Χαρακτήρας
Συντονιστής: Συντονιστές
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο Χριστος δεν ηταν εγωιστης,αλλα νομιζω εμεις οι ανθρωποι δεν εχουμε τον σωστο τροπο ,να περασουμε στον αλλον αυτα που πιστευουμε.Για μενα μιλαω τωρα ,νομιζω πως αφου θελω να αλλαξω κατι στον αλλον ,μαλλον τον θελω ,οπως τον θελω.Γι αυτο ειπα οτι πανω απο ολα ειναι το εγω μας.Δεν ξερω αν με καταλαβες.Οτι τον αλλον τον αγαπας αυτο ειναι δεδομενο ,μονο που πληγωνεται η υπερηφανεια του αλλου και μετα δεν γινετε τιποτα.Οπως ειπες και εσυ ,μονο ο θεος μπορει να ευλογησει καποια προσπαθεια.Χωρις αυτον δεν γινετε τιποτα.Σε ευχαριστω πολυ !!!!!!!!!!!!!!!!!!theodosis79 έγραψε:Σμαρώ εξαρτάται για ποιο λόγο θέλεις να τον αλλάξεις. Αν έχει να κάνει με κάτι που σε κάνει δυστυχισμένη ή σου κάνει τη ζωή δύσκολή τότε πρεπει να τον βοηθίσεις να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι αυτό για σένα. Δεν το κάνεις γιατί θέλεις να του επιβληθείς αλλά γιατί τον αγάπας και θέλεις να τον δεις καλύτερο. Αν ο σκόπός της αλλαγής είναι για να γίνει καλύτερος τότε και ο Θεός θα ευλογίσει αυτή την προσπάθεια. Δηλαδή ο Χριστός ήταν εγωιστης και οι Απόστολοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας αλλα και οι πνευματικοί που μας διδάσκουν να μην αμαρτάνουμε και να έχουμε σαν στόχο την αγιότητα?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αρα Σπυρο και εσυ πιστευεις οτι ,μπορει να γινει καποια αλλαγη.Αλλα εμεις δεν μπορουμε να την δουμε?srev έγραψε:smarti,
Ο άνθρωπος αλλάζει επιφανειακά και ουσιαστικά. Συνήθως αναζητούμε και πασχίζουμε για την επιφανειακή αλλαγή. Η ουσιαστική αλλαγή δε φαίνεται εύκολα όταν τελεστεί.
Σπύρος.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
giorgospet
- Έμπειρος Αποστολέας

- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αν παρω παραδειγμα απο εμενα ,θα σου ελεγα ,οτι η συμπεριφορα μου τροποποιηθηκε αλλα ο χαρακτηρας μου εχει μεινει με τα ιδια κουσουρια.Απλωςgiorgospet έγραψε:Προς smarti.
Σύμφωνα με τους συμπεριφοριστές (βασικοί εκπροσωποι: Pavlov, Watson , Skinner, Thorndike , Tolman) Μάθηση είναι τροποποίηση της συμπεριφοράς ή αντικατάσταση της υφιστάμενης από μια νέα.
Πάρε παραδείγματα απο την ζωή σου και θα καταλάβεις ότι έχουν δίκιο.
προσπαθω να διορθωθω ,αλλα δυσκολα ,πολυ δυσκολα να αλλαξω χαρακτηρα.
35 χρονια ειμαι αυτη που ειμαι,πως να αλλαξω τωρα?Το ιδιο θα λεει σιγουρα και ο συζηγος στη συγκεκριμενη περιπτωση και απο εκει αρχιζουν τα δυσκολα.Η υπερηφανεια μου μαλλον δεν εχει ορια.Με λιγα λογια ,,ενα υπερηφανο γαιδουρακι,,και αυτο νομιζω ειναι σε καλυτερη κατασταση απο εμενα!!!!!
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Υ,ΣΚαιρος για εξομολογηση παλι,εχω μπερδευτει παρα πολυ.Σας ευχαριστω πολυ που με ανεχτηκατε και μου απαντησατε!!!!!!!!Ειστε ολοι πολυ καλοι!!!!!
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σμαρώ μην ανησυχείς όλοι εχουμε ιδιαιτερότητες και πάνω από όλα αδυναμίες. Φτανει να τις αναγνωριζουμε. Δεν γίναμε ακόμα αγιοι για να μας προσβάλλουν και εμείς να χαιρόμαστε ή να μην μας νοιαζει. Θελουμε πολύ δουλεια ακόμη! Απλά χρειάζεται πίστη και υπομονή! Και αν δυσκολευόμαστε, ποτέ μα ποτέ απογοήτευση. Η απογοήτευση δεν ταιριάζει ποτε σε ένα χριστιανό. Εξάλλου ότι θα καταφέρουμε θα το καταφέρουμε με την δύναμη και την Χάρη του Θεού, όχι μόνοι μας. 
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σμαρώ προχθές η Θεοδώρα μου έφερε ένα πολύ ωραίο παράδειγμα. Πως αν προσπαθείσεις κάποιον να του μιλήσεις κατευθείαν για τις διαδαχές και τις γνώμες των πατέρων της Εκκλησιας μας να του ερμηνεύσεις το Ευαγγελιο είναι σαν να δίνεις σε ένα μωρό που δεν έχει δοντάκια να φαει ένα ξερό παξιμάδι το οποίο αργότερα φυσικά θα το πετάξει. Χρειάζεται με πολλή αγαπη να προσεγγίσουμε τον άλλο και πως θα του μιλήσουμε για τα πνευματικά.smarti έγραψε:Ο Χριστος δεν ηταν εγωιστης,αλλα νομιζω εμεις οι ανθρωποι δεν εχουμε τον σωστο τροπο ,να περασουμε στον αλλον αυτα που πιστευουμε.Για μενα μιλαω τωρα ,νομιζω πως αφου θελω να αλλαξω κατι στον αλλον ,μαλλον τον θελω ,οπως τον θελω.Γι αυτο ειπα οτι πανω απο ολα ειναι το εγω μας.Δεν ξερω αν με καταλαβες.Οτι τον αλλον τον αγαπας αυτο ειναι δεδομενο ,μονο που πληγωνεται η υπερηφανεια του αλλου και μετα δεν γινετε τιποτα.Οπως ειπες και εσυ ,μονο ο θεος μπορει να ευλογησει καποια προσπαθεια.Χωρις αυτον δεν γινετε τιποτα.Σε ευχαριστω πολυ !!!!!!!!!!!!!!!!!!theodosis79 έγραψε:Σμαρώ εξαρτάται για ποιο λόγο θέλεις να τον αλλάξεις. Αν έχει να κάνει με κάτι που σε κάνει δυστυχισμένη ή σου κάνει τη ζωή δύσκολή τότε πρεπει να τον βοηθίσεις να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι αυτό για σένα. Δεν το κάνεις γιατί θέλεις να του επιβληθείς αλλά γιατί τον αγάπας και θέλεις να τον δεις καλύτερο. Αν ο σκόπός της αλλαγής είναι για να γίνει καλύτερος τότε και ο Θεός θα ευλογίσει αυτή την προσπάθεια. Δηλαδή ο Χριστός ήταν εγωιστης και οι Απόστολοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας αλλα και οι πνευματικοί που μας διδάσκουν να μην αμαρτάνουμε και να έχουμε σαν στόχο την αγιότητα?