Ο σταυρός του καθενός
Συντονιστής: Συντονιστές
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

eortologio_gr έγραψε:Το δικό μου σημερινό συμπέρασμα (αν και πιστεύω οτι έτσι γεννήθηκα) είναι οτι είναι αδύνατο να μπορέσουμε να δούμε το πόσο βαρύς είναι ο σταυρος του διπλανού αδελφού μας. Ετσι, είναι ουτοπία ακόμα και να προσπαθούμε να έρθουμε στην θέση του ώστε να "αισθανθούμε" για λίγο τον σταυρό του διότι είναι αδύνατο. Μπορούμε να πούμε "κουράγιο" αλλα η μάχη είναι ατομική με "ίδια κριτήρια".smarti έγραψε:πεστε οτι μια κυρια χ επι χρονια την χτυπαει ο αντρας της ,δεν την φερνει λεφτα σπιτι να ταισει τα μωρα της,την κακκομεταχειριζεται ,την βριζει,τις λεει ψεματα,την απαταει και ο πνευματικος της της λεει ,,θα κανεις υπομονη αυτος ειναι ο σταυρος σου,,πρεπει να τον αντεξεις και χωριζει μετα γιατι δεν τον αντεχει τον σταυρο της.Αυτη η κυρια εχει διαπραξει αμαρτια?Μπορει να μπει ακομα στον παραδεισο ασχετα αυτη αν ζητησε το διαζυγιο?
(μακρια απο εμας ,αλλα λεμε και ξερω ατομα τα οποια βιωσαν τετοιες καταστασεις)
ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΤΕΧΕΤΕ?
Η δικιά μου γνώση για το θέμα των διαζευγμένων κατόπιν συμβουλής που πήρα απο Αγιορίτη εντός Ορους, είναι οτι οι διαζευγμένες το καλό που έχουν να κάνουν είναι να αποσυρθούν μετά το διαζύγιο και να ζήσουν φροντίζοντας τα παιδιά και προσευχόμενοι στον Κύριο. Απαγορεύεται να έχουν σχέσεις με άλλους άνδρες και οι ανδρες αποθαρύνονται να έχουν σχέση με διαζευγμένες.
Για το θέμα του διαζυγίου, όλα είναι τυπική νομική διαδικασία και όταν λέω τυπική δεν σημαίνει οτι δεν είναι δύσκολη ή οτι δεν ακολουθεί νόρμες και διαδικασίες. Είναι επίπονο όσο εύκολο και αν εμεις "οι έξω" πιστεύουμε οτι δεν είναι.
Ο παράδεισος είναι ανοιχτός για όλους και πάντα θα είναι άσχετα με τα πόσα "ελαφρού τύπου" αμαρτήματα κάναμε. Τα βαριά αμαρτήματα που περιλαμβάνουν και δολοφονία εν ψυχρώ δεν νομίζω να δίνουν εύκολα εισητήριο για τον παράδεισο.
Ενα διαζύγιο και μια προσπάθεια μετά για αλλαγή του συντρόφου με άλλον στην αρχή φαίνεται ελπιδοφόρα. Στην συνέχεια όμως δυστυχώς θα διαπιστώσουμε οτι τα προβλήματα συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο και με τον νέο σύντροφο.
Η γνώμη μου είναι οτι πρέπει να προσπαθούμε για να διατηρήσουμε μια σχέση μέσα σε έναν γάμο, ζητώντας βοήθεια απο εξειδικευμένο ψυχολόγο "σύμβουλο γάμου" ή απο πνευματικό. Οχι ψυχίατρο.
Το δεδομένο σε μια σχέση είναι οτι η ευθύνη για την πορεία της κατανέμεται 50-50 στους συμμετέχοντες. Στην περίπτωση διαζυγίου ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ευθυνονται για την διάλυση της σχέσης. Εάν αυτό γίνει κατανοητό, τότε ίσως να βρεθεί μια λύση. Οσο δεν γίνεται και ο ένας φορτώνει την ευθύνη των προβλημάτων στον άλλο δεν υπάρχει δρομος επιστροφής. Οταν δε παρουσιασεί και το "τρίτο πρόσωπο" σαν "σωσίβιο σταλμένο απο τον ουρανό", άστα να πάνε...
Αυτός που πιστεύει οτι πιθανώς να μην εισαχθεί στον παράδεισο λόγω του διαζυγίου του/της, δείχνει πάνω απ'όλα ότι έχει ψήγματα πίστης στην βούληση του Θεού. Αρα ας μείνει εκεί και όλα τα ερωτήματα θα βρούν τον δρόμο τους.
Υπεράνω όλων ο Θεός και λίγο ποιό κάτω ο Νομος του κράτους με τις διαδικασίες και τους δικηγόρους.
Χρ.
Efxaristo poli Xr. gia tin analitiki sou apantisi.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΟΥΤΕ Ο ΓΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ........
ΟΥΤΕ Η ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ....
ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑΥΡΟ
ΑΝ ΠΛΑΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΡΑ ΠΛΑΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΓΑΜΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΜΙΑ ΤΟΥ
ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ((ΤΑΠΕΙΝΟΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ........ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ))
ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ??????????????????????????
ΧΞΣ = ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΑΥΡΟΥ(?????????)
ΥΠΟ ΣΚΕΨΗΝ
ΟΥΤΕ Η ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ....
ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑΥΡΟ
ΑΝ ΠΛΑΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΡΑ ΠΛΑΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΓΑΜΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΜΙΑ ΤΟΥ
ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ((ΤΑΠΕΙΝΟΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ........ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ))
ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ??????????????????????????
ΧΞΣ = ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΑΥΡΟΥ(?????????)
ΥΠΟ ΣΚΕΨΗΝ
Ο Χριστος υποσχεθηκε πικρες στους δικους του, δειχνοντας την...καλοπεραση που θα εχουν οι Χριστιανοι καθε εποχης.
οὐχὶ ταῦτα ἔδει παθεῖν τὸν Χριστὸν καὶ εἰσελθεῖν εἰς τὴν δόξαν αὐτοῦ; (Λουκ κδ26)
πλὴν οὐαὶ ὑμῖν τοῖς πλουσίοις, ὅτι ἀπέχετε τὴν παράκλησιν ὑμῶν οὐαὶ ὑμῖν οἱ ἐμπεπλησμένοι, ὅτι πεινάσετε. οὐαί ὑμῖν οἱ γελῶντες νῦν, ὅτι πενθήσετε καὶ κλαύσετε (Λουκ 6-24,25)
Ο Χριστος θεωρει δικους του οχι οσους απλως ανεχονται αλλα μετα χαρας δεχονται τον Σταυρο τους.
Βεβαια δεν ειναι ολα Σταυρος απο τον Χριστο, οι φυσικοι νομοι και το αυτεξουσιο του ανθρωπου δημιουργουν μια σειρα απο τυχαια γεγονοτα, τα οποια μπορει να θεωρηθουν Σταυρος και να ειναι εις γνωσιν του Κυριου μεν δεν ειναι δωσμενα απο αυτον δε.
Το να πεταξω εγω μια πετρα στο πληθος κανοντας ενα καρουμπαλο στο κεφαλι ενος, ασχετα εαν αυτος πει "δοξα τω Θεω δεν πειραζει", δεν σημαινει οτι εβαλε ο Θεος την πετρα στο χερι μου.
Να κατσω να φαω στο κεφαλι την πετρα λεγοντας ειναι Σταυρος ή να τη αποφυγω?
Ειναι ορισμενες καταστασεις που θελουν διακριση δεν μπορεις να εισαι σε μια σχεση που το επομενο βημα θα ειναι η δολοφονια απο τον μεθυσμενο συζυγο ας πουμε.
Και ο Χριστος καποια στιγμη εφυγε μεσα απο τους Φαρισαιους να μην τον πιασουν και τον λιθοβολησουν(?) (Ας μου θυμισει καποιος τα σχετικα χωρια παρακαλω)
Ἐζήτουν οὖν αὐτὸν πιάσαι, καὶ οὐδεὶς ἐπέβαλεν ἐπ’ αὐτὸν τὴν χεῖρα, ὅτι οὔπω ἐληλύθει ἡ ὥρα αὐτοῦ (Ιωαν.7-30)
Δεν πρεπει να προσεχουμε και την ζωη μας? σε σοβαρες καταστασεις δεν μπορουμε να πηγαινουμε φιρι φιρι :D και να λεμε, ας με σκοτωσει, εγω θα αγιασω...
Οσο αφορα το να εισαι κοσμοκαλογερος ειναι δυσκολο, εαν καποιος μπορει να το καταφερει καλως δεν ειναι απιθανο αλλα ξαναλεω ειναι δυσκολο.
Αυτα ειναι η προσωπικη μου αποψη.
οὐχὶ ταῦτα ἔδει παθεῖν τὸν Χριστὸν καὶ εἰσελθεῖν εἰς τὴν δόξαν αὐτοῦ; (Λουκ κδ26)
πλὴν οὐαὶ ὑμῖν τοῖς πλουσίοις, ὅτι ἀπέχετε τὴν παράκλησιν ὑμῶν οὐαὶ ὑμῖν οἱ ἐμπεπλησμένοι, ὅτι πεινάσετε. οὐαί ὑμῖν οἱ γελῶντες νῦν, ὅτι πενθήσετε καὶ κλαύσετε (Λουκ 6-24,25)
Ο Χριστος θεωρει δικους του οχι οσους απλως ανεχονται αλλα μετα χαρας δεχονται τον Σταυρο τους.
Βεβαια δεν ειναι ολα Σταυρος απο τον Χριστο, οι φυσικοι νομοι και το αυτεξουσιο του ανθρωπου δημιουργουν μια σειρα απο τυχαια γεγονοτα, τα οποια μπορει να θεωρηθουν Σταυρος και να ειναι εις γνωσιν του Κυριου μεν δεν ειναι δωσμενα απο αυτον δε.
Το να πεταξω εγω μια πετρα στο πληθος κανοντας ενα καρουμπαλο στο κεφαλι ενος, ασχετα εαν αυτος πει "δοξα τω Θεω δεν πειραζει", δεν σημαινει οτι εβαλε ο Θεος την πετρα στο χερι μου.
Να κατσω να φαω στο κεφαλι την πετρα λεγοντας ειναι Σταυρος ή να τη αποφυγω?
Ειναι ορισμενες καταστασεις που θελουν διακριση δεν μπορεις να εισαι σε μια σχεση που το επομενο βημα θα ειναι η δολοφονια απο τον μεθυσμενο συζυγο ας πουμε.
Και ο Χριστος καποια στιγμη εφυγε μεσα απο τους Φαρισαιους να μην τον πιασουν και τον λιθοβολησουν(?) (Ας μου θυμισει καποιος τα σχετικα χωρια παρακαλω)
Ἐζήτουν οὖν αὐτὸν πιάσαι, καὶ οὐδεὶς ἐπέβαλεν ἐπ’ αὐτὸν τὴν χεῖρα, ὅτι οὔπω ἐληλύθει ἡ ὥρα αὐτοῦ (Ιωαν.7-30)
Δεν πρεπει να προσεχουμε και την ζωη μας? σε σοβαρες καταστασεις δεν μπορουμε να πηγαινουμε φιρι φιρι :D και να λεμε, ας με σκοτωσει, εγω θα αγιασω...
Οσο αφορα το να εισαι κοσμοκαλογερος ειναι δυσκολο, εαν καποιος μπορει να το καταφερει καλως δεν ειναι απιθανο αλλα ξαναλεω ειναι δυσκολο.
Αυτα ειναι η προσωπικη μου αποψη.
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Teri έγραψε: Πριν σου στείλει ο Θεός τον Σταυρό που σηκώνεις, τον κοίταξε με τα πάνσοφα μάτια Του, τον εξέτασε τε τη Θεία λογική Του, τον ήλεγξε με την ατελείωτη δικαιοσύνη Του, τον θέρμανε στη γεμάτη αγάπη καρδιά Του, τον ζύγισε καλά με τα στοργικά Του χέρια μην τυχόν και πέσει βαρύτερος απ' όσο μπορείς να σηκώσεις.
Κι αφού υπελόγισε το θάρρος σου, τον ευλόγησε και τον απίθωσε στους ώμους σου. Μπορείς να τον σηκώσεις! Κράτησέ τον κι ανέβαινε από το Γολγοθά προς την Ανάσταση.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Να μην κολλάτε στο δίλημμα γάμος ή αγαμία. Αν προσπαθήσετε να δώσετε εσείς απάντηση για τον εαυτό σας, η προσπάθεια θα είναι μάταια και θα φθαρείτε. Γι’ αυτό προσπαθήστε να αγαπήσετε με όλη σας την καρδιά τον Χριστό και εκείνος θα σας δώσει την απάντηση που ταιριάζει στην ψυχή σας, την οποία θα δεχθείτε χωρίς βία και στενοχώρια, αλλά ήσυχα και με ευχαρίστηση.
Συμβουλές του Γέροντα Πορφύριου - Αποσπάσματα από το βιβλίο του Γ. Κορή «Σύγχρονες Προφητείες και θαύματα»
Συμβουλές του Γέροντα Πορφύριου - Αποσπάσματα από το βιβλίο του Γ. Κορή «Σύγχρονες Προφητείες και θαύματα»
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Carlos έγραψε:Λοιπόν το να λέμε οτι υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι , γαμος - μοναχισμός, μου φένετε σκλαβιά. Μήπως με την έννοια μοναχός κάποτε εννουσαν τον μη παντρεμένο γενικότερα και όχι το ρασοφόρο? Γιατί αν όχι τότε νομίζω πως η ελευθερία δέχεται ένα ακόμη πλήγμα από τους ανθρώπους πάντα.
Το πρώτο ερώτημα απευθήνεται στην "σκλαβια" του γάμου και του μοναχισμού. Νομίζω είναι σαφές. Για να μην παρεξηγηθώ όμως πρέπει να πω εδώ πως το σκλαβιά είναι σε πολύ περισσότερα εισαγωγικά.
Πώς θα επιτύχει ο γάμος - αποσπάσματα από το ομώνυμο βιβλίο του † Αρχιμανδρίτου Χαράλαμπου Βασιλόπουλου
Δέσμευση ή ελευθερία; Γιατί, λένε μερικοί, ο Θεός με το αδιάλυτο του γάμου δεσμεύει την ελευθερία του ανθρώπου; Την πραγματική ελευθερία τη χάσαμε όταν ο άνθρωπος αποστάτησε από τον Θεό και τράβηξε το δρόμο της αμαρτίας. Ο δύσκολος και δύστροπος χαρακτήρας είναι αποτέλεσμα της διαστροφής που δημιούργησε η αμαρτία. Η πραγματική ελευθερία είναι η εκούσια υπακοή στον Θείο Νόμο και η πρόθυμη συμμόρφωση στις απαιτήσεις του νόμου της αγάπης. Όπως με την παρακοή χάθηκε η ελευθερία, έτσι και με την υπακοή αποκτάται. Είναι άλλωστε γεγονός, ότι για πολλούς, ο γάμος με κάποιον δύστροπο σύζυγο, υπήρξε σπουδαίο παιδαγωγικό μέσο, παλαίστρα αρετής. Εκεί, με αγώνα, κέρδισαν την υπομονή, την πραότητα, την ανοχή, την ταπείνωση. Και μαζί με τις αρετές αυτές κέρδισαν στο τέλος και τον δύστροπο σύντροφο. Η οικογένεια είναι γυμναστήριο της αρετής, το εργαστήριο όπου διαμορφώνονται χαρακτήρες. Και όποιος δεν σφυροκοπείται εκεί, είτε σαν σύζυγος, είτε σαν γιος και μέλος της οικογένειας, πολύ δύσκολα θα αντέξει στην κοινωνική ζωή. Αυτοί που θέλουν να βρουν τον κατάλληλο σύντροφο της ζωής τους πρέπει να συμβουλευτούν, να προσευχηθούν – προ παντός να προσευχηθούν – διότι παρά Κυρίου αρμόζεται γυνή ανδρί». Να τους παρουσιάσει τον κατάλληλο σύντροφο.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Και η παράφραση του μηνύματος του πλαγιασκεψη :plagiaskepsi έγραψε:...
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΓΑΜΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΜΙΑ ΤΟΥ...
"Είτε παντρευτείς είτε μείνεις άγαμος θα το μετανοιώσεις..." (έχω την εντύπωση οτι το είχε πεί και ο π. Παίσιος).
αντε βγάλε άκρη...
Γι'αυτό οι πολύ οργανωμένοι και μεθοδικοί Αμερικάνοι έχουν βγάλει σχολή γονέων αλλα και σχολή γάμου τα μαθήματα των οποίων μπορεί καποιος να παρακολουθήσει πριν τον γάμο και πριν την τεκνοποίηση.
Αν αρχίσουμε με δεδομένα που πήραμε απο τους γονείς μας, αμέσως ξεκινάμε απο λάθος βάση διότι η σχέση κτίζεται μεταξύ δύο ανθρώπων με ειδική "διασυνδεση" που δεν έχει σχεση με καμία άλλα κόλλα απο πουθενά.
Στο χέρι μας είναι να διατηρήσουμε την "διασύνδεση" αυτή μακρυά απο το εξωτερικό περιβάλλον και να την προστατεύουμε σαν κόρη οφθαλμού.
Και όταν φαίνεται οτι αρχίζει να χρειάζεται ενίσχυση, τι το καλύτερο απο ένα μακρύ Σαββατοκύριακο με τον/την σύντροφό μας σε ένα όμορφο resort εντός Ελλάδος για μια τετ α τετ κοντινή επαφή μακρυά απο τα προβλήματα... Το καλοκαίρι είναι μια ωραία ευκαιρία. Οι φωτογραφίες απο την εποχή που ο έρωτας και η αγάπη ήταν στα "φουλ του" βοηθούν να ξαναθυμηθούμε τα "συναισθήματα" που με τα χρόνια άρχισαν να ξεθωριάζουν ...
Χρ.
ΥΓ. όλα τα παραπάνω με την "ειδική γνώση" ενός παντρεμένου για περισσότερα από 25 χρόνια (με την ίδια γυναίκα) !!! Αλλος μπορεί να πεί άλλα. Ολα είναι σεβαστά αρκεί να έχουν ένα αποτέλεσμα : ομόνοια και αγάπη στην οικογένεια.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

Η αυτονομια του παντρεμενου και του Μοναχου,περικοπτεται και ελεγχεται.
Και στις δυο περιπτωσεις το Εγω σου περιοριζεται,συχνα επωδυνα ,αλλα αναγκαια και ευεργετικα για τον πνευματικο αγωνα.,
Τωρα ο ανυπαντρος ισως σηκωνει το βαρος του Εγω του χωρις συνεχη ελεγχο απο καποιον,και γι αυτο τα πραγματα να ειναι πιο δυσκολα...,
Αλλα ,ολα ειναι δυνατα με την βοηθεια του Κυριου .
Φτανει να απαρνιομαστε τον εαυτο μας για την εν Χριστω ζωη.
Και στις δυο περιπτωσεις το Εγω σου περιοριζεται,συχνα επωδυνα ,αλλα αναγκαια και ευεργετικα για τον πνευματικο αγωνα.,
Τωρα ο ανυπαντρος ισως σηκωνει το βαρος του Εγω του χωρις συνεχη ελεγχο απο καποιον,και γι αυτο τα πραγματα να ειναι πιο δυσκολα...,
Αλλα ,ολα ειναι δυνατα με την βοηθεια του Κυριου .
Φτανει να απαρνιομαστε τον εαυτο μας για την εν Χριστω ζωη.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
BRAVO ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ.
ΕΜΕΝΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥ ΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΕΡΓΕΝΗ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ?
Η ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΝΕΥΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ?
ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ,Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΤΗΡΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ,ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΜΕ Η ΓΙΝΑΜΕ ΜΟΝΑΧΟΙ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕΣΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ Η ΓΑΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΔΑΦΙΟ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ.
ΑΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ?
ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ?ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΕΙΞΑΤΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΠΑΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΥΧΑΙΟΣ ΠΑΠΑΣ Ή Ο ΑΛΛΟΣ.
ΕΜΕΝΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥ ΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΕΡΓΕΝΗ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ?
Η ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΝΕΥΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ?
ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ,Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΤΗΡΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ,ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΜΕ Η ΓΙΝΑΜΕ ΜΟΝΑΧΟΙ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕΣΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ Η ΓΑΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΔΑΦΙΟ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ.
ΑΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ?
ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ?ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΕΙΞΑΤΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΠΑΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΥΧΑΙΟΣ ΠΑΠΑΣ Ή Ο ΑΛΛΟΣ.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.