Νέα απαράδεκτη συμπεριφορά
Συντονιστής: Συντονιστές
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΥΦΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΧΩΡΟ. ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΑΝΟΜΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ. ΑΝ Κ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΤΟ ΦΙΛΩΤΑ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΑΝ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ' ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ' ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ. ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΘΩ Κ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ. ΑΝ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Re: Νέα απαράδεκτη συμπεριφορά
Διαβάζω τα παραπάνω και σκέφτομαι ότι ο Βασίλης μας δίδει μια αφορμή,vasilis_m21 έγραψε: Δηλαδή οι φοιτητές του Γαλλικού Μάη του '68 λίγα πέτυχαν;
Η σεξουαλική απελευθέρωση, το δικαίωμα στην έκτρωση, στον πολιτικό γάμο, οι καταλήψεις σε σχολεία και σχολές από εκεί ξεκίνησαν, απτο Μάη του 68. Λοιπόν οι φοιτητές αυτοί της Γαλλίας είναι ανάξιοι λόγου ;
για να ξεκαθαρίσουμε θέματα που αφορούν το Γαλικό Μάη - τον οποίο σημειωτέον στα νεανικά μου χρόνια τον είχα περι πολλού.
Να διερευνήσουμε πχ τι έγεινε κατά τον Γαλλικό Μάη. Θυμάμαι μια συνέντευξη του καθηγητή Τσουκαλά -αν θυμάμαι καλά- στην TV ότι είχαν μια εβδομάδα στην οποία ως φοιτητές τότε αυτοί έκαναν
έρωτα με διάφορες όχι και τόσο γνωστές δεσποινίδες στα διάφορα πάρκα του Παρισιού.
Και βεβαίως εκείνη η εποχή γενικά συνδέεται με την Σεξουαλική απελευθέρωση, τις εκτρώσεις που συνεπάγονται από την απελευθέρωση
και προφανώς έχει και μια συνέχεια με τον πολιτικό γάμο.
Οι ιδέες αυτές στηρίχτηκαν στις Ιδέες του Σάτρ και της Σιμόν ντε Μπωβουάρ, με την οποία άλλωστε συζούσε ο Σάρτ και οι οποίοι μάλιστα
είχαν δηλώσει δημοσίως και τις σεξουαλικές τους ιδιορυθμίες τους.
Επίσης την ίδια εποχή έχουμε την ανάπτυξη του φεμινιστικού κινήματοε το
οποίο χρησιμοποίηση σαν 'ευαγγέλιο', "το δεύτερο φύλο" καθώς και άλλα παρόμοια.
Τα παραπάνω μαζί με κάποιες όψεις Μαρξισμού αποτέλεσαν κατά την γνώμη μου την καθαρά δυτική σκέψη η οποία σημάδεψε την Γαλλία και όχι μόνο την εποχή εκείνη.
Μκρινό αποτέλεσμα της εποχής αυτής μπορεί να θεωρηθεί και η σημερινή Γαλλία με κάποιες επιφυλάξεις πάντως.
Για το θέμα των εκτρώσεων ολόκληρος ο χριστιανισμός έχει βέβαια την γνωστή και ξεκάθαρη θέση του.
Για το θέμα της σεξουαλικής απελευθέρωσης είναι ενδιαφέρον τα διερευνήσει -και είναι και λίγο δύσκολο- για να δεί τι απέγεινε όλος αυτός
ο κόσμος στα γεράματά του. Μερικά παραδείγματα άλλωστε είναι φανερά.
Όσο για την ενσωμάτωση της νεολαίας του Μάη του '68 στο οικονομικό κατεστημένο αυτό είναι πολύ γνωστό και ένα κλασσικό παράδειγμα νομίζω ότι είναι ο Σαρκοζί.
Είναι μια συζήτηση δύσκολη αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει τα μέγιστα στο
να γκρεμισθούν πολλοί μύθοι οι οποίοι περιφέρονται μεταξύ των νέων και των παλαιών νοσταλγών προκαλώντας μια έντονη σύγχυση.
Και νομίζω ότι ο αγαπητός vasilis_m21 αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.
-
- Τακτικό Μέλος
Ποιός το έγραψε αυτό Μελπομένη; διάβασε καλά και τα 2 προηγούμενα σχόλια μου κι επανόρθωσε την λάσπη που μου έριξες.Όσο για την σχέσηMelpomeni έγραψε:XPHSTOS_IKL έγραψε:
''Δηλαδή οι φοιτητές του Γαλλικού Μάη του '68 λίγα πέτυχαν; Η σεξουαλική απελευθέρωση, το δικαίωμα στην έκτρωση, στον πολιτικό γάμο, οι καταλήψεις σε σχολεία και σχολές από εκεί ξεκίνησαν, απτο Μάη του 68. Λοιπόν οι φοιτητές αυτοί της Γαλλίας είναι ανάξιοι λόγου ;''
Λοιπον,εχουμε και λεμε :
Σεξουαλικη απελευθερωση
Δικαιωμα σε εκτρωση
Πολιτικο γαμο...
Να γραψω κα αλλα ? δεν χρειαζεται,θα τα φαμε στη μαπα ενα-ενα στην κοινωνια και τη νομοθεσια μας.Δεν θα ξεχωριζουμε ποιοι ημασταν ποιοι ειμαστε ,τι ειμαστε και που παμε...
χρυσών αυγών και νεοειδωλολατρείας διαβάστε στην παρακάτω διεύθυνση στην σελίδα 5 τι γράφει ο π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης
http://www.pigizois.net/arxeia/ilektron ... _epoxi.pdf
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Ωραία! Τα ρίξαμε όλα τώρα στους "κακούς" ιερείς και ξενοιάσαμε. Ο ένας πλεονέκτης ο άλλος ¨φαρισαίος" ο αλλος σκοταδιστής και τι καλά!
Ο Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος ήταν ο πρώτος που τα έβαλε με τους ανάξιους κληρικούς και το διεφθαρμένο σύστημα της εποχής του γι΄αυτό και εξορίστηκε αλλα δεν βλεπω κανένας να τον αναφέρει. Πολλά χρονια πριν υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των απλών και ανυπεράσπιστων ανθρώπων αλλα κανένας ποτέ δεν αναφέρθηκε σε αυτά. Μηπως δεν βολέυει αυτό σε μερικούς?
Ο Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος ήταν ο πρώτος που τα έβαλε με τους ανάξιους κληρικούς και το διεφθαρμένο σύστημα της εποχής του γι΄αυτό και εξορίστηκε αλλα δεν βλεπω κανένας να τον αναφέρει. Πολλά χρονια πριν υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των απλών και ανυπεράσπιστων ανθρώπων αλλα κανένας ποτέ δεν αναφέρθηκε σε αυτά. Μηπως δεν βολέυει αυτό σε μερικούς?
Εχεις δικιο,δεν το εγραψες εσυ. Βιασυνη μου.Ανακαλω και ζητω συγνωμη.XPHSTOS_IKL έγραψε:Ποιός το έγραψε αυτό Μελπομένη; διάβασε καλά και τα 2 προηγούμενα σχόλια μου κι επανόρθωσε την λάσπη που μου έριξες.Melpomeni έγραψε:XPHSTOS_IKL έγραψε:
''Δηλαδή οι φοιτητές του Γαλλικού Μάη του '68 λίγα πέτυχαν; Η σεξουαλική απελευθέρωση, το δικαίωμα στην έκτρωση, στον πολιτικό γάμο, οι καταλήψεις σε σχολεία και σχολές από εκεί ξεκίνησαν, απτο Μάη του 68. Λοιπόν οι φοιτητές αυτοί της Γαλλίας είναι ανάξιοι λόγου ;''
Λοιπον,εχουμε και λεμε :
Σεξουαλικη απελευθερωση
Δικαιωμα σε εκτρωση
Πολιτικο γαμο...
Να γραψω κα αλλα ? δεν χρειαζεται,θα τα φαμε στη μαπα ενα-ενα στην κοινωνια και τη νομοθεσια μας.Δεν θα ξεχωριζουμε ποιοι ημασταν ποιοι ειμαστε ,τι ειμαστε και που παμε...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Δεν μπορω να ανοιξω τον παραπανω συνδεσμο. Μπηκα στην ιστοσελιδα Πηγη Ζωης,που ακριβως βρισκεται ? δεν ειδα εκει τιποτα για αρχεια η ηλεκτρονικα βιβλια .XPHSTOS_IKL έγραψε: Όσο για την σχέση
χρυσών αυγών και νεοειδωλολατρείας διαβάστε στην παρακάτω διεύθυνση στην σελίδα 5 τι γράφει ο π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης
http://www.pigizois.net/arxeia/ilektron ... _epoxi.pdf
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.