Κρίση στην Τουρκία.
Συντονιστής: Συντονιστές
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245Θα δικαστούν από στρατοδικείο
Κατηγορίες για συμμετοχή στο σχέδιο ανατροπής του Ερντογάν κατά δύο απόστρατων
Κατηγορίες κατά δύο απόστρατων αξιωματικών απηύθυνε η στρατιωτική δικαιοσύνη της Τουρκίας με την σκεπτικό ότι συμμετείχαν στο σχέδιο για την ανατροπή του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.
Παρά ταύτα, το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε δήλωση του στρατιωτικού εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση ο οποίος τονίζει ότι δεν έχει γίνει έρευνα για σε στρατιωτικούς για την συμμετοχή τους στο σχεδιαζόμενο πραξικόπημα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι απόστρατοι θεωρούνται ύποπτοι για κλοπή χειροβομβίδων που θα χρησιμοποιούντο σε σχέδιο ανατροπής του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν. Και οι δύο θα δικαστούν από στρατοδικείο.
Οι πληροφορίες για τις διώξεις μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο TRT.
Οι δύο απόστρατοι αξιωματικοί είναι μεταξύ των 86 οι οποίοι παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της συνωμοσίας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται δύο υψηλόβαθμοι απόστρατοι αξιωματικοί, που έχουν επικρίνει δημοσίως τον πρωθυπουργό Ερντογάν αλλά για τους οποίους μέχρι στιγμής δεν έχουν ασκηθεί κατηγορίες εναντίον τους.
Όπως επισημαίνουν αναλυτές, η άσκηση διώξεων από τη στρατιωτική δικαιοσύνη επισημοποιεί για πρώτη φορά την εμπλοκή μελών του στρατιωτικού κατεστημένου της Τουρκίας στην υπόθεση «Εργκένεκον».
Οι χειροβομβίδες και τα εκρηκτικά που είχαν βρεθεί στο τέλος του περασμένου έτους σε κατοικίες στην Κωνσταντινούπολη και το Εσκί Σεχίρ είχαν οδηγήσει στην έρευνα που αποκάλυψε την ομάδα Εργκένεκον.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters
Χαίρετε
Μόλις γύρισα από τις αλησμόνητες Πατρίδες (Σμύρνη, Αλάτσατα κλπ.). Οι Τούρκοι με εντυπωσίασαν....φαίνονται πιο αγνοί από μας και πολύ φιλικοί προς τους Έλληνες...Δεν ξέρω πιο είναι το Σχέδιο του Θεού γι' αυτούς αλλά αυτό που είδα εγώ είναι ότι οι κάτοικοι των Δυτικών Παραλίων είναι όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στη νοοτροπία πολύ συγγενείς με τους Έλληνες...
Μόλις γύρισα από τις αλησμόνητες Πατρίδες (Σμύρνη, Αλάτσατα κλπ.). Οι Τούρκοι με εντυπωσίασαν....φαίνονται πιο αγνοί από μας και πολύ φιλικοί προς τους Έλληνες...Δεν ξέρω πιο είναι το Σχέδιο του Θεού γι' αυτούς αλλά αυτό που είδα εγώ είναι ότι οι κάτοικοι των Δυτικών Παραλίων είναι όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στη νοοτροπία πολύ συγγενείς με τους Έλληνες...
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Οι περισσότεροι είναι εξισλαμισθέντες Έλληνες.Ionas έγραψε:Χαίρετε
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αυτοί οι εξισλαμισθέντες ανήκουν στο 1/3 που θα σωθούν και θα εκχριστιανιστούν.Christos έγραψε: [Οι περισσότεροι είναι εξισλαμισθέντες Έλληνες.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Εφόσον το βεβαιώνουν οι Άγιοι μας δεν μπορούμε να έχουμε αντίρρηση γιατί ξέρουμε ότι : ανεξιχνίαστες οι βουλές Κυρίου...πλην όμως μας έχει δείξει ότι στους λίαν αγαπητούς παίδες Του αποκαλύπτει τα σχέδιά Του...aposal έγραψε:Αυτοί οι εξισλαμισθέντες ανήκουν στο 1/3 που θα σωθούν και θα εκχριστιανιστούν.Christos έγραψε: [Οι περισσότεροι είναι εξισλαμισθέντες Έλληνες.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
ktistos έγραψε:Από πηγές της ΟΟΔΕ μαθαίνω ότι υπάρχει ένα τεράστιο ρεύμα αναζήτησης της ορθοδοξίας στην σύγχρονη Τουρκία γι' αυτό και εγκαινίασαν μια σειρά άρθρων στα τούρκικα!
Η πρώτη ιστοσελίδα Ορθόδοξης κατήχησης στην Τουρκική γλώσσα είναι γεγονός. Η Ιερά Μητρόπολη Χαλεπίου και Αλεξανδρέττας για τις ποιμαντικές ανάγκες του τουρκόφωνου ποιμνίου της που βρίσκεται στην Τουρκία, προέβη στη μετάφραση και προβολή της Ορθόδοξης πίστεως στην Τουρκική γλώσσα στο διαδίκτυο. Την ευθύνη του όλου εγχειρήματος έχει ο π. Ιγνάτιος Γιαπιτζίογλου.
Η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι www.ortodoksluk.org
Πηγή: www.ecclesia.gr/greeknews/default.asp
-
kleanthis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Sfakianos έγραψε:Το σπίτι μου είναι ανοιχτό , πρόσκληση δε κάνω ένα π.μ. στείλετε και θα χω κούλιο και ριφάκι σφαμένα να κάνωμε πιλάφι .
Ότι είπα το πα με τη σκέψη πως είναι σαν να θέλωμε να μετρήσουμε τις πράξεις του Θεού αν μας αρέσουν ή δε μας αρέσουν . Ο Θεός να κάμει να τα ξαναπάρωμε πίσω , στο χρόνο που αυτός θέλει.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΝΙΚΟΛΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ..........