Αγαπάμε τον Θεό ;

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: αγαπαμε τον θεο ;

Δημοσίευση από Harrys1934 »

RAFAIL έγραψε:AGAPAME TO THEO,ALA POS TON AGAPAME?PISTEUOYME STO THEO?KAI TI SIMENI PISTI STO THEO?
Αν θες αγαπητή Ραφαέλα γράφεις στην Ελληνξκή και πλούσια γραφή και γλώσσα για να γίνεσε πιο κατανοητή;
Ο μ. Αθανάσιος για ένα γιώτα πήγε 6 χρόνια εξορία Ευχαριστώ
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
koga
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από koga »

Το βλεπω και θελω να στο γραψω δυο μερες

΄΄ το κοαλα σου πολυ μ αρεσει ΄΄
theophania
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από theophania »

Το θεμα ειναι εαν αγαπαμε τον χριστο γιατι την λεξη θεοσσ την λενε πολυ και τον αγαπαμε και πολυ σελαθος εννοια.Εγω λεω πως οχι δεν τον αγαπαμε γιατι δεν ξερουμε τι σημαινει η λεξη αγαπη
Άβαταρ μέλους
AngelsGR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από AngelsGR »

panosgreece έγραψε:
AngelsGR έγραψε:............Η απαντηση μου λοιπον ειναι πως δεν ξερω πως να αγαπησω τον Θεο...

αγαπητε φιλε αν κουνας τα χερια σου και γραφεις στο pc πως νομιζεις οτι γινεται ;
αν περπατας πως γινεται ;
σαφως και δεν γινεται απο σενα
ολα ειναι απο τον θεο , τα παντα
αυτος μπορει και σε βλεπει καθε μερα που ξυπνας δυνατος και ορεξατος
εσυ πως και δεν τον βλεπεις ;
χμμμ, πες το αχαριστια, πες το εγωισμο, πες πως το δικο μου μυαλο δεν ειναι ικανο να σκεφτει με τον τροπο με τον οποιο λες. Πιστευω στον Θεο, απλα η πιστη μου δεν ειναι δυνατη και δεν εχω μαθει ακομα πως να Τον αγαπαω...
και αν τα ματια σου δεν κλαινε, εχουν τροπο και το λενε...
Άβαταρ μέλους
AngelsGR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Dimitra79 έγραψε:
AngelsGR έγραψε:πως μπορει καποιος να αγαπησει κατι που δεν γνωριζει?
Mια φορά είχαν ρωτήσει σε ένα συνέδριο τον Αγ. Λουκά τον Ιατρό, πως μπορείς να πιστευεις στον Θεό αφού δεν τον έχεις δει ποτέ? και παντάει αυτός, εσύ πιστεύεις στο νου? ναι του λέει κ ο άλλος, τον έχεις δεί ποτέ? όχι του λέει ξανά ο άλλος, ε τότε πως πιστεύεις ότι υπάρχει? Αποκρίθηκε ο Αγ. Λουκάς!
πολυ ομορφο αυτο που ειπες αλλα, δεν ηθελα να πω πως θελω να δω με τα ματια μου τον Θεο. Πιστευω στην υπαρξη Του, αλλα δεν Τον αγαπω οπως θα επρεπε διοτι δεν Τον εχω γνωρισει οπως θα επρεπε.
Άβαταρ μέλους
AngelsGR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Re: αγαπαμε τον θεο ; (γιατί δεν αγαπάμε τον Θεό?)

theodora έγραψε: .......Είναι ξεκάθαρα και πολύ απλά τα πράγματα. Πιό ξεκάθαρα δεν γίνονται !!! (εφόσον η καρδιά και ο νους δεν είναι σκοτισμένος από την περηφάνεια και τον εγωϊσμό, για να μπορεί να τα ΔΕΙ)
Τον Θεό δεν τον γνωρίζουμε μόνο. Δεν αισθανόμαστε απλά την παρουσία Του (παρουσίες υπάρχουν κι άλλες δίπλα μας, δαιμονικές!) Τον ζούμε σε κάθε μας αναπνοή, σε κάθε βλεφάρισμα των ματιών μας.
Η αγάπη προς τον Θεό δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος τρόπος!!!!! Αρκεί η καλοπροαίρετη καρδούλα και μιά καλή μεθοδολογία........
ξερεις κατι, και μονο που λες οτι τα πραγματα ειναι ετσι τοσο απλα, ζηλευω...
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

AngelsGR έγραψε:πως μπορει καποιος να αγαπησει κατι που δεν γνωριζει? Εχουμε τον Θεο σαν μια ιερη ιδεα μεσα μας αλλα δεν Τον γνωριζουμε πραγματικα. Γιατι αν Τον γνωριζαμε δεν θα σηκωναμε το προσωπο μας απο την γη ξανα και τα ματια μας δεν θα στεγνωναν ποτε. Για μενα γεννιεται το ερωτημα, πως μπορω να γνωρισω τον Θεο καλυτερα και να νιωθω την παρουσια Του μεσα μου! Η απαντηση μου λοιπον ειναι πως δεν ξερω πως να αγαπησω τον Θεο...
Πράγματι αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική ερώτηση. Κι εδώ για ν' απαντήσω θα κάνω μια εξαίρεση και θα κάνω σύγκριση με τις άλλες θρησκείες. Οι άλλες θρησκείες περιγράφουν θεωρητικά το Θεό τους, αλλά δεν ζητούν από τους ανθρώπους να τον αγαπήσουν, μόνο να υποταχθούν στο θέλημά του για να τον εξευμενίσουν και ν΄αποφύγουν την τιμωρία ή να κερδίσουν αυτά που υπόσχεται ότι προσφέρει. Αντίθετα ο Χριστός δεν ζητά να υποταχθούμε σ΄Αυτόν, ούτε να υπακούσουμε στους νόμους Του, ούτε να ζήσουμε σύμφωνα με κάποιο θεωρητικό πλαίσιο, αλλά μας ζητά να τον αγαπήσουμε πάνω απ' όλα, πάνω κι απ' τον εαυτό μας, και να του δείξουμε την αγάπη μας, όχι λατρεύοντάς Τον όχι αποδίδοντάς Του τιμές, αλλά αγαπώντας τους συνανθρώπους μας. Αυτό είναι και το κριτήριο της αγάπης μας. Για να μας καταφέρει μάλιστα να Τον αγαπήσουμε, Εκείνος μας Αγάπησε πρώτος και μας έδειξε την Αγάπη Του με τη σταυρική Του Θυσία. Και τι μας υποσχέθηκε σαν αντάλλαγμα για την αγάπη μας; Μα μόνο την Αγάπη Του. Αν Τον αγαπήσουμε τότε μόνο θα καταφέρουμε να νοιώσουμε την Αγάπη Του σε όλη της τη δύναμη, μέσα από φίλτρο σ΄αυτή τη ζωή και σ΄όλη της την ένταση στην Άλλη την αιώνια.

Επομένως ο Θεός μας δεν είναι κάποια απόμακρη οντότητα, αλλά ένα Πρόσωπο, Πρόσωπο αγαπημένο, που είναι συνεχώς δίπλα μας, αλλά εμείς δεν μπορούμε να Τον νοιώσουμε, γιατί έχουν τυφλωθεί τα αισθητήρια όργανα της καρδιάς μας. Υπάρχουν όμως κάποιοι, έκτος από τους Αποστόλους και τους υπόλοιπους ανθρώπους που τον γνώρισαν όταν ήταν και σωματικά εδώ στη γη, που τον γνώρισαν και τον ένοιωσαν με τα μάτια της ψυχής τους (μακάριοι οι μη ειδότες και πιστεύσαντες), κι αυτοί είναι οι Άγιοι. Οι Άγιοι αποτελούν για μας τους "δείκτες στον δρόμο" για να Τον γνωρίσουμε.

Πρακτικά για να γνωρίσει ένας άνθρωπος το Θεό πρέπει να χρησιμοποιήσει τα μέσα που ο ίδιος μας έδωσε, δηλαδή:

1. Την Εκκλησία, τα Μυστήριά της και ιδιαίτερα το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας
2. Την προσευχή.
3. Την Αγία Γραφή.
4. Τους ανθρώπους που ζουν την Αγάπη Του και μπορούν να μας περιγράψουν τις εμπειρίες τους.

Έτσι σιγά σιγά η καρδιά μας καθαρίζει, αποκτά μεγαλύτερη ευαισθησία κι αρχίζει να νοιώθει την παρουσία του Θεού κοντά της. Κι όσο Τον νοιώθε τόσο πιο πολύ ζητά να Τον γνωρίσει. Και τότε Εκείνος αρχίζει ν' αποκαλύπτει λίγο λίγο Τον εαυτό και τότε η καρδιά μας πάει να σπάσει από χαρά κι από ευτυχία, αλλά παράλληλα γεμίζει και πόνο κάθε φορά που απομακρύνεται κι από προσμονή κι ανυπομονησία για την επόμενη συνάντηση μαζί Του. Παράλληλα όμως γεμίζει από αγάπη κι αγωνία για τους άλλους ανθρώπους και όλα τα πλάσματα του Θεού.

Το Θεό επομένως Κωνσταντίνε μπορούμε να Τον δούμε και να Τον γνωρίσουμε, όμως όχι με τα μάτια του σώματός μας, αλλά με τα μάτια της καρδιάς μας. Όμως τα μάτια της καρδιάς μας για ν' ανοίξουν και να Τον δουν χρειάζεται να μεγαλώσει λίγο η πνευματική μας ηλικία, επειδή εξ αιτίας της αμαρτίας έχουμε τα μάτια της καρδιάς μας κλειστά, όπως τα γατάκια μόλις γεννηθούν. Χρειάζεται επομένως να προχωρήσουμε λίγο στην πνευματική μας ζωή και να χρησιμοποιήσουμε με επιμονή κι υπομονή τα μέσα που αναφέραμε παραπάνω για ν' ανοίξουν τα μάτια μας και ν' αρχίσουμε να Τον βλέπουμε.

Υπάρχει μια εξαίρεση. Η λεγόμενη "περίοδος της Χάριτος", δηλαδή, το πρώτο διάστημα μετά την ειλικρινή επιστροφή ενός Χριστιανού στην Εκκλησία. Το διάστημα αυτό ο Χριστιανός γεμίζει πλούσια Χάρι και γνωρίζει τη Δύναμή της, αλλά δεν ξέρει τη να την κάνει, κι έτσι σε λίγο αποσύρεται κι αυτός μένει να Την αναζητά με αγωνία. Αυτό δε συμβαίνει σ' όλους. Ούτε έχει πάντα την ίδια διάρκεια. Όμως εγώ προσωπικά Την έζησα, όπως και πολλοί άλλοι γύρω μου και την έχουν περιγράψει με ακρίβεια η Πατέρες της Εκκλησίας. Έτσι είμαι βέβαιος ότι είναι μια κατάσταση πραγματική κι όχι φανταστική.
theodore
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από theodore »

Το Θεό επομένως Κωνσταντίνε μπορούμε να Τον δούμε και να Τον γνωρίσουμε, όμως όχι με τα μάτια του σώματός μας, αλλά με τα μάτια της καρδιάς μας. ...
...Υπάρχει μια εξαίρεση. Η λεγόμενη "περίοδος της Χάριτος", δηλαδή, το πρώτο διάστημα μετά την ειλικρινή επιστροφή ενός Χριστιανού στην Εκκλησία. Το διάστημα αυτό ο Χριστιανός γεμίζει πλούσια Χάρι και γνωρίζει τη Δύναμή της, αλλά δεν ξέρει τη να την κάνει, κι έτσι σε λίγο αποσύρεται κι αυτός μένει να Την αναζητά με αγωνία. Αυτό δε συμβαίνει σ' όλους. Ούτε έχει πάντα την ίδια διάρκεια. Όμως εγώ προσωπικά Την έζησα, όπως και πολλοί άλλοι γύρω μου και την έχουν περιγράψει με ακρίβεια η Πατέρες της Εκκλησίας. Έτσι είμαι βέβαιος ότι είναι μια κατάσταση πραγματική κι όχι φανταστική.[/quote]
__________________________________________________________________________________________-
Γράφεις "...να Τον γνωρίσουμε, όμως όχι με τα μάτια του σώματός μας, αλλά με τα μάτια της καρδιάς μας..."
Αυτή η φράση σου λέει τα πάντα και όποιος από εμάς έχει νιώσει πλούσια Χάρι ξέρει τι σημαίνει και τι είναι αυτό.Δεν το ανταλάσσει με οτιδήποτε γήινο και φθαρτό...
Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Καλέ μου αδελφέ AngelsGR, μέσα από την φράση σου «δεν Τον αγαπω οπως θα επρεπε διοτι δεν Τον εχω γνωρισει οπως θα επρεπε» και «μονο που λες οτι τα πραγματα ειναι ετσι τοσο απλα, ζηλευω...» , φανερώνεται μία ψυχή όχι μόνο πιστή, χριστιανική, ανοιχτή σαν των μικρών παιδιών αλλά και η θέρμη σου να παραμένεις συνέχεια ενωμένος με το αρχετυπό σου..........
Keep going και ακολουθούμε και άλλοι πολλοί –ο καθένας μας με τις δικές του αδυναμίες, αγνωσίες και ανασφάλειες ανθρώπινες-.
Τα λόγια είναι εφεύρεση για να μπορούμε να συννενοούμαστε εμείς οι ταλαίπωροι άνθρωποι. Τίποτα δεν θα μπορέσει να εξηγήσει και να εκφράσει τα «πώς» και τα «γιατί» μας με ασφάλεια και συνέπεια.....................Κανένας ανθρώπινος λόγος δεν θα εκφράσει τα ανέκφραστα και τα μυστήρια του Θεού. Και σίγουρα κανένας άλλος άνθρωπος δεν θα μπορέσει να απαντήσει στις απορίες και στις εκπλήξεις της δικής μας ψυχής και καρδιάς! (το μυαλό δεν το αναφέρω καθόλου γιατί και ο Χριστός απλούς και αγράμματους επέλεξε για αποστόλους Του και όχι κάποιους γνώστες που εντρυφούσαν στις Γραφές)
Με όλη αυτή την πολυλογία που με πιάνει πότε-πότε, ήθελα να πω πως η ζεστή και ανήσυχή σου καρδιά πρέπει να σε ............ ησυχάσει από τα διάφορα «γιατί» που σου πετάει κατάμουτρα.
Keep going.......... :105
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
lazarr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lazarr »

Harrys1934 έγραψε:
RAFAIL έγραψε:AGAPAME TO THEO,ALA POS TON AGAPAME?PISTEUOYME STO THEO?KAI TI SIMENI PISTI STO THEO?
Αν θες αγαπητή Ραφαέλα γράφεις στην Ελληνξκή και πλούσια γραφή και γλώσσα για να γίνεσε πιο κατανοητή;
Ο μ. Αθανάσιος για ένα γιώτα πήγε 6 χρόνια εξορία Ευχαριστώ
και συ για το υ στο 'μνήσθητι" της υπογραφής σου 6 χρόνια ΒΑΝ :lol: :lol: :lol:
και για την αλλαγή φίλου του αγαπητού Ραφαήλ που είναι και νέο μέλος στο ανώτατο Διαφορουμικό δικαστήριο με το ερώτημα του εγκλεισμού σε μονή της επιλογής σου :lol: :lol: :lol:
Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”