Έχετε γεια κι ο Θεός να σας ευλογεί

Ανακοινώσεις και νέα σχετικά με την σελίδα μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από anny »

Ο nkope έγραψε...

Είναι προφανές ότι όταν έγραφα το παραπάνω κείμενο είχα κάνει μερικά λάθη:

1. Δεν είχαν καταλάβει οι περισσότεροι αδελφοί την ανάγκη ύπαρξης κανόνων
2. Δεν έπεισα κανένα ότι δεν μεροληπτώ.
3. Η ηρεμία που επικρατούσε ήταν τεχνητή. Απλά πολλά μέλη παρακολουθούσαν από μακρυά και περίμεναν την ώρα που δεν θ΄άντεχα πια την πίεση για να επιστρέψουν.
4. Ούτε ο Διαχειριστής αυτού του forum δεν ήταν αποφασισμένος να στηρίξει την προσπάθειά μου. Αυτό φάνηκε από τις επιλογές του κατά την ώρα της κρίσης, αλλά και τις μετέπειτα, όπως η επιστροφή του andriyan. Δεν πειράζει Νικόλα, νά 'σαι καλά. Δεν σου κρατώ κακία, έτσι νόμιζες έτσι έκανες.

Κατά συνέπεια κατ΄αρχήν τήρησα τη δέσμευσή μου ν΄αποχωρήσω όταν θα αισθανθώ ότι είμαι ανεπιθύμητος. Δεύτερον αισθάνομαι ότι δε με συνδέει πια τίποτε μ΄αυτό το χώρο και για αυτό αποχωρώ οριστικά και από μέλος. Υπό της παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να γίνει πλέον σοβαρή ανταλλαγή απόψεων σε θεολογικά θέματα ή με ύφος που αρμόζει σε Χριστιανούς.

Με τους αδελφούς που γνωριστήκαμε και συνεργαστήκαμε θα διατηρήσουμε τη φιλία μας και την ανταλλαγή απόψεων στα υπόλοιπα Χριστιανικά forums. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν πολλά.

Έχετε γεια κι ο Θεός να σας ευλογεί.

Αγαπητέ Νίκο, ενδόμυχα μέσα μου πίστευα, οτι έστω και την έσχατη στιγμή, θα ενεργοποιούνταν μέσα σου, εκείνοι οι λογικοί μηχανισμοί, που θα απέτρεπαν την αποχώρισή σου.
Και επειδή είμαστε ενταγμένοι στα πλαίσια της Ορθοδοξίας, που δεν είναι ουμανιστικό ευφυολόγημα, αλλά η κατ' αποκάλυψη παραδομένη Αλήθεια του Θεού, θεωρούσα οτι θα λειτουργούσαν στην καρδιά σου και οι πνευματικοί νόμοι εκείνοι, που μας ωθούν να κατανοήσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας.
Το παραπάνω δημοσίευμα, αν δεν είχε υπογραφή, θα αποκόμιζα από την θέασή του, οτι το έγραψε κάποιος που δεν έχει ούτε ακουστά για Ορθοδοξία και ορθοπραξία.
Είναι ένα εγωϊστικό άρθρο, που προσπαθεί ανεπιτυχώς να μιλήσει για ορθοπραξία που στερείται ουσίας.
Κανείς δεν θέλησε και δε θέλει την απομάκρυνσή σου.
Αυτή ήταν συνέπεια της βικάρειας τακτικής σου επί των μελών, και του παράλογου θεατρινιστικού τρόπου σου, να μιλάς με δύο ψευδώνυμα, μειώνοντας την αντιληπτικότητα των υπολοίπων.
Σε πολλούς ήταν γνωστή η διπλή ταυτοπροσωπία, αλλά οι αδελφοί έδειξαν ορθόδοξη υπομονή υπομείναντες απο τον αρχισυντονιστή του χώρου, να κατανοήσει μόνος του το παράλογο του γεγονότος.
Αλλά και πέραν τούτου, οι δυσαρέσκειες των μελών, ούτε αβάσιμες ούτε ανυπόστατες ήταν καθώς έτσι το παρουσιάζεις.
Θέλησες επί μακρόν να γκετοποιήσεις τον παρόντα χώρο, διαγράφοντας ή κλειδώνοντας θέματα που δεν σε εξυπηρετούσαν, και ενώ είχαν αρχίσει οι διαμαρτυρίες κακού σου συντονισμού, και σύ "αγανακτισμένος" έθετες το δίλλημα ή μένω όπως είμαι ή φεύγω, συγγχρόνως ως filotas, έθετες νέο θέμα για την Μονή Εσφιγμένου, γνωρίζοντας εκ προοιμίου ότι ήταν θέμα πιασάρικο για πυροδότιση.
Αδικείς τον διαχειριστή agiooros κατάφωρα, γιατί ο ίδιος τις δικές σου παραινέσεις εμπιστεύθηκε όταν μπήκε το θέμα του ¨Μαΐου με την απομάκρυνση σημαντικότατων μελών, που έδιναν και το Ορθόδοξο χρώμα της Πατερικής γραμμής και ομολογιακής Ορθοδοξίας.
Ο Νίκος σε στήριξε, και σε άφησε να συντονίσεις, απλά εσύ απέτυχες, και τώρα με την σειρά σου του ρίχνεις μομφή.
Αγαπητέ μου, εγώ θα ήθελα να μείνεις από καρδιάς, όπως από καρδιάς θα σου ζητούσα να αλλάξεις.
Αν έχεις καλούς φίλους που σε αγαπούν, πρέπει να σε "μαλώσουν", για ότι λανθασμένα πιστεύεις.
Σε ό,τι και να αποφασίσεις εύχομαι ο Θεός να σε φωτίζει, και εγώ με αγάπη σου λέω τούτο, που πάντα έχω ως αρχή μου.
Μην κάνεις σε κανέναν τίποτε, από αυτά που δεν θέλεις να σου κάνουν.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

nkope,

Επαναλαμβάνω αυτό που είχα πεί σε προηγούμενο πόστ μου για σένα : ο λόγος σου, οι γνώσεις σου και η παρουσία σου είναι αναγκαία στο φόρουμ με οποιοδήποτε νικ επιλέξεις.

Η οποιαδήποτε απόσυρση απο το μετερίζι της Ορθοδοξίας ειδικά ανθρώπων που "κατέχουν" σημαίνει "νίκη των άλλων" και προσωπικά με κάνει να νοιώθω ακόμα περισσότερο άβολα.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

anny έγραψε:...όταν μπήκε το θέμα του Μαΐου με την απομάκρυνση σημαντικότατων μελών, που έδιναν και το Ορθόδοξο χρώμα της Πατερικής γραμμής και ομολογιακής Ορθοδοξίας...
Τα "σημαντικότατα αυτά μέλη" με την συμπεριφορά τους επέλεξαν την "ηρωική έξοδο" απο το παρόν φόρουμ έχοντας ήδη στήσει το δικό τους όπου ο καθείς μπορεί σημερα να διαβάσει "το Ορθόδοξο χρώμα της Πατερικής γραμμής και ομολογιακής Ορθοδοξίας τους".

Ευχομαι να μην ξαναυπάρξει παρόμοια συμπεριφορά που τώρα μετά απο τόσους μήνες ξαναεξετάζοντάς την βλέπω οτι οφείλεται είτε σε κακή είτε σε αφελή προαίρεση είτε σε κακώς εννούμενη διαδικασία Ομολογιακής Ορθοδοξίας πέραν των Νομικών επιπλοκών που κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει.

Τα διπλά, τριπλά και τετραπλά νικς δεν είναι νέο εφεύρημα...

Χρ.
Εικόνα
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από anny »

Αγαπητέ Χρήστο, εγώ θεωρώ οτι έγινε εσωτερική προβοκάτσια τότε, από μέλη που ήταν σύνδεσμοι και στα δύο forum.
Επειδή υπήρχαν "αγκάθια", έπρεπε να εκριζωθούν με έναν θεαματικό τρόπο.
Ετσι θα έπαυαν οι φωνές ελέγχου, και ο χώρος σιγά-σιγά αλλά δυναμικά, θα οριοθετούνταν στην γραμμή που ήθελαν να επιβάλλουν κάποιοι.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

anny

Απο την εμπειρία μου στο παρον φόρουμ έχω διαπιστώσει οτι η μόνη γραμμή που υπάρχει είναι η Ορθοδοξία και η εξ αυτής ορμώμενη Ορθοπραξία.

Η διαφορά είναι στην μέθοδο εφαρμογής. Και αυτό πρέπει να προσέξουμε όλοι μας στην πορεία προς τα εμπρός.

Χρ.
Εικόνα
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί.

Απο οτι καταλαβα η αποχώρηση του nkope οφειλεται σε μένα!!!
Ειλικρινά θα ήθελα να επιστρέψει γιατι εδινε πνοή σε αυτο το φορουμ. Ομως ηταν υπερβολικος οσον αφορα την αντιμετωπιση σε ατομα σαν κι εμενα , που το μονο που εκανα ηταν να ενημερωνω το φορουμ με δημοσιευματα. Ηταν υπερβολικα φασιστικος.
Εγω θεωρουσα χρεος μου να ενημερωνω, οσο κι αν αυτο ενοχλουσε.
Προσωπικα εγω, θα ξαναανεβασω οτι δημοσιευμα πεσει στην αντιληψη μου,που θα καυτηριαζει τα κακως κειμενα και σκανδαλα στην εκκλησια μας.
Οποιος θελει μετα, ας παει να κανει τα παραπονα του στην εφημεριδα κι οχι σε μενα.
anny συγχαρητηρια για το αρθρο σου.
Ευχαριστω τον διαχειριστη που μου ανοιξε τον λογαριασμο μου.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

andriyian έγραψε:...Προσωπικα εγω, θα ξαναανεβασω οτι δημοσιευμα πεσει στην αντιληψη μου, που θα καυτηριαζει τα κακως κειμενα και σκανδαλα στην εκκλησια μας.
Οποιος θελει μετα, ας παει να κανει τα παραπονα του στην εφημεριδα κι οχι σε μενα...
Για μένα, το πρόβλημα δεν είναι η κοινοποίηση ενός οποιουδήποτε δημοσιεύματος αλλά ο σχολιασμός του και ειδικά όταν ο σχολιασμός περιλαμβάνει υποτιμητικά σχόλια προς Επώνυμους τρίτους ή σε Θεσμούς προστατευμένους απο το Σύνταγμα.

Οσο κάτι τέτοιο δεν γίνεται, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα εκτός και αν το πρωτότυπο δημοσίευμα βασίζεται σε θολές ή μη έγκυρες πηγές οπότε η αναδημοσίευσή του περνά την αφερεγγυότητα και στο μέλος και κατ' επέκταση στο ίδιο το σαιτ που φιλοξενεί το μέλος και την αστήριχτη άποψη.

Χρ.
Εικόνα
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

Οποτε οταν ανεβαζω καποιο δημοσιευμα, θα παραθετω και την εφημεριδα που το διαβασα προς αποφυγην παρεξηγησεως.
Εγω δεν ειμαι τιμητης των παντων, ομως θα πρεπει να ερευνουμε αν αυτα που γινονται ειναι αληθη, οπως π.χ. με καταπατηση οικοπεδων απο καποια μονη. Δεν ειμαστε στην εποχη που ο παπάς εκανε κουμαντο στο χωριο!
Gafaranga
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Gafaranga »

φίλε Νίκο μη φευγεις. ο λόγος που ξεκίνησα να διαβάζω αυτό το φόρουμ είναι γιατί υπήρχε κάποιος συντονιστής που έλεγχε λίγο πολύ το περιεχόμενο όσων γραφόταν.
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Σημασια για μενα εχει αν θεωρειται ορθοδοξο να μιλας
σε καποιον και να σου απανταει παραλληλα και καποιος
αλλος ο οποιος ειναι ο ιδιος ανθρωπος με αλλο νικ !

Και μαλιστα να σου υποδυκνυει τι ειναι πνευματικο και τι οχι !

Δηλωνω δημοσια οτι και τους πααλιους
που εχουν φυγει τους θεωρω ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ
παρολα οσα εγιναν γιατι εχουμε βγει
και εχουμε κατσει στο ιδιο τραπεζι μαζι
και τουσ σεβομαι !

Αν παλι υπαρχουν και αυτοι με αλλα νικ εδω δεν το ξερω !

Νοιωθω ομως οτι καποιοι ειναι εδω !

Στην ζωη μου εμαθα να ειμαι ειλικρινης
και να ζηταω συγνωμη εκει που φταιω !

Οπως εμαθα αυτα που λεω να τα λεω εγω
και οχι με 5 αλλα νικ που στην ουσια ειναι απο το ιδιο ατομο !

Η ειλικρινεια δεν πρεπει να χαρακτηριζει τον ορθοδοξο ;
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις του agiooros.net”