασιλιά. Την ξέρετε ή να την πω?
henrikleonidas
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από henrikleonidas »

Αδελφέ Γιώργο καλησπέρα.Μπορείς να μας πεις λεπτομέρειες;
sakis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από sakis »

aposal έγραψε:Με τον Δημήτρη Γράψα έτυχε να συνυπηρετήσουμε στην Ξάνθη το 1988, όταν εγώ ήμουν δόκιμος στο 4 ΕΓ της 25ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και αυτός Δντής του 4ου ΕΓ, Αντισυνταγματάρχης Τεθωρακισμένων τότε. Ομολογώ ότι παρ' όλο που ήμουν προκατειλημμένος με τους τεθωρακισμένους, αυτός ο άξιωματικός με εξέπληξε.

ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΕΘΑ
Μάλλον κάνεις λάθος.
http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=1290

Σε δυο-τρεις μήνες που θα αποστρατευτεί να δω τι θα τα κάνετε τα μακαρόνια.
Σίγουρα θα πιάσουν ψείρες. Ευτυχώς οι κονσέρβες διατηρούνται περισσότερο. :D
sakis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από sakis »

filtor έγραψε:
IOANNISBATATZHS έγραψε:Ο ΝΥΝ Α ΓΕΕΘΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ! ! !
Για να είμαστε κυριολεκτικοί όσο το δυνατό γίνεται :
έχει κυκλοφορήσει ευρέως ότι ο σημερινός ΓΕΕΘΑ, λοχαγός ακόμη είχε πάει στον γέροντα Παΐσιο και του εξεδήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το στράτευμα. Τότε ο γέροντας του αποκάλυψε ότι "όχι μόνο δεν θα παραιτηθείς από το στράτευμα αλλά θα γίνεις ο αρχηγός του στρατού που θα κυρήξει τον πόλεμο στην Τουρκία"!!! 8O Η εν λόγω φημολογία ενισχύθηκε από τον απροσδόκητο τρόπο με τον οποίο ο κ.Γράψας ανήλθε στην ηγεσία του στρατεύματος σε μια ανύποπτη στιγμή - πριν γίνουν οι κρίσεις (αξιολογήσεις) - και κόντρα στα προγνωστικά που δεν του έδιναν ελπίδες για κάτι τέτοιο.
Εγώ εκείνο που μπορώ μόνο να βεβαιώσω είναι ότι φίλος που γνωρίζει την οικογένειά του, βεβαιώνει ότι πρόκειται για ταπεινό άνθρωπο της Εκκλησίας.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. :roll:

Φάτε κανένα πιλάφι (όπως ο Μωάμεθ) μπας και σας κατέβει καμιά καλύτερη προφητεία....
Πήξαμε στα ίδια και στα ίδια :D :D
paratiritis88
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: Απολογία filtor για τα περί πολέμου

Δημοσίευση από paratiritis88 »

[quote="filtor"]Τώρα που παραιτήθηκα από συντονιστής μπορώ να το κάνω…

Απολογία filtor :

Η καταγωγή των παππούδων μου είναι από την Πόλη ....
Χρόνια πριν – πάνω από δέκα - κι ενώ ήμουν μακριά από την εκκλησία πήρα ένα βιβλίο του γέροντα Παΐσιου που είχε βγει τότε και πρωτοδιάβασα για τις προφητείες που έχει πει σχετικά με το πάρσιμο της Πόλης. Κάτι μέσα μου άστραψε!

============================

Αγαπητε filtor, είμαι κι΄ εγώ από τήν Μικρά Ασία καί σε καταλαβαίνω.

Εάν κάποιοι ξέρανε, πόσοι καί πόσοι άνθρωποι έχουν σωθεί έστω καί από κάποιες λανθασμένες προφητείες, τότε θά τρίβανε από έκπληξη τά μάτια τους....

Αλλά επειδή ξεκινήσανε τήν ζωή τους πιθανόν από "παιδική αγιότητα", αυτά τά θέματα δεν τα καταλαβαίνουν, αισθανόμενοι ώς υπερέχοντες πάντων τών υπολοίπων...

Υπάρχουν άνθρωποι, πού από μία προφητεία μετανόησαν, πιστεύοντας ότι πρέπει νά ετοιμαστούν γιατί ο καιρός Κρίσεως πλησιάζει, πού άλλαξαν ζωή, γύρισαν στήν Εκκλησία, έγιναν συνειδητοί χριστιανοί...

Λοιπόν, ποτέ άς μή δικάζουμε καταστάσεις γιατί "έν εκείνη τή ημέρα τής Κρίσεως" θά δούμε τούς λεγόμενους "πρώτους" νά βρίσκονται ( μπαίνουν-δέν μπαίνουν) τελευταίοι, καί τούς ανθρώπους τής γαλαρίας πρώτους!

Όλοι σαν άνθρωποι κάνουμε λάθη, και κάθε υπερεκτίμηση γεγονότων που ανθρωπίνως γίνεται (καί τελικά μάς ρίχνει έξω), άς μη τήν χρεώνουμε (ψυχολογικά ζοριζόμενοι ) πάντα στόν " κακό καί υπερήφανο εαυτό μας ".

Άνθρωποι είμαστε, ακούσαμε κάτι καί μάς έβαλε σε σκέψεις, είχαμε κάποια εθνική υπερευαισθησία έστω, τό είπαμε κι΄ αλλού, καί λοιπόν τί έγινε;

Ρίξαμε μήπως τό Κανάβεραλ έξω, μάς άκουσε ο Μπούς καί ξεκίνησε πόλεμο, ή διαταράξαμε τίς Ελληνο--Τουρκικές σχέσεις;

Νομίζω αγαπητέ, πώς δέν χρειάζεται κάν απολογία !

Εάν υπάρχουν εδώ μέσα άνθρωποι τόσο άγιοι, πού είναι τόσο φωτισμένοι καί δέν κάνουν λάθη, τότε σίγουρα είναι από εκείνους τούς ανθρώπους πού εορτάζουν τήν ημέρα τού Τελώνου καί Φαρισαίου...

Οί υπόλοιποι όμως, θέλω νά πιστεύω, ότι ώς επί τό πλείστον εορτάζουμε τήν επόμενη Κυριακή, πού είναι η Κυριακή τού Ασώτου...

Ο αναμάρτητος λοιπόν "πρώτος τόν λίθο βαλέτω" , κι΄ άς παύσει νά κοκορεύεται καί νά ειρωνεύεται, καί νά προσέχει μήπως καί ο ίδιος πέσει ( εάν βέβαια δέν έχει ήδη πέσει, κι΄ όχι απαραιτήτως στό ίδιο σημείο, καί δέν τό έχει πάρει είδηση, οπότε "βαρειά η περίπτωση...", καί μη τό συζητάμε καλύτερα.)

paratiritis88
PerlMaster
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από PerlMaster »

Στο κατά Ματθαίο κεφ. 24
20 προσεύχεσθε δὲ ἵνα μὴ γένηται ἡ φυγὴ ὑμῶν χειμῶνος μηδὲ σαββάτῳ.
Ο Θεός δεν ξέρει τη μέρα ? προφανός τη ξέρει ... κι όμως δίνει στους ανθρώπους το δικαίωμα να την αλλάξουν αν προσευχηθούν .

Και με τη Νινευή , κάτι τέτοιο δεν έγινε ?

Μήπως ο Π. Παίσιος πράγματι τα είδε ... αλλά εμείς κάναμε κάτι λάθος , και δεν αξίζαμε τέτοιο μέλλον , και τη θέση τους πάρουν άλλα γεγονότα ?
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”