Φιλία

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΦΙΛΙΑ

Δημοσίευση από smarti »

Μετα απο πολυ καιρο , θα ξαναρωτησω...πιστευεται οτι μπορει να υπαρξει φιλια ακομα και μεσο ιντερνετ!!??????
Απο προσωπικη μου εμπειρια θα πω ναι και χαιρομαι ιδιαιτερως που γνωρισα τοσα πολλα και ευλογημενα ατομα μεσα σε αυτο το σαιτ. :)
Εσεις τι λετε?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Θέλω να εξομολογηθώ πως από μικρή δεν είχα φίλες-ους. Και ούτε και μπορούσα να καταλάβω γιατί να είμαι φίλη με την Μαρία.......... με την Κατερίνα ή την Χρυσούλα τί ήμουν δηλαδή?
Θεωρούσα πως έχοντας ιδιαίτερες σχέσεις με κάποια συγκεκριμένα κορίτσια τότε αυτομάτως θα αδικούσα όλα τα υπόλοιπα...........
Το αποτέλεσμα είναι μέχρι και σήμερα στην ζωή μου ορατό. Είμαι κοινωνική και αγαπώ πολύ ακόμα και τον ξένο που θα δω πρώτη φορά και θα του πιάσω και κουβεντούλα ιδιαίτερη που μπορεί να καταλήξει και σε πολλή μεγάλη «φιλία», δεν έχω όμως στην προσωπική μου ζωή ιδιαίτερους ανθρώπους, ανθρώπους πολύ κοντά μου εννοώ.
Έχω 1 «φίλη» από τα 18 μου χρόνια που όταν θα βρεθούμε θα μοιραστούμε τις σημαντικότερες στιγμές μας περιγραφικά ίσως και κάποιες λεπτομέρειες και μυστικά. Αλλά αυτό 1 φορά το χρόνο κι αν.................
Κατά τ΄άλλα ντρέπομαι να μοιράζομαι τα συναισθήματα μου, τις σκέψεις μου ιδιαιτέρως αποκλειστικά σε έναν ή δύο ή τρεις ανθρώπους μόνο. Το αισθάνομαι σαν μία μικρή συνομωσία.........Ξέρω πως μπορεί να σας φανεί παράξενο και βλαμμένο αυτό που λέω, αλλά έτσι νιώθω από πολύ μικρή και μέχρι σήμερα που έχω μεγαλώσει δεν ένιωσα την ανάγκη να αλλάξω άποψη για τους «φίλους».
Με λίγα λόγια πιστεύω στους ανθρώπους (και δη στους χριστιανούς ανθρώπους) και όχι στην φιλία. Αρκετές φορές θα ήθελα πολύ να παρηγορηθώ από έναν άνθρωπο δε λέω........... ή να πω 2 κουβέντες σαν άνθρωπος να ξεσκάσω, να πάρω μία άποψη για ένα θέμα, αλλά και πάλι μου φαίνεται σαν εκμετάλλευση λιγάκι......... Βεβαίως είμαι ικανή να μοιραστώ με οποιονδήποτε ΑΝΘΡΩΠΟ βρεθεί μπροστά μου, ανεξάρτητα εάν είναι πολύ ή λίγο γνωστός μου.
Και με αυτήν την έννοια θα μπορούσα να πω γιατί να μην έχω φίλους ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ? (και τον έχω από μιά μεριά αν σκεφτώ πως σε μία δύσκολη φάση προτιμούν να απευθυνθούν σε μένα παρά στους "φίλους" τους , και εγώ εννοείται με την σειρά μου στα δύσκολα........ όποιον πάρει ο Χάρος αλλά κυρίως τον πνευματικό μου......... τον καημένο...........)

Και εδώ θα συμφωνήσω με την γλυκειά μας την Σμαρω, πως όσα έχω πάρει, έχω αισθανθεί, έχω μοιραστεί με ανθρώπους του φόρουμ που ούτε «καλημέρα» δεν έχουμε πει ...... τί μεγαλύτερη απόδειξη πως Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΜΑΣ δεν είναι μόνο για 2-5-10 αλλά ακόμα και για τους ξένους (ουσιαστικά είμαστε ξένοι) ανθρώπους, αρκεί να μιλάει η ψυχή και η καρδιά μας. Και χωρίς τις σαρκικές αισθήσεις (ακοή, όραση, αφή, όσφρηση, γεύση) ο άνθρωπος μπορεί να είναι ακόμα άνθρωπος........(και φίλος συνεπώς).
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Άβαταρ μέλους
Dimitra79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitra79 »

Προσωπικά, δεν νομίζω πως η φιλία έχει ηληκία. Συνέχεια γνωίζω κόσμο και έχω πολλούς γνωστούς οι οποίοι γίναν σιγά σιγά και φίλοι. Σίγουρα για να εμπιστευτείς έναν άνθρωπο χρειάζεται κ χρόνος αλλά πολλές φορές οι "πρόσφατοι" σου στέκονται περισσότερο απο τους παλιούς και εκεί είναι που αρχίζεις κ να αμφιβάλεις κάποιες φορές και για τους παλιούς καλλούς σου φίλους! Τώρα για το Ιντερνετ που αναφέρθηκε πιο πάνω δεν μου έχει συμβεί να γνωρίσω άτομα απο το διαδυκτιο αλλα δεν αποκλειω και αυτου του είδους την επικοινωνία μιάς κ η κοινωνία μας πλέον κινείται σε αυτούς τους ρυθμους!
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Γίνεται! Το ζήσαμε!! Αλλά δεν ήταν μόνο το διαδίκτυο!!! Νομίζω ότι έπαιξαν ρόλο και οι συναντήσεις μας! :105
Άβαταρ μέλους
Dimitra79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitra79 »

Teri έγραψε:Γίνεται! Το ζήσαμε!! Αλλά δεν ήταν μόνο το διαδίκτυο!!! Νομίζω ότι έπαιξαν ρόλο και οι συναντήσεις μας! :105

Ωραία! τουλάχιστον εδώ υπάρχουν ντοκουμέντα! :) :) Προσωπικά, θα ναι μεγάλη μου τιμή να γνωρίσω ανθρώπους απο το φόρουμ σαν εσένα Κατερίνα μου! :)
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΙΑ....ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ, ΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ!!!!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Μου θύμισες ένα τραγουδάκι που ήταν πολύ "της μοδός" στα νιάτα μου:

Φίλοι και αδελφοί
είμαστε όλοι σ΄ αυτή τη γη
χέρι - χέρι σαν τους αϊτούς
θ' ανεβούμε στους ουρανούς

Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

"Καλυτερα να ζει ο ανθρωπος χωρις φιλους απο το να εχει φιλους τους οποιους δε μπορει να σεβεται.Το να ζει με φιλους τους οποιους δε σεβεται ειναι γλυστριμα στον παγο που οδηγει στην αβυσσο.Στο παγο τα παιδια κρατουν το χερι το ενα του αλλου και τραβουν το ενα το αλλο,για να γλυστρουν ευκολοτερα και γρηγοροτερα.Και η φιλια χωρις σεβασμο τετοιο γλυστριμα στο παγο ειναι,γλυστριμα που καταληγει σε σπασιμο του λαιμου και καταστροφη.
Η αγαπη προς τους φιλους ειναι ακριβη,βοηθησε το φιλο σου για το καλο-μονο αυτο μπορει να ονομαστει πραγματικη φιλικη αγαπη.Επιθυμω το φιλο οχι για να κολακευει τις αδυναμιες μου και να σκεπαζει και να δικαιολογει τα λαθη μου αλλα αντιθετα,να με διορθωνει στο κακο και να με υποστηριζει στο καλο.
Αναλογα με το ειδος της αγαπης που προσφερει ενας ανθρωπος στους φιλους του,τετοιους φιλους θα βρει.Μονο διπλα στο Θεο η φιλια λαμβανει θεικο φωτοστεφανο και θεικη ζεστασια.Ακομα δεν ηρθε η εποχη της αγαπης προς τους εχθρους,αφου ακομα δεν πληρουμε την εντολη για την αγαπη προς τους φιλους.Ο Θεος μας ειναι εγγυητης οτι ο ηλιος δε θα σβυσει πριν να δει τα τεκνα Του επι της γης να μοιαζουν στον επουρανιο Πατερα τους.Κοιτα,σε λιγο καιρο θα σβησει για μας ο ηλιος ,σκεπασμενοι απο το μαυρο πεπλο του θανατου θα μεινουμε κρυμενοι απο τον ηλιο.Αλλα γιατι και εμας να μη μας δει ο ηλιος οσο ζουμε,σαν τεκνα που μοιαζουν στον επουρανιο Πατερα τους?Ας υποσχεθουμε οτι θα δωσουμε τετοια ευχαριστηση στον ηλιο και ποσο μεγαλυτερη ευχαριστηση σ εμας και τους φιλους μας! Ας ειναι αρωγος μας σ αυτο ο επουρανιος Πατερας μας και τωρα και στους αιωνες!!"

Αγιου Νικολαου Βελιμιροβιτς
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”